Englanti erosi EU:sta

Kalliskokeilu16

Jo muinaiset ihmiset yrittivät rakentaa Baabelin tornia saadakseen kaikki ihmiset samaan "perheeseen". Se ei onnistunut silloinkaan. Myöskään EU ei ole ikuinen, vaan hajoaa omaan suuruuteensa. Tätä ovat ennustaneet ja toivoneet muutamat Suomenkin politikot.

5

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BrexitFraxitDaxitSwexit

      EU:sta on muodostunut aikojen saatossa virkamies- ja poliitikkoeliitin seisova pöytä, jossa härskiydellä ei ole mitään rajaa.

      Ehkäpä paras esimerkki EU:sta on EVM (Euroopan vakausmekanismi), jossa perustajina oli poliitikkoja ja virkamiehiä Suomestakin, mm. silloinen valtionvarainministeri Jutta Urpilainen ja VVM:n virkamies Martti Hetemäki.
      Molemmat saivat ja saanevat edelleenkin hallintopaikkojensa johdosta hyötyä EVM:n toiminnasta.
      Rikollisjärjestö vailla vertaansa.

      EU on täynnään samantapaisia rahastusautomaatteja ja onneksi Britannian kansa näyttää esimerkkiä muille EU:n jäsenmaille.

      Britannia sai hetkessä n. 10 %:n devalvaation ansiosta merkittävän kauppaedun muihin EU-maihin verrattuna eikä sen tarvitse enää osallistua suurpankkien tukemiseen eikä vasta ensiaskeleitaan ottavan pakolaisongelman ratkaisuun.

      Kaikki puheet Britannian häviöstä ovat täyttä sumutusta ja se todellinen hätä on suurten EU-maiden poliitikoilla ja virkamiehillä, jotka pelkäävät totuuden paljastumista ja brexitin leviämistä.
      Miksipä muuten Suomessakaan olisi kutsuttu eduskunta koolle ensi viikolla kesken kesälomien kuin kansanedustajien aivopesun vuoksi.

      Toivottavasti Britannian kansan näyttämä esimerkki vahvistaa EU-kriitikoiden asemaa ja EU joko tekee täyskäännöksen tai neuvostoliitot.

      Tiesittekö muuten, että Pauliine Koskelo nauttii EIT-tuomarina yli 200 000 euron vuosipalkkiota, josta ei tarvitse maksaa veroja mihinkään maahan?
      Ja näitä virkamiehiä EU:ssa riittää.

      Äskettäisessä Kultaranta-debaatissa EU-virkaa kärkkyvä Teija Tiilikainen ennusteli EU:n olevan kahdenkymmenen vuoden kuluttua entistä vahvempi ja voimakkaampi.

      Hyvä ennustus kun ottaa huomioon brexitin. ; )))

      Minä taas ennustan, että jos EU:sta on parinkymmenen vuoden kuluttua muutakin kuin pelkkä muisto jäljellä niin sen ainoat jäsenvaltiot lienevät Kreikka, Turkki ja Suomi.

      • Jos uskoo -syystä tai syyttä – jääneensä elämässä nopen osalle, herkeää katkeraksi. Katkeruuden kohteena on sitten kuvitellut yhteiskunnan hyväosaiset; virkamiehet, politiikot, Brysselin nousukkaat. Tätä katkeruutta Persut ovat taitavasti lietsoneet ja tätä katkeruutta lietsot sinä.

        Turhaan, totuus on toisenlainen.

        Olin työelämässä jo ennen Suomen EU-jäsenyyttä. Muistan kyllä –70 ja –80 luvun devalvaatiot, jolloin säästöjeni ostovoimasta katosi kertalaakista milloin 10%, milloin joku muu prosentti. Minähän siinä makselin Suomen vakautta, ei ne sellutehtailijat mitään maksaneet, päinvastoin hyötyivät. Tätäkö sinä luulet suomalaisten kaihoavan.

        Muistan myös ulkomaan työmatkat, jolloin ensin vaihdettiin kohdemaan valuuttaa ja vasta sitten matkustettiin. Passia piti esitellä joka rajalla ja Isossa-Britanniassa piti keskustella maanmuuttoviranomaisen kanssa matkan syystä ja sen soveliaasta pituudesta. Tätäkö sinä luulet suomalaisten kaihoavan.

        Muistan muutaman vuoden takaa, kun olin ostamassa hieman kalliimpaa värkkiä firmalle. Sveitsiläinen vehje olisi ollut huippulaatua ja järkevän hintainen,mutta se oli tullirajan takana. Se kauppa meni sitten Italiaan. Italialainen oli hieman huonompaa laatua, mutta värkin huolto ja varaosat saadaan aina suoraan tehtaalle, siinä ei ole tulli koskaan hieromassa välissä. Näitä tullirajojako sinä luulet suomalaisen teollisuuden kaihoavan.

        Voihan olla, että EU vielä hajoaa. Tyhmyys ja katkeruus ovat kovaa valuutta, suomalainenkin voi vapaaehtoisesti ampua itseään polveen. Iso-Britanannia näytti esimerkkiä tyhmyyden joukkovoimasta. ;))))

        PS. Ei nuo Pauliinen tulot minusta niin ihmeellisiltä näytä, keskituloinen virkamies. ;)))


      • BrexitFraxitDaxitSwexit

        Heh, ei ero EU:sta tarkoita Suomen osalta sitä, että palattaisiin takaisin Sovjet-Finlandiaan.
        Nääs kun se Sovjetkin on kaatunut jo aikapäiviä sitten.

        Tullirajoja suunnittelevat ja ylläpitävät ennenkaikkea virkamiehet, joilla ei ole juurikaan muuta tekemistä kuin vittuilla rahvaalle.

        EU:ssa periaatteessa ei olisi mitään vikaa eikä vastuttevaa, ellei eliitti olisi sitä päässyt pilaamaan ahneudellaan.

        Ja juuri tuohon ahneuteen kaatuilevat kaikki yhteiskuntajärjestelmät lukuunottamatta valistunutta diktatuuria.
        Sellaista ihmettä ei vain ole vielä nähty kuin lyhytaikaisesti.

        Muistan minäkin 70-luvun, jolloin työttömyysprosentti ilman laskennallisia kikkailuja kohosi huimaavaan 5 %:iin ja pantiin pystyyn uusi hallitus tilanteen korjaamiseksi.

        Ja muistan myös 80-luvun, jolloin Koivistonkin aikana työttömyys pääsi ylittämään maagisena pidetyn 5 %:n rajan ja mitäpä teki pressa?

        "Muistan kyllä –70 ja –80 luvun devalvaatiot, jolloin säästöjeni ostovoimasta katosi kertalaakista milloin 10%, milloin joku muu prosentti."

        Äläpä laskettele luikuria, markka oli markka ja hinnat pysyivät devalvaatioista huolimatta samoina jos vain muisti suosia suomalaista eikä narahtanut volgiin ja ladoihin.
        Ne, joilla oli varaa ostaa mersu, kuten esim. allekirjoittanut, ostivat sen devalvaatioista huolimatta.
        Köyhyyttäsi kitiset.

        EU:n ja euron myötä markka muuttui euroksi ja velkataakka on kasvanut EU:iin liittymistä valmistelleista ajoista nykyhetkeen saakka tasaisen tappavaa vauhtia.
        Ja nyt se vasta kasvaakin kun brexitin myötä entistä suurempi osa Suomen bruttokansantulosta tullaan kohdentamaan ulkomaiden huono-osaisten (mm. suurpankit) auttamiseksi.

        "Iso-Britanannia näytti esimerkkiä tyhmyyden joukkovoimasta."

        Päinvastoin, arvoisa toope, britit näyttivät EU-ketkuille kaapin paikan toisin kuin me finskit, jotka emme osaa edes kirjoittaa Iso-Britanniaa oikein ja olemme rähmällämme milloin itään, milloin länteen, milloin hunnilaan, mutta, anyway and always, rähmällämme.

        "Tyhmyys ja katkeruus ovat kovaa valuutta, suomalainenkin voi vapaaehtoisesti ampua itseään polveen."

        Oletko viettänyt muutamia kymmeniä viimeaikaisia kuunkiertoja koomassa tai muuten vain letkuruokinnassa?


    • ”....hinnat pysyivät devalvaatioista huolimatta samoina jos vain muisti suosia suomalaista...”

      Sinähän uusimuotista talousteoriaa pukkaat. Devalvaatio oli inflaation täysveli. Kotimaisia tuotteita ei ole kuin kanamunat, silakka ja peruna. Ja se perunaa nostava traktori ja silakkatroolarikin toimivat ulkolaisilla polttoaineilla. Devalvaation jälkeen hinnat hissukseen nousivat sen devalvaation verran.

      Devalvaatio auttoi kuin housuun kuseminen pakkasella. Hetken lämmitti ja sitten sitä oltiinkin entistä huonommassa jamassa.

      Mutta en minä viitsi tästä aiheesta sinun kanssasi enempää jankuttaa. Jos lähtöajatuksesi on, että EU on Ilmestyskirjan peto ja virkamiehillä on pedon luku otsassa, sitä käsitystä ei faktatiedolla voi muuksi muuttaa.;))))

      • BrexitFraxitDaxitSwexit

        "EU on Ilmestyskirjan peto ja virkamiehillä on pedon luku otsassa, sitä käsitystä ei faktatiedolla voi muuksi muuttaa."

        Päätelmäsi jälkimmäiseen, virkamiehiä koskevaan osuuteen, on yllättävän helppo yhtyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe