Miksi on rakennettu kotimaisesta polttoaineesta?

Tietäjätekijä

https://www.youtube.com/watch?v=kcPGO5mm7so

Kyseisessä kohteessa on joskus sentään satsattu julkisivuihin ja muurattu ne tiilestä.

Olisi parempi ollut aikoinaan muurata nuo rakennuskappaleet huoneistojen välisiin osastoiviin seiniin ja tietysti vesikatteeseen saakka.

Jos puurakenteet levittävät noin hyvin paloa vaakasuunnassa suunnassa, niin miten helkkarin hyvin tuli leviää suoraan ylöspäin !!!
Kuitenkin puurakentamista kehitellään ja jatkuvasti kokeillaan entistä suuremmissa yksiköissä ja hulluus on huipussaan jos tehdään yli 2 kerrosta (9m) korkeampia "soihtuja".

Nykyisten määräysten mukaan rivitalon ullakko on osastoitava huoneistojen väliseinien kohdalta, "jako osiin" ei riitä. Ko. koheessa ei kai ollut kuin onteloa?

Liian vaikea ja kallista asukkaitten mielestä ryhtyä korjailemaan lisäilemään rakenteita? Vakuutus korvaa .... uskotaan?

Muitetaan tapaus, kun rivitalon asukas kuoli, kun tuulikappi ja eteinen olivat tulessa ja sen toisen, pihan puoleisen oven eteen oli lumi pudonnut katolta, estäen oven avautumisen ulos.
Naisihmisen logiikalla ei vuokra-asunnon terassin oven suurta lasia voinut/uskaltanut rikkoa ja astua oviaukosta ulos.Vaan piti jäädä odottelemaan apua, mikä kyllä sitten tulikin .... liian myöhässä! (olisihan siinä ollut varsianisia asunnon ikkunoitakin rikottavaksi)

http://www.clt.info/fi/tuote/tekniset-tiedot/clt-rakentaminen/

Ei sovellu Suomeen?

ja "paraskin" esimerkki siitä, mitä tuleman pitää:
http://www.finskedrevostavby.sk/images/stories/obrazky/clt-8p.jpg

5

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa.puuta.on

      Puukerrostalot on varustettu sprinklerjärjestelmällä joka alkaa suihkuttaa vettä jos rakennus alkaa palaa. Kaikkea voi tapahtua. Tiilivuoraus ei juuri hidasta talon palamista.

    • naisen_logiikkaa

      Niin, betonisissa kerrostaloissahan ei tunnetusti syty ikinä tulipaloja eikä niissä sen vuoksi kuole ikinä ketään.

      Latvakakkoselta jäi ehkä hiffaamatta, että palokuormaa on enemmän kuin tarpeeksi siellä huoneistojen sisällä. Esim. kaikki sohvan pehmusteena yms. käytetty vaahtomuovi, jääkaappien eristeet, pintamateriaalit (ml. maalit) ovat kaikki erinomaista polttoainetta ja muovipohjaiset materiaalithan palavat paljon rajummin kuin puu.

      Itseasiassa massiiviset puurakenteet palavat aika hissukseen, hiiltyen vain pinnasta. Vrt. teräsrakenteet pitää suojata, koska niiden lujuus heikkenee nopeasti lämpötilan noustessa.

      Jengihän kuvitteleekin, että tulipalon syttyessä on varttitunti aikaa yrittää sammuttamista tai poistua ylos ennen kuin on koko talo/asunto liekkimerenä. Tämä pitikin ennenwanhaan paikkansa, kun oli talot ja huonekalut puuta. Mutta muovimateriaalien palo kehittyy paljon nopeammin ja aikaa pelastautumiseen voi olla vain 5 minuuttia. Tämä johtuu siitä, että palavista muoveista tippuu palavia pisaroita, jotka levittävät paloa tehokkaasti.

      Puutaloissa ei siis ole suunnaton ongelma saada rakeneteita kestämään paloa, kun puu itsessään on aika kestävää lisäsuojaa saadaan esim. kipsilevyillä. Samaan tapaan kuin teräsrakenteita suojattaessa. Enemmän olisin huolissani siitä, miten puutalo toipuu sprinklerien laukeamisesta tai putkivuodosta, joka kastelee rakenteita perusteellisesti. Kun ei betonitalossakaan tällainen kastuminen ole hyvä juttu...

    • Esi_merkki
      • Esi_merkki

      • Esi_merkki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe