santiago de cuba

abc

Olen lähdössä helmikuun puolessa välissä havannasta santiago de cubaan muutamaksi päiväksi. Kannattaako lentää vai onko junalla matkustaminen halvempaa? Miten hotellien laita Santiago de cubassa? jazz-klubeja? miten turvallisuuden laita? kertokaa kokemuksia kaupungista, kiitos!

4

1256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chiquita

      Ensiksi kysyisin, oletko jo varannut lennot? Jos et, kannattaisi lentää Holguiniin. Näin olisit vain muutaman tunnin bussimatkan päässä Santiagosta. Myös niin voi tehdä useilla lentoyhtiöillä, että esim. lennät ensin Holguiniin ja lähdet takaisin Suomeen joko Holguinista tai Havannasta.

      Jos kuitenkin matkustat Havannasta, ei juna ole paras vaihtoehto. Sen sanotaan olevan varsin hidas ja epäluotettava.

      Voit tietysti lentää Cubanan omilla kotimaan lennoilla tai mennä linja-autolla. Itse olen käyttänyt aina jälkimmäistä. Viazul-bussit ovat yksi luotettavimmista asioista Kuubassa, näin usein sanotaan. ;) Ne varsin hyvin pysyvät aikataulussa ja niissä on ihan kohtuu mukava matkustaa. Koska ne maksetaan "valuutalla" (nykyisin siis "ns. turistipesoilla), niissä on paljon ulkomaisia matkustajia.
      Viazulin kotisivut ovat www.viazul.cu josta löytyy aikatauluja, hintoja, reittejä yms.

      Santiagosta löytyy kyllä hyviä hotelleja, mutta myös ns. perhemajoitusta, joka vastaa Bed&Breakfast-tyyppistä majoitusta. Itse käytän lähes aina jälkimmäistä.
      (Lue palstan aikaisempia viestejä asiasta.)

      Varsinaisista jazz-klubeista Santiagossa en tiedä, kun en paljon jazzia kuuntele, mutta uskoisin, että sellainenkin/sellaisia löytyy, sillä Santiago on son-musiikin kehto ja muutenkin musiikkielämä on vilkasta!

      Turvallisuus? Samanlaista mielestäni kuin esim. Havannassa. Kuuba on suhteellisen turvallinen maa moneen alueen maahan verrattuna, mutta kyllä rikollisuus sielläkin on nousussa mm. suurten taloudellisten vaikeuksien takia. En siis suosittele yksin kännipäissään toikkarointia yöllä kaupungin (laita)kaduilla.... Tämä nyt pätee kaikkiin suuriin kaupunkeihin.

      Muuten, jos olet Santiagossa vain muutaman päivän, mene sinne viikonlopuksi, koska silloin kuitenkin tapahtuu enemmän musiikkipuolella.

      Oletko jo lukenut tämän palstan aikaisempia viestejä? Niistä löytyy paljon infoa mm. turistikortista, majoituksesta, valuutasta yms yms. ja linkkejä hyödyllisille nettisivuille.
      Tässä lisäksi vielä linkki nimenomaan Santiago de Cubasta kertovalle sivulle
      http://www.santiago-de-cuba.net/

      Santiago de Cuba on mielestäni mielenkiintoinen kaupunki. Se tarjoaa paljon musiikista, erityisesti tietysti sonista, rumbasta ja salsasta, pitäville. (Sehän on muuten myös Los Cumbancherosin kotikaupunki! :)

      Kaupunkiin liittyy myös paljon historiaa. Ja se, kuten itäpuoli yleensä, lienee ilmastollisesti Kuuban kuumin paikka..! Lähistöltä löytyy myös rantoja niitä kaipaaville, mutta Kuuban paras rantamesta se ei ole.

      Tässä nyt jotain. Lue vielä vanhat viestit ja kysele lisää, jos jää joku asia mietityttämään!

    • Marian

      Viazul-bussi oli toimiva ja luotettava tapa matkustaa Kuubassa, tosin paikat kannattaa varat etukäteen! Monta kertaa bussi oli täynnä (eri kaupungeissa), ja silloin oli otettava taksi, usein laiton sellainen, jos halusi päästä määränpäähän samana päivänä. Bussit kun usein menevät vain kerran päivässä. Aina kuitenkin löytyi muitakin, jotka eivät mahtuneet bussiin ja jakoivat taksin. Junia en käyttänyt.
      Lensin Santiagosta Havannaan, maksoi 108 cuc, kesti 1h 20 min. Kone oli iso eurooppalainen, joka pysähtyi Santiagossa. Kaverini matkusti Kuuban sisäisellä lennolla Baracoasta Havannaan, ja kokemus oli kuulemma vähintäänkin sydämentykytystä aiheuttava. Mutta perille pääsi sekin. Bussi Havannasta Santiagoon kestää kai n. 15 tuntia ja maksaa, en ihan tarkkaan muista, kuitenkin n. 60 cuc. On se halvempi tapa kuin lentäminen, mutta lentäessä säästää aikaa ja perslihaksia ;)
      Santiagossa on paljon musaa, ja yksi suositeltava paikka on ainakin Casa de la Traditional. Siellä livemusaa monta kertaa viikossa. Myös Los Cumbancheros soitti siellä ollessamme kahtena iltana!
      Santiagosta voi myös tehdä päiväretkiä lähistölle, esim. El Cobren kirkkoon tai Castillo el Morroon. Melko turistikohteita, mutta jos kiinnostaa..
      Kuulin Santiagosta etukäteen, että se olisi turvattomampi ja levottomampi kuin muut kaupungit Kuubassa, ja että siellä sattuu ryöstöjä enemmän. Kuulin esim. casan omistajalta Camagueyssa, kuinka joltain turistiparilta oli ryöstetty kallis rannekello Santiagossa yms. Ei ehkä kannata osoittaa varakkuuttaan, jos ei halua tulla ryöstetyksi. Varakkuuden merkkihän on suoranainen kutsu..
      Itselläni ei Kuubassa ollessa ollut minkäänlaisia ongelmia, ei ryöstöjä tai muutakaan sellaista. Yksin ei tietenkään kannata yöllä liikkua ja maalaisjärkeä on luvallista käyttää. Kuulin kyllä, että sen casan lähistöllä, jossa asuin, oli jotkut tytöt lähiaikoina ryöstetty. Mutta ainakin jos liikkuu kuubalaisten seurassa, ei ongelmia tule (paitsi poliisi on asia erikseen).
      Vaikka Havanna on paljon isompi kaupunki kuin Santiago, tuntui se mielestäni ehkä vielä turvallisemmalta. Liikuimme poikaystävän kanssa yöllä ihan pimeilläkin kaduilla (tosin Habana Viejassa, jonkun verran myös Centro Habanassa), eikä mitään uhkaavaa sattunut. En ylipäätään nähnyt yhtäkään väkivallan tekoa tai aggressiivista välikohtausta koko Kuubassa olon aikana. Santiagoon asennoitumiseen taas saattoi vaikuttaa etukäteen kuulemat varoitukset. En myöskään pitänyt siitä kaupunkina yhtä paljon kuin Havannasta. Mutta pitää siis ainakin vielä paikkansa, että Kuuba on turistille turvallinen paikka. Kuubalaiselle taas ei niinkään.

      Voin suositella Santiagossa loistavaa casaa, jossa asuin. Jos joku kaipaa yhteystietoja..

      • Chiquita

        Saas nähdä monta viestiä multa tähän nyt tulee... tää kone herjasi jo ekan kohdalla... eli jos tulee toistoa, sori... mutta tässä siis vielä itse viesti:

        Itsekin pidän erityisesti Casa de las Tradiciones -paikasta, vaikka siellä onkin usein paljon turisteja.

        Santiagossa on enemmän karibialaiskaupungin kuin lattarikaupungin tunnelmaa. Edelleenkin meikäläisen must-käyntikohde Kuubassa! :)


      • Boll

        Hei nimim. Marian!
        Olen lähdössä kesäkuussa Santiagon suuntaan - sinulla oli joku suositeltava casa tiedossa siellä? Ja muutkin lukijat, jos teillä on tiedossa hyviä casa particulares-osoitteita Santiago de Cubassa, olisin kiitollinen vinkeistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe