1366x768 surkea resoluutio

roskaresoluutio

https://www.w3counter.com/globalstats.php
Tilaston mukaan ylivoimaisesti yleisin resoluutio läppäreissä ja muutenkin nykyään on onneton 1366x768.
Jo kuvasuhteeltaan tuo on suurinpiirtein kelvoton kaikkeen muuhun paitsi täydeltä ruudulta videoiden katseluun, mikä käsittääkseni ei ole läppärin pääasiallinen käyttötarkoitus.
Ei voi edes käsittää miten kukaan voi tuolla roskaresoluutiolla varustetun koneen ostaa ja maksaa satoja ja jopa tuhatkin euroa...

9

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • standardiresoluutio

      Ainakin verkkiksessä kannettavat -tuotealueen ylivoimaisesti myydyin tuote on HP:n parin satasen halpisläppäri, jossa on juuri tuo resoluutio. Sen jälkeen 2 lenovon halpisläppäriä ja asus, joissa on myös sama resoluutio.
      Kalliimmat korkeamman resoluution läppärit ovat todella harvinaisia ja marginaalisia erikoistuotteita.

      • PPAP22

        jees, ja mulle kyllä käy 720p tarkkuus. en tarvi sen enempiä rsoja tuben kyttäämiseen tms. sitä paitte nuokin vois olla 1024 x 768. miettikääpä sitä hiljasina hetkinä....


    • Halvalla_huono_näyttö

      Suurelle osalle minkä tahansa tuotteen käyttäjistä riittää mikä tahansa laatu. Ovatko mielestäsi esimerkiksi aikakausilehdet tai suosituimmat tv-ohjelmat "laadukkaita"? Entä myydyimmät ruoka-aineet, einekset? Pitää saada paljon ja halvalla.

      Kuten edellä jo aivan oikein todettiin, myydyimpiä läppäreitä ovat 200-400 euron halpiskoneet. Halpiskone on yllättäen - halpiskone. Runko ja komponentit ovat halpiskoneen komponentteja. Miksi sitten jengi hankkii noita koneita harvahampaisella näytöllä? Selitys löytyy tuosta jengistä, ei niistä koneista...

      Toinen tapaus on yritysläppärit. On tilanteita, joissa firmaan hankitaan vaikka 200 ThinkPadiä. Ne hankitaan huonolla näytöllä, koska käytännössä ne isketään aina telakkaan kiinni. Telakassa on sitten laadukas ja kookas näyttöpaneli. Läppäreiden "mobiilikäyttö" on monessa firmassa marginaalista, pöytäkoneiden (jopa kirjoituskoneiden) korvaajia ne ovat

      Itselläni on duunin läppäri (Thinkpad T520) kiinni telakassa, läppärin oma näyttö on tuo kelvoton 1366x768, mutta en sitä katsele, kun pöydällä on iso LG:n ruutu. Omassa läppärissäni on sitten 1680x1050. Nythän puhutaan 15" näytöistä, 12-13" ovat sitten eri juttu.

      • telakkaja24tuumaa

        Mitä yritysläppäreihin tulee, niin näin se on, läppärin omaa näyttöä ei juuri tuijoteta. Itse otan läppärin irti telakasta 24" näytöstä vain pari kertaa viikossa ja silloinkaan en sitä käytä omalla näytöllä, vaan seinälle pultattuun 70" näyttöön kytkettynä. Joskus kun jää jotain työasioita kotitehtävänä tehtäväksi, saattaa joutua läppärin pikkunäyttöä käyttämään. Tosin silloinkin pientä näyttöä selkeästi harmittavampaa on numeronäppäimistön kun kyse on 14" thinkpadissa.


    • soopnder

      Resoluutiolla ei ole kovin paljoa merkitystä jos sisältö mitä tuijotetaan on kiltisti sanoen soopaa.

      • ne-4K-tontut

        Voi kun nämä 4K-ihmiset ymmärtäisivät tuon...


    • gkgfkfk

      Mobiililaitteissa missä näyttö on yleensä max. vain 10", niin näissä esim. 720p resot on vielä riittäviä, älypuhelimista puhumattakaan. Henk.kohtaisella mielipiteellä PC-näyttöjen minimi rajat näytön koon mukaan on 15"(720p), 24"(1080p) ja 27"(1440p) ja isommille 4K.

      • 5_tuuman_4k

        Riippuu miten läheltä näyttöä katsotaan. 5-6" puhelimissakin usein on 4k- tai vähintäänkin QHD näyttö, mutta se näyttää yhtä isolta kuin 50" telkkari parin metrin päästä sohvalta katsoen. Kun peittää toisen silmän kädellä ja toisessa kädessä pitää puhelinta, huomaa että yhtä isoja ne ruudut ovat.


      • fjkftkjfkj
        5_tuuman_4k kirjoitti:

        Riippuu miten läheltä näyttöä katsotaan. 5-6" puhelimissakin usein on 4k- tai vähintäänkin QHD näyttö, mutta se näyttää yhtä isolta kuin 50" telkkari parin metrin päästä sohvalta katsoen. Kun peittää toisen silmän kädellä ja toisessa kädessä pitää puhelinta, huomaa että yhtä isoja ne ruudut ovat.

        Jep, tietokone näyttöjä, läppäreitä ja näytöllisiä mobiililaitteita katsellaan yleensä vain läheltä, eli korkeammilla resoluutioilla on tietenkin silloin suurempi merkitys.

        TV-näytöt on sitten koon, kuvatarkkuuden ja katseluetäisyyden suhteen hieman eri asia, eli isommalla näytöllä heikompikin tarkkuus riittää, jos sitä katsellaan kauempaa.

        Mutta se on tietenkin jokaiselle myös hinta-, käyttöalue-, mielipide- ja tottumiskysymys, että mikä näyttö koko / kuvatarkkuus riittää (tietokone käyttö).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe