Mikä konetiskiaine

tiskari

Tuli mieleen tehdä galluppia käyttämistänne konetiskiaineista, eli mikä on hyvää nestemäinen, jauhe vai tabletit ?
Menin markettiin ja siellähän oli toistakymmentä metriä hyllyjä täynnä konetiskiaineita. En ostanut mitään tuli runsauden pula. Päätin päivittää tilanteen eli kysäistä Teiltä arvon kommentaattorit mikä on paras sun mielestä ?

33

12396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei, tätä minäkin hartaasti tutkiskelen ennen kuin valitsen konetiskiaineeni.
      Sun extrapover on taatusti parasta...
      Alla oleva on asian ydintä...
      Enpähän tiedä voikohan ruotsalaisiinkohan luotaakohan...

      "Yleisesti ottaen kaikki testituotteet läpäisivät testin tärkkelyspohjaisten ruoantähteiden tiskaamisessa. Muutamat tuotteet, kuten Eldorado, Sun ja Classic suoriutuivat oikein hyvin, kun taas toiset olivat selkeästi vähemmän tehokkaita tiettyjen ruoantähteiden osalta. Vähiten tehokkaita olivat X-tra ja Finish Powerball Classic, jotka suoriutuivat heikosti perunaa, riisiä, maissia ja vehnää sisältävien ruoantähteiden tiskaamisesta. Kaikki testituotteet läpäisivät myös proteiinia sisältävien ruoantähteiden tiskaamistestin. Tehokkaimmiksi osoittautuivat Rainbow, Finish Quantum, Fairy Platinum sekä Sun Extra Power, kun taas LV:llä, X-tra:lla ja Ecoverillä oli vaikeuksia kuivuneen munankeltuaisen tähteiden tiskaamisessa. Suurin ero tiskinpesusuorituksissa havaittiin teestä aiheutuneiden, kuivuneiden tahrojen tiskaamisessa. Osa tiskiaineista, kuten Sun Extra Power, Sun Classic, Fairy Platinum ja Finnish Quantum havaittiin erittäin tehokkaiksi kun taas muiden konetiskiaineiden suorituskyky ei ollut yhtä hyvä. Huonoimman testituloksen saivat LV ja Finish Powerball Classic."
      -http://www.testfakta.se/node/106

    • siilimuori3

      Fairy ultrapower all in one koneeseen ja Firy käsintiskaukseen.

      • erikoinen.tapaus

        Nopeesti sait pelkän Fairy sanan kirjoittamisella viestisi pois.


      • siilimuori3
        erikoinen.tapaus kirjoitti:

        Nopeesti sait pelkän Fairy sanan kirjoittamisella viestisi pois.

        Jaa, onhan se vaarallista ja sääntöjen vastaista korjata Firy sanasta Fairy :D.


    • hytinäx1

      Harrastan ainoastaan tableteita. Ostan tarjouksesta joskus pienemmän joskus isomman pussukan. Merkki vaihtuu sen mukaan mikä on tarjouksessa.

      • Ainoostaan tabletteja myös.
        Mielellään all-in-one variantteja ja jos on tarjouksessa nii vieläkin paree.


    • Kuka kiejoitti käyttävänsä fairya, etikkaa ja vettä spraypullossa yleispuhdistusaineena?
      hmps.f? Eikö se vaahtoa kaameesti?

    • Herkkänokka

      Varmaankin vähän riippuu koneesta ja vedestä se mistä saa parhaan pesutuloksen.

      Olen kokeillut montaa eri merkkiä, suurin osa liian voimakashajuisia, astiat haisee kamalalle pesun jälkeen, en voi välttyä ajatukselta että niissä on vielä pesuainejäämiä.

      Viimeksi ostin Finish All in One Max , siitä ei jää astioihin hajua ja astiat tulee puhtaiksi, kertokaa jos tiedätte muita hajuttomia.

      Harvemmin pesen mitään pinttyneitä astioita, sillä laitan koneen pesemään kotona ollessani joka ilta, on se sitten täysi tai ei.

      • RealistiN

        Tätää samaa suosin, hajutonta ja puhdasta tulee. Joskus ostin jotain fairya, annoin pois naapurille, itse en voinut käyttää kun asiat jäivät haisemaan jollekin hajusteelle.


    • Jäämiä.näkyy

      Patoligit näkevät ruumiinavauksessa kuka on syönyt konetiskiaineilla pestyistä astioista.

      • Patoliki

    • Kyllä meillä myös tiskikone hurisee joka ilta, oli täysi tai ei. Huuhtelen kaikki tiskit ennen koneeseen asettamista, usein vielä tiskiharjalla tai sienellä. Inhoan haisevia, tahmaisia astioita jotka seisoo tiskikoneessa ja lemuaa joka kerta kun avaa koneen oven.

      (Huom. En myöskään sytytä enkä sammuta tiskikonetta. Jos tää nyt aiheuttaa ihan uuden aloituksen niin olkaa hyvä vaan ;)))

      • OliKäyttöäJa

        Mikset laittaisi mukin pohjalle tilkan Fairy-vettä ja kastaisi tiskiharjaa siihen ennen pesua - ja laittaisi astioita suoraan kuivauskaappiin? Tai kuivaustelineeseen, ellei sinulla ole kuivauskaappia.

        Olen todennut, ettei oikeastaan tarvitsekaan astianpesukonetta enää. Niitä minulla on ollut käytettävissäni vuodesta 1973 lähtien.


      • hytinäx1

        Minullakin on tiskikone kuivauskaappina yksinollessani, kun tulee vieraita niin silloin kertyy tiskiäkin ja tiskikone on oivallinen olemassa. Täytyy sitä silloin tällöin käyttää ettei tiivisteet kuivuisi haperoisiksi.


      • OliKäyttöäJa kirjoitti:

        Mikset laittaisi mukin pohjalle tilkan Fairy-vettä ja kastaisi tiskiharjaa siihen ennen pesua - ja laittaisi astioita suoraan kuivauskaappiin? Tai kuivaustelineeseen, ellei sinulla ole kuivauskaappia.

        Olen todennut, ettei oikeastaan tarvitsekaan astianpesukonetta enää. Niitä minulla on ollut käytettävissäni vuodesta 1973 lähtien.

        Kyllä minä sipaisen tiskiharjallakin jossa on fairya jos lautaset ovat kovin rasvaiset tai tomaattipohjaista kastiketta jäänyt pohjalle :)
        Monta monituista kertaa on tullut otettua puhtaat lautaset tai haarukat tiskikoneesta joka ei ole ollut edes käynnissä välillä :) Huuhtasee vain vähän raanan alla, pyyhkii puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja a vot taas säästy sähköä ;)
        Veitsiä ja maalattua porsliinia en pese koneessa. En myöskään keramiikkakulhoja, vaikka ne saisikin pestä.


      • OliKäyttöäJa kirjoitti:

        Mikset laittaisi mukin pohjalle tilkan Fairy-vettä ja kastaisi tiskiharjaa siihen ennen pesua - ja laittaisi astioita suoraan kuivauskaappiin? Tai kuivaustelineeseen, ellei sinulla ole kuivauskaappia.

        Olen todennut, ettei oikeastaan tarvitsekaan astianpesukonetta enää. Niitä minulla on ollut käytettävissäni vuodesta 1973 lähtien.

        Kuivauskaappia ei ole, mutta laitan monesti jotain astioita tai esim. veitsiä tai juustohöyliä, joita tulen tarvitsemaan uudelleen pian keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja kuivumaan käsitiskin jälkeen.


    • Yksi.Astianpesijä

      Itse käytän joko jauhetta tai sellaisia tabletteja, joissa ei ole huuhteluaine mukana. Mieheni käyttää tabletteja, joissa huuhteluaine on, sen tietää eri väristä tabletissa. Koska ostan eri kaupoista, en käytä aina samaa merkkiä. Huuhtelen vain kana- ja kalalautaset, kun ne alkavat haista. Kone ei pyöri joka päivä.

    • staka

      Olen joillekin hajuille lähes allerginen, niin paljon ne etoo. Yksi hajuista on Fai:ry. Meillä on aina varalla nestemäinen astianpesuaine pannujen yms. pesuun, mutta em. tuotetta en ikuna osta. Kaupoissa on onneksi myös nestemäisiä käsinpesuaineita, joissa ei ole hajusteita.

      Tabletteja käytän astianpesukoneessa. Ihan sama mikä merkki, edullisimman yritän ostaa mikä sattuu silmiin. Pesutuloksissa en ole huomannut eroja.

    • käsitiski

      Kun ei ole muuta pesukonetta kuin kaksi kättä ja harja niin valinta on erittäin helppo......ja se ei ole fairy

    • käytän all-in-one tabletteja, useasti ostan Kiillon tuotetta, eroja en tuotteiden välillä ole huomannut.

    • Ostan konetiskiaineeksi sitä mikä sattuu olemaan tarjouksessa. Nykyisin on enimmäkseen ollut tabletteja. Ollaan taas mökillä, täällä ei ole astianpesukonetta.

    • hygenia

      Sun classic on nyt menossa, välillä on ollut jotaon Lidlin merkkiä ja viimeksi ostin Fairyn platinumin, mutta en ole vielä sitä kokeillut. Kaikki ovat toimineet hyvin, vaikka näin yksin asuvana kone käy vain joka toinen tai kolmas päivä. Kylmällä vedellä huuhtelen, jos jotain jäämiä on lautasissa.
      Pesutulos on varmaan kiinni siitäkin, millaista moskaa panee koneeseen, koneen siivilät eivät voi niellä spaketin pätkiä viemäriin. Koneen siivilät kannattaa tarkistaa, rasvaa kertyy kummasti. vielä huomauttaisin, että se tiskiharja kannatta myös panna koneeseen, muuten siitä tulee oikea bakteeripesä.

    • Anonyymi

      Onko kellään ollut Pilvi nimistä konetiskiainetta mitäs tuumaatte.Tarvitaanko huuhteluaine eroikseen?

    • Anonyymi

      Kirjoitanpa vaikka on alunperin vanha ketju.

      Minulla on nykyisin vain 45 cm leveä astianpesukone, täysin riittävä kahdelle ihmiselle, eikä edes tarpeen pyörittää kuin 2-3 päivän välen. Mutta. Huomasin että jo puolikas pesutabletti riittää oikein hyvin, siispä veitsellä poikki. Eli jätevesiin menee vain puolet siitä mitä vakikäyttäjät (ja minäkin ennen) käyttää. Yksi pienenpieni ekoteko sekin. Kokeilisin 1/3 tablettia mutta on pahus niin murenevaista sorttia... Mitään erillistä huuhteluainetta en käytä. Paitsi joskus pesukonekin täytyy jollain tietyllä aineella puhdistaa.

    • Anonyymi

      konetiskiaineet huuhtelee hyvin suolen, kirurgi tietää kellä on ollut
      parasta ainetta
      jjj

    • Anonyymi

      Käsinpestäviin astioihin käytän Fairyä. Konepesuun laitan Sun classicia. Esihuuhtelen aina astiat ennen koneeseen laittoa ja joten en pese joka päivä koneella.
      Konepesuainetta käytän esim. tiskialtaiden pesuun.
      Voimakas tuoksu on, mutta haihtuu kyllä.

      Beng

      • Anonyymi

        Lisäys: koneeseen jauhe.

        Beng


    • Anonyymi

      Ostin reissumatkalkani Virosta konetiskitabletteja( samoja joita ostan kotimaastakin), astiat naarmuuntuivat, tabletit olivat halvempia.

    • Sun-geeli on minusta tosi mukavaa käyttää. Jos pesen vain puolikoneellisen ei tarvitse alkaa tablettia puolittamaan, ei myöskään tarvitse erikseen huuhtelukirkastetta. Annostelen geeliä koneeseen astioiden likaisuuden mukaan, välillä enemmän, välillä vähemmän.

    • Anonyymi

      Miehen kädet tärisee, hän haluaa käyttää tabletteja, joiden pintapussia ei tarvitse ottaa pois. kun se kestää niin kauan, että ainetta tulee käsiinkin. Itselle ihan sama mitä merkkiä, tabletteja tai jauhetta. Kaikki ne minulle riittävän puhtaaksi pesee. Yhtä vähän merkitystä kuin miten päin wc-paperirulla on.
      Tiedättekö että tiskikonetta kannattaa käyttää vähintään kerran viikossa, muuten letku kuivaa ja hapertuu. Tämä kertoi minulle keittiöremppaaja.

      • Anonyymi

        Ja vielä laitan sille vapisevalle miehelle fairivettä suihkepulloon, siitä roiskuttaa kun pesee jotain käsin tai allasta. Pullosta kun humahti aina liikaa. Osoittautui niin hyväksi että laitoin itsellekin samanlaisen, on tosi kätevä.


    • Anonyymi

      Ostin Sun ALLin1 gel pesuainetta . Astiat jäivät märiksi ja kone tuoksui pesun jälkeen voimakkaasti tuolle sun geelille . Onko muilla vastaavia havaintoja? Palasin takaisin käyttämään fairy tabletteja ja ongelmat poistuivat.

    • Anonyymi

      Kuluttaja-lehden konetiskitabletti-testin voitti Finish (Quantum Max Super)
      Kakkonen oli Sun Classic.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe