ooppera on joutavaa

MinustaTympeää

Miksi pitää puhua laulamalla.

10

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ö-ÖÖ

      ?

      Entäpä räppi. Miks pitää laulaa puhumalla?

      Mulle kelpaa kyllä ooppera ja räppikin, kaikki riippuu piisistä. Tollanen iskelmä osasto, missä ei mitään sisältöä yleensä, se tökkii. Vaikka nyt kuinka hyvä laulaja nyt olisikin esittäjänä.

      Musa on hyvää, jos se on hyvää. Mielipidekysymys, pohjimmiltaan. Laitetaanpa sekaan yks piisi, mikä ei ole oopperaa, ei rappia, ei oikein iskelmäkään. On vain hyvä piisi. Piisi edellä, se jotenkin mun mielestä musan koko juttu.

      Juice Leskinen & Mikko Alatalo - Per vers runoilija;

      https://www.youtube.com/watch?v=iy77PNVWoDE

      =DW=

      • Ärsyttävätyyppi

        Juuu, se olisi ollut aika hyvä ilman Alataloa. Eikö sille -tanalle riitä kansanedustajan liksa? Varsinkin kun parempia ja ammattitaitoisempia laulajia on maa pullollaan.


      • ö-Öö
        Ärsyttävätyyppi kirjoitti:

        Juuu, se olisi ollut aika hyvä ilman Alataloa. Eikö sille -tanalle riitä kansanedustajan liksa? Varsinkin kun parempia ja ammattitaitoisempia laulajia on maa pullollaan.

        Mnaah

        Alatalo lauloi alkuperäisversion 1974 levylle. Kandee muistaa, Alatalo ja Leskinen teki itsenäiset musaurat tahoillaan. Vaikka nyt yhtestyötä olikin. Kundilla ei enää ole ääni täydessä iskussa, aika hyvin kuitenkin. Muistin mukaan Leskinen ei itse koskaan laulanut livenä tota piisiä, joku pändiläisistä. Kas, Leskinenhän oli armottoman surkea laulaja, se vaan teki itelleen sopivia piisejä paljon.

        Alatalo keikkailee kai aika vähän nykyisin, ei aikaa. Vaikka kundi tuli tunnetuksi kuplettihommista, syksyb säveltä jne. Vakavampaakin löytyy. Tästä aina pitänyt.

        Mikko Alatalo - Yhdentoista virran maa:

        https://www.youtube.com/watch?v=Dwnr7DMekss

        =DW=


      • Einappaaei

        Juice oli armoitettu lyyrikko jonka sanat iskevät yhteen musiikkinsa kanssa. Kansanedustaja ei pääse samaa lähellekään, kuten esimerkkisikin osoittaa; yli 2,5 minuuttia yhtä ja samaa sangen köyhää melodiakuviota. Sanoissa sinällään ehkä kuitenkin jotain sisältöä.


      • ö-Öö
        Einappaaei kirjoitti:

        Juice oli armoitettu lyyrikko jonka sanat iskevät yhteen musiikkinsa kanssa. Kansanedustaja ei pääse samaa lähellekään, kuten esimerkkisikin osoittaa; yli 2,5 minuuttia yhtä ja samaa sangen köyhää melodiakuviota. Sanoissa sinällään ehkä kuitenkin jotain sisältöä.

        Mnaah

        Höpöhöpö. Alatalo aikanaan oli varsin kunnianhimoinen muusikko, mutta teki kaupallisempaakin kamaa. Kundi vääntänyt 600 piisiä , enimmäkseen Harri Rinteen kanssa. Monitoimimies. Kandee muistaa, musan ja kansanedustajanhommien lisäksi ollut kaupunginvaltuutettu, alkujaan toimittajataustalla. Ja siis tehnyt musauransa itsenäisesti, vaikka Juicen pändissä soittelikin alkuaikoinaan.

        Jotenkin epäilyttää, sä olet juu jotain mieltä, perehtymättä asioihin sen kummemmin. Mä en ole Alatalofani, mutta kovaa kamaa se musarintamalla on tehnyt. Ja paljon, lastenmusaakin, muistuuko mieleen "känkkäränkkä"?Muistanetko sellaisen progepändin, kuin TabulaRasa? Noh, se oli arvostettu pändi, suosittukin. Alatalo oli laulajana ja soitti skittaa. Samassa pändissä oli muuten yks suomen kovimmita blueskitaristeista, Heikki Silvennoinen, Joka tullut vanhemmiten tunnetuksi lähinnä näyttelijänä ja käsikirjoittajana, siis se kummeliheppuli.

        Tabula Rasa - Muistatko Vielä Kun On Ilta:

        https://www.youtube.com/watch?v=-BJpfWrl97k

        Alatalon persoonasta ja sensellaisesta voi olla tietenkin mitä mieltä tahansa, mittavat työt tehnyt, toimittajana, piisintekijänä, esiintyvänä artistina, politiikkona,ties mitä. Ja mä miellän Alatalon enenpi muusikoksi ja sanoittajaksi, kuin politiikoksi. Vaikka kai merkitävimmät duuninsa politiikassa kai tehnytkin.

        =DW=


      • Laulajainen-kin

        No ehkä ma en sitten vain tykkää sen pers-oonasta. Ja voisin sanoa niinkin, että ehkä hän on kuitenkin merkittävämpi muusikkona kuin politiikkona. Mitä työtä se pashkan jauhanta on?

        Olen muuten itsekin laulanut kerran kirkon tilaisuudessa Alatalon Suojelusenkelin. Laulaisin paremmin myös molemmat linkkiesi kappaleet, ko. herrahan ei ole mikään laulaja lainkaan.


    • Maailmanihaninammatti

      Kaikkien ihmisten pitäisi puhua laulamalla. Laulaminen on ikiaikainen tapa parantaa, se tekee hyvää, hieroo sisäelimiä ja siten vaikuttaa niitten ja ihmiskokonaisuuden terveyteen.

      Kuvittele että ihminen kykenee päästämään ääntä sellaisella tekniikalla, että se ääni ylittää isonkin sinfoniaorkesterin. Laulu ja ääni on siis yksi orkesterin soittimista. Siis oikea ääni, eivät ne piipitykset, joita lähtee miltei joka nykyartistilta.

    • JelppisVille

      Ooppera ja räppi ovat keisarin uudet vaatteet, Ihminen luulee olevansa fiksu kun tykkää niistä.

      • ja-jajajankutanko

        Oopperassa on sentään (useimmiten) hyvä musa sen lauletun puheen taustalla.
        Räppissä vain umpitylsä monotoninen rytmi.


      • Omamokasiis

        Minkälaisella musiikillisella taustalla "Ville" arvostelee ja arvioi? Ts. tietosi ja taitosi aiheessa?

        Ooppera luetaan korkeakulttuuriksi, siksi monet tavan tanelit eivät sitä siedä eivätkä ymmärrä, se ei aukea heille. Räpin idea on no. rytmissä ja sanoissa on monen monta kertaa hyvä aihe ja sisältö. Mutta jos itse on sisällötön, niin ohihan ne kaikki tietysti menevät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe