Vaihdevuodet,eikai!?

Peloissaan-18

Olen siis juuri 18 vuotta täyttänyt tytteli ja ollaan nyt tässä vajaa kuukausi kihlatun kanssa mietitty että mikähän minuu oikeen vaivaa.
Tein reilu puolivuotta sittem lääkkeellisen raskaudenkeskeytyksen jonka jälkeen kuukautiset on olleet todella niukat (1-3pv)... Oletan tämän olevan normaalia, tässä vajaa kuukausi sitten tein raskaustestin koska pelkäsin olevani raskaana ja minulla oli paljon raskauteen viittaavia "oireita" tulos oli kuitenkik negatiivinen. Nyt on sitten alkanut ihan hirvittävä pelko liiankin ennenaikaisista vaihdevuosista, viimeksi kuukautiset olivat vieläkin niukemmat kuin yleensä ja sitä edellisiä ei edes kuulunut, mieleni vaihtelee useasti mutta olen silti todella herkkähermoinen ja lähes kokoajan kiukkuinen. Seksi halut on mennyt totaalisesti, ei siis minkään sortin kiinnostusta ja kihlattu saattaa saada avarista pelkästää siitä että leikillään läpsäisee takamukselle. Jos kuitenkin jostain syystä suostun "temmeltämään" kihlatun kanssa on alavatsa\alaselkä kivut sen jälkeen lähes sietämättömiä. Hirveintä on ne kuumat aallot ja yöllinen valvominen ja hikoilu, jotakin ihan kamalaa... Rakastan kylmiä suihkuja mutta välillä nekään ei auta hillitsemään kuumia aaltoja, alkaa menemään ihan oudoksi ja pelottavaksi tämä kaikki. Tuntuu kuin en tuntisi enään omaa kehoani johon kerkesin 18 vuotta tutustua.

5

187

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lääkäriin_vaan

   Hormoonitoimintasi on ilmeisesti sekaisin jostakin muusta syystä, tuon ikäisenä ei voi tulla vaihdevuosioireita. Esimerkiksi tiukka laihdutus voi hävittää kuukautiset ja aiheuttaa erilaisia ongelmia hormoonitoiminnalle. Kannattaisi käydä gynekologilla jotta tehtäisiin tarkat tutkimukset ja otettaisiin verikokeet.

   • Peloissaan-18

    Olen melko iso kokoinen mutta silti tyytyväinen kehooni joten laihduttaminen ei ole käynyt mielessäkään. Mitään elämän tapa muutoksiakaan en ole tehnyt.


   • lekuriin

    Vaihdevuodet tai oikeastaan POF voi tulla vaikka miten nuorelle, mutta todennäköisempi jokin muu syy. Lääkäriin pitäisi mennä selvittelemään. Jos se on vaikka kilpirauhanen, niin ei kannata odotella, kun apu on saatavissa.


  • Mia-25v

   Kantsii mennä lääkärissä käymään. Itselläni oli samantyyppisiä oireita pitkään. tein kotona erilaisia testejä, tutustuin luontaistuotteisiin, vaihdoin ruokavaliota ja ihmettelin kehoani. Tein vaihdevuositestin -tulos nega :) Lääkäristä löytyi apu :)

  • jkäjäjä

   Vaihdevuodet tulevat lähinnä joillekin Turner-tytöille iässäsi. Heiltä puuttuu toinen x-kromosomi, monilla murrosikä kehitys ei ala lainkaan, ja he ovat hyvin pieniä.

   Itsellänikin oli nuorena vuoden menkat pois (laihdutus). Kuumista aalloista tosin en kärsinyt (nyt kärsin). Yleensä ainakaan ajallaan tulevissa vaihdevuosissa vuoto ei jää pois simpsalapim, vaan seuraa ensin vuotohäiriöitä. Vuodot runsastuvat, kierto tihenee, kierto muuttuu epäsäännölliseksi ja arvaamattomaksi jne, kunnes lakkaa. Itse olen tihentymisvaiheessa. Vaihdevuodet johtuvat siitä, että munasolut ovat kuluneet loppuun. Kun munasolut ovat finaalissa, aivojen follikkelia stimuloiva hormoni piiskaa niitä kypsymään, ja siistä syystä kierto tihenee. Ja joillakin naisilla halut lisääntyvät (luonto koettaa antaa viimeisen mahdollisuuden raskaudelle). Yleensä munasoluja riittää n. 50-vuotiaaksi, lukuunottamatta jo mainittuja Turner-tyttöjä.

   Sukuopuolihormonitoimintaa ja kuukautiskiertoa häiritsee mm. liiallisten stressihormonien eritys. Jos estrogeenin erityksessä ei ole vikaa, saadaan kuukautiskierto käyntiin keltarauhashormonilla. Lääkäri määrää sinulle yleisimmät kokeet, jotka kertovat elimistön toiminnasta. Kuten kilpirauhaskokeet. Jos mitään vikaa ei ole, voi kokeilla jotain hormonikuuria. Uskoisin, että kyseessä on tilapäinen ja hoidettavissa oleva häiriötila.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   80
   3143
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1619
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1070
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   100
   957
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   845
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   99
   840
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   712
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   691
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   62
   689
  10. 185
   660
  Aihe