Vaihdevuodet,eikai!?

Peloissaan-18

Olen siis juuri 18 vuotta täyttänyt tytteli ja ollaan nyt tässä vajaa kuukausi kihlatun kanssa mietitty että mikähän minuu oikeen vaivaa.
Tein reilu puolivuotta sittem lääkkeellisen raskaudenkeskeytyksen jonka jälkeen kuukautiset on olleet todella niukat (1-3pv)... Oletan tämän olevan normaalia, tässä vajaa kuukausi sitten tein raskaustestin koska pelkäsin olevani raskaana ja minulla oli paljon raskauteen viittaavia "oireita" tulos oli kuitenkik negatiivinen. Nyt on sitten alkanut ihan hirvittävä pelko liiankin ennenaikaisista vaihdevuosista, viimeksi kuukautiset olivat vieläkin niukemmat kuin yleensä ja sitä edellisiä ei edes kuulunut, mieleni vaihtelee useasti mutta olen silti todella herkkähermoinen ja lähes kokoajan kiukkuinen. Seksi halut on mennyt totaalisesti, ei siis minkään sortin kiinnostusta ja kihlattu saattaa saada avarista pelkästää siitä että leikillään läpsäisee takamukselle. Jos kuitenkin jostain syystä suostun "temmeltämään" kihlatun kanssa on alavatsa\alaselkä kivut sen jälkeen lähes sietämättömiä. Hirveintä on ne kuumat aallot ja yöllinen valvominen ja hikoilu, jotakin ihan kamalaa... Rakastan kylmiä suihkuja mutta välillä nekään ei auta hillitsemään kuumia aaltoja, alkaa menemään ihan oudoksi ja pelottavaksi tämä kaikki. Tuntuu kuin en tuntisi enään omaa kehoani johon kerkesin 18 vuotta tutustua.

5

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäriin_vaan

      Hormoonitoimintasi on ilmeisesti sekaisin jostakin muusta syystä, tuon ikäisenä ei voi tulla vaihdevuosioireita. Esimerkiksi tiukka laihdutus voi hävittää kuukautiset ja aiheuttaa erilaisia ongelmia hormoonitoiminnalle. Kannattaisi käydä gynekologilla jotta tehtäisiin tarkat tutkimukset ja otettaisiin verikokeet.

      • Peloissaan-18

        Olen melko iso kokoinen mutta silti tyytyväinen kehooni joten laihduttaminen ei ole käynyt mielessäkään. Mitään elämän tapa muutoksiakaan en ole tehnyt.


      • lekuriin

        Vaihdevuodet tai oikeastaan POF voi tulla vaikka miten nuorelle, mutta todennäköisempi jokin muu syy. Lääkäriin pitäisi mennä selvittelemään. Jos se on vaikka kilpirauhanen, niin ei kannata odotella, kun apu on saatavissa.


    • Mia-25v

      Kantsii mennä lääkärissä käymään. Itselläni oli samantyyppisiä oireita pitkään. tein kotona erilaisia testejä, tutustuin luontaistuotteisiin, vaihdoin ruokavaliota ja ihmettelin kehoani. Tein vaihdevuositestin -tulos nega :) Lääkäristä löytyi apu :)

    • jkäjäjä

      Vaihdevuodet tulevat lähinnä joillekin Turner-tytöille iässäsi. Heiltä puuttuu toinen x-kromosomi, monilla murrosikä kehitys ei ala lainkaan, ja he ovat hyvin pieniä.

      Itsellänikin oli nuorena vuoden menkat pois (laihdutus). Kuumista aalloista tosin en kärsinyt (nyt kärsin). Yleensä ainakaan ajallaan tulevissa vaihdevuosissa vuoto ei jää pois simpsalapim, vaan seuraa ensin vuotohäiriöitä. Vuodot runsastuvat, kierto tihenee, kierto muuttuu epäsäännölliseksi ja arvaamattomaksi jne, kunnes lakkaa. Itse olen tihentymisvaiheessa. Vaihdevuodet johtuvat siitä, että munasolut ovat kuluneet loppuun. Kun munasolut ovat finaalissa, aivojen follikkelia stimuloiva hormoni piiskaa niitä kypsymään, ja siistä syystä kierto tihenee. Ja joillakin naisilla halut lisääntyvät (luonto koettaa antaa viimeisen mahdollisuuden raskaudelle). Yleensä munasoluja riittää n. 50-vuotiaaksi, lukuunottamatta jo mainittuja Turner-tyttöjä.

      Sukuopuolihormonitoimintaa ja kuukautiskiertoa häiritsee mm. liiallisten stressihormonien eritys. Jos estrogeenin erityksessä ei ole vikaa, saadaan kuukautiskierto käyntiin keltarauhashormonilla. Lääkäri määrää sinulle yleisimmät kokeet, jotka kertovat elimistön toiminnasta. Kuten kilpirauhaskokeet. Jos mitään vikaa ei ole, voi kokeilla jotain hormonikuuria. Uskoisin, että kyseessä on tilapäinen ja hoidettavissa oleva häiriötila.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe