Miksei Suomessa oo rata-autokilpailuja

PörkölTTIÖ

Mixei Suomessa oo enää mitään rata-autokilpailuja kesälä? Eikö täälä oo tosiaan vahingossakaan mitään formulatyyppistä menoo tai ees kunnon urheiluautokisoja? Siis nimenomaan radalla. Jotain kaislaveneiden uittokisoja on kyllä ja kottikärryn työntökisoja... Vai onko ratahommatkin niin sisäpiirihommaa nykyään ettei sinne pääse katsojat? On se vaan niin hienoo ajaa maxisimmaan naapurinpoikaa vastaan vuoskaudet Ferrari replicallaan suljetulla Ahvenistolla. Annas olla kun olis arvokisoja tiedossa YLEISÖN kanssa niin vellit turahti housuun...

14

302

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ahvenisto

   Ainakin Ahvenistolla on kaksikin isoa kisaa. Elokuussa Historic ja syyskuussa SMP F4 jossa kuulemma mukana 30 Camaroa ja 50 legendsiä.

   • AhvenistoRaceCircuit

    Ja noin 20 Formula nelosta. Nopea ja näyttävä luokka Ahveniston vaativalla radalla. Edellisvuoden kilpailut näyttivät sen, että sijoituksista taistellaan tosissaan.


  • Alastaro

   Rata-SM on Alastarolla tulevana viikonloppuna.

  • ahvenisto
  • vjvjh

   On niitä. Oskari Saarikin ihmetteli jossain formulalähetyksessä että miksei suomessa muu rata-autoilu ole suosittua kuin formulat.

   En ihmettele.

   Saa kysyä että missä ovat mainokset?

   Tässä on turha syyttää katsojia koska kyllä ne halukkaat löytävät ratojen varsille katsomaan. Mikä muu kiinnostaisi kakaroita kuin kisaaminen autoilla? Mutta tällä hetkellä suuri yleisö ei tiedä haluavansa nähdä ratakisoja. Juuri tuolle suurelle yleisölle pitäisi kertoa mitä tapahtuu, kuka tekee, ja missä tapahtuu.

   eikä siihen riitä pelkkä päivämäärä ja kellonaika!

   Toisinsanoen, kisajärjestäjien olisi pakko luoda sellaiset nettisivustot jotka löytää helposti ja joissa on muutakin tietoa kuin ne pakolliset tilastot. Tilastoja lukevat vain fanit, eivät ne jotka eivät vielä tiedä asiasta. Ummikoille pitää kertoa tarinoita!

   Suurelle yleisölle ratakisoissa on sellainen ongelma että he näkevät vain värikkäiden autojen ajavan ympyrää. Heille pitäisi olla selkeät kuvalliset "ohjeet" siitä missä autossa kukakin istuu, ja kuinka hyvin on kuskilla/tallilla mennyt. Sillä luodaan se pikainen fanituspohja, eikä katsojan tarvitse lähteä netistä etsimään että millaisia kuskeja on puikoissa. Katsojat haluavat samaistua. Samaistumisen vuoksi futis ja lätkä on niin suosittua!

   Jalkapalloa on jokainen potkinut ja kiekoksi sopii jäällä ihan mikä tahansa. Moottoriurheilua varten vaadittiinkin jo polkupyörä jolla kaarrella lähiteitä pitkin kavereiden kanssa. Mutta keneen kakarat nykyään samaistuisivat kun missään ei ole mitään infoa?

   Nyt kun katsoo formuloitakin, niin kyllä siellä on kolme ensimmäistä kirjainta näkyvillä ja ajat sen perässä. Jonkinlainen värikin on, mutta ei tietämätön katsoja siitä mitään ymmärrä. Muutaman sekunnin rata/kuskiesittely ei riitä. Lähetyksessä pitäisi olla enemmän sitä tylsääkin infoa jonka jo karaistunut penkkiurheilija tietää.

   90 luvulla maikkarilla pyöri Ruutulippu niminen ohjelma. Silloin tiedettiin muustakin suomalaismenestyksestä ratarintamalla kuin Mika Häkkisestä. Jopa ihan ummikot tiesivät! Se oli sellaista yleissivistävää tietoa, vaikka kisoja ei olisikaan katsonut. Lapset tiesivät kuka vetää parhaiten traktorilla, tai kuka ohjastaa parhaiten rekkaa. Ja nämä lapset pyysivät isänsä viemään heidät sinne katsomaan!

   Nyt maksukanavilla pyörii formulat ja jonkinlainen kooste tulee kolmoskanavalta, mutta eihän se mitään pelasta. Formuloiden suosio on laskenut muutaman vuoden aikana kuin lehmän häntä. Formulat on ihan saatanan tylsää, mutta sitä hehkutetaan julkisella puolella epätoivoisesti, samaan aikaan kun maksullisella esimerkiksi GP2 kisat ovat huomattavasti parempaa kisaviihdettä ja julkisella puolella niistä ei kuule halaistua sanaa. Kun jollekin sanoo että Sirotkin, niin seuraava kysymys on "kuka?"

   Tämä sama ongelma on ihan live-elämässäkin.

   Ellei kisojen järjestäjät ala oikeasti keräämään rahaa mainoksia varten ja luo "tarinoita" ummikoille, ketään ei kiinnosta ja kukaan ei tiedä ja silloin ei maikkarin tai ylen kaltaiset televisiotoimijatkaan lähde mukaan. Ei edes lähettämään ohjelmaa netissä. Sisäsiittoisuus toimii vain hetken aikaa, mutta lopulta se alkaa haittaamaan.

  • AhvenistoRaceCircuit

   Ahvenistolla kilpailuja seuraava ainakin havaitsee sen, kuinka autoja viedään pidon rajamailla. Toisinaan kylki edelläkin pitkät luistot. Suolenkinkin näkisi melkein kokonaan yhdeltä rinteeltä, mutta jostakin syystä kaupungin päättäjät haluavat sinne ennemmin vaivaista risukkoa tiheässä kuin autokilpailujen katsojia. Luontoarvoja voisi vaalia jossakin muualla kuin radalle päin viettävällä rinteellä.

   Historic Grand Racessa sekä Rata -SM -lähdöissä on myöskin runsaasti kalustoa viivalla, joten siitäkään seikasta ei pääse valittamaan.

  • Vauhtipäivät

   80-luvulla oli Ahveniston vauhtipäivillä parhaimmillaan yli 20000 katsojaa. Nykyään 2000 katsojaakin olisi kova tavoite.

   • AhvenistoRaceCircuit

    Camaroissa ajetaan samalla myös Ruotsin sarjan osakilpailu. Josko kaikki osakilpailut laskettaisiin yhteispisteissä mukaan, niin silloin voisi ruotsalaistenkin osallistumisprosentti olla kohtuullisen kattava.


   • poupuhhhhu

    Mutta muistatko missä laajuudessa niitä silloin mainostettiin ja vertaa missä mainostetaan nykyään!?


   • VäkeäOli

    Tähtien kisoissa oli n. 40t katsojaa ja EM-Rallicrosseissakin mäki täynnä.


   • dfgdfgdgdf

    Kyllä tuolla Historic Grand Racessa oli porukkaa enemmän kun 2000 henkeä varmaan tuplat. Toki sekin vähän entisaikoihin verrattuna.


  • niilotimonpoika
  • Ahvenistolle

   Kyllä tuonkin Ahveniston kisan markkinointi on lastenkengissä! No mutta kyllä kannattaa lähteä katsomaan jo pelkästään tämänkin takia: http://smpf4championship.com/

   Eli ihan kunnon Formulaa tarjolla.

   • AhvenistoRaceCircuit

    Harjoitusten perusteella näyttäisi, että SMP on melkoisen tasainen joukko kuskeja. Kun kalusto vielä alleviivaa edellisen, niin odotettavissa on mielenkiintoista vääntöä sijoituksista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   302
   4118
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2297
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2032
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   1759
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   28
   1497
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1325
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   951
  8. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   41
   799
  9. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   771
  10. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   66
   759
  Aihe