Aira samulin 89 v. läpinäkyvässä paidassa IL

Nooa-pankissa-tapasinHki

Aira Samulin edusti nuorekkaassa asukokonaisuudessa.
Tänä vuonna 89 vuotta täyttäneen supernaisen nuorekkuuden salaisuus on yksinkertainen.

- Varmasti se on se elämänasenne. Elämä on mielestäni kivaa ja mielenkiintoista. Ja vaikeudet kuuluvat elämään, hän toteaa.

Esimerkkinä muille vanhuksille

Alkoholinkäytönkin nainen aloitti vasta vanhemmalla iällä.

- Mä rupesin ryyppäämään vasta kahdeksankymppisenä, Aira nauraa.

Hän nautiskelee alkoholia kuitenkin vain pieniä määriä.

- Joskus otan kulauksen konjakkia, jos tuntuu siltä. Tänään saattaa kyllä olla sellainen ilta, että otan. Olen niin paljon antanut itsestäni. Kun olen ollut raitis koko ikäni, niin pienikin kulaus auttaa. Eikä tässä nyt enää ole huolta siitä, että minusta tulisi alkoholisti, Aira toteaa.

Airalla oli myös selkeä syy alkoholinkäytön aloittamiselle.

- Minulla on aina jokin taka-ajatus kaikessa tai epäkohta, josta haluan muistuttaa jollakin hauskalla tavalla. Mielestäni vanhukset luopuvat kaikesta ja vanhainkodeissa ei saa luoda esimerkiksi uusia suhteita. Ja monet vanhukset itsekin ajattelevat, ettei enää vanhoilla päivillä saa nauttia asioista. Olen kysynyt vanhainkodissa, että saavathan vanhukset halutessaan tilkan konjakkia tai kuohuviinia. He ovat siellä sanoneet näin tapahtuvan, mutta olen epäillyt sitä ja siksi puhunut asiasta, Aira sanoo.

Hän haluaa esimerkillään kannustaa muita vanhuksia.



- Haluan tiedottaa vanhuksille, että antaa palaa. Käyttäkää varanne itse ja ottakaa valtaan vanhuutenne silloin kun vielä tiedätte, mitä haluatte. Myöhemmin sitten muut päättävät teidän puolestanne. Pitäkää hauskaa loppuelämä. Vanhuus on ihanaa aikaa ja se kestää kauan, sillä nykyään eletään vaikka kuinka pitkälle, Aira toteaa hymyillen.

Myös nuoret voisivat naisen mukaan ottaa hänestä mallia.

- Tuon hauskalla tavalla ja huumorilla esille asioita, niin ne menevät paremmin perille. Ja se on aika hyvä sanoa nuorisollekin, että olen alkanut ryyppäämään vasta kahdeksankymppisenä. Haluan olla kannustavana esimerkkinä ja tiedän oikealla tavalla puhuessani tekeväni hyvää, Aira toteaa.

Konjakin lisäksi hän nautiskelee ruuista.

- Syön vain nauttiakseni, enkä mahaa täyttääkseni. Tykkään onneksi ruuista, jotka ovat terveellisiä. Kala ja vihannekset ovat suosikkejani. Kahvia juon myös, sillä se on aivolääkettä, Aira naurahtaa.

JASMIN HUUSELA

15

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaunis-

      vaikka rinnat kai ovatkin silikonia?

      • mammantissi

        Hei haloo! Eikö aivokapasiteettisi riitä Airan sanoman ymmärtämiseen?


      • Sisällöttömiä

        On valitettavasti olemassa ihmisiä, jotka eivät ymmärrä ja käsitä, mitä tarkoittaa "sanoma". He näkevät vain sen mitä silmillä voi nähdä ja aika usein eivät edes sitä.


      • Anonyymi
        mammantissi kirjoitti:

        Hei haloo! Eikö aivokapasiteettisi riitä Airan sanoman ymmärtämiseen?

        Vauvaöljyllä hoitaa hyvin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vauvaöljyllä hoitaa hyvin

        Kaikki (kasvis)öljyt ovat hyvästä ja terveydeksi.


    • Hanna-59

      Vaikkei tämä millään tavalla liitykään aiheeseen, niin Airahan pienennytti rintansa vuosia sitten, koska aiheuttivat terveysongelmia. Olisinpa noin energinen itsekin tuossa iässä ja vielä jos eläisin noin vanhaksi.

      • mummitjapapat

        Aira pienennytti rintansa aikoinaan, siitä täytyy olla kymmeniä vuosia jo... Myös kasvojen kohotus tehty pari kertaa ja niistäkin oli lehtijuttu, ainakin viimeisestä, mutta siitäkin on aikaa.
        Muuten Aira on nykymummien hyvä esimerkki, että elämä pitää elää ja pysyä omana persoonanaan, eikä jäädä neljän seinän sisälle murehtimaan vanhenemistaan.
        Pisti silmään tuollainen vasta 56v "isoisä" , mutta oikein söötti ja timmi. Harmaantuminen (harmaa parta) vaan tahtoo vanhentaa olemusta, ei mahda mittään...mutta harmaantuminen jakaa mielipiteitä, toiset tykkää että charmanttia, toiset toista mieltä. Ainakin sitten kun harmaus muuttuu täysin valkoiseksi , ei enää niin charmanttia. Sopiva harmaantuminen on charmanttia ainakin miehellä.

        http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201607040101344_fd.shtml


      • Ottakaamallia

        No woi hitsin pitsi ja waude. Paljox harmaa parta haittaa jos on tuollainen body ja osaa vielä verhotakin sen värikkäästi.


    • mooseskutuharju

      tämän ajan tyypillenen turhake-------- on tottunut pitämään aina itseään esillä

      mummon oikea titteli : HYRSYLÄN MUTKAN MUTKAPOLVI !

      • Revisiitä

        Mieti "mooses" uudestaan: jos sinun polvesi ja jalkasi nousevat vielä hänen iässään samalla viisiin, saat olla tooosi tyytyväinen että olet osannut elää elämäsi niin, että olet liikkuvien ja toimivien kirjoissa niillä kymmenillä. Uskallatko tunnustaa nousevatko ne enää nytkään.


      • Airafani

        Olisin minäkin onnellinen, jos vielä Airan ikäisenä saisin nauttia elämästä ja ihmissuhteista noin terveenä ja hyvinvoivana.

        Pikkuisen saa jo tuossa iässä polvet ollakin mutkalla varsinkin kun on muutoin niin sorea kropaltaan. Kauneusleikkauksia on tehty ja ne ovat olleet niitä oikeita kauneusleikkauksia, ei niitä jossa naama on kiristetty tyyliin hannelelauri, joka muuttui rumemmaksi kuin koskaan leikkaustensa jälkeen ja onhan noita muitakin vastaavia esimerkkejä.

        Olen joskus jutellut hetken Airan kanssa - hän on ystävällinen kaikille, joka varmasti vaikuttaa positiivisesti hyvänolon tunteeseen ja henkiseen vireyteen. Ilkeys ja ylimielisyys rumentavat ketä tahansa.


    • aika-menee-siivillä

      Aira oli viimme vuonna 89 v
      nyt on jo 2016 Aira on nyt 90 vuotta, pitääkö hän juhlat, kysykääpä ?

      • juhlatedes

        Aira täyttää ensi vuonna 90v. On syntynyt helmikuussa 1927.


    • Nähnytelämää

      Kaikki rikkaat käyvät varmasti korjauttamassa sitä sun tätä.

      Liian laiha ei ole enään mitään kaunista katseltavaa varsinkaan vanhana. Noita hevosen polvia en enään näyttelisi enkä luisevia kauloja vaikka olisin kuinka hyvässä kunnossa niin seksikkäämpää olisi jo verhota jotain kropan kohtia.

      Vanhalle ihmiselle iän myötä on edullisempaa tulla vähän ylipainoa kuin olla luisevassa kunnossa. Vaikka naamavärkkiään saisi korjautettua niin ikä näkyy silti ja saahan se näkyä hyvällä maulla. Mautonta on pukeutua kuin teini- ikäinen vaikka olisi kuinka hoikassa kunnossa. Joillekkin jää lopun iäksi joku teini kompleksi ja itsensä paljastelu, näkee peilistä itsensä nuorena ja kauniina vaikka kroppa olisi kuinka vanha, sanoisin että tyypillisintä se on miehille jotka eivät tajua vanhenemistaan ollenkaan hakiessaan nuoria naisia kuinka eltaantuneita he ovat mutta omanikäinen nainen ei kelpaa kun se on liian vanha.

      Minäkin näen itseni vielä nuorena vaikka peili auttamattomasti kertoo totuuden mutta en halua nähdä sitä. Tunnen olevani naurettava jos jään johonkin teini- ikään kiinni enkä pääse siitä ylitse tai elän loputonta nuoruutta kuvitellen olevani nuori. Narsistinen ihminen kuvittelee olevansa nuori lopun ikäänsä. Näissä tapauksissa on miehiä enemmän kuin naisia.

      • Mitämuutajäänytväliin

        Tämän kommentin perusteella on kyllä eletty tynnyrissä tai kellarissa eikä elämää ole ollut ympärillä juurikaan. Älä kauppaa omia tyhjiä ideoitasi muille, pidä vain luulosi ja kuvitelmasi omana hyvänäsi.

        En minä ainakaan nuorena itseäni pidä vaikka en mummomaisesti pukeudukaan. Tiedän kyllä ikäni vaikka sinä et tiedäkään omaasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe