Tätä mieltä Professori Kanniainen on EU:sta

EUkarille

http://www.talouselama.fi/uutiset/professori-kanniainen-koskaan-en-ole-kritisoinut-euroopan-unionia-nyt-on-sen-aika-6563757

Professori Kanniainen: "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia - Nyt on sen aika"

Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen arvostelee Eurothinktank-blogissa Euroopan unionia ja vaatii EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin eroa.

Kirjoituksessaan Kanniainen ihmettelee poliitikkojen kommentteja Brexit-kansanäänestyksen tuloksesta.

"Niistä ei heijastu minkäänlaista nöyryyttä sen tosiasian edessä, että Euroopan unionin legitimiteetti tarvitsee perusteellisen uudelleenarvion", Kanniainen toteaa.

"Suomessa äänestystuloksen leimaaminen 'väärin äänestetyksi' edustaa arvotonta puheenvuoroa. Sillä halutaan sivuuttaa se tosiasia, että Brexitissä on kyse Euroopan unionin epäonnistumisesta. Ei voi olla niin, että puolet Ison-Britannian äänestäjistä ei olisi tiennyt, mistä äänestyksessä on kysymys. Jos näin olisi, vastuu silloinkin olisi vastapuolella ja sen kyvyttömyydessä selittää, miksi kansan tulisi äänestää toisin."

Kanniaisen mukaan äänestyksellä on iso poliittinen merkitys.

Hän muistuttaa, että on arvostellut aiemmin laajasti euroa virheeksi, mutta ei ole kohdistanut arviotaan Euroopan unioniin.

"Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia. Nyt on sen aika", Kanniainen toteaa.

Kanniainen esittää, että Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin tulisi erota.

"Tämä ei olisi ensimmäinen kerta. Vuonna 1999 Jacques Santer joutui eroamaan komission puheenjohtajan asemasta pienemmästäkin, joskaan ei vähäpätöisestä syystä. Brexitin ei olisi pitänyt tapahtua. Sen toteutuminen on johtavien nykyisten ja aikaisempien europoliitikkojen ja heidän tukijoukkojensa vastuulla."

Euroopan unioni on epäonnistunut monella tasolla, hän kirjoittaa.

Euron epäonnistuminen on oma lukunsa, mutta uutena ongelmana Euroopan unioni on lisäksi saanut vastuulleen rikollisjärjestöjen organisoiman ihmisten massamuuton Turkista ja Afrikasta Euroopan alueelle, hän kirjoittaa. EU:hun on hyväksytty myös Romanian ja Bulgarian kaltaisia maita, jotka eivät ole kypsiä jäsenyydelle.

"Brexit-äänestyksen taustalla mitä ilmeisimmin oli ennen kaikkea maahanmuuttokysymys. Tämä arvio on rasismisyytösten sijaan syytä ottaa tosissaan ja kysyä, mikä on Euroopalle oikea maahanmuuttopolitiikka. Siihen on selkeä vastaus: jos ulkorajat vuotavat, Euroopalla on vastassaan yhä paheneva ja hallitsematon kriisi. Pohjois-Afrikassa on satoja miljoonia kansalaisia, joille Eurooppa tarjoaa unelman. On pakko todeta, että Eurooppa ei tule tällaista kestämään", Kanniainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa EU:n maahanmuuttopolitiikka onkin totaalisen uudelleenarvioinnin edessä.

EU tarvitsee hänen mukaansa uuden legitimiteetin, mikä tarkoittaa uuden perussopimuksen välttämättömyyttä.

"Sen täytyy sisältää myös ajatus siitä, että millä tahansa jäsenvaltiolla on oikeus erota rahaliitosta, jos se ei siinä selviä. Tällä kaikella on kiire. Se eräiden politiikojen toive, että nyt on aika edetä kiihtyvällä vauhdilla kohden liittovaltiota, ei ole mitenkään perustelua."

"Euroopan kansat eivät ole valmiita liittovaltioon, aitoon federaatioon. Brysselin vallan kasvattamisen asemesta Eurooppa tarvitsee enemmän kansallisvaltioiden liittoa ja rajoituksia Brysselin vallalle. Onko jo liian myöhäistä?"

Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

Lisää luettavaa

Kenraaliluutnantti evp Matti Ahola sanoo Brexitinkin osoittavan, ettei EU:n yhteistä puolustusta ole olemassakaan.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ahola-52282

ja muuta pahempaa povattiin, mutta brexitin jälkeen kävikin hyvin:

Britanniassa, josta kohta tullee Iso-Britannia, ovat pörssikurssit kohonneet viikon ajan:
http://www.dailymail.co.uk/money/markets/article-3670001/FTSE-100-set-best-week-2011-London-stock-market-boosted-Carney-hint-Brexit-cash-injection.html

Vain poliittinen eliitti hyötyy jos jäämme EU:hun kun siitä ollaan tekemässä liittovaltiota ja kaikki rikoslaista-eläkkeisiin yms harmonisoidaan.Pakko ottaa vastaan siirtolaisia,emmekä saa suomessa enää päättää mistään mitään.

http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/03/16/there-is-no-conspiracy-the-eu-is-completely-open-about-its-super/

0

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Miksi nainen lyö leikiksi

    Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
    Tunteet
    185
    5904
   2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

    ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
    Maailman menoa
    562
    2651
   3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

    entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
    Maailman menoa
    86
    1844
   4. Oma kansa ensin?

    Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
    Maailman menoa
    364
    1280
   5. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

    Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
    Suomalaiset julkkikset
    15
    1277
   6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

    https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
    Maailman menoa
    282
    1213
   7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

    Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
    Maailman menoa
    237
    824
   8. Martina menestyi Barcelonassa

    Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    142
    807
   9. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

    Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
    Tv-sarjat
    8
    760
   10. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

    Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
    Ikävä
    59
    752
   Aihe