Koirieni olo parani jäätelöllä

kesällä101

Näin kesällä, kun jäätelöä jäi yli, tulin antaneeksi kummallekin koiralleni pikkulapsen annoksen jäätelöä ja niiden olo parani siitä kummasti. Kai nekin kesällä tarvitsevat jäätelöä. Voiko olla, että koirille pitäisi antaa pieniä määriä sellaisia aravintoaineita, joita ihmiset esim. tiettynä vuodenaikana tarvitsevat, niin sen ruokavalio ja olo olisi jotenkin paremmin kohdallaan?

22

3378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiallinenllinen

      Koirat ovat laktoosi-intolerantikkoja, eikä sokerikaan ole niille hyvästä, joten jäätelöä ne eivät tarvitse.
      Kesällä kuumalla on hyvä antaa vettä ja elektrolyyttejä, jotta nestetasapaino pysyy.

    • fargot
    • Partarauno

      Miten voi ihmiset olla näin tyhmiä? Tiedän että aloittaja on trolli mutta pakko vastata. Koira ei ole ihminen joten se ei tarvitse samoja ravintoaineita kuin ihminen. Jäätelö sisältää paljon sokeria joka on koiralle vaarallista ja pahimmassa taauksessa mm. suklaata joka on tappavaa koiralle. Jäätelöä ei saa missään tapauksessa antaa koiralle kuten ei pääsääntöisesti muutakaan makeaa ihmisten ruokaa. Ja siitä kpirien olmasta jäätelöstä, voithan sinä koiralle vaarattomista aineista tehdä sille jäätelöa mutta koirasi ei tarvotse jäätelöä yhtään mihinkään eikä varmaankaan edes osaa nauttia siitä joten säästä omaa vaivaasi ja rahasi ja syötä koiraa hyvillä muelin koiranruualla, koirasikin kiittää!

      • Partarauno

        Ja lisäyksenä, ihminenkään ei tarvitse jäätelöä yhtään mihinkään, vaikka ihan hyväähän se on...


    • Lapyrinssi

      Voi herranjestas tätä tiukkapipoisuutta! Mitenkä se koira muutamasta makupalasta kärsii? Ajatteleppas, että makupalalla tuotat koiralle iloa ja hyvää mieltä. Mitään terveyshaittaa tuollaisista pienistä määristä ei ole, niinkuin jotkut vouhottajat esittävät. Minun koirani saavat jäätelönjämiä vastakin. Eivät muuten ole ylipainoisia. Kaupalliset koiranruuat ovat teurasjätettä, sekö nyt niin terveellistä sitten on?

      • Puolikantoni

        1. Kyllä koira voi kärsiä jo muutamasta makupalasta esim. suklaata.
        2. Jäätelö ei tuota koiralle hyvää minkäänlaista mieltä tai iloa koska koiran ruokavalio muodostuu lihasta, ei jäätelöstä eikä se välttämättä edes maista kunnolla jäätelön makua, koska koiran makuaisti ei ole herkistynyt yhtä laajalle alueelle, kuin ihmisen. Koirasi ei osaa nauttia jäätelöstä, eikä se edes kuulu koiran ruokavalioon joten jätä antamatta sitä koirallesi. Ja vielä tuosta ilosta ja hyvästä mielestä: tutkimusten mukaan koira ei tunne hyvää mieltä samalla tavalla kuin ihminen ja on epätodennäköistä, että se jäätelöstä saisi iloa samalla tavalla, kuin esimerkiksi lenkkeilystä tai vaikka pallon noutamisesta. Koirien tunteiden inhimillistäminen ei ole hyvä asia!


    • Koirat varmaan nauttivat vaan siitä viilennyksestä mitä kylmä jäätelö aiheutti, eli anna niille jääpaloja, joissa koiranherkkuja/-nappuloita mukana, tai vaikka pakastettu luu.

      • Eurokurkku

        Tuo on hyvä idea, mutta minä teen joskus kuumana päivänä sellaisen systeemin, että laitan kylmäkalleja pussilakanan sisään ja sitten koiran päälle asettelen. Tämä saattaa kuulostaa aika hassulta idealta mutta koira ilmeisesti pitää tästä "varaviilennyskeinosta" kun uimaan ei pääse.


      • Hyvä idea tämä myös!


    • fargot

      Kyllä minä väittäisin, että koirat pitävät jäätelön mausta. Ainakin omani tulevat jonottamaan, että saavat nuolla jäätelöpaketin kuoret.

      • 12783920

        Minäpä en.


      • eimakeaakoiralle

        Koirahan syö melkein mitä sille tarjotaan,koira ei itse tajua että siitä on sille haittaa.Omistajan pitäisi hiffata ;)


    • Minulla on yhtä lukuunottamatta koirat pitäneet jäätelöstä. Tällä hetkellä on pentu, joka on ihan intsinä jäätelöön. Eli makuasioita...

      Joskus aikoinaan oli tutkimus, että koirat ei erota, kuin suolasen ja makean toisistaan. Nyt o jo puhuttu, että hyvinkin erottaisivat sävyjä. Tiedä sitten viimekädessä, ennenkuin kertovat sen meille itse :D

      Iät ajat on koirat saaneet jäätelöä, meilläkin. Mitään vaarallista se ei ole, jos sitä nyt joskus vähän saa. Eihän kukaan sitä nyt varsinaisesti ruuaksi annakkaan...
      Eri asia on sitten, jos ei se ylipäätään yksilöllisesti sovi. Joku koira voi saada vatsansa sekaisin pelkästään jäätelön kylmyydestäkin. Suklaa on eri asia.

      Mitään ravitsemuksellisesti se ei tietenkään mitään anna, eikä ole toki siinä mielessä ravinnollisesti hyväksi. Se on selvä asia. Mutta se, että jos sitä nyt joskus vähän antaa, ja kokoon vielä suht sopeuttaa, niin tuskinpa se normikoiralle mitään tekee. Tai sitten kovasti on koirat muuttuneet...
      Mausta vielä, minulla sai viiminen pentue maistaa jätskiä himppasen, kun syötiin näin ksäaikaan. Mikään, mitä oli saaneet (ja monipuolisesti, kun kotiruokaa saaneet lihoineen ym.)ei aiheuttanut sellaista innokasta, kuin muurahaispesässä, kuhinaa, kuin jäätelö :D

      Viilennykseen tosiaan on parempiakin keinoja. Suun kautta myöskin, jos kylmää kestää sitä kautta. Nykyisin on saatavilla viilentäviä alustojakin. Ei ole kokemusta, mutta olen kuullut tyytyväisiä kokemuksia muilta.

      Meillä on vanha konsti ollut esim. näytelmissä tai kokeissa, miksei joskus lenkin jälkeenkin, pyyheliina vaan kylmällä vedellä märäksi ja koiran päälle tiiviisti. Myös tassujen kastelu kylmällä viilentää monia aika mukavasti.

      • JeSuisNice

        Niin, vaikka jäätelö ei sinäänsä koiralle välttämättä vaarallista ole, vaikka ei terveellistäkään, niin minun mielestäni jäätelö ei ole hyvä viilennyskeino koiralle vaan vaikka uiminen tai märkä pyyhe. Lihansyöjänä koira ei osaa nauttia jäätelön mausta joten jättäkäähän jäätelöt koiralle syöttämättä.


      • Joo, ei minustakaan jäätelö mikään viilennyskonsti ole. Kyllä ulkoinen on tehokkaampi ja toki tervellisempikin.

        Mutta sillä minä kukin koiraa pitää, ei ole merkitystä, vaan maku ratkaisee koiralla, mistä ne varsinaisesti nauttii tai pitää. Ja se taas on yksilöllistä.
        Esim. kuten kirjoitin tuolla edempänä.

        Ps. teinkin kokeilun kahdella koiralla. Annoin teevadille pikkuisen jäätelöä ja toiseen kalkkunanlihaa.
        Pentu otti heti ensin jäätelön ja ihan sähikäisenä :D Sitten rauhallisemmin sen lihan.
        Äitinsä taasen otti ensin lihan, jäätelön sitten ja jälkimmäisen tahkeesti. Noh, jälkimmäinen onkin se ainokainen, joka ei ole jäätelöstä pahemmin piitannut.


    • eiihmisenherkkuja

      Tarjoamalla omaa ruokaa koiralleen,siitä tulee rasittava ruinaaja.Ihmisten herkut lihottavat ihmiset muodottomiksi, koirat lihoavat myös niistä,joka aiheuttaa terveyshaittoja.
      Koiran olo,e iparane herkuilla,päin vastoin.
      Koira tarvitsee laadukasta ruokaa, ihmisten herkut jäätelöt jne,eivät sitä ole.Koirale hyväksi on laadukas nappula,raakaruokaa,ja luut sekä rustot.
      Myös riittävä liikunta, koulutus ja leikkihetket ovat koiralle hyväksi, tuovat vaihetelua koiran päivään, ja piristävät koiran mielialaa.Ja mikä parasta, liikunta on omistajallekkin hyväksi ;)

      Lihavuus on sairaus, koirillakin.Koirilla se tosin johtuu omistajasta.

      http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201604150093015_fd.shtml

      • Ruokus

        Niin, samaa mieltä olen! Jäätelö ei ole koirien ruokaa ja mitään takeita jäätelön turvallisuudesta koirille ei ole! Mutta kyllä tunnen monia ylipainoisia ihmisiä, jotka pitävät koiransa hyvässä kunnossa ja taas laihempia, jotka hemmottelevat koiriaan liialla ruualla. Ei saa yleistää:)


    • Uretaaniruisku

      Koittakaa nyt ihmiset rakkaat yrittää tarjota koiralle jotain sen mielestä oikeasti jännää tekemistä ruualla palkitsemisen sijaan. Kuten täällä aikaisemmin sanottiin että koira syö mitä sille annetaan eikä se osaa kokea kulinaarisia elämyksiä. Älkää kuvitelko että jos jätätte sen viemättä kunnon lenkille mutta annatte jäätelöä hyvitykseksi niin se on sille ok. Koira ei ole ihminen!

    • Lapyrinssi

      Siis jos koira saa joskus jäätelönjämät, sitä ei siis viedä lenkille? Eihän tuossa ole mitään logiikkaa. Kyllä makupaloja voi koiralle antaa ilman että lihottaa koiraansa. Jokainen koiranomistaja itse päättää, haluaako antaa makupaloja koiralleen. Kokonaiskalorimäärä ratkaisee.
      Turvallisuustakeet lienevät siinä, että minkäänlaista raportointia jäätelön terveyshaitoista koirille ei ole löydettävissä. Eikä aloittaja puhunut kaikista ihmisten herkuista, vaan nimenomaan jäätelöstä. Joka on siis maitotuote. Tuskin sillä viilennykseen on merkitystä, mutta ihan jos jätettäisiin koiran itsensä arvioitavaksi, onko jäätelö hyvää vai ei.
      Ei muuten laktoosi mitään vaarallista ole, kunhan pierettää enempi. Kannattaisko pikkasen löysätä pipoa?

      • ymmärrysjättää

        Kyllä on keskustelu mennyt huvittavaksi ja logiikka kadonnut joiltakin jo ajat sitten. Meillä myös on koirat saaneet jäätelöä, enkä tajua mitä tekemistä sillä on ulkoilun kanssa.


    • 9050

      Totta kai koira tarvitsee jäätelöä, sillä muuten sille tulee paha mieli ja se voi vaikka muuttaa pois kotoa.

      • Posankkalinna

        Naapuri kerran tarjosi koiralle vanilja-pingviiniä mutta se olis halunnut mövenpickiä. Tehtiin eläinsuojeluilmoitukset ja siinä samassa uhattiin haastaa kaupunki oikeuteen, jos koirapuistoihin ei viipymättä avata spice-icejä. Oma koira uhkaa muuttaa Turenkiin jos ei osteta jäätelöautoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe