Tuleva nuori yrittäjä?

Mies29M

Olen luultavasti ostamassa uudehkoa vähän ajettua 120 000 € ALV Volvo FM- mallin autom. kuorma-autoa, jolla voi kuljettaa mm. asfalttia ja mursketta. Mikä on alan työtilanne tällä hetkellä? Mitä sillä voi laskuttaa per tunti alvillisena firman puitteissa. Mitä riskejä on odotettavissa? Mitä merkkiä suosittelette?

12

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokomusta

      Työtilanne riippuu hyvinki pitkälti siitä laskutushinnasta.
      Yritä aloittaa vaikka 60e tunti pyynnistä., mikä tuo sun fm sitte onkaan...
      Ja hinnat neuvotellaan yritysten välillä alv 0, vain kusettajat sotkee alvilliset ja alvittomat hinnat keskenään. Yksityiset asia erikseen, niille hinnat sis alv.
      Riski on töiden vähyys ja sortuminen Ivecoon, mutta jos lähdet ihan tyhjästä niin parempi kun ei aloita ollenkaan.

    • Mies29M

      Kiitos tuosta oli apua. Ostan auton omalla rahalla, en velalla. Jos tekee ajoja toiselle firmalle, niin eikös silloin ole pakko lisätä ALV perustuntihintaa?

      • norjanmieäs

        jos nuin on hukassa tietämys, jotta näillä sivuilla joutuu kyseleen yrittäjyyden aloittamisesta, kannattaa lopettaa kuljetuspuolen yrityshaaveet, 40 vuotta alalla olevatkaan ei tiedä kuljetuspuolen yrittämisen saloja, eikä varmaan muutkaan rehellisellä pohjalla toimivat yrittäjät, sutkit on lukunsa erikseen, niitähän kuljetuspuoli vetää kuin magneetti.


    • AKTauttaa

      Unohda ALVit heti ekana. Ja parempi alottaa huokeammalla autolla kuten esm Scania 111 saa aika edukkaasti ja rempat teet itse tai kaveri tekee. Se 60€ tunti on päivän taksa kasetilla massan ja kiven ajossa. Ja kiekkovehje, se on ehdoton juttu, saa ajaa eikä tarvi lorvia. Jos on mahdollista niin eukon nimiin koko paska tai jos muita innokkkaita sukulaisia niin kelpaa. Näillä alkuun.

      Äläkä liity AKT:hen

      • Mies29M

        Jos työn teettävä firma lisää tuntitaxaan ALV:n , niin senhän jotuu huomioimaan omassa ALV verotuksessa ja vähetää siitä mm. polttoanekulujen ALV osuuden.


      • AKTauttaa

        En lähtisi kikkailemaan noiden ALVien kanssa ollenkaan. Jos urakkaketjussa yksi maksaa ALVin niin se ei enää muita koske eli kandee ajaa ALVittomalla taksalla. Jotenkin näin se kuulemma vissiin ehkä menee. Liitoista voit kysyä, AKT tai vaikka Rahtarit. Ja ne polttoaineet alvittomana.


      • fulleriskania

        ehdottomasti skanikka 111 autoksi.HUOLTSIKALLA HAUKUT SITTE volvo ja iveco kuskit alimpaan hevonp.Muista, katto täytee raatioantenneja
        ja vähintäään 4 lisääpitkää sinistä.
        Alvit ja verot jätät muiden maksettaviksi,jää viivan alle muutakin kuin nollia.Ja kiiloja otat lennosta ja ajuja.Hakkeen ajo elementti ja betonki asemille on raakaa mutta tuottoisaa ajua.


      • PoliTruck

        Miksi yrittäjä ylipäätänsä edes suunnittelisi Akt:hen liittymistä? Sehän on palkansaajien ammattiliitto. Ei sieltä työnantajat/yrittäjät mitään saa. Niillä on omat järjestönsä. Kuljettajille tietysti Akt on hyvä turva. Harmi että liittoon kuulumattomat saavat ratsastaa liiton jäsenten kustannuksella nauttien lähes samoista eduista. Liittoon kuulumattomat saapuvat ruokapöytään syömään mutta eivät kuitenkaan halua osallistua ruuan hankintaan ja valmistukseen. Kapustarinta kuolivat vain kermat päältä. Tämä siis vertauskuvallisesti.


    • TRUKERI

      Yks juttu on se että omia nimiä ei sitten mihinkään. Kaikki rojut ja rensselit muijan tai muijan sukulaisten nimiin ja eiku baanalle kelkkomaan.

    • Ratto_Eki

      Muistat paskoa sitten ajun aikana huousuun ja esittelet tauoilla kavereille housuissasi olevaa tuotosta nortti suussa ja kovasti mylvien. Mpaarin myyjille heität rasvaisia kasmielisiä kaskuja ja näytät myöskin kaluasi alvariinsa ja samalla vemputat nahkaa siintä kalun päällä edes takas loppua kohdin kiintyvällä tahdilla. permuulit heität sitten rennosti mpaarin tiskille ja sanot myyjä tytsille, jotta "siinähän sitä sitten taas olisi".

    • jarru63

      Kandee liittyä myös johonki liittoon kato jos työttömäks joudut nii saa ees jotain. Ja hei älä osta heti ekasta tilistä lisäreit katolle ja ledei!! Noi on vaan noiden lihavien kolitsiin paskojien juttuja!

      • kysyäSAA

        ja nii,pakoputket kymmentuumaset ,,sahaat pätkän pois,,tulee ivekomiehillä brojot housuihin heti.kun täräytät kanian käyntiin.
        Jos näin niinkö aluksi,että pääset alkuun ajuhommiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1697
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe