Tuleva nuori yrittäjä?

Mies29M

Olen luultavasti ostamassa uudehkoa vähän ajettua 120 000 € ALV Volvo FM- mallin autom. kuorma-autoa, jolla voi kuljettaa mm. asfalttia ja mursketta. Mikä on alan työtilanne tällä hetkellä? Mitä sillä voi laskuttaa per tunti alvillisena firman puitteissa. Mitä riskejä on odotettavissa? Mitä merkkiä suosittelette?

12

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokomusta

      Työtilanne riippuu hyvinki pitkälti siitä laskutushinnasta.
      Yritä aloittaa vaikka 60e tunti pyynnistä., mikä tuo sun fm sitte onkaan...
      Ja hinnat neuvotellaan yritysten välillä alv 0, vain kusettajat sotkee alvilliset ja alvittomat hinnat keskenään. Yksityiset asia erikseen, niille hinnat sis alv.
      Riski on töiden vähyys ja sortuminen Ivecoon, mutta jos lähdet ihan tyhjästä niin parempi kun ei aloita ollenkaan.

    • Mies29M

      Kiitos tuosta oli apua. Ostan auton omalla rahalla, en velalla. Jos tekee ajoja toiselle firmalle, niin eikös silloin ole pakko lisätä ALV perustuntihintaa?

      • norjanmieäs

        jos nuin on hukassa tietämys, jotta näillä sivuilla joutuu kyseleen yrittäjyyden aloittamisesta, kannattaa lopettaa kuljetuspuolen yrityshaaveet, 40 vuotta alalla olevatkaan ei tiedä kuljetuspuolen yrittämisen saloja, eikä varmaan muutkaan rehellisellä pohjalla toimivat yrittäjät, sutkit on lukunsa erikseen, niitähän kuljetuspuoli vetää kuin magneetti.


    • AKTauttaa

      Unohda ALVit heti ekana. Ja parempi alottaa huokeammalla autolla kuten esm Scania 111 saa aika edukkaasti ja rempat teet itse tai kaveri tekee. Se 60€ tunti on päivän taksa kasetilla massan ja kiven ajossa. Ja kiekkovehje, se on ehdoton juttu, saa ajaa eikä tarvi lorvia. Jos on mahdollista niin eukon nimiin koko paska tai jos muita innokkkaita sukulaisia niin kelpaa. Näillä alkuun.

      Äläkä liity AKT:hen

      • Mies29M

        Jos työn teettävä firma lisää tuntitaxaan ALV:n , niin senhän jotuu huomioimaan omassa ALV verotuksessa ja vähetää siitä mm. polttoanekulujen ALV osuuden.


      • AKTauttaa

        En lähtisi kikkailemaan noiden ALVien kanssa ollenkaan. Jos urakkaketjussa yksi maksaa ALVin niin se ei enää muita koske eli kandee ajaa ALVittomalla taksalla. Jotenkin näin se kuulemma vissiin ehkä menee. Liitoista voit kysyä, AKT tai vaikka Rahtarit. Ja ne polttoaineet alvittomana.


      • fulleriskania

        ehdottomasti skanikka 111 autoksi.HUOLTSIKALLA HAUKUT SITTE volvo ja iveco kuskit alimpaan hevonp.Muista, katto täytee raatioantenneja
        ja vähintäään 4 lisääpitkää sinistä.
        Alvit ja verot jätät muiden maksettaviksi,jää viivan alle muutakin kuin nollia.Ja kiiloja otat lennosta ja ajuja.Hakkeen ajo elementti ja betonki asemille on raakaa mutta tuottoisaa ajua.


      • PoliTruck

        Miksi yrittäjä ylipäätänsä edes suunnittelisi Akt:hen liittymistä? Sehän on palkansaajien ammattiliitto. Ei sieltä työnantajat/yrittäjät mitään saa. Niillä on omat järjestönsä. Kuljettajille tietysti Akt on hyvä turva. Harmi että liittoon kuulumattomat saavat ratsastaa liiton jäsenten kustannuksella nauttien lähes samoista eduista. Liittoon kuulumattomat saapuvat ruokapöytään syömään mutta eivät kuitenkaan halua osallistua ruuan hankintaan ja valmistukseen. Kapustarinta kuolivat vain kermat päältä. Tämä siis vertauskuvallisesti.


    • TRUKERI

      Yks juttu on se että omia nimiä ei sitten mihinkään. Kaikki rojut ja rensselit muijan tai muijan sukulaisten nimiin ja eiku baanalle kelkkomaan.

    • Ratto_Eki

      Muistat paskoa sitten ajun aikana huousuun ja esittelet tauoilla kavereille housuissasi olevaa tuotosta nortti suussa ja kovasti mylvien. Mpaarin myyjille heität rasvaisia kasmielisiä kaskuja ja näytät myöskin kaluasi alvariinsa ja samalla vemputat nahkaa siintä kalun päällä edes takas loppua kohdin kiintyvällä tahdilla. permuulit heität sitten rennosti mpaarin tiskille ja sanot myyjä tytsille, jotta "siinähän sitä sitten taas olisi".

    • jarru63

      Kandee liittyä myös johonki liittoon kato jos työttömäks joudut nii saa ees jotain. Ja hei älä osta heti ekasta tilistä lisäreit katolle ja ledei!! Noi on vaan noiden lihavien kolitsiin paskojien juttuja!

      • kysyäSAA

        ja nii,pakoputket kymmentuumaset ,,sahaat pätkän pois,,tulee ivekomiehillä brojot housuihin heti.kun täräytät kanian käyntiin.
        Jos näin niinkö aluksi,että pääset alkuun ajuhommiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe