Luovuttajan avulla, muumimuki - turvallisuus?

Muski

Pohdin josko menisin klinikan kautta. Yhdellä tapaamisella siellä jo olin. Toisaalta jos nyt sitten mietin tämän epävirallisemmankin reitin läpikotaisin eli luovuttaja ja koti-inseminaatio. Onko kukaan keksinyt miten varmistua, että siittiöt eivät sisällä tauteja ja sen ettei luovuttaja ala vaatia yhteydenpitoa? Jos nämä vois taata ja luovuttajan täyspäisyyden niin silloin voisin jopa yrittää. Klinikassa vähän häiritsee se, kun sperma pestään ja siitä jotkut tutkijat epäilee johtuvan hedelmöityshoidoissa syntyneiden lasten korkeamman syöpä esiintyvyyden. Ja luomuraskaus muumimukin kautta ois enemmän oman kropan valinta, että tuleeko raskaaksi. Klinikalla taas ne lääkkeillä laittais mut ensin kiertoon ja ovulaatioon. Ja sanoivat että melkein heti pitäis IVF koklata iän puolesta. Tavallaan haluisin tässä välissä kokeilla muumimuki menetelmää, kun muutenkin haluan laihtua ennen klinikkahoitoja. Jos vaan ois takeet taudittomuudesta ja yhteydenpidottomuudesta. Voiko lakimiehen kautta ja terveyskeskuksen kautta hakea?

4

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jahasssl

      No tilaat tutkittua tauditonta spermaa älykkäiltä miehiltä cryosilta? Sieltä tulee käsittelemätön sperma hiilihappojäässä (tai typpisäiliössä) ovellesi ja toimit ohjeiden mukaan. https://dk.cryosinternational.com/ (vaihda kieli suomeksi)

      Jos sinulla on ikää, turvaudu ihmeessä klinikkaan. Kyllä heillä on inseminaatio luonnolliseenkin kiertoon mahdollista. Jos ehdottavat lääkkeellistä, silloin sinulla on jokin seikka, joka huonontaa mahdollisuudet (jos sinua on ultrattu, on huomattu esim. liian ohut kohdun limakalvo kiertoon nähden tms.).

      Itselle tehty 4 inseminaatiota ja toden totta: vaikka kaikki toimi, ikä heikensi munasoluja sen verran että vasta ivf toimi. 10 munasolusta vain kahdesta tuli normaaleja alkioita ja toisesta alkoi raskaus.

    • Muski

      Mulla siis on aina ollut täysin kaistapäinen, epäsäännöllinen kierto. Siksi tarttee kuitenkin lääkkeet klinikalla. Iän puolesta sanoivat IVF:ää.

      Tuohan kuulostaa hyvältä, että postista vaan tilaa. Onkohan laillista? Ei kai siinä muu voi mennä pieleen, kuin rahan menetys, vai?

    • jahasssl

      Jos kiertosi on epäsäännöllinen, ei se tilaaminen sitten oikein onnistu. Tai tulee olemaan tosi hankalaa (et saa niitä oikealla hetkellä). Pitkä kierto muuten tarkoittaa useimmiten sitä, ettei ovulaatiota tapahdu tai munasolun laatu on irrotessa sitten niin heikko, ettei tulosta synny. Jos on tuollainen tilanne ja sinulla on ikää, klinikkaan tosiaan suosittelen. Ja vielä lääkkeellistä apua. Syöpäriskit ja muut riskit ivf:llä tai inseminaatiolla syntyneille lapsille ovat todella pienet. Sinulla on ikäsi puolesta varmasti paljon suuremmat riskit saada vammainen lapsi, kuin että terve lapsesi sairastuisi syöpään ivf:n vuoksi.

    • Muksi

      Mulla on kuitenkin yksi ihan normi luomuraskaus josta vauvan sain muutama vuos sitten. Tuli heti ekasta kokeilusta, eikä ollut mitään hajua meillä, että missä vaiheessa kiertoa mennään. Jotenkin vaan tekis mieli koklata nyt tätä väylää samalla kun pudotan painoa. Vaikka ei sekään toki raskautumista auta, että painoa just pudottelee. Mutta ois sellainen olo, että antaa kropalleen mahdollisuuden tulla raskaaksi suht luomusti. Rekisteröidyin jo tonne sivuille - kiitos paljon! Täytyy nyt miettiä, että haluaako heittää rahaa kaivoon (suurella todennäköisyydellä). Mutta jos jonkun kierron saisin napattua (tässä ennen kun oon mielestäni pudottanut sopivasti painoa hoitoihin) niin yrittäisin hyödyntää sen. Oishan se ihan mahtavaa! Siellä kun on niitä pesemättömiä ICI ja pestyjä IUI niin sain sellaisen käsityksen, että ei väliä kumpaa käyttää. IUI kai parempi mahis? Kuitenkin veri vetäis enemmän niiden ei-pestyjen puoleen. Toisaalta jos pistän luovuttajan tiedot etusijalle valinnassa niin sitten ihan sama, kunhan on vipinää siittiöissä. Vai olenko ihan hakoteillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe