Uusi kela, hyviä vinkkejä tarvitaan

FiskerCarma

Shimano 2500 leipoi laakerin kiinni lähes kymmenen yhteisen vuoden jälkeen. Oli aikoinaan Erä-lehden testivoittaja ja pirun hyvä kela olikin.

Mikä olisi hyvä vastaava etujarrullinen kela? Vavankin voisi uusia, on nimittäin sen verran jo teippailtu. Kärkitoiminen hiilikuituvapa hakusessa.

6

168

Vastaukset

  • Mun paras setti on Shimano Aernos FA2500 ja vapa Shimano Beastmaster 240M. Siihen 0.20mm kuitu ja aikalailla täydellinen paketti!

  • Riippuu siitä mitä kalastat ja paljonko, sekä kalastatko suolavedessä. Satunnaiseen kesäkalastukseen saa hyvän haspelin viidelläkympillä. Syksyn poistoaleista saa edullisesti samalla rahalla parempaa. Jos kalastat paljon, niin sitten kannattaa kestävyyden vuoksi satsata hieman kalliimpaan.

  • mene kauppaan uuden saat ja paremman

  • penn spin fisher V 4500 on paras ja metallinen kela kestää monta vuotta

  • Penn Batle II on mielestäni hintaisekseen 99€ vallan mainio, käytin viime syksyn kun 1½-vuotta vanhaan ykköspyssyyn tuli laakeriongelma. Samoin pari kymppiä edullisemmat n. 80€ Okumat ovat varsin nasakan oloisia; siis aina hinta huomioiden. Referenssinä on poistolaarista aikanaan kolmasosahintaan vuosia sitten tähtilöytönä hankittu Shimanon Stradic 4000 ja Shimano Sustain 2500, ainoa kela jossa on koskaan ollut takuuaikaisia ongelmia. Stradic tuntuu vielä kuuden käyttövuoden jälkeen olevan aivan loistokunnossa kunhan vaan muistaa voidella. Samoin olen ottanut tavaksi merikalastusreissun jälkeen pistää mukana olleet vavat keloineen suihkunurkkaan ja antaa niille makeavesisuihku. Paino sanalla luulo, tuntuisi että kelat pysyy paremmassa kunnossa ja eivät huuda voitelua niin usein näin tehtynä.

  • Ite ostin Shimanon Tecniumin toimii -9 asteen pakkasellakin moitteetta ei jumita jos kesällä heittelet toimii halvemmatkin...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.