Syrjäytyneet ihmiset pitää löytää

Laiskojen-elättäjä

Olen mökkiläinen Ylikiimingistä ja olen ihmetellyt sitä kun kylän syrjäytyneitä ei patisteta töihin. Paljon ihmisiä jotka parhaassa työiässä, mutta ikää 30 - 40v ja eivät töissä ole käyneet montakaan kuukautta elämänsä aikana. Eikö nämä pitäisi löytää ja pakottaa johonkin viriketpimintaviriketoimintaan karenssin uhalla?

32

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paikan-tunteva

      Ylikiimingissä kaikki on henkisesti sairaita, ja se johtaa fyysiseen sairauteen (kuvittelu), joka taas johtaa siihen ettei töissä käydä. Sisäsiitto!

    • Magisteri

      Onko niitä töitä sitten niin hirveästi tarjolla? Eikö Oulun - Ylikiimingin seudulla saada avoimiin työpaikkoihin tekijöitä? Millä alalla on työvoimapula? Tiedän useita, varsinkin nuoria ja opiskelijoita, jotka olisivat ottamaan vastaan työpaikan kuin työpaikan näin kesällä, mutta kun ei niin ei.

      • Aina-töitä-löytänyt

        Ylikiimingin syrjäytyneiden pitäisi mennä sinne missä on työtä ja elämää. Nyt sielläkin kylällä on kymmeniä vuosia pakoiltu työvelvoitteita. Useamman sukupolven lusmuja! Asuvat jossakin sukulaisten asunnossa ilmaiseksi ja valittavat. Työtä olisi, mutta kun ollaan niin valikoivia. Sitten valitetaan kun mamut vie suomalaisten työt, mutta ei tuonne mopin varteen hirveästi ole esimerkiksi Ylikiimingin syrjäytyneitä menossa. Ovat monet hoitaneet vöhätkib työnsä niin huonosti ettei kukaan ota takaisin. Ikuisia yhteiskunnan taakkoja ovat!


      • Jossei turussakaan itc opiskelija pääse edes siivoomaan miten siellä


      • Laiskat-töihin

        Itc opiskelija nyt ei osaa siivota Turussa saati muualla. Kyllä voi työn perässä muuttaa vaikka siivoojaksi.


      • Henrikkirikki
        Aina-töitä-löytänyt kirjoitti:

        Ylikiimingin syrjäytyneiden pitäisi mennä sinne missä on työtä ja elämää. Nyt sielläkin kylällä on kymmeniä vuosia pakoiltu työvelvoitteita. Useamman sukupolven lusmuja! Asuvat jossakin sukulaisten asunnossa ilmaiseksi ja valittavat. Työtä olisi, mutta kun ollaan niin valikoivia. Sitten valitetaan kun mamut vie suomalaisten työt, mutta ei tuonne mopin varteen hirveästi ole esimerkiksi Ylikiimingin syrjäytyneitä menossa. Ovat monet hoitaneet vöhätkib työnsä niin huonosti ettei kukaan ota takaisin. Ikuisia yhteiskunnan taakkoja ovat!

        Missä moppi siellä varsi!


    • Töihin-toimettomat

      Työvoimaviranomaiset ja muut nyt äkkiä potkimaan syrjäytyneiden kotimökin ovea! Aloittakaa kirkonkylältä Nuorittaalle siitä Utajärveä kohti Alavuotto/Ylivuotto ja takaisin Puolangantien kautta . Siinä kolmiossa on kymmeniä syrjäytyneitä elättejä heti.

    • omat.asiat

      Eihän ne sulta tunnu hukassa olevan...huolehdi vain omista asioistasi.

      • Freire-P

        Laiskojen elättäminen on kaikkien ongelma. Syrjäytyneet ovat ikuinen taakka, ellei heitä löydetä ja auteta pois kahleistaan.


      • paskaa.jauhat

        Mistä vitu kahleista?


      • Metsäläiset-vittuun

        Oman ajatusmaailman kahleista.


    • RikkaatLoiset

      - se suuri ongelma suomessa on rikkaiden elättäminen ja rikkaiden ylisuuret edut, ylisuuret palkat, eläkkeet. suomen talous ei kestä näitä liikaa ahneesti kuormasta syöviä elättejä, ek-mtk-sak-akava, joiden edut ovat yli korkeat tehtyyn työhön nähden. Siksi tarvitaan max palkat ja max eläkkeet !

      Sensijaan köyhät tulee erittäin halvoiksi pitää työttöminä, jopa halvemmiksi kuin työllistää ne.
      Lisäksi on menossa oman kansa tuhonta, työtön ei elä kauan ja ei nauti korkeaa eläkettä... halvaksi ne tulee !! On Jo yli miljoona työtöntä suomessa ! ja tilastot väärennetään... tilanne on vakava.
      Ja onhan työttömien tuhontaan olemassa tem järjestelmä, Leipäjonot, typ mopa kuntoutus, ilmaistyöt, jne... joilla työttömät tuhotaan avo systeemissä. Julkisesti herjataan ja nimitellään, tuhotaan köyhyyteen ja mainekin viedään.
      Toivottavasti syntiset saastat, siis työttömän herjaajat saavat pskaisen lopun !!! se olisi sopiva palkinto !

    • sydänsyrjällään

      on se kumma kun ei saa edes syrjäytyä rauhassa.

      • Loiset-menkää-

        Saa, kun lopetat tukien nostamisen. Et ole oikeutettu tukiin, koska et ole työssä käynyt ja veroja maksanut kuin vajaan vuoden.


      • syrjähyppy-

        jaa, syrjäytynyt tarkoittaakin työtöntä. ajattelin ihan muuta.


      • Hmmmmmmm
        syrjähyppy- kirjoitti:

        jaa, syrjäytynyt tarkoittaakin työtöntä. ajattelin ihan muuta.

        Työssä käyvä ei täytä Syrjäytyneen tunnusmerkistöä. Niin tietty jos tekee etätyötä, mutta silloin taas saa palkkaa eikä elä toisten siivellä.


    • narisijoihin-kyllästynyt

      Miksi syrjäytynyttä pitäisi uhkailla karenssilla? Moni on syrjäytynyt juuri sen takia, koska työvoimatoimistossa häntä on vain nöyryytetty ja syyllistetty ala-arvoisesti. Työkkärin täti ei osaa tehdä mitään muuta kuin uhkailla. Ei ole minkäänlaista kannustamisen taitoa. Lopettakaa tällainen byrokratia ja kannustakaa ihmisiä töihin. Tädillä itsellään on suojatyöpaikka veronmaksajien kustantamassa virassa, mutta ei osaa kuin syyllistää työttömiä. Miksi sinä kirjoittaja olet huolissasi syrjäytyneistä mutta itsekin osaat heitä vain syyllistää. Miksi et itse kannusta ja tarjoa heille töitä. Vaikuttaa kuin et lainkaan ymmärtäisi kuinka ala-arvoisesti tässä yhteiskunnassa kohdellaan ihmisiä. Ei sinun aidosti syrjäytyneistä tarvitse olla huolissaan. Hehän eivät saa minkäänlaista tukea yhteiskunnalta. Kortistoon ilmoittautnut työtön saa.

      • Asenteissa-vika

        Työkkärissä saa hyvää palvelua, kunhan on jotain realistisia tulevaisuudenunelmiä eikä ole turha pessimisti joka kelpuuttaa vain tietyt työt.


    • nöyryyttäjätkuriin

      Syrjäytyneen ja työttömän ero on seuraava : työtön on työttömänä työnhakijana työvoimatoimistossa. Häntä nöyryytetään ja syyllistetään ja pakotetaan karenssin uhalla ottamaan vastaan mitä tahansa töitä. Hänelle maksetaan peruspäivärahaa. Syrjäytynyt eI ole työtön työnhakija työvoimatoimistossa. Häntä on kenties kiusattu tai hän on menettänyt täysin työhalunsa työvoimatoimistossa saadun nöyryyttämisen takia. Syrjäytynyttä ei välttämättä lainkaan löydetä koska hän ei ilmoittaudu kortistoon. Häntä ei voi karenssin uhalla pakottaa töihin, koska hän on jo ikuisella karenssilla. Tällaisesta ongelmasta ei suinkaan selvitä syyllistämällä ihmisiä, vaan heitä pitäisi osata kannustaa. Ei ole mitään järkeä pakottaa työtöntä tai syrjäytyneitä yhteiskunnan varoilla kustannettuun paperinpyörittelyhommaan tai virikehommaan karenssin uhalla. Veronmaksajille tulee kalliiksi tällaiset hommat.

      • Hus-hus-töihin

        Ei se mitään nöyryyttämistä ole kun ihmiseen luotetaan sen verta että töitä tarjotaan. Korjatkaa asennettanne takahikiän vötkäleet! Saatana jos pystytte rankametsään ja siivoamaan hullun lailla, niin kyllä pystyy siivoustöihin olipa vötkäle sitten mies tai nainen. Ymmärtäkkää nyt helvetti, että teistä ei ole niihin töihin mitä haette, koska siellä on parempia työntekijöitä tarjolla. Ilmeisestikin meinaatte pummina elää? Viimeistään perukirjoituuksen aikaan joudutte maksamaan asumisenne, koska mitää ei saa ilmaiseksi. Nyt vain töppöstä toisen eteen ja työn perään! Se joka potkii teitä perseelle tekee teille suuren palveluksen!


      • potki.persettäs

        Joko oot ite tullu töistä? Kesken päivin?


      • Hus-hus-töihin
        potki.persettäs kirjoitti:

        Joko oot ite tullu töistä? Kesken päivin?

        Vittuako se sulle kuuluu? Minä tienaan 3000 - 4000€/kk bruttona, niin mieti siitä.


      • Ihmispelkoa
        Hus-hus-töihin kirjoitti:

        Vittuako se sulle kuuluu? Minä tienaan 3000 - 4000€/kk bruttona, niin mieti siitä.

        Voisitko maksaa meidänkin elämän?


      • potki.persettäsi
        Hus-hus-töihin kirjoitti:

        Vittuako se sulle kuuluu? Minä tienaan 3000 - 4000€/kk bruttona, niin mieti siitä.

        Saatko sossusta noin paljon?


    • viriketpiminta

      Viriketpimintaviriketoiminta? Sinähän oot löytänyt ne, patista hommiin.

    • 56656656654669725

      Yksityisellä puolella pitää oloja parantaa yhtä hyviksi kuin julkisella. tuntuu että kaikki haluaa mieluummin julkiselle kun siellä ei jollain aloilla tressiä juuri ole. muta yksityisellä on suurella osalla kamalat työajat, päivän pituus pitkä ottaen huomioon työn raskauden. ei ihme et moni pelkää mennä yksityisen firmojen hommiin ku palkkakin niin huono että ei meinaa saada edes kunnollista autoa että pääsisi työpaikalle jos on pitkä työmatka.

      • jopasjotaki

        Joo, tressihän siitä tulee...


    • Hämäräntynyttyönkäsite

      Miten ketään auttaisi jos aikuiset ihmiset pakotettaisiin "viriketoimintaan". Miksi et ehdota palkkatyötä jos olet huolissaan heidän työhistoriansa pituudesta? Työ tarkoittaa että siitä maksetaan korvaus, työtä tehdään ammattimaisesti ja työn tulos hyödyttää yhteiskuntaa tai asiakkaita. Askartelu on nöyryyttämistä. -- Ja tänne kirjoittavat ovat sieltä tolloimmasta päästä kansalaisia.

      Maaseudulla on paljon "unohdettuja" yksinäisiä työttöminä mutta parempi kai sekin on kuin elää työttömänä ja toimetomana oululaisessa kerrostalossa. Maaseudulla jonkinlaisia virikkeitä löytyy pihapiiristäkin ja lähiomisiakin voi olla huollettavina.

      • Moppaamaan

        Totta. Palkkatyötä ei kuitenkaan kukaan kotiin tuo! Ka jos on sopimaton alalle minne haluaa, pitää ymmärtää ja vaihtaa alaa. Jos ulosanti on heikkoa ja mt-ongelmat paistaa silmistä ei varmaan kannata hakea alalle missä pitää ihmisten luottamus saada. Kerrosiivous on yötyötä mikä sopii syrjäytyneiden rytmiin ja vartalolle.


      • ummasta.päästä

        Totta, tolloimmasta päästä kirjoittavat...


    • beethooven

      Täällähän sitä keskellä Helsinkiä on jo oltu vuosikymmeniä syrjäytymässä. Hirveesti pukkaa niitä luottamustoimia tulemaan heti kun vähänkin innostuu menemään ihmisten ilmoille? Välillä pakenen keskellä Hietsun kirpparin ihmisvilinää ou jee. Ja kauppahan käy kyllä.

    • tässäehdotus

      No miten ois jos kaikille maksettaisiin perustuloa. Jokainen saisi sen eteen tehdä ihan mitä tahansa. Toimettomana ei tarttis olla. Työtä voi itse keksiä, eikä ole ketään virkatätiä syyllistämässä. Voit vaikka haravoida pihoja, auttaa vanhuksia, käydä kaupassa toisen puolesta. Päälle voisi lisäksi tehdä muutakin työtä, sitäkään ei byrokraatti ole estämässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe