Kotikennelit

kilpasisko

Ostin aikoinaan tunnetusta kotikennelistä koiranpennun ja vieläkin se meitä ilahduttaa. Mutta ihmettelin sitä koirien määrää, pienten kuitenkin, niin sanoivat ulkoilutuksesta, että aidatulla pihalla käyvät asioilla (pissa ja kakka) , miten on mahdollista , etteivät nämä koira parat pääse koskaan kunnon lenkille, esim. 3 kertaa päivässä, aamulla, iltapäivällä ja illalla? Niin no ei varmaan, kun niin monta/paljon niitä siellä, onko tämä yleistä kenneleissä? No, tämä pentu joka meille tuli aikoinaan on jo aikuinen koira ja pääsi pentuna ulkoilemaan kunnolla ja pääsee aikuisena ulos 3 kertaa päivässä n. 50 min lenkille vähintään joka päivä 3 kertaa ja pidemmillekin lenkeille, jos ei ole paahtava helle, kova pakkanen, tai rankka sade, silloin on useampi lyhyempi lenkki. Ihmettelen moista käytäntöä, ettei käytetä ulkona kunnolla. No, tämä on minun mielipide asiasta.

11

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • error56

      No hei, käytä nyt päätäsi: jos isoa koiralaumaa lenkität kolmesti päivässä, et muuta ehdikään tekemään. Ei niitä kerralla voi käteen mahdottomia ottaa. Aidattu reilunkokoinen piha on ihan hyvä ulkoilupaikka. Lenkkeilyä harrastavat ne, joilla pihaa ei ole. Pihaulkoilijat lienevät niitä jotka kuitenkin kerran päivässä pääsevät lenkille. Kennelissä koirat ovat enimmäkseen pentuja, joita ei edes pidä lenkeille viedä. Hyvähän se lenkkeily on toki, mutta ilmankin voi elää ihan hyvää elämää, varsinkin pikkukoira. Ei se liikunnanpuutteessa ole. Lenkkeily on ihmisen liikuntaa, koirahan siinä vaan narun päässä seuraa. Monet koirat eivät edes välitä ulkoilla.

      • Eiseriitä

        Ei se isokaan piha riitä. Meidän pienet koirat ulkoilee pihalla vapaasti kun haluavat, mutta joka päivä viedään oikeesti lenkille eri paikkoihin saamaan vaihtelua. Jos ne olis aina vain pihalla, kyllä olis tylsää! Vai olisitko ite viikkotolkulla kotona käymättä missään?


    • 1615å

      Omat koirat ulkoilevat pääsääntöisesti omalla, aidatulla pihalla. Vapaana. Saavat taatusti enemmän liikuntaa ja virikkeitä kun kävelemällä netrin mittaisessa narussa muutaman kerran päivässä korttelin ympäri.

      • kerrostalokoira

        Meidän koiran kanssa käydään lenkillä kolme kertaa päivässä joka päivä 1-2 tuntia, helteellä menee pidempäänkin kun makoillaan varjossa ja juo vettä, koira on alle 10 kiloinen. Sitten käydään joka päivä koirapuistossa jossa ollaan 1-2 tuntia, saa juosta ja leikkiä kavereiden kanssa, koiralla on kolme ns. vakipuistoa. Canicrossia harjoitetaan pari - kolme kertaa viikossa, ja viileällä pyöräilläänkin väliin. Ja hihna on fleksi joka on viisi metrinen, ei metrin mittainen, koira päättää vauhdin ja saa rauhassa nuuskutella ja käydään uusia hajuja tutkiin milloin metsässä milloin "ihmisten ilmoilla"


    • Makuasia, mutta itse käsitän kotikennelin niin, että on vähän koiria ja koirat on perheen parissa.

      En minäkään ymmärrä, ettei koirien kanssa lenkkeillä. Se kun on jo luonnollistakin koirille, että pääsevät käyttämään nenäänsä ja liikkumaan monipuolisesti ja saavat vaihtelua. Jos koira ei itse halua lenkkeillä, nin ei ihan tervettä meininkiä... Eri asia esim. jotkut laumanvartijat, joilla käyttäytyminen on omanlaistaan.
      Ja ihan koosta riippumatta.

      Kaikki koirat ei edes pihaa aikuisena pahemmin käytä hyväkseen, joten liikunta voi jäädä vähäiseksi. Ja joo, on noita tullut nähtyä, on myös sen näköisiä...
      Isot rauhallisemmat rodut jokusetkin aikuisena vaan rauhallisena pihalla käyskentelee, ei ne pahemmin siellä liikuntaa saa.

      Ja en tiedä onko yleistä. Omat ystäväpiirini lukeutuvat pienkasvattajat kyllä lenkkeilevät koiriensa kanssa, kuten itsekkin. Ei välttämättä samoin märin, kuin esim. kerrostalossa on pakko, mutta säännöllisesti kuitenkin. Isoissa "kasvattamoisaa" tuota kylläkin joissakinkin tapahtuu. Sääli koiria, jotka ei muuta maailmaa näe, kuin pihansa ja vaihteluna maksimissaan lekurit ja vaikka näytelmät joskus...
      Meillä on suht iso kokonaan aidattu piha, joka on kokonaan koirien käytössä, mutta ei tulisi mieleenkään, ettei pääsisi myös lenkille säännöllisesti...
      Ja kyllä koiratkin on joka kerta innoissaan, kun lenkkivaatteet pannaan päälle ja pääsee lenkille, usein myös ihan kauemmas muualle, jotta saadaan vaihtelua ja uusia nuuskutuspaikkoja.
      Ei meille lenkkeily suinkaan tarkoita korttelin kiertoa metrin narussa...Se on kunnon lenkit, vaihtelevissa maastoissa ja paikoissa.

      Kenenkään ei ole pakko otta isoa koiralaumaa. Ja nekin voi ulkoiluttaa pienemmissä porukoissa, ja vaikka harvemmin kuin useasti päivässä.
      Niin meilläkin on tehty. Esim. silloin kun on eri-ikäisiä, niin lenkit tehdään myös erikseen.

      Ja eikä lenkkeily narun toiselle päällekkään ainakaan huonoksi ole :D

    • vapaanaulkonapentu

      En usko, että pentuja viedään lenkille missään. Nehän on niin pieniä. Mutta lauman aikuisia yleensä ulkoilutetaan, ellei piha ole todellakin jättisuuri.

    • Ei_ihan_pieniä

      pentuja tarvitse ulkoiluttaa, kuin sen verran, että oppivat sisäsiisteiksi. Sitten, kun luusto on kehittynyt voi alkaa matkoja pidentämään. Minusta myös pihakoirat tarvitsevat liikuntaa ja vaihtelua päiväänsä, eikä vain, että ollaan aina omalla pihalla. Sudetkin vaeltavat pitkiä matkoja. Meillä kerrostalossa koira ja pääsee ulos 4krt pvässä. 3 lenkkiä kävellään joku 30-60 min kerralla riippuen säästä ja omasta ajasta. 4krt on vain iltapissat lähelle kotia.

    • todellaharvat

      koirat viihtyvät vain sisällä 24 h vuorokaudessa. Oma koira ainakin alkaa läähättämään hermostuneena ja kyttäilee, jos ulkoiluväli alkaa olla jo se 5 tuntia. Yöllä nyt tietysti nukkuu ja tulee reilusti pidempi väli ulkoiluun. Eihän kenenkään pää kestä maata vain kotona. Jotkut kääpiökoirat saattavat olla laiskoja lähtemään pihalle.

    • Qra

      Meillä on iso, aidattu piha, mutta silti käydään tekemässä tunnin lenkki joka päivä. Meidän toinen koira on niin mukavuuteen taipuvainen, että lähinnä makaiee pihalla, joten ilman lenkitystäolsi kyllä todella ylipainoinen. Pyrin myös käymään välillä taajamassa: asumme maalla ja metsään pääsee aina, mutta mielestäni on hyvä, että koirat oppivat myös kaupungin tavoille.

    • Höpöhöpöhöpöhöpö

      Ei pentuja suositella cietäväksi yleisille koirapaikoille ennenkuin on kaikki rokotukset. Keskenään leikkiessään ja juostessaan saavat paljon parempaa liikuntaa ja milen vireyttä kuin ikinä narun jatkona. Jos koirien kanssa pitäsisi olla lenkillä monta tuntia päivässä, jäisivät suurin osa koirista hankkimatta. Ei töissä käyvillä ole aikaa pelkästään koirille.

    • Nonipuolistatoimintaa

      Meillä koirat tarhassa/pihassa ja lenkitetäänkin. Kun irtipito on sallittu(20.08-28.02.),saavat juosta metsässä mielinmäärin(2xpv:ssä). Kulman takana on heti metsää.
      Jahtikautena koirillamme on työsarkaa:peuranajoa, luolatoimintaa, jäljestystä.
      Kaupungissa(Hesa)kun asuttiin, lenkitettiin koirat 4xpv:ssä, min 1h.
      Syksyisin käytiin maakunnissa jahdeissa. Koirat käytettiin myös harjoitusten lisäksi ajo-,luola-ja jälkikokeissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe