Kanien lisääntyminen

huoh123

Terve, onko oikeesti muita joilla ei sitte millään kanit lisäänny vaikka niitä on meilläkin useampia??..kaikkea on testattu..nyt naaraat ja uros samassa, että saataisiin poikue edes tänä vuonna. Sanonpa vaan, että sanonta: "poikasia tulee kuin liukuhihnalta", on pötypuhetta!

Ps. voisi harkita liukuhihnan ostoa, jos ei muu auta. ;)..

8

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaniliini

      Ensimmäiseksi tulee mieleen että oletko täysin varma sukupuolista?

      • huoh123

        Täysin varma. uros on menneisyydessä astunut ja saanut neljä poikasta :)


      • Kaniliini

        Olisiko uros tai naaras jo liian vanhoja? Meillä 3v vielä astui ihan sujuvasti.


      • Kaniliini

        Olisiko kanit stressaantuneita? Meillä pojat jopa karkasivat jos pääsivät vain jotenkin astumaan tyttöjen tuoksuista hurmioituina. 3 poikueen jälkeen huokaisin. Minä kärsin vastapää tilanteesta, jouduin luopumaan 2 uroksesta ja kolmannen uroksen kastroimaan. Hyvät olot ja herkkuja. Naaraiden pitää antaa astua, haluta poikasia, anna naaraan ja uroksen olla rauhassa. Riittää kun laitat tunneleita ja piilopaikkoja, annat luonnon herkkuja kuten peltoheinää, voikukkia, mustikanvarpuja, pajun ym puiden oksia nakerrettavaksi mm. Ulkotarha ehdottomasti jos mahdollista. Kaneista on toisilleen seuraa ja aina voit silitellä ja antaa kaivella ja hyppiä, liikkua paljon. Sellaista kanit tarvitsevat. Kanit kantavat kuukauden, kohta sinulla voi olla 10 poikasta yhdellä kerralla. Varo ettei poikasia ole kohta liikaa. Nimimerkillä 30 poikasta viime talvella....


      • Kaniliini

        Ja jos näyttää siltä että vastapuolet eivät huoli heti toisiaan, anna hetki aikaa. Jos hermot menee katso kummassa vika naaras vai uros, jos sinulla ihanne ikäisiä tyttöjä ja poikia voithan kokeilla yhdistää toisenkin parin. En osaa neuvoa nyt väsyneenä muuta, mutta hyvät olot auttaa, öitä.


      • huoh123

        Kiitos kiitos, mutta kanit ovat ulkona isossa tarhassa kuin luonnossa konsanaan ja herkkuja on jne jne jne.. Pahoittelen, kun kirjoitit nuin paljon, koska kaikki pitäisi olla kunnossa. :)..lähinnä tulin tänne muille huokailemaan, kun sanotaan että kanit lisääntyisivät nopeasti.


      • Kaniliini

        Kyllä se yleensä luonnollisesti käy, odota vain.

        Onko sinulla kokemusta poikeista?

        Sanonta tulee siitä että tiineeksi tullut tyttö kantaa poikuetta vain 28 päivää ja voi saada jopa 10 poikasta, josta yleensä jää henkiin 6-9 sillä ihan vastasyntyneinä 3 viikkoisiksi ovat täysin emon maidon varassa. Siitä eteenpäinkin käyvät nisillä mutta maistelevat jo tuoreruokaakin ja pikku hiljaa vettä.

        Ihan alkuun pesään eikä poiukasiin ei saa koskea eikä pesää siirtää. Itse laitoin muovipussin käteen ja silitin sillä emoa kurkatessani tilannetta jotta pesään eikä poikasiin ei tule vierasta hajua. Käytännössä kannattaa antaa poikasten olla rauhassa, emo siirtää itse syrjään poikaset jotka ovat kuolleet, kylmettyvät. Ainoastaan jos emo synnyttää viimeiset tai viimeisen poikasen pesän ulkopuolelle olen siirtänyt muovipussilla pesään, tällöinkin emo on voinut tehdä näin tarkotuksella koska on ymmärtänyt ettei pysty ruokkimaan kaikkia.

        Kokemuksesta sanon että pieneksi jääneitä, kuivumaan alkavia poikasia ei ihminen pysty pitämään hengissä vedellä, pitkittämään ehkä selviytymistä hetken mutta kyllä poikaset tarvitsevat ensimmäisinä viikkoina emoaan. Ne juovat vain emoltaan.

        Kohta teillä vilisee pikku hyppijöitä. Meillä on nyt 8 tyttöä kastroidun pojun kanssa tarhassa ja silti välillä poika yrittää että jospa kuitenkin....

        Enimmillään minulla on ollut 35 kania 2 vahinkopoikueen vuoksi ja se oli paljon, meinasi paniikki syntyä. Tytöt saa poikien päät kyllä pyörälle niin että karkaavat mistä vain pääsevät. Lapsille ja itselle oli ihanaa katsoa poikasten kasvua ja silittää 3viikkoisista eteenpäin niitä karvapalleroita koko perheen ja naapurin lapsuston kanssa, eihän niitä tappaakaan voitu mutta muutoin oli työlästä hoitaa tarhaa ja löytää pienokaisille hyviä lemmikkikoteja myöhemmin sillä valtaosa henkiin jäävistä poikasista on poikia ja vanhemmiten eivät tule toistensa kanssa juttuun. En suosi ajatusta kanien häkkielämästä laisinkaan. Tytöt saivat jäädä onnelliseen laumaan ja pojille etsin lemmikkikodit. Osa piti antaa pois, osasta sai minimaalisen hinnan vaivannäöstä joten rahallisesti poikueet eivät ole kannattavia. En nähnyt järjettömän kalliin hinnan pyytämistä järkeväksi tilanteessani. Itse en pitänyt mahdollisena muuta vaihtoehtoa kun etsiä koteja. Kokemuksellisesti kyllä ihana muisto.
        Miksi haluat poikuetta? Kasvatatko lihakaneja? Jos sinulla on monta tyttöä nyt tarhassa ja kastroimaton uros kyllä tulokkaita varmasti on. Nyt voi kaikki tytöt odottaa poikasia.

        Toivottavasti vastauksista oli apua


      • huoh123

        Kiitos taas kerran ja anteeksi, mutta tuo kirjoittamasi teksti oli paljolti tuttua minulle.. Kasvatan kyllä lihaksi, mutta en tätä vauhtia, jos ei poikasia tule!:)...itsekkään en halua pitää kaneja häkkieläiminä!..ei minua voi muuten neuvoa, kuin että odottakaa rauhassa sata vuotta. :/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe