Poliisin pistooli eräällä

aselaki

Kuka ja millä perusteella sellaista siviili saa kanniskella ,kuljetella autossaan? Mistä niitä saa ?

13

632

  Vastaukset

  • ompas huolimaton poliisi, kun antaa siviilin kanniskella pyssyään. Poliisihan saa virka-aseensa sieltä valtion asevarastoista. Pitää vaan suorittaa jotain humpuukikokeita tietyin välein, että ei ole sen kanssa sitten vaaraksi ympäristölle. Aika harva poliisi sitä asettaan osaa käyttää, eli jos ampuu niin osuu sitten sinne minne on yrittänyt. Hyvin tavallista on, että kun polliisi tähtää rikollista polveen, niin se osuukin sitä silmien väliin ihan vahingossa. Poliisit käyttävät aseissaan myös reikäpää patruunoita, jotka osuessaan laajenevat kuten suurriistan metsästyksessä käytettävät kiväärin patruunat.

   • Poliisi on siviiliviranomainen, siis siviili.


   • S.A.45 kirjoitti:

    Poliisi on siviiliviranomainen, siis siviili.

    no ilmankos sitten antoi siviilin kanniskella pyssyään(!)OK


   • Kyllä poliisi ampuu tarvittaessa riittävän hyvin, en tiedä kuinka paljon poliisi-opiston jälkeen ns. rivipoliisin täytyy käydä radalla.

    Tietääkseni poliisin tärkeimpiin taitoihin ei kuulu ampua hyvin ja vaativimpiin tehtäviin, joissa voi joutua käyttämään aseellista voimaa on erikseen koulutettu karhuryhmä, tällainen tieto on minulla, taviskansalaisella.

    Jenkeissä youtube-videoiden kertomana näyttöisi poliiseilla olevan kovinkin herkässä liipaisinsormi, ihmetyttää se jos vastassa henkilö jolla kädessään puukko, veitsi tai kirves ja jopa joku muu ilman terää oleva astalo ja jos tällainen henkilö hyökkää poliisia kohti niin satavarmasti jenkkipoliisi ampuu ja ei ammu kerran vaan useasti ja jopa kahden kolmen poliisin voimin ja monesti videoissa näkee kuinka ammutaan vielä vaikka kohde on jo kaatunut maahan ensimmäisistä osumista, luulisi jo tuossa vaiheessa liipasinsormen pysähtyvän ja samoin jenkkipoliisi ampuu jos vaikka kohde lähtee karkuun niin selkäänsä saa luodit, jotenkin tuntuu hieman ylireagoinnilta mutta kaipa siellä on tilanteet pahoja ja oma henkikulta herkässä.


   • Miksi ihmeessä poliisi tähtäisi rikollista polveen?


  • Tämä on taas niitä kyselijöitä, joiden kannattaisi opetella suomenkielen lauserakenne ja sitten hankkia aivot.

   • No et sitten ole itsekkään niitä vielä hankkinut.


   • Olet niitä "maistereita" joiden täytyisi todella hankkia aivot


   • Eläkelläisduunari kirjoitti:

    Olet niitä "maistereita" joiden täytyisi todella hankkia aivot

    Sinun kannattaisi hankkia kalenteri, jotta näkisit mikä vuosi on meneillään. Kannattaako noita muutaman vuoden takaisia juttuja kommentoida? Onko vanhojen kaivelu sinulle jokin pakkomielle?


  • Tarkoittanee aloittaja "poliisipistoolilla" 9mm Glock pistoolia.

   Oli aikoinaan minullakin samanlainen käsiase ja kuljetin sitä autossa ja repussakin paikallisjunassa kun olin menossa ampumaradalle. Tosin luovuin aseesta vaihtamalla sen hieman parempaan sillä ko. "poliisipistoolissa" on kuminauhamainen liipaisu ja ase muutenkin yläpainoinen lippaan tyhjentyessä ja lisäksi aseesta kun puuttuu perinteinen, aseen rungon sivulla oleva varmistinvipu.

   Jos poliisi on valinnut aseeksi Glock 17 mallin niin ei se tee ko. aseesta yksinomaan poliisien pistoolia, kyllä rehellinen ja nuhteeton ammunnan harrastaja moiseen luvan saa, ei kantolupaa vaan hallussapitoluvan tietyillä ehdoilla ja tietyillä ehdoilla asetta saa kuljettaa autossa jos on menossa ampumaradalle tai tulossa sieltä pois tai viemässä asetta huoltoon tai esitettäväksi poliisiasemalle mutta kyllä ase täytyy kuljettaa autossa siten ettei se ole näkyvillä sivullisille, ase täytyy kuljettaa laukussaan tai kotelossaan ja jos kyseessä esim. farmarimallin auto tai katumaasturi niin asekotelo tai laukku on syytä peittää jollain ja lakihan taitaa vaatia että ase kuljetetaan lataamattomana suojuksessaan peräkontissa eli ei varsinaisen matkustamon puolella.

   Korjatkaa jos jotain meni väärin mutta aselaista löytyy tarkat ohjeet.

  • mistä aloittaja tietää että se oli justiinsa poliisin ase?oliko poliisi antanut,lainannut tai myynyt aseen?poliisinmerkin stanssi?oliko poliisi jo eläkkeellä-ex nimismies.se on ihan sama vaikka olisi hitlerin vanha pyssy,samat rajoitukset ja säädökset sitä koskee.kaupastahan niitä saa,mietit vaan että minkä maan virka-ase ja luvat vetämään.

  • Aloittaja on nimenomaan varmaan tarkoittanut Glock-merkkistä asetta joita näkee poliisien vyöllä, saman merkkisisä ja samanlaisia pistooleita myydään luvanvaraisesti myös siviileille joten ei kyseessä ole ainoastaan ns. "poliisipistooli".

  • Meillä kylillä liikkuu poliisikoira Rex pistooli aina tanassa. Onko koira vaarallinen?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3771
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2112