Led-tv:n kestävyys?

susisyntyessään

Nyt, kun led-tv:t ovat olleet markkinoilla jo muutaman vuoden, olisi kiva tietää käyttäjiltä, hajoavatko ne kaikki kahden vuoden jälkeen vai onko jossain merkissä kestävämmät ledit?

10

401

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikansakokutakin

      Aivan, kyllä se niin valitettavasti on ollut. Kaiken lisäksi led-tv on tämän jälkeen korjauskelvoton. Kyllä lcd-tekniikka oli varmempaa ja kymmenenkin vuotta vanhoja vehkeitä on vielä päivittäisessä käytössä.

      • kjhgfjyrk

        Mitähän eroa tässä asiayhteydessä on led ja lcd telkuilla...


    • OLED

      LED TV on televisiovastaanotin, jonka nestekidenäytössä on LEDeihin perustuva taustavalo, erotuksena "tavallisista" nestekidenäytöistä, joissa taustavalona on loisteputki.

      Markkinoinnissa käytetty termi LED TV ei siis viittaa varsinaiseen LED-näyttöön kuten OLED-näyttöön, jossa yksittäiset kuvapisteet ovat ledejä.

      LED TV:n etuja ovat pienempi virrankulutus tavallisiin LCD-televisioon verrattuna, sillä ledit kuluttavat loisteputkia vähemmän sähköä. LED-tekniikalla virrankulutusta voidaan pienentää jopa 50%.[1] Siitä syystä ne eivät myöskään tuota yhtä paljon lämpöä, kuin perinteiset LCD-televisiot. Koska ledit ovat kooltaan loisteputkia pienempiä, televisioista voidaan tehdä myös ohuempia.[2] LED-television näytössä on myös laajempi dynamiikka - taustavalon sammutus, mikä tekee mustasta täysin mustan. Lisäksi nestekiteen hitauden aiheuttama liikkeen sumeneminen ("motion blur") vähenee, koska taustavalo syttyy vasta kun kuvapikseli on tavoitekirkkaudessaan.[3] Taustavaloledit valaisevat kuitenkin tällä hetkellä suurempia alueita kuin pelkkää yhtä pikseliä. (Wikipedia)

      • kjhgfjyrk

        Näinpä juuri -on tässäkin asiassa markkinointimiehet saaneet hämättyä suurinta osaa ihmisistä kuten tuosta ylempääkin huomaamme.


    • VirtakytkinPuuttuu

      Nykyään televisioissa ei ole mekaanista virtakytkintä, vaan kauko-ohjain ja merkkivalo. VIrtalähteestä poksahtaa kondensaattorit ja on pini hukkatehonkulutus (1...5W). Hankkikaa jatkojohto katkaisimella, niin virran voi oikeasti katkaista yöksi, televisio kestää pitempään.

      • Kannataa ostaa kauko -ohjattavat pistorasiat. Niitä on saatavilla esim. ebaystä noin 30 euron hintaan. Useinmien ne ovat neljän pistorasian sarjassa, joten voit kontroloida neljää eri pistorasiaa. Useimmat ovat saksalaisen Bauhn tehtaan tuotteita ja tietysti valmistettu kiinassa. Itselläni on niitä ollut käytössä noin viitisen vuotta ilman minkäänlaisia huolia.


      • tekniikanvoittokulkua

        JUU, mäkin hankin sellaisen Motonetista kympillä, tosin vaan yhden pistorasian vehkeen. Otin siitä sisukset talteen ja asensin sen piirilevyn keittiön kattolampun juureen kuvun alle piiloon. Näin lampusta tuli kauko-ohjattava eikä vaari voi unohtaa sitä yöllä palamaan, kun käy jääkaapilla.


    • niinonkäynyt

      Se on ilmeisesti sitä varten, että vehkeet saadaan rikki ukonilmalla. Töpselihän on usein niin pahassa paikassa hyllyn takana tai ahtaassaa nurkassa, ettei sinne vanhempi ihminen enää taivu. Itse asiassa standby-tilassa yksi powerin hakkureistakinon toiminnassa ja syöttää jatkuvasti virtaa emolevyn prosessorille, jotta kaukosäätövastaanotin pysyy aina hengissä. Tällöin koko powerin ensiöpuoli on sähköistettynä ja jännite on suhteellisen korkea (n.320VDC), mikä asettaa turvakomponenteille kovat vaatimukset. Kaikki eivät tosin uskalla nukkua , kun standby-valo palaa ja hankkivat kytkimellisen jatkojohdon, mikä viisasta onkin tuossa tilanteessa.

      • yks_juntune

        Ilmankos kuuluukin joka kerta pieni "poks" ääni, kun vääntää jatkojohdosta virrat pois päältä. Jotain siellä selvästikin liikahtaa, kun jännite katoaa!


      • riskitilanne
        yks_juntune kirjoitti:

        Ilmankos kuuluukin joka kerta pieni "poks" ääni, kun vääntää jatkojohdosta virrat pois päältä. Jotain siellä selvästikin liikahtaa, kun jännite katoaa!

        Juu, se poksaus kuuluu hakkurimuuntajan sydämestä, jonka ferriitti saattaa olla löysällä. Kun magneettikenttä poistuu äkkinäisesti virran katkettua, se lähtee liikkeelle. Jopa läpilyöntejä voi tapahtua, jos käämien eristeet eivät ole kunnossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4593
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      51
      3603
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      104
      3491
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3011
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2469
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2374
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2120
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2013
    Aihe