Vaihtarijärjestöt jymäyttää perheitäkin

TotaalistaHyväksikäyttöä

Perheiden hyväksikäyttö ahneiden vaihto-oppilasjärjestöjen toimesta ansaitsee oman ketjunsa. Aihetta on toki sivuttu useissa kirjoituksissa ja monia hostperheiden pettymyksestä kertovia linkkejäkin on palstalla jaettu.

Jotta järjestöt saavat hamuamansa rahat vaihtovuodesta, tulee vaihto-oppilaalle osoittaa isäntäperhe ja koulupaikka. Koska kunnollisia, kriteerit täyttäviä isäntäperheitä ei ole riittävästi tarjolla, ajaa järjestöjen ahneus kaikenlaisiin kommervenkkeihin ihmisten hyväuskoisuutta ja hyväntahtoisuutta hyväksikäyttäen.

Vaihtoon lähdön koittaessa saatetaan vaihto-oppilaalle ilmoittaa ns. welcome family. Saattaa myös käydä niin, että vasta perillä selviää vaihto-oppilaalle, että kyseessä on tilapäinen isäntäperhe..

Oletteko koskaan vaihtarin näkökulmasta poiketen pohtineet, miten asianomaiselle tilapäisperheelle on asia esitetty ja heidät on saatu värvättyä ja suostuteltua "max. pariksi viikoksi" ns. "tilapäisperheeksi"?!

Totuus on julma: Nämä perheet yleensä houkutellaan jopa rahalla lahjoen (n.200USD) pitämään vaihtaria pari viikkoa. Tämän jälkeen järjestöt eivät korviaan lotkauta, vaan luottavat siihen, että perheet tykästyisivät nuoreen ja haluaisivat hänen isäntäperheekseen.
On valtavan paljon tapauksia, joissa nämä väliaikaiset isäntäperheet ovat joutuneet pulaan vaihto-oppilaan kanssa ja järjestelemään mm. koulupaikkaa, jota järjestö ei ole hoitanut, vaikka määräykset ja laki (USA) näin edellyttävät!!!
Vanhemmat maksavat totuutta tietämättä ruhtinaallisia summia näille hyväksikäyttäjille ja huijareille, jotka tätä rikolliset piirteet täyttävää vaihto-oppilasbisnestä harjoittavat!!

Tunnetteko ylpeyttä rinnassanne arvon country managerit?!

24

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fact

      Törkeetä hyväkskäyttööhän toi on. Kyllä sen jokainen tietää joka on ikinä missään tekemisissä ollu näiden puljujen kanssa.

      Hyvä että ihmisiä varotetaan. Eipähän tuu rahojen menetys ja pettymykset yllärinä.

    • Kusetusbisnes

      Syy siihen, miksi vaihtarijärjestöt eivät edes yritä selvittää täysin keskustelemalla selvitettäviä asioita on se, että ovat valehdelleet heti alkuunsa. Eli jäisivät kiinni omista valheistaan!
      Nuoret joutuvat liian usein aivan käsittämättömien valheiden ja syytösten verkkoon, kun esim. ns. tervetuloperhe tajuaakin, että järjestöllä ei olekaan "pysyvää "perhettä vaihtarille. Miksi helkutissa olisi kuukauden tai kahden päästä, jos ei ole löytynyt 6-12:ssa kuukaudessakaan!?!?

      • JärjestötValehtelee

        Järjestöjä ei pahemmin edes kiinnosta etsiä enää perhettä vaihtarille, joka on jo saatu kohdemaahan (rahathan on kokonaisuudessaan saatu..) Pyörittelevät ja pallottelevat vaihtareita paikasta toiseen törkeästi kohdellen. Järjestöille on helpotus, kun nuori saadaan kypsytettyä ja hän ilmoittaa keskeyttävänsä vaihtovuoden ja lähtevänsä kotiin.

        HUOM. Kannattaa ehdottomasti vaatia kirjallinen vahvistus, että ko. hostperhe (joka on ilmoitettu) on vakituinen ja koko vaihtovuoden, 10 kk:n ajan isäntäperheeksi lupautunut!!!!!


      • VastaustaKaivataan

        Maajohtajien mukaan vaihtovuodesta suoritettava maksu kuluu suurimmaksi osaksi järjestelyihin, jotka järjestö tekee valmistellessaan vaihtovuotta.

        Mikäli 15.000-20.000EUR palaa "valmisteluihin" eikä järjestö ole kyennyt edes hostperhettä eikä koulupaikkaa järjestämään, kysyisin mihin tämä raha menee??!!
        Lennätetäänkö vaihtarit kohdemaahan kenties business luokassa?

        Voisiko Mira, Anu, Harriet tai Mikko vastata? Varmasti asia kiinnostaa monia vanhempia, jotka harkitsevat nuorensa vaihtoon lähettämistä.


    • RahatTaiPerhe

      Sopimusten ja Opetushallituksen suositusten mukaanhan vaihtarijärjestön täytyy osoittaa isäntäperhe hyvissä ajoin ennen lähtöä tai palauttaa KAIKKI asiakkaan järjestölle maksamat rahat.
      Jokaisen vaihtoon lähtevän kannattaakin ennen lähtöään varmistaa isäntäperheeltään, onko heidän kanssaan sovittu 10kk:n hostaamisesta!!
      Missään nimessä ei kannata hyväksyä näitä tilapäisperheitä!!! Siitä alkaa pompottelu ja patjamajoitukset aluevalvojien kellareissa.
      Ainoa oikea vaihtoehto on laittaa järjestö palauttamaan kaikki rahat. Siinä säästyy nuori ikäviltä kokemuksilta ja vanhemmilta rahat.

    • VarkaitaJaValehtelijoita

      Rehvakkaasti ilmoitti STS:n maajohtaja Mira Silvonenkin käräjillä, että: "Kaikki rahat palautetaan", kun puheenjohtaja kysyi miten menetellään jos isäntäperhettä ei ole löytynyt lähtöön mennessä.
      Totuus vain on käytännössä toinen... Asia salataan ja valehdellaan. Annetaan tarkoituksella ymmärtää väärin. Tämän todistaa lukemattomien nuorten pettymys, kun kohdemaassa selviääkin totuus: omaa hostperhettä ei olekaan "vielä" löytynyt.
      Palstaa lukeneet tietävätkin, miten homma sitten etenee.. Ellei poikkeuksellinen tuuri käy ja vaihtari löydä itse kattoa päänsä päälle kyselemällä koulukavereiltaan (Huom. järjestöjen kehotuksesta etsii siis ITSE hostperhettä itselleen!!), alkaa järjestö savustamisen ja varoitukset... Jos on tarpeeksi "kova luu" eikä luovuta, niin tekaistaan erotusperuste ja lähetetään nuori kylmästi kotiin jopa parin päivän varoitusajalla (STS)
      Turhaa varmaankin mainita, että järjestö pitää kaikki rahat.

    • VaihtariPerheeseen

      Jokaisen, joka harkitsee vaihto-oppilaan ottamista perheeseensä kannattaa tiedostaa, mitä yhteistyö näiden ongelmajärjestöjen huijareiden kanssa voi olla!
      Mahdollisissa vaihto-oppilaan ongelmatilanteissa sairastumiset, onnettomuudet, koulunkäyntiongelmat, yksinäisyys, koti-ikävä jne. ei järjestöiltä apua heru. Korkeintaan passittavat nuoren kotimatkalle. "Jos jotain ongelmia ilmaantuu, ilmoitelkaa niin pistetään poika koneeseen ja kotia kohti" (ASSE/Harriet Särömaa).

    • RuokotontaTouhua

      Kas, siellä sitä kantrimänitzerit lukevat palstaa ja kiroavat, kun taas tulee julki totuuksia ja kerrotaan jopa ihmisille vinkkejä, miten varautua näihin järjestöjen kusetuksiin...
      Järjestöt ovat siksi kauan käyttäneet hyväkseen nuoria, heidän perheitään ja vähävaraisia onnettomia hostaajia, että on korkea aika saada jotain rotia tähän ruokottomaan toimintaan!!!

      Sitten vaan mänitzerit taas mietintämyssyä päähän, millä saisi nämäkin totuudet sensuroitua ja pois ihmisten silmistä...

      Olette siivotonta porukkaa kaikki vaihtarijärjestöjen duunarit!!!

    • Hommathoitoon

      Huonosta toiminnasta kärsii vaihto-oppilaat, hostperheet ja vaihto-oppilaan oma perhe. Elämä käy hankalaksi kaikille kun nämä yritykset eivät pidä lupauksiaan eivätka hoida hommiaan.

    • HärskiysVaillaVertaa

      Asiakkaan menettäminen ei kiinnosta mira silvosia ja anu husu-peltosia, koska karvaasti petetyn ja kusetetun perheen tilalle löytyy uusia.
      Vaihto-oppilasohjelma on tuote, joita sama perhe ostaa yleensä max 1-2, joten yrityksen tarjoaman tuotteen ja palvelun laadulla ei ole merkitystä, varsinkaan kun rahastus on suoritettu jo ennakkoon.

      Löytyykö mitään muuta businessalaa jossa toimitaan yhtä laskelmoidusti ja härskisti??

      • Amarylllis

        Eli te kaikki, jotka täällä jaatte ihmisille tietoa, faktaa ja vinkkejä vaihto-oppilastoiminnasta, olette oikealla asialla. Kiitos teille. Toivottavasti jatkatte ja kerrotte eri järjestöjen törkeyksistä jatkossakin!


      • Hommathoitoon

        Lukekaa ihmeessä kaikki nämä vaihtoon liittyvät sivut. Tärkeää täydentävää tietoa kaikille matkaa suunnitteleville- ja niille jotka joutuvat huonoon jamaan. Yrityksien tiedotukset on juuri markkinointia eikä muuta, ja jotkut ainakin Exoloriuksen kautta menevistä nuorista saavat maksun siitä että hienoja iloisia blogeja kirjoittavat. Niitä käytetään siis myös mainostamiseen.


      • Hommathoitoon

        Siirryn lähiaikoina seuraajan rooliin ja haluan selvittää joitakin kirjoituksiani ja mihin tietoihin nämä perustuvat koska olen kirjoittanut samoista asioista vähän eri näkokulmista ja huomaan etten ole kertonut tässä lähdettä. Olen kirjoittanut jossain toisessa kohdassa että nuoremme kertoi että aloitusleirillä ollut suomalaispoika kertoi että hän saa maksun kirjoittamisesta. Kun nuoremme oli vaihdossa sinä vuonna nimikkoblogaajien kesken arvottiin matka. On sekin jonkinlaista maksamista. Kaikki blogit ovat yleensä iloisia koska ei tietenkään ole soveliasta alkaa miten vain solvaamaan perheitään ja sitä maata mihin itse on valinnut mennä jne. Yritykset myös kehoittavat että kirjoitusten pitää olla asiallisia. Uskallan väitää että ne joiden vuosi menee pilalle tai ne jotka ovat kirjoitelleet kriittisesti useimmiten suljevat bloginsa omasta tahdostaan omaa parasta ajatellen (saattaa vaikeuttaa esim työnsaantia) tai ehkä päätyneet sovintoon yrityksen kanssa. Nuoremme lisäksi näin useita jotka sulki bloginsa sen vuoden aikana kun hän oli vaihdossa. Syyt voi olla tietenkin myös muut kuin pilalle mennyt vuosi. Muutamia negatiivisia aika vanhoja blogeja saattaa löytyä. On tosi kiva että suurimmalla osalla menee hyvin ja vaihto onnistuu ja siitä täytyy olla myös iloinen ja todisteena siitä on kaikki iloiset kirjoittajat.


    • Hommathoitoon

      Olen vaihtarinuorten vanhempi, olemme olleet hostperheenä ja paljon tekemisissä vaihtarinuorten ja muiden vaihtarivanhempien ja myös muiden hostperheiden kanssa. Kun yksi omista nuorista joutui huonon kohtelun kohteeksi aloimme hakemaan tietoa ja näiltä palstoilta löytyi tosi paljon tärkeää tietoa. Ymmärsimme että osa näistä yrityksistä ei hoida asioitaan niinkuin lupaavat (tapauksia löytyy Pohjoismaiden kuluttajariitalautakunnista ja lehtien palstoilta ja muuan muassa näiltä sivuilta). Haluan ehdottomasti jakaa kokemuksia ja sitä mitä olemme oppineet. Kokemukset on yhtä vähän "trollitietoa" kuin mainokset jne.

    • Vaihtarivuosi_oli_ihana

      Olin vaihdossa v.2014-2015 jenkkilässä ja sain perhetietoni tosiaan vasta viikkoa ennen lähtöä ja perheeni oli ns. Welcome Family (sitoutunut hostamaan muutaman viikon). Tämä perhe kuitenkin hostasi minua koko vuoden ja oli aivan mahtava ja ihana perhe! Paljon on kaikki tuurista kiinni, mutta vaihtarivuodesta kuitenkin voi tulla mahtava vuosi niinkin minulla ja monella ystävälläni jotka ovat kanssa olleet vaihdossa! :))

      • KallisPeli

        Haluatko osallistua arvontaan, joka maksaa vähintään 15.000EUR ja jonka lopputulokseen et voi itse vaikuttaa?!
        Eikä haittaa, vaikka menetät yhden lukiovuoden, rahat ja koet ehkä elämäsi helvetillisemmän vuoden?
        No, sitten vaan pelaamaan!!! Pelin nimi on lukiovaihto!


      • hommakusee

        Sait perhetiedot vasta viikkoa ennen lähtöä?! Just! Siinä sitä on järjestö taas rikkomut railakkaasti OPH:n suosituksia!!!! Teillä olisi ollut oikeus perua vaihtoon lähtö ja saada kaikki maksamanne rahat takaisin.
        Kertoo paljon järjestön toiminnasta, jos ei luvattua isäntäperhettä kyetä järjestämään useiden kuukausien, lähes vuodenkaan aikana!!


      • Exploriustietenkin

        Järjestönä Explorius!


      • Vaihtarivuosi_oli_ihana
        hommakusee kirjoitti:

        Sait perhetiedot vasta viikkoa ennen lähtöä?! Just! Siinä sitä on järjestö taas rikkomut railakkaasti OPH:n suosituksia!!!! Teillä olisi ollut oikeus perua vaihtoon lähtö ja saada kaikki maksamanne rahat takaisin.
        Kertoo paljon järjestön toiminnasta, jos ei luvattua isäntäperhettä kyetä järjestämään useiden kuukausien, lähes vuodenkaan aikana!!

        Joo ja aika monilla muillakin oli tullut perhetiedot vasta n. Viikkoa ennen ja olihan se vähän piinaavaa silloin elokuussa kun laukku oli jo pakattu, mutta ei ollut mitään hajua minne oli lähössä. Tosiaan hyvää tuuria oli minulla paljon ja valitettavasti kaikilla ei käy niin hyvää tuuria ja olen kylläkin kuullut henkilökohtaisesti tarinoita, joissa 16v. Vaihtari on joutunut itsestä riippumattomista syistä vaihtelemaan moneen otteeseen perhettä... :( olen kuullut näitä ikäviä tapauksia henkilöiltä, jotka ovat matkustaneet monien eri järjestöjen kautta joten kyseessä varmaan yleinen ongelma, eikä vain jonkun tietyn järjestön ongelma.


      • HyiHirvitykset
        Vaihtarivuosi_oli_ihana kirjoitti:

        Joo ja aika monilla muillakin oli tullut perhetiedot vasta n. Viikkoa ennen ja olihan se vähän piinaavaa silloin elokuussa kun laukku oli jo pakattu, mutta ei ollut mitään hajua minne oli lähössä. Tosiaan hyvää tuuria oli minulla paljon ja valitettavasti kaikilla ei käy niin hyvää tuuria ja olen kylläkin kuullut henkilökohtaisesti tarinoita, joissa 16v. Vaihtari on joutunut itsestä riippumattomista syistä vaihtelemaan moneen otteeseen perhettä... :( olen kuullut näitä ikäviä tapauksia henkilöiltä, jotka ovat matkustaneet monien eri järjestöjen kautta joten kyseessä varmaan yleinen ongelma, eikä vain jonkun tietyn järjestön ongelma.

        Olet oikeassa siinä, että on yleinen ongelma, että vaihtari joutuu itsestä riippumattomista syistä huonosti kohdelluksi.
        Tilastojen mukaan kuitenkin voi sanoa, mitkä järjestöt ovat vieneet törkeyden pisimmälle ja harjoittavat/ovat jääneet kiinni/asiakkaat raportoineet/haastettu oikeuteen erittäin kyseenalaisista toimintatavoista useimmin. Ja ne ovat EF, STS ja Explorius/Asse. Ne ovat myös isoja järjestöjä, mutta ei pidä kuvitella, että pienemmät olisivat sen parempia. Käyttävät nimittäin samoja perheitä ja tekevät yhteistyötä isojen järjestöjen kanssa. Ja järjestöjen työntekijät siirtyvät myös ristiin rastiin eri järjestöihin...


      • Vaihtarivuosi_oli_ihana

        Niin ja se vielä, että tosiaan kun sain tiedot järjestän kautta tästä "Welcome familystä", niin minulle sanottiin että tämä vain tarkoittaa sitä, että perhe _saatta_ vaihtua vuoden aikana, mutta se on kuitenkin epätodennäköistä. Vasta paikan päällä selvisi, että perheen kanssa oltiin tosiaan tehty pikapikaa vain jokin 30pv diili. Kyllä siinä vähän pelästyin, että mihin sen 30pv jälkeen joudun... Onneksi tosiaan minulla oli tuuria tämän perheen kanssa.


    • Eoruchoi

      http://www.yelp.com/biz/ciee-portland

      Perussettii. CIEE on suuri järjestö, joka "myy" perheitään ja todellakin olematonta "support"tiansa muille järjestöille. Mm. Sts on heidän yhteistyöjärjestönsä.

    • realiteetit.huomioon

      Meidän perhe ei kyllä sitoutuisi hostaamaan yhden yhtä ennalta tuntematonta nuorta melkein vuoden ajan. Vuoden aikana voi moni asia muuttua missä hyvänsä perheessä. Nuorikin saattaa osoittautua viihtymättömäksi tai suorastaan hankalaksi. Monenlaista olen kuullut.

      Ensin kuukauden koeaika ja sitten katsotaan jatko. Aina pitää silti olla mahdollisuus keskeyttää yhteiselo milloin vain. Tämä on on sekä perheen että vaihtarin etu.

      On hienoa, että kuitenkin useimmiten arki vaihtarin kanssa sujuu hyvin alusta loppuun, kun kaikki ovat sitoutuneet myös joustamaan tarvittaessa. Pelkkää juhlaa vaihtovuosi tuskin silti on parhaimmillaankaan kummallekaan osapuolelle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe