Pitäisikö omien tietojen julkisuudesta huolestua?

Voi.Vaikuttaa.Itse

http://www.hs.fi/kotimaa/a1467780625551?ref=hs-etusivub-luetuimmat-#3

"Myös omalla toiminnallaan voi suojata henkilötietojaan, tietosuojavaltuutettu korostaa."

Hyvä asia, että omilla toimillaan voi vaikuttaa asiaan! Yksi asioista on se, ettei pidä joutua tekemisiin poliisin kanssa. Poliisi jakelee tietoja anteliaasti.

”Hämmentävää on, että olen löytänyt täydellisen nimeni, osoitetietoni ja koko henkilötunnukseni paperista, joka on lähetetty kymmenille minulle täysin vieraille ihmisille.... Kun kyseessä on laaja joukko ihmisiä, toivoisi vähintäänkin, että henkilötunnusten loppuosat olisi peitetty.”

KRP myi WC-tapauksessa 3200 henkilön tiedot rahaa vastaan. Muutamalla henkilöllä hetun loppuosa oli peitetty: ainakin yksi näistä nehkilöistä oli poliisi ja toinen oli lakimies.

28

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HeikkiHetuli

      Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kritisoi mm. verkkokauppoja, jotka vaativat tunnistautumiseen hetua, vaikka esim. pankkitunnistautuminen on toimiva ja turvallinen systeemi.

      Merkille pantavaa on, että kun KRP 2.2.2011 pani myyntiin yli 3200 ihmisen henkilörekisterin tietosuojavaltuutettu Aarnio ei kommentoinut julkisuudessa sanallakaan viranomaisen harkiten tekemää rikosta.

      Oikeuskanslerikaan ei kyennyt löytämään isompaa virhettä KRP:n toiminnassa vaan pikemminkin päinvastoin piti tarpeellisena erotella WinCapita-rikolliset muista kansalaisista luotettavalla tavalla KRP:n vastinetta mukaillen.

      Mm. Oulun käräjäoikeus on luovuttanut luovutushetkellä salaisiksi luokiteltuja henkilötietoja eräälle asianajotoimistolle asiakkaiden hankkimista edistäen. Sitä, että liikuteltiinko luovutuksen yhteydessä euroja ei ymmärrettävästi syistä ole mahdollista saada selville.

      Ainakin noiden 3200 KRP:n myymällä listalla olevien kannalta hetun tunnistautumiskeinona voisi heittää hevonperseeseen, sillä kuka tahansa voi käyttää heidän identiteettiään heidän itse siitä tietämättä.
      Heidän identiteeteillään voidaan käydä jopa kauppaa rikollis- ja terrorijärjestöjen kesken.

      Mitä KRP, käräjäoikeus tai muu viranomainen hyötyy henkilötietojen myynnistä?

      Pitäisikö valtion korvata aiheuttamansa vahinko tai ainakin aiheuttamansa vahingon vaara noille yli 3200:lle KRP:n myyntilistalle joutuneille wincapitalaisille?

      Loputhan n. 9000 klubilaista ovat saaneet korostetun suojatun aseman, sillä KRP on julistanut heidän tietonsa lain vastaisesti (kuinkas muuten) salaisiksi ja jopa kieltänyt joidenkin osallisuuden klubin toimintaan.

    • Tietosuojavaltuutettu täräytti tämmöisen yleispätevän ohjeen:
      ”Verkossa tulisi varmistua siitä, kenen kanssa asioi ja kuka on palveluiden tarjoaja.”

      Jos klubilaiset olisivat seuranneet ohjetta, mitään Wincapitan tietovuotoa tuskin olisi tapahtunut. Käsi sydämellä, kuinka moni varmisti, että Wincapitaa ei ole edes olemassa, valuuttakauppaa ei käydä ja klubia operoi monesti jo aiemmin epäonnistunut tissibaarin omistaja? ;))))

      • TopraHujanen

        Klubihan oli olemassa, WWIC oli olemassa, offshore-yhtiöt (8 kpl) olivat olemassa, signaalijärjestelmä oli olemassa jne...

        Kukaan jäsenistä ei voinut varmistaa sitä, että toteuttivatko klubin taustayhtiöt signaalijärjestelmän ehdottamat valuuttakaupat vai eivätkö toteuttaneet.
        KRP:kaan ei voinut sitä varmaksi tietää päättäessään jäädyttää klubin rahaliikenteen.
        Vitustako sen tiesi, että klubin vetäjällä olivat itserakkaudessaan menneet preesensit ja futuurit sekaisin.

        Samoin kukaan sijoittajista ei voinut tietää, että Talvivaaran kipsisakka-altaiden pohjustustyöt olivat tehdyt halvalla ja hutiloiden, kukaan ei voinut tietää, että Talvivaaran tuottoennusteet olivat vedetyt samasta paikasta kuin Stubbin hallintarekisteriä koskevat, eduskunnalle esitellyt "faktat" - Stubb veteli ne omasta päästään ja Perä omista ohimolohkoistaan.
        Kukaan sijoittajista ei voinut tietää, että nikkelin liuotusmenetelmä ei toimi Suomen arktisissa oloissa eikä kukaan voinut aavistaa, että Vaasan hallinto-oikeus käytännössä pakottaa lopettamaan Talvivaaran ympäristön turmelemisen.

        Talvivaara on aiheuttanut jo tähän mennessä monikymmenkertaiset taloudelliset vahingot Wincapitaan verrattuna ja ympäristölle aiheutetut tuhot, joita klubin osalta ei ole ainakaan tuotu julki ainuttakaan, ovat vertaansa vailla koko maailmassa. Nehän näkyvät kuuhun saakka.
        Ja tuhot senkuin jatkavat paisumistaan.

        KRP, oikeuslaitos tai mikään muukaan viranomaistaho ei ole nähnyt tarpeelliseksi julkista ja panna myyntiin yhdenkään Talvivaara-ketkun henkilötietoja. Noita ketkujahan Talvivaarassa riittää - on poliitikkoja, on virkamiehiä, on YVA-selvityksen tekijöitä, on tehtaan johtoa ym.

        KRP näki tarpeelliseksi peitelläkseen omaa rikollista toimintaansa panna myyntiin henkilötietorekisterin, johon oli valittu tarkoitushakuisesti pieni osa klubin jäsenistöstä.
        Oliko se tarpeellista jonkin viranomaistoiminnan mahdollistamiseksi?
        Ei ollut, vaan KRP:n kusipäiltä lähti ns. mopo käsistä ja siitä vastuun kantavat tuhannet syyttömät kansalaiset.

        WinCapitan jäsenistö johdettiin harhaan klubin vetäjien toimesta, mutta se ei anna KRP:lle eikä muillekaan viranomaisille oikeutta myydä ihmisten identiteettiä.

        KRP samoin kuin muutamat oikeusistuimet ovat rikkoneet Suomen perustuslakia, Euroopan ihmisoikeussopimusta ja muita mitättömämpiä lakeja roppakaupalla ja vastuuseenhan nuo virkamiehet on teoistaan asetettava.
        Joko lainmukaisessa järjestyksessä ja, jos se ei onnistu, jotenkin muuten.


      • Br-Pa-Pe

        Paskaperse on jo useaan kertaan todennut, että aivan oikein tehtiin periaatteella "mieluummin joku muu kuin minä".

        Paskaperseen näkemystä ja muita viranomaisia puolusti aikoinaan myös tietosuojavaltuutettu. Jäsenten nimet, osoitteet, numerot, hetut ja pankkitilitiedot sai myydä sopivaksi katsottua korvausta vastaan.

        3200 DVD-jäsenen joukosta on jo löytynyt kuusi tai seitsemän jäsentä, jotka ovat saaneet rangaistuksen. Muiden osalta voi miettiä, minkä vuoksi kaikki tiedot pistettiin yleiseen myyntiin kaikkine tietoineen. Paskaperseellähän toki oma näkemyksensä on olemassa.


    • ”Vitustako sen tiesi....”
      Ei nyt sentään näin ahtaasta lävestä tarvitse tietoa etsiä.

      Kuukkeli olisi Hui Topraselle kertonut yhtä sun toista, muropojiltakin olisi juttua irronnut, jos vaan kuukkelia olisit viitsinyt käyttää. Ja luotettava tiedon lähde oli pankkien sijoitusneuvonnassa, ihan ilmanen vielä.

      Kyllä pankkitäti olisi Hui Toprasta toppuutellut, mutta Hui Topranen ei vaan ymmärtänyt kysyä. Oli niin kiire rikastua.

      http://www.savonsanomat.fi/talous/Wincapita-pyrki-pankkiin-Konnevedellä/587787
      Konneveden Osuuspankki toppuutteli pöljimpiä, mutta emäntä meni, kun oli niin votakka päällä.
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/99800-is-wincapita-huijasi-kenraali-hagglundia-”ma-hullu-menin”
      Oravapankki toppuutteli kentsua, mutta kentsu meni, kun oli vauhti päällä.

      Tiedonpuutteeseen eivät klubilaiset sortuneet vaan silkkaan ahneuteensa.;))))

      PS.
      Talvivaara ei tähän kuulu. Äläpä sotke juttuja sekaisin.

      • Jälkiviisastumaton

        Varmaan sitä tietoakin löytyisi, jos kokopäivätoimisesti etsisi. Ja pankkien toimihenkilöitten tehtävänähän on tuottaa omistajilleen maksimimäärä tuottoa, joten siinä on pankkitoimihenkilön moraali koetuksella. Sikäli kun sitä on.

        Se vain sattuu olemaan niin, että tavallisella työläisellä jos sattuu olemaan muutama tonni ylimääräistä rahaa säästössä, niin miten sen kanssa tekisit ettet menettäisi sitäkin vähää? Pörssikaupat vaatisi sen kokopäiväisen seurannan eikä se onnistu eikä ainakaan minua kiinnostakaan. Sijoituskultaa olisi kannattanut ostaa, mutta nyt se on ylihinnoiteltua koska tulevan dollarin ja euron kaatamisen takia pörssihait vaihtavat arvottomat paperinsa kultaan. Aitoon metalliin siis.


    • TopraHujanen

      "Kuukkeli olisi Hui Topraselle kertonut yhtä sun toista, muropojiltakin olisi juttua irronnut, jos vaan kuukkelia olisit viitsinyt käyttää. Ja luotettava tiedon lähde oli pankkien sijoitusneuvonnassa, ihan ilmanen vielä."

      Mainitsemillasi tahoilla, ja useilla muillakin asiantuntijoiksi itsensä esitelleillä, ei ollut klubin porskuttamisen aikoihin tietoa valuuttakaupasta enempää kuin Piiraisen pässillä Mariaanien haudan salaisuuksista.
      Mm. vivun olemassaolo kiellettiin jyrkästi pankkien toimesta.
      Eivätkä nuo klubiin sijoittaneet sijoitusneuvojatkaan olleet mitään kuriositeetteja ja olihan siellä mukana pankkikin.

      Muttä tönitäänpa juna taas raiteilleen esittämällä kysymys, että oikeuttiko nuo Perseentervaajan esiin tuomat kuukkelit, muropojat, pankkien tädit ja heidän äidillisten neuvojensa noudattamatta jättäminen keskusrikospoliisin myymään yli 3200 ihmisen henkilörekisterin?
      Onko jonnekin minulle tuntemattomaan paikkaan määritelty raja, jonka ylittämisen jälkeen perustuslailla ja ihmisoikeuksilla voidaan huuhtoa hanuria?
      Onko viranomaisilla jokin salainen oikeus tulkita ja soveltaa lakeja tarkoitushakuisesti?

      "Talvivaara ei tähän kuulu. Äläpä sotke juttuja sekaisin."

      Kaksi huijausta, kaksi tapaa toimia.
      Eivätkä ne sekaisin ole, siististi omissa osioissaan.

    • Voi sinua, Hui Topranen. Vähänpä sinä vieläkään tiedät pankeista ja sijoittamisesta.

      Sitten siihen varsinaiseen asiaasi.

      http://www.okv.fi/media/uploads/ratkaisut/ratkaisut_2013/okv_249_1_2011.pdf
      Tässä siitä poliisin toiminnasta on kanneltu ja tässä asia on ratkaistu. Apulaisoikeuskansleri on asian tutkinut:
      ” ...minulla ei ole aihetta epäillä, että keskusrikospoliisi olisi esitutkinta-aineiston julkiseksi tulon laajuutta määrittäessään ylittänyt harkintavaltansa tai menetellyt muuten lainvastaisesti.”

      Oikeuskanslerin virasto ei löydä asiassa lainvastaisuutta. Tulkintaoikeus on yksikäsitteisesti laillisuusvalvontaa suorittavilla viranomaisilla, ei Hui Toprasella, ;)))

      • TopraHujanen

        "Oikeuskanslerin virasto ei löydä asiassa lainvastaisuutta. Tulkintaoikeus on yksikäsitteisesti laillisuusvalvontaa suorittavilla viranomaisilla, ei Hui Toprasella"

        Oikeuskanslerin virasto ei löydä edes omaa persettään paskalla käydessään. Noin niinkuin kauniisti sanottuna.

        Eivät nämäkään oheisen linkin poliisit myöntäisi eikä laillisuusvalvoja löytäisi, ellei olisi sattunut joku paikalle kännykkäkameran kanssa:

        http://www.aamulehti.fi/maailma/poliisi-ampui-mustan-miehen-teloitustyyliin-yhdysvalloissa-kaikki-tallentui-videolle/?_ga=1.16061232.723750771.1453909138

        Eikö olisikin sopiva toimintatapa winkaputtilaisia kiinni otettaessa?
        Säästyisi yhteiskunta pitkiltä ja kalliilta oikeusprosesseilta, niskalaukaus ja sponssi krematorioon.
        Älä ryhdy kainostelemaan vaan kerro rehellisesti syvimmät tunteesi ; ))).


      • Sandormoh

        Näinhän ne Vihdissäkin saivat lopetettua kiusallisia rikosilmoituksia tehneen entisen yrittäjän tekemien rikosilmoitusten tutkinnan. Toki yön pimeydessä tunaroivat ja ampuivat omiaan, toisin vain yhtä kuolettavasti. Vaan saivatpa pihalta ammuttua pakoon yrittäneen asianosaisenkin ammuttua ja sovitun tarinan mukaisesti tungettua käteen "kadonneen" rynnäkkökiväärin. Ja massiivinen parjauspropaganda pyörähti heti täyteen vauhtiin. Aivan toisenlainen kuin tämän teloitetun yrittäjän tunteneitten todistuksissa.
        Suomessa on muutenkin nyt menossa poliisien harjoittama teloitusaalto tarkoituksena opettaa ampumaan siviilejä. Samanlainen oli parikymmentä vuotta sitten, kun poliisi ampui moottoripyörillä pakoon ajavia selkään. Tämä loppui siihen, kun tanskalainen Sten Cristensen teloitti niskalaukauksella kaksi poliisia kadulle. Tarvitaanko taas joku tekemään sama?


    • "....kerro rehellisesti syvimmät tunteesi."
      En pidä puheita niskalaukauksesta tai aisakellon kilkatuksesta kovinkaan sopivina. Tämä on sitä vyölaukkutyylistä uhoamista, että parasta olisi mennä, kun terveenä pääset.

      Sen sijaan harkittavissa olisi, että viranomaiset pitäisivät vakavan kasvatuspuheen kaikille rikoshyötyä palauttamaan joutuville. Näitä kirjoituksia kun olen seuraillut, minusta tuntuu, että kaikki klubilaiset eivät vieläkään tajua olleensa mukana rikollisessa touhussa.

      Höpistään vilpittömästä mielestä ja siitä, että Hanski petti kaikki. Kyllähän sitä voi vilpittömällä mielellä paskantaa housuihisi, mutta jälkikäteen pitää täysjärkisen ymmärtää, että taisinpa tehdä virheen.;)))

    • TopraHujanen

      "Vähänpä sinä vieläkään tiedät pankeista ja sijoittamisesta."

      Tuo ilmeisesti liittyy tähän kommenttiin:
      "Mm. vivun olemassaolo kiellettiin jyrkästi pankkien toimesta."

      Jo vain veikkonen se on ollut tiedossa, että pankit tekevät valuuttakauppaa (mm. Nordea teki vuonna 2007 huipputuloksen valuuttavekslauksella, mutta 2008 tuotot jostakin syystä romahtivat ; ))) ).

      Mermaidit ja muut seireenit, joita pankkien tädit ja sedät ovat suositelleet, on tullut osa koettua ja osa kierrettyä.

      Ethän sinä vain kommentillasi vikuuttele siihen suuntaan, että pankit olisivat 2008 keväällä johtaneet ihmisiä jollakin tavalla harhaan mm. valuuttakaupankäynnin ja vivutuksen osalta ; ))).

      "mutta jälkikäteen pitää täysjärkisen ymmärtää, että taisinpa tehdä virheen."

      Tuo asia alkoi valjeta 21.1.2009, jolloin KRP Maria Vuorivirta-Heikkisen huulin henkäisi eetteriin mykistävän tiedon: "Kailajärvi on kertonut, että klubi ei käynyt valuuttakauppaa jäsenten varoilla."
      Tuo oli tosin kerrottu klubin liiketoimintakonseptissakin, joten mitään uuttahan siinä ei ollut, mutta hönkäisy antoi osviittaa siihen, että KRP:kaan ei ollut ollut tietoinen klubin toiminnasta senkään vertaa kuin valistuneimmat jäsenet jäädyttäessään jäsenten varat.
      Eikä lausuma mairitellut muutenkaan KRP:n osaamista ja ammattitaitoa.

      Preesensin ja futuurin sekoittuminen klubin vetäjän nupissa paljastui sitten pikku hiljaa asiakirjojen tultua julkisiksi.

      Totta kai jokainen käsittää, että virhe on tullut tehtyä, mutta oikeuttiko se KRP:n julkaisemaan ja myymään yli 3200 erehdytetyn ihmisen henkilörekisterin.

      Siitähän tässä ketjussa on kyse, ellet ole sattunut sitä vielä oivaltamaan.

      • TopraHujanen

        "tai aisakellon kilkatuksesta"

        Tuosta aisakellon kilkatuksesta on joku vainoharhainen pässi saanut väännettyä peitellyn uhkauksen, joka viittaisi mukamas ruumisvaunuihin.

        Suu puoliavoimena kuolaa valuen maailman menoa seuraavan idiootin vainoharhaisuus johtuu vanhasta sanonnasta "koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee" johon joku lisäsi sopivan höysteen "ja aisakello kilkattaa".

        Noita aisakellojahan oli aikoinaan hevosvetoisissa etnisen vähemmistön kulkueissa ja valtaväestönkin kauramoottorin voimalla etenevien mobiililaitteiden valjaksiin kytkettyinä.

        Telkkä saattaa pyöräyttää ikeniin munansa jos kovin kauan haukottelee suu auki.


    • Br-Pa-Ho

      Paskahousu: "Höpistään vilpittömästä mielestä ja siitä, että Hanski petti kaikki. "

      Hanskihan petti kaikki, kuten hän myös veljelleen kirjeessä kertoi.

      KKO:n mukaan klubissa yleisesti ja virheellisesti uskottiin Hanskin lupaamiin valuuttakauppatuottoihin. Ellet usko tuohon KKO:n ratkaisuun, niin odota korkeampaa ratkaisua Euroopasta. Ehkä se tulee, ehkä ei.

      Riippumatta vilpittömästä mielestä, hyvästä uskosta tai pahasta uskosta, edes korkein oikeus ei löytänyt - vaikka sitä et ole koskaan halunnut uskoa - klubista (edes) rahaa tulouttaneiden menettelystä sen suurempaa moitittavuutta. Ja minkä vuoksi? Koska Hanski petti jäsenet, ja jäsenet virheellisesti uskoivat klubin käymään valuuttakauppaan.

      Hanskin tekemät rikokset menivät jäsenten hyvän tai pahan uskon ohi. Vaikka jäsenet olisivatkin epäilleet klubia epärehelliseksi, ja sijoittaneet siihen omia varojaan, sillä ei ole mitään merkitystä Hanskin tekemän lainvoiman saaneen rikoksen rinnalla. Merkitystä on ainoastaan sillä, onko tietoisesti valehdellut, edistänyt rikollista toimintaa ja antanut siinä apuaan.

      Tämä kaikki on sinulle jo vuosia sitten kerrottu, mutta halveksuntasi sukulaismiestäsi kohtaan ei saa sinua tunnustamaan totuutta. Miten muuten sukulaismiehesi suhtautuu sinuun nykyisin, ja tietääkö hän siitä, että pilailet hänen kustannuksellaan julkisesti?

      Paskahousu: "Kyllähän sitä voi vilpittömällä mielellä paskantaa housuihisi, mutta jälkikäteen pitää täysjärkisen ymmärtää, että taisinpa tehdä virheen."

      Sanoit tuon asian sattuvasti - sinullahan viileä paska on ollut housuissasi jo pitkään.

      --

      Topra: "Totta kai jokainen käsittää, että virhe on tullut tehtyä, mutta oikeuttiko se KRP:n julkaisemaan ja myymään yli 3200 erehdytetyn ihmisen henkilörekisterin."

      Kerropa vielä, Paskahousu, etkö sinä ole todellakaan ymmärtänyt tuota Topran viestiä? 3200 jäsenen joukosta on tähän päivään mennessä löytynyt kourallinen tuomittuja rikollisia, mutta miksi loppujen 3194 henkilön nimet, osoitteet, puhelinnumerot, pankkitilitiedot ja henkilötunnukset julkaistiin? Ja vieläpä rahaa vastaan.

      Eikö Kaaleppi Vitjamuna-Kutvosen nimikaimalle olisi riittänyt, että julkaistaan nimen lisäksi vaikkapa tarkka osoite Mannerheimintielle Helsinkiin tai Jätkänkynttilän vierelle Rovaniemelle? Tällöin virheen mahdollisuus sotkea henkilöt toisiinsa ei enää olisi ollut ilmeinen. KRP:n päätöksen mukaan hetu oli viisasta julkaista, ja avauksen mukaan vain yksi poliisi ja yksi lakimies oli saanut hetunsa loppuosan peitetyksi. Hienosti toimittu, eikä korppi toisen korpin silmää noki.

      Tunnusta nyt vaan, Paskahousu, että asia olisi voitu hoitaa kelvolla tavalla; nyt se meni epäkelvolla tavalla. Miksi 3000 euroa sijoittaneen rivijäsenen kaikki mahdolliset tiedot julkaistiin vapaasti ostettaviksi?

    • ”Preesensin ja futuurin sekoittuminen klubin vetäjän nupissa....”
      Voihan sitä näinkin sievistellä. Minusta tässä kuitenkin oli kyseessä ero toden ja valheen välillä.

      ”....oikeuttiko se KRP:n julkaisemaan ja myymään yli 3200 erehdytetyn ihmisen henkilörekisterin.”
      Kovapäisesti sinä vedät tätä virttä. Todellisuus saa olla mitä on, sinun virtesi on ainoa totuus.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070370
      Julkaisemisen oikeus tulee suoraan laista oikeudenkäynnin julkisuudesta. Oikeudenkäyntiasiakirjat poksahtavat julkiseksi ”kun asia on ollut esillä suullisessa käsittelyssä...” Viranomaisella ei vain oikeutta vaan peräti velvollisuus toimittaa julkinen asiakirja nähtäväksi sitä pyytävälle henkilölle.

      Maailman sivu on käräjäoikeuden kanslia perinyt monistuskulut oikeudenkäyntiasiakirjoista, ja maailman sivu toimittajat ovat raha kourassa jonottaneet monisteita. En näe mitään eroa siinä, ostaako toimittaja nipun monisteita vai saako kansalainen ostaa suoraan saman tekstin CD-levyllä. Pikemminkin nykyaika vaan edistää oikeudenkäynnin avoimmuutta ja julkisuutta, mikä on hyvä asia.

      Sotun käyttämisestä poliisi lausui näin:
      ”henkilöiden yksiselitteinen yksilöiminen henkilötunnuksen avulla poliisin tietojärjestelmissä on henkilörekisterilain 13 §:n mukaista poliisin tehtävien hoitamisen kannalta”. Apulaisoikeuskansleri on samaa mieltä.

      Sen sijaan apulaisoikeuskansleri lausuu, että henkilötunnusta ei olisi tarvinnut merkitä tulostettaviin asiakirjoihin (CD), koska se ei ollut asian kannalta mitenkään tarpeen. Apulaisoikeuskanselri lausui neuvoja poliisille vastaisen varalta. Olen tässä täysin samaa mieltä.

      Olisihan se ollut mukavaa, että Hui Toprasen ja muiden klubiin rahaa kantaneiden nimet olisi tussilla mustattu. Mutta kun se ei sovi Suomen oikeusjärjestelmään, että syytteessä lukisi näin: Eräs henkilö Siilinjärveltä antoi 55.000 EUR eräälle toiselle henkilölle sijoitettavaksi WinClubiin.

      Meillä Suomessa rikoksen tekijällä, rikoksen uhrilla ja Maurilla, joka vahingossa oli sattunut rikospaikalle, tulee olla nimi. ;))))

    • TopraHujanen

      "Viranomaisella ei vain oikeutta vaan peräti velvollisuus toimittaa julkinen asiakirja nähtäväksi sitä pyytävälle henkilölle."

      Kokeilepa saada KRP:lta noita aiemmin myyntiin pantuja levykkeitä - ei onnistu vaan tulee vastaus, että henkilörekisterin käyttöohjeistus on muuttunut.
      Kumma kyllä, nykyisin voimassa oleva henkilötietolaki on säädetty jo vuonna 1999.

      Kokeilepa saada KRP:lta esitutkinta-aineistoa, joka ei sisälly myyntiin pantuun kokonaisuuteen - ei onnistu vaan tulee vastaus, että ne on vain päätetty salata.
      Laillista perustetta salaamiselle ei ilmoiteta.

      Silloin kun KRP pani henkilörekisterin myyntiin kaikkien muiden kuin viiden alunperin vastaajiksi nimettyjen osalta esitutkinta oli kesken. Rikoksesta epäillyiksi vainoharhaiset ilmoittivat 591 kpl, joista 586:n esitutkinta oli ns. vaiheessa ja siten salassa pidettäviä.

      KRP joutui selittelemään eri viranomaisille toimintaansa ja mm. tietosuojavaltuutetulle toimittamassaan vastineessa rikollisporukka kertoo, että kyllä tiedostettiin henkilötietojen leviäminen hallitsemattomasti ja laajalle, mutta siitä huolimatta identiteetit päätettiin panna myyntiin.
      Siis erittäin tiedostettu ja harkittu rikos.

      "Kovapäisesti sinä vedät tätä virttä. Todellisuus saa olla mitä on, sinun virtesi on ainoa totuus."

      Juuri näin.
      Totuus ei pala tulessakaan vai miten se puolustusrintaman pystyyn muumioitunut väittämä menikään.

    • ”Kokeilepa saada KRP:lta noita aiemmin myyntiin pantuja levykkeitä - ei onnistu.”
      Istu nyt alas ja hengitä syvään. Mihin sinä nyt noita vanhoja CD-levykkeitä tarvitset? Juurihan paruit, että ei niitä saisi myydä. Nyt niitä ei myydä. Mikä tässä on väärin?

      Poliisi sai ohjeita apulaisoikeuskanslerilta ja noudattaa niitä. Asian pitäisi olla kaikin puolin kunnossa.

      ”...586:n esitutkinta oli ns. vaiheessa ja siten salassa pidettäviä.” No niin oli. Ne siis oli perustellusti salassapidettävää tietoa. Sittemmin esitutkinta raukesi, joten mitään julkaistavaa ei syntynyt. Mitä parkumista tässä on?

      ”Siis erittäin tiedostettu ja harkittu rikos.”
      Tästä väitetystä rikoksesta apulaisoikeuskansleri totesi, että lakia ei ole rikottu.

      Tai turhaanpa minä sinun kanssasi jankutan. Sinä olet puolesi valinnut jo silloin, kuin satuit liittymään klubiin. Kukin tulkoon autuaaksi uskossaan, aamen.;)))

    • Pohjanmaan-Lesta-Körtti

      Paskahousu: "Sinä olet puolesi valinnut jo silloin, kuin satuit liittymään klubiin. Kukin tulkoon autuaaksi uskossaan, aamen."

      Sanot tuolla tavoin Kuikka Koposelle, joka tuntuu kuitenkin vievän sinua keskustelussa kuin litran mittaa. Sinä olet myös itse valinnut puolesi siinä vaiheessa, kun joku vittuili sinulle siitä, kun sinulla ei ollut tarpeeksi rahaa liittyäksesi klubiin. Jos muistan oikein, kyseessä oli klubiin liittynyt sukulaismiehesi. Siitä saakka olet harjoittanut vittuiluasi tyypillisillä puolivaloillasi.

      Ihmettelen kovin tapaasi, jolla puolustelet viranomaisten menettelyä aivan viimeiseen saakka. Jopa viranomainen itse on toimiensa muuttamisen myötä myöntänyt, että parempiakin tapoja olisi ollut olemassa. 3200 lopullisesti syyttömäksi todetun jäsenen nimet, osoitteet, puhelinnumerot, pankkitilinumerot ja henkilötunnukset päätettiin myydä kaikille halukkaille.

      Puolueettoman, tasapuolisen ja yleispätevän tarkastelun perusteella viranomaisen menettely oli totaalisen väärin. TÖRKEÄÄ - vaikka sinä, Paskaperse Vitjamuna-Kutvonen, hykerteletkin tyytyväisyyttäsi.

      Uskonnosta sen verran, että mummosihan oli lesta-körtti pohjoiselta Pohjanmaalta, ja niin olet sinäkin. Lapsenahan et saanut katsoa edes naapuriesi televisiota ja kaikki aika meni Vanhan Testamentin opiskeluun. Silmä silmästä ja hammas hampaasta: se on ollut periaatteesi lapsesta saakka.

      • Kovinpa ohuesti on taas asiaa kirjoituksessasi, ystäväni Trölli. Ohitetaan se.

        Kuikka on iso mies, ei hän tarvitse sinun laistasi asiamiestä esittääkseen asiansa. ;))))


      • Br-Pa-Pe
        Perseentervaaja kirjoitti:

        Kovinpa ohuesti on taas asiaa kirjoituksessasi, ystäväni Trölli. Ohitetaan se.

        Kuikka on iso mies, ei hän tarvitse sinun laistasi asiamiestä esittääkseen asiansa. ;))))

        Paskaperse: "Kovinpa ohuesti on taas asiaa."

        Tarkoitat varmaan, että "kovinpa vastenmielistä oli taas asia". Sinun on vain vastenmielistä kuulla totuus: Puolueettoman, tasapuolisen ja yleispätevän tarkastelun perusteella viranomaisen menettely oli totaalisen väärin. TÖRKEÄÄ - vaikka sinä, Paskaperse Vitjamuna-Kutvonen, hykerteletkin tyytyväisyyttäsi.

        Sinulle on suuri nautinto se, kun viranomainen lain varjolla toimii väärin. Silmä silmästä ja hammas hampaasta: se on ollut lesta-körtti-periaatteesi lapsesta saakka.

        Paskaperse: "Kuikka on iso mies."

        Kyllä, ja hän vie sinua kuin litran mittaa.


      • Ohitetaan tämäkin. Asiapitoisuus ei vieläkään näytä lisääntyvän. ;))))


      • Vitun-pelle
        Perseentervaaja kirjoitti:

        Ohitetaan tämäkin. Asiapitoisuus ei vieläkään näytä lisääntyvän. ;))))

        Pistetäänpä Paskaperseelle mieluisi ja napakka viesti niin katsotaan, lisääntyykö asiapitoisuus.

        >>> Muropojilta olisi todellinen totuus irronnut, ja Osuuspankki toppuutteli pöljimpiä, mutta jäsenet vaan tuulipukuahneuksissaan menivät mukaan. Viranomaisella ei ole oikeutta vaan ilmiselvä velvollisuus toimittaa julkinen asiakirja nähtäväksi kaikille sitä pyytäville henkilöille. Oli jumalattoman ja körtti-lestan hienoa, että 3200 ahneen ja tyhmän "sijottajan" nimet, puhelinnumerot, osoitteet, pankkitilitiedot ja henkilötunnukset julkaistiin rahaa vastaan kaikille halukkaille ostajille. SIllä tavalla tyhmät ja ahneet jatkossa oppivat pysymään poissa kusetuksista. <<<

        Nyt taisi lainauksessa olla asiapitoisuus kohdillaan?!

        (Vitun pelle! ;))))


    • Pidetään tätä viimeistä vuodatustasi pahan mielen ilmaisuna. Koetappa rauhoittua. ;)))

      • Vitun-pelle

        >>> Muropojilta olisi todellinen totuus irronnut, ja Osuuspankki toppuutteli pöljimpiä, mutta jäsenet vaan tuulipukuahneuksissaan menivät mukaan. Viranomaisella ei ole oikeutta vaan ilmiselvä velvollisuus toimittaa julkinen asiakirja nähtäväksi kaikille sitä pyytäville henkilöille. Oli jumalattoman ja körtti-lestan hienoa, että 3200 ahneen ja tyhmän "sijottajan" nimet, puhelinnumerot, osoitteet, pankkitilitiedot ja henkilötunnukset julkaistiin rahaa vastaan kaikille halukkaille ostajille. SIllä tavalla tyhmät ja ahneet jatkossa oppivat pysymään poissa kusetuksista. <<<

        Tuliko sinulle itsellesi paha mieli, kun joku osoittaa tekstejäsi kopioimalla sinulle tarinoittesi älyttömyyden? Hiihaaaaaa...!

        Oliko Tiina muuten klubin jäsen? Miten winkkariin rahansa hävinnyt tyhmä ja ahne sukulaismiehesi voi: oletteko hyvissäkin puheväleissä?


    • En nyt tiedä, tarkoitatko uudella nimimerkilläsi minua vai itseäsi. Kovinpa kauas olet taantunut entisestä Tröllistä, joka lukea tankutti lakikirjaa, kirjoitti ontuvia lakijuttujaan ja toisinaan jopa yritti neuvoa minua - tosin huonolla menestyksellä.

      Elämä on toisinaan kovin surullista.

      • Br-Pa-Pe

        Paskaperse: "Tarkoitatko uudella nimimerkilläsi minua."

        Tarkoitan. Oliko Tiina muuten klubin jäsen? Miten winkkariin rahansa hävinnyt tyhmä ja ahne sukulaismiehesi voi: oletteko hyvissäkin puheväleissä?

        Paskaperse: "Elämä on toisinaan kovin surullista."

        Sinä, jos kukaan, tiedät tuon asian. Kuka haluaisi olla koko elämänsä mummonsa kasvattama, valehteleva lesta-körtti Pohjanmaalta. Surkeaa ja surullista.


      • Tekstisi puhukoon puolestaan. Minun ei liene tarpeen kommentoida tätä ;)))


      • Br-Pa-Pe

        Paskaperse: "Tekstisi puhukoon puolestaan."

        Juuri näin: sinun tekstistäsi ei voi sanoa samaa.

        Oliko Tiina muuten klubin jäsen? Miten winkkariin rahansa hävinnyt tyhmä ja ahne sukulaismiehesi voi: oletteko hyvissäkin puheväleissä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe