Opiskelu toimeentulotuella

Sosiaalihuijari

Hah. Olen keksinyt sen. Lähden syksyllä opiskelemaan amk:hon 4 vuotta kestävää tutkintoa. En halua ottaa opintolainaa.
Otan itselleni vapaaehtoisen merkinnän luottotietoihin, haen lainatakausta ja saan kielteisen päätöksen.
Toimitan päätöksen sossuun ja saan koko opintojen ajan toimeentulotukea opintotuen lisäksi, niin että jää 485e kuussa käteen. Pari kuukautta saattaa mennä alennetulla, mutta mitä sitten. Helppoa! Kun valmistun, otan vapaahtoisen merkinnän pois luottotiedoista. Miettikää nyt kuinka helppo tapa välttyä lainanotolta.

7

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riskaabelia

      Summan tulee olla tarpeeksi iso että sossu sen hyväksyy. Sisarelleni sossu maksoi vajaan 300e luottohäiriömerkinnän pois kun se oli esteenä opintolainan saamiselle.

    • Ei vapaaehtoisella merkinnällä tuo onnistu. Oikeasti pitää olla luottotiedot menneet, ja kuten joku jo totesi niin summankin pitää olla riittävä. Lisäksi aina sitten joutuu selittämään, että miksi on merkintöjä tullut. Merkinnän väärinkäyttö on siis kielletty.

    • Ei vapaaehtoisella merkinnällä tuo onnistu. Oikeasti pitää olla luottotiedot menneet, ja kuten joku jo totesi niin summankin pitää olla riittävä. Lisäksi aina sitten joutuu selittämään, että miksi on merkintöjä tullut. Merkinnän väärinkäyttö on siis kielletty.

    • MaanTapa

      Nytkö vasta hoksasit tuon? Varmaan joka toinen opiskelija toimii nykyisin samalla tavalla. Otat muutaman Ellos-lainan niin saat hyvän alun luottotietojen menettämiselle.

    • SossunTietotoimisto

      Kannattaa hommata vakuutukset, puhelinliittymät ja vuokra-asunnot ennen kuin tekee tuon tahallisen luottotietojen menettämisen, sillä niiden saanti sen jälkeen tulee olemaan vaikeaa tai jopa mahdotonta.

      Luottotiedot pitää menettää huomattavalla summalla, sillä sossu maksaa pois muutamien kymppien ja satastenkin luottohäiriömerkinnät. Varmaan yli 1000e merkintöjä ei aleta pois maksamaan, mutta siinäkin voi olla paikkakunta ja työntekijä kohtaisia eroja millaisia summia maksavat.

      Kun elää toimeentulotuella niin ei kannata muuttaa minnekään soluun tai opiskelija-asuntoon vaan yksityiseen vuokra-asuntoon jossa voi asua opi tojen jälkeenkin. Ota ensin selvää paikkakuntasi kohtuullisista asumismenoista ja ota sitten hieman sen rajan alle oleva yksiö tai kaksio. Sossu maksaa myös koulumatkat ja välttämättömät opiskelutarvikkeet kun vain vie sinne koulun virallisen todistuksen tai kirjeen siitä että kyseinen asia on välttämätön opintojesi kannalta.

      • Turhaankadehdit_

        Luottotiedoton saa kyllä vakuutuksen, puhelin/nettiliittymän ja vuokra-asunnon. Täytyy vain oikeasta paikasta etsiä.

        Ei kannata kuitenkaan tahalleen menettää luottotietoja. Tienaisit opiskelijana, joka on ottanut lainaa ja käy töissä sallitun määrän, enemmän kuukaudessa kuin sossun asiakkaana. Näin siis jäisi enemmän rahaa käteen. Lisäksi sossu voi laittomasti pienentää toimeentulotukea mitä erilaisimmalla syillä plus että tuet yleesä ovat sen verran myöhässä, että et ehdi maksamaan vuokraa eräpäivänä. Jos vuokrakulut ovat liian suuret, voi toimeentulotuki olla vain satasen tai pari, koska perustelevat, että asut liian kalliissa asunnossa, mutta todellisuudessa et oikeasti saa halvempaakaan asuntoa (pk-seudulla kalliit vuokrat). Ensi vuonna tukien maksu siirtyy Kelaan ja ainakin ennen aina opintotuet ovat aina tulleet myöhemmin kuin vuokran eräpäivä, mikä useimmiten on kuun 2. päivä.

        Eli ei kannata kadehtia velallisia, tuskin kovinkaan moni on ottanut vapaaehtoisesti velkaa ja menettänyt luottareita.


      • Turhaankadehdit_

        Ainoat, jotka eniten hyötyvät luottareiden menetyksestä ovat perintäyhtiöt, lisäksi työllistät liudan käräjäoikeuden työntekijöitä, ulosottomiehiä, sossuvirkailijoita, kenties lakimiestäkin. Välillisesti hyötyvät myös esim. ruotsalaiset nettifirmat (esim. Ellos), Sato, Vvo( ja sitä kautta ayliikkeen pomot) ja ne yritykset, jotka myöntävät luottotiedottomille jotain ja heidän alihankintayritykset.
        Velan pitää olla tuhansia ja niille kasvaa komea korko ja käsittelymaksut. Lisäksi menetät viimeistään tässä vaiheessa yksityisyytesi levitellessä tiliotteita maailmalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      301
      3341
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1818
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1303
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1123
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1004
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      936
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe