Airpro työpaikkana/työnantajana

vastauksiakiitos

Hei vaan kaikille, kutsu kävi siis Airpron haastatteluun ja aloin sitten lukemaan keskustelupalstoja, joilla on aika paljolti satanut lokaa heidän suuntaan. Suurin osa näistä kommenteista on tosin ajalta 2008-2010, joten mikäli joltakulta löytyisi päivitetympää tietoa arvostaisin suuresti.

Noudatetaanko ilmailualan työehtosopimusta?
Palkka noin?
Millainen airpro on työnantajana?
Mikäli vielä jotain tietoa on haastatteluista, ilmeisesti ainakin jonkunlainen ruotsin ja englannin testi siellä ainakin on?

Kiitos vastauksista!

55

8741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AviationArsesta

      Stressaavaa, liikaa töitä ja ihmiset puukottaa selkään.
      Duunaripaikka.

      • vastauksiakiitos

        Okei, kiitos vastauksesta! Oliko kokemuksena kuitenkin ihan ok, jos sitä duunia nyt tekee vaan tämän talvikauden ajan eikä mitään uraa ole hankkimassa sieltä itselleen.


    • Alanvaihtajamami

      Ihan samaa tässä mietin. Haastikseen menossa ens viikolla. Yliopistokoulutus ja vakivirka kuntasektorilla.. Ei vaan nappaa yhtään. Alanvaihto kiinnostas ja tää ois yks vaihtoehto. Mutta aika paljon huonoja kokemuksia löytyy ku nettiä koluaa. Ja palkka ilm tosi surkee :/
      Oliskos lisää kokemuksia lähivuosilta ja mieluiten vielä perheellisen näkökulmasta.

    • opiskelijaemoksi

      Milloin on aikaisempina vuosina ollut TUIn ja TC:n koulutukset talvikaudeksi? Ja milloin talvikausi loppuu?

      Olen aloittamassa uudessa koulussa syksyllä, ja mietin saisinko mitään suoritettua, jos onnistuisin saamaan työpaikan. Nykyisin ei saa olla poissaolevana ekana vuonna, eli en pystyisi opiskella, mutta joutuisin silti kuluttaa vuoden opintoaikaani.

      Itselleni olisi aika optimaalinen tilanne, jos koulutus olisi vasta marraskuussa ja talvikausi loppuisi viimeistään huhtikuun alussa...

    • Vastausontämä

      Koulutus alkaa lokakuussa ja kausi loppuu maalis-huhtikuussa.

    • aloiiha

      et kerro mitä olisit menossa airprolle tekemään? heillä kun on eri työnkuvia kuten chekkausta, turvatarkastusta jne..

      • vastauksiakiitos

        Hei, pahoittelut, cabin crew siis TC:lle ilmeisesti :)


    • Alanvaihtajamami

      Ap millon oot menossa? Mä oln menossa ens ke rekrypäivään. Ymmärsin et ne kielet testataan vasta sit jos pääsee siihen tokaan vaiheeseen.

    • jehsjxjglelkdkxöalfje

      Viikkoa ennen haastattelua piti tulla ohjeet, että missä haastattelu on yms, mutta mulle ei ole vielä tullut. Haastattelu viikon päästä, ke 27.7.
      Milloin teille on tullut ohjeet?

    • Alanvaihtajamami

      Mulle soitettiin ti ja ohjeet tuli pe ja haastattelupvä oli seur ke.
      Tällä hetkellä jännätään että tuleeko puhelu vai maili eli jatkoon vai hylsy :)

      • jehsjxjglelkdkxöalfje

        Ok, odottelen varmaan rauhallisin mielin perjantaihin asti (tai no, vaikea olla rauhallinen kun jännittää jo nyt), mutta maanantaina on pakko soittaa, jos ei ole vielä ohjeet tulleet :D
        Tsemppiä sinulle! :) Sanoivatko he milloin suunnilleen ilmoitetaan jatkoon pääsijöille? Ymmärtääkseni 1. kierroksen hakijoita haastatellaan vielä ainakin elokuun ekalla viikolla?


    • odottelen22

      Mulle sanottiin, että heinäkuun loppuun mennessä ilmoitetaan. Olin ensimmäisessä haastattelussa ja hakivat Thomas Cookille, jonka edustajien haastattelu on seuraavassa vaiheessa.

      • tuituiii

        Ok, hekö eivät puhuneet TUIsta mitään? Hakevatko tänä vuonna vain TC:lle? Sanoivatko montako palkkaavat? :)


      • odottelen22

        En muista sanoivatko montako palkaavat, mutta jäin käsitykseen, että myöhemissä haastatteluissa hakevat TUI:lle (en ole varma). Lennot ensi talvikaudella Thomas Cookilla ovat Kanarialle, Madeiralle, Gambiaan ja Thaimaahan (vähemmän viimeiseen). Yöpyviä kuulemma paljon, pahimmillaan 8 päivää kuukaudesta kotona Suomessa.


    • Nhvjh

      Airprohon löytyy halukkaita hakijoita kuten siivoojiksi 70- luvulla Servi Systemsiin, kun panivat ilmoituksen Hesariin, jossa kehotettiin tulemaan duuniin kansainväliseen ilmapiiriin lentoasemalle. Saivat kymmeniä tuhansia hakemuksia.

      • Alaliioittele

        No tuskin ne nyt ihan 10 000 hakemusta on saanut.


    • Alanvaihtajamami

      Suunnilleen 100-120haastatellaan ja kuulemma noin 15-20 pääsee koulutukseen eli kakkosvaiheeseen sit varmaan pääsee jotain 50-60 ehkä.. Ja sit medissä putoo tietty viel porukkaa että varmaan sinne asti pääsee jotain 25ehkä.
      Sanoivat että parin viikon päästä pyrkivät ilmottamaan. Kakkosvaiheeseen päässeille ilm soitetaan ja tippuneille tulee maili. Onneks ei oo viel mailia tullu :D
      Ja tosiaan joo siinä munkin rekrypäivässä puhuttiin noista neljästä aiemmin mainitusta kohteesta ja että yöpyviä on paljon..

      • Voipyhäjysäys

        Kannattaisiko lukea ihan ekana Airpron työpaikkailmoitus. Siellä lukee että 70 kipaletta cabin crew...


      • tuituiii
        Voipyhäjysäys kirjoitti:

        Kannattaisiko lukea ihan ekana Airpron työpaikkailmoitus. Siellä lukee että 70 kipaletta cabin crew...

        Löysin nyt tuon työpaikkailmoituksen mol.fi:stä, mutta sain tiedon muualta ja hain Airpron sivuilta, joten en ole aikaisemmin siihen törmännyt.
        70 kuulostaa aika paljolta, onkohan 35-35 molempiin firmoihin. Tuohon saattaa sisältyä vielä ne, jotka lensivät viime talvikaudella?
        Pääseekö TC:llä uudet lentämään heti Thaimaata? Aikaisempina vuosina (mitä olen keskustelupalstoja lukenut) uudet ovat lentäneet vaan pienemmällä konetyypillä, eli ei ollenkaan Thaimaahan.

        Yöpyvien määrä mietityttää, sillä tiedän, että se tulee olemaan rankkaa miehelleni (lapsia ei ole). Mutta niin kauan olen halunnut tähän työhön, että en voisi olla ottamatta työtä vastaan, jos sitä tarjottaisiin. Mitä mieltä teidän puolisot/seurustelukumppanit/lapset ovat?


    • halpuuttaa.duunareita

      Työehdot ovat heikot ja palkka huono. Sopii kesätyöpaikaksi tai opiskelun oheen. Ei missään tapauksessa sen kummoisempaan! Ala saattaa jonkun mielessä vaikuttaa hohdokkaalta ja tätä hyödynnetään rekrytoinnissa, mutta älkää menkö halpaan.

    • Hakijamyös

      Kuinka nopeasti tuli kutsu haastatteluun Airprolle?

      • Hainmyös

        Tänne tuli muistaakseni reilun viikon kuluttua hakemuksen laittamisesta.


      • Alanvaihtajamami

        Laitoin hakemuksen la iltana ja tiistaiaamuna soitettiin


    • Alanvaihtajamami

      No näin siellä sanottiin että uusia palkataan ton verran ja että siellä on vanhoja joilla täytetään loput paikat.

    • Grannysmith

      Alkuperäiseen kysymykseen: ei noudateta ilmailualan tessiä. Työsopimuksessa lukee asiakaspalvelija niin voivat kiertää eikä työn erityispiirteitä tarvitse huomioida. Peruspalkka n 1200-1300e/kk, ilta-, yö-, la- ja su-lisineen sekä provikoineen yht kk n 1700-e plus päivärahat n 700e kk. Kuukaudessa 8 vapaapäivää Suomessa. Nuorekas ja mukava työilmapiiri. Ei loppuelämän työpaikka ja sitähän työnantaja ei edes halua, jottei tarvitse korottaa palkkaa 8-)

      • pet3

        No nyt olet kyllä luvut löytänyt :D :D. Ensinnäkään yksikään lentoyhtiö ei käytä IAU:n TESsiä.... Se on maapalveluyrityksillä käytössä ja poistumaan päin. Kilpailuttavat oman TESsinsä ulos kuvioista(samoin kuin paperiteollisuudessa kävi). Lakkoilevat ja aiheuttavat turha stressiä työntekjöille ja matkustajille. Kannattaisi ottaa asioista selvää ennenkuin tänne kirjoittelee tuollaista sontaa...


      • pääsinsentäsylioppilaaks

        Joo. Ei sinne kannata mennä duuniin. Siellä voi joutua tekemään töitäkin.
        On paljon parempi pysytellä jossakin muussa duunissa, missä ei tartte tehdä asiakaspalveluduunia.
        Suomalaisten kandee pysytellä ihan vaan odottelemassa johtajan duunia, sillä jokaisella itsensä lentoemännän- tai asemapalvelutyöntekijän duunia ajattelevan kandee odotella johtajan pestiä.
        Nuo emon ja laukkulempparin duunit kun saattavat olla jopa sellaisia, joissa joutuu oikeesti töihin. Kauheeta.
        Annetaan ne vaikka virolaisille ja liettualaisille.
        Lentoemäntinä asiakkaatkin kehuvat liettualaisia ystävällisemmiksi ja iloisemmiksi.
        Mitä hittoa se kuuluu asiakkaalle, jos suomalainen murjottaa, kun on joutunut duuniin?


    • odottelen22

      Tuli kutsu (soitto) Airpron kakkoshaastatteluun tänään.

      • jännittää

        Onnea ja tsemppiä! Itse olin juuri 1. vaiheen haastattelussa. Hakivat sekä TC:lle että TUille. Viimeistään 14.8. ilmoittavat 2. vaiheeseen päässeille. Hui kun jännittää!


    • Alanvaihtajamami

      Mullekin tuli kutsu kakkosvaiheeseen mutta en meekään..sain just toisen työn paremmalla tuntipalkalla..

      • odottelen22

        Mulle voi käydä samoin... Ensi viikolla ratkeaa.


    • Ex-talvilintu

      Peruspalkka vajaa 1400 ja lisät päälle. Lisäksi myyntiprovisio, joka suht hyvä! Käteen jää karkeasti noin 2000 kuussa. Lennot pääosin kanarialle jossa yövytään aina. Ihana duuniporukka ja hyvä työilmapiiri. Miinuksena muun sosiaalisen elämän kuihtuminen. Poissaoloa on paljon, sinkulle ja perheettömälle unelmaduuni! Varsinaista lentotyötä on suht vähän kun aikaa menee Kanarian auringossa :)

    • jännittää

      Onko tällä viikolla tullut kenellekään 2. vaiheeseen kutsua? Olin viime viikolla haastattelussa ja odotan vielä. Jos viim. 14.8 ilmoittavat, niin luulisi, että viikon päästä perjantaina tulee jatkoon valituille soitto (tuskin tuolloin sunnuntaina soittavat)... voi kun ei millään jaksaisi odottaa!

      Onko TUIn haastattelupäivistä tai kurssin ajankohdasta varmistunutta tietoa (viime viikolla ei vielä ollut)?

    • ssoe

      Juuri tuli puhelu 2. vaiheen haastatteluun Tui puolelle. :) :) :)

      • jännittää

        Onnea sinne!
        Onkohan mulla enää mitään toivoa... Ainakaan hylkyviestiä ei ole vielä tullut.


      • ssoe

        Kannattaa odotella vielä. Puhelussa sanoivat että ilmoittaminen nyt käynnissä joten varmaan pe mennessä tulee puhelu tai mail, tsemppiä kovasti!!


      • jännittää

        Kiitos! Vielä kuumeisesti odottelen. Toivottavasti tulisi jotain tietoa huomenna.


      • jännittää

        Hylky tuli. Pettymys on todella suuri, vaikka osasinkin jo tähän varautua :(


    • odottelen22

      Onko tällaisessa "talvipestissä" mitään lentoetuja tai muuta? Palkka ei kuitenkaan päätä huimaa, etenkin kun ottaa huomioon kuukauden palkattoman kurssin muutenkin lyhyestä pestistä, jossa vakituisen paikan saaminen lähes mahdotonta uusille. Puhumattakaan poissaoloista kotoa.

    • Lentoemoksiko

      Hei! Airprolla nyt taas haku lentoemon työhön, eilen hain ja pari tuntia sen jälkeen sain soiton ja ensi viikolla olisi ensimmäinen haastattelu.
      Onko koulutus palkallista vai palkatonta ja onko se päivisin vai iltaisin?
      Kukaan muu hakenut? Onko päivitettyä tietoa palkoista, kannattaako kumminkin pysyä omassa suht hyvä palkkaisessa työssä ?
      Poissaolot kotoa ei haittaa yhtään ,jos ne voi auringon alla viettää :)

      • Miips

        Heips, minä hain myös alkuviikosta, ja eilen ilm soittelivat, mutta missasin töissä puhelun :/ En voi soittaa takaisin, kun herjaa tuntematonta numeroa. Tänään odottelin josko olisivat ottaneet uudelleen yhteyttä, muttei kuulunut. Tähänkö tämä sitten tyssäsi.. D: Pitäisiköhän laittaa meiliä heille päin, vai mitä!?


      • Miips

        Hmm, ei ollutkaan tuntematon, mutta en pysty jostain syystä soittamaan.


    • Lentoemoksiko

      En sit menny koko haastatteluun ku kuulin et koulutus on PALKATON :D :D :D
      8viikon palkaton koulutus ja saat töitä alle puoleksi vuodeksi ja jatkosta ei mitään takuita.... Pysyn omassa hyväpalkkaisessa työssäni iloisena.

      • emo_toisestayhtiöstä

        Palkaton se on varmaan jokaisella yhtiöllä :) Kannattaa tosiaan pysyä muulla alalla, jos se on este. Ei tässä työssä muutenkaan rikastumaan pääse :)


      • Kalleppooo

        :DD nyt 2018 lokakuussa startannut ryhmärämä sai palkallisen koulutuksen. Yks kaveri sai potkut kun oli teoriatunnilta ollut myöhässä puolituntia:Dd ja hän oli ilmoittanut paikan sihteerille että tulee myöhässä niinkuin olivat ohjeistaneet. Kyllähän ne jaksaa puhua paskaa paikan glamourista ja lentämisestä, mutta ei siellä paljoo tapahu. Heilua saat että saat kusetettua palkkaa.


    • Lentoemoksiko

      Vakituiseen työsuhteeseen jos pääsis niin ei olisi este mutta tossa etsittiin vaan talveksi työntekijöitä eikä tietysti mitään takuita jatkosta, siihen nähden 8viikon palkaton koulutus on aika kova. Työttömillä ja jollai pappa betalar tyypeillä vaan järkeä/mahdollisuus lähteä sellaiseen.

      • Paskaduuni

        Todella ikävä työpaikka ja ei mitään kunnioitusta työntekijää kohtaan. Perse palkat. En suosittele...ehkä top5:ssä vittumaisimpana työpaikkana.


    • hjkl

      En suosittele missään nimessä. Työajat ihan perseestä ja tosi paska palkka verrattuna siihen kuinka paljon joudut uhrautumaan sun vapaa-aikaa. Tosi lapsellisia työntekijöitä siellä ja paljon työpaikka kiusaamista. T. entinen airpro työntekijä

    • Älkäävalittako

      Tottakai se lentoemännän koulutus on palkaton. Miksi hitossa siitä pitäisi jotain maksaa kun et välttämättä edes läpäise koko kurssia jolloin olet heille täysi turhake? Porukka opiskelee vuosia korkeakoulussa 250e/kk opintotuen voimalla ja tekee palkattomia harjoitteluita vaikka kuinka paljon. Älkää jaksako ulista. Aika harvinaista saada 8 viikossa itselleen ammatti! Omaan ammattiin opiskelin 4 vuotta ja palkka on sama kuin lentoemolla keskimäärin. Että semmosta. Ei ole huonosti palkattu työntekijä todellakaan kun koulutus on noin älyttömän lyhyt!!!!

    • Anonyymi

      Vähän myöhässä mutta jos joku vielä miettii että hakisiko Airprolle töihin niin älä. Palkka ei vastaa työaikoihin ja työnrasitukseen. Kestin siellä jonkun 5kk ja voin helposti sanoa et paskin työpaikka missä olen koskaan ollut. Työvuorot olivat suurimmaksi osaksi 5.00-17.00 (12h) ja tätä työvuoroa sitten voi olla 6 päivää putkeen. Toki työnantaja lupasi että 12h työvuoroja voi olla max. 4pv putkeen mutta kyllä niitä 6pv putkia löytyi melkein joka kk työlistalta. Jos niistä menit valittamaan esimiehelle niin ei ne asiaan jaksanut puuttua.


      Pääset ruokatauolle ainoastaan esimiehen luvalla ja kahvitaukoja tarjottiin vain perseen nuolijoille. Työpaikka kiusaamista on tosi paljon ja kukaan ei tee töitä kunnolla. Potkuja saa hyvin helposti. Työntekijät lähtivät ja tulivat jatkuvasti. Joka päivä koulutetaan uusia ihmisiä koska ei kukaan täysijärkinen ihminen sinne jää. Minun koulutusryhmässäni oli yli 20 työntekijää ja kaikki lopettivat 6kk sisällä. Monelle syntyi masennus työpaikasta, jonka ymmärrän hyvin täysin.

      Itse lueskelin netissä palautteita työpaikasta ja löysin hyvin paljon negatiivista palautetta. Päätin silti kokeilla koska ei kannata aina luottaa kaikkeen mitä netistä löytyy. PAHA VIRHE.

      • Anonyymi

        Komppaan 100%, itse olin 7kk. Airpro pitäisi lakkauttaa täysin, aivan käsittämätöntä roskaa koko yhtiö. Palkat aivan persiistä siihen nähden miten vastuullista työ on. En tajua mistä toi firma saa lisää työntekijöitä kusettavaksi, kyseinen firma pitäisi ajaa alas. Jotkin työnjohtajat/kouluttajat täysin mielisairaita, he eivät saisi missää nimessä olla kyseisissä tehtävissä. Tosin eihän tuo roskafirma siitä välitä. ÄLKÄÄ MISSÄÄ NIMESSÄ HAKEKO TÖIHIN AIRPROLLE.


    • Anonyymi

      Moi! Olisiko kellään nimenomaan Thomas Cookille työskentelystä kokemuksia? :)

    • Anonyymi

      Missä koulutus tapahtuu? Suomessa vai ulkomailla?

      • Anonyymi

        Suomessa, muutama päivä tanskassa


    • Anonyymi

      Koskeeko sama rampia vaikka on rtgtä? Et vieläkl on paskaduuni ja meno? Varmaa täynnä ex swiss jne.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe