Roolipeleistä.

Haluaisin ittekin aloittaa kunnon roolipelien pelauksen mutta mä en oikeen tajuu niitä (En kyllä oo pahemmin päätäkään niillä vaivannu) joten voisko joku ystävällismielinen henkilö vähän neuvoa.

6

779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarkko Niemi
      • sen että niitä on monia erilaisia ja että niihin tarvitaan noppa tai asiallinen määrä sormia.


      • ...
        Wilian kirjoitti:

        sen että niitä on monia erilaisia ja että niihin tarvitaan noppa tai asiallinen määrä sormia.

        Noppaa ei tarvita, sormetkin voinee korvata. Pää olisi ihan hyvä olla.


    • Suffeli

      Nooh Kuis pitkästi jaksasi selittää mitä Roolipeli on. Sit joku oli kirjottanut että noppaa ei tarvita, kyllä sitä vaan tarvitaan.
      itse pelan roolipeliä ja siinä pitää olla noppia.
      Roolipeli tapahtuu esim. tuttavapiirissä jonkun kotona tai jossain kerhotiloissa. Jos tiedät mitä on Fantasia niin se on hyvä. jos et niin hmm..
      Taru Sormusten Herrasta on sellasta fantasiaa.
      Elikkä Roolipelissä kirjotetaan hahmo lomakeelle esim. nää aiheet : Voima, Ruumiinrakenne, älykkyys, Intuitio, Olemus ja ulkonäkö. [ noitten luvut pitää heittää NOPILLA.. ]
      ja sit on rotu : Haltia, Ihminen, Kääpiö, puolihaltia, Puoliörkki [örkkiä ei voi pelata ], puolieikko ja muita tollasia.. Sitten valitaan ammatti esim. Druidi, taistelia, samooja, Velho, Nahanvaihtaja. [ Roolipeliä on monta eri "joukkoa" ja tossa oli sekalaisia ammatteja eri peli maailmoista >xDD ]. nooh Kannattaa kokeilla pelata Roolipeliä.. :DD Itse olin pienenä katsellut kun isoveli pelas ja kun kerran pääsin mukaan olen nyt siihen Koukussa xDD
      Nooh.. Jos haluu jatkaa tästä aiheesta laittakoot viestiä sähköpostiini : [email protected]
      Tv: noin 2-vuotta pelannut Roolipelaaja.

      • Nollanäyte

        Noppia ei tarvita, mutta niitä yleensä käytetään. Joissain roolipelissä käydään kolikolla vaihtokauppaa tai jopa pyöräytetään ruletti hyrrää. Itseasiassa roolipeli on siitä kummallinen juttu, että siitä voi otta aika paljon yleisiä elementtejä pois ja se on silti roolipeli. Sama kuin ihminen on yhä ihminen, vaikka käsi puuttuu.


    • Hyvin kokenut ja asiaan per...

      Kuten aikaisemmin ihmiset ovat maininneet, niin roolipelaaminen on luodun hahmon persoonaan ja käyttäytymiseen sulautumista. Ideana on siis toimia sen hahmon minänä, ajatella mitä hahmo ajattelee ja päättää asiat mitä hahmo päättä. Tämä kaikki tapahtuu kuitenkin vain keskustelun tasolla. Ei puvuissa hyppimistä. Sitä kutsutaan Larppaamiseksi, josta lisää toisaalla, mutta sekin on roolipelaamisen muoto.

      Roolipelejä on monenlaisia ja niitä voidaan pelata monella tavalla. Jotkut käyttävät siihen ainoastaan päätään keskustelemalla ja ragoimalla muiden pelaajien sanomisiin. Toisaalta jotkut pelaajat ovat hyvinkin paljon kiinni säännöissä ja kunnioittavat noppien ja sääntökirjojen antamia ohjenuoria.

      Säntöjäkin on monenlaisia. Jotkut hakevat sääntöjen avulla realismia, kun taas toiset vain keinon avartaa pelaamisnautintoaan. Mutta ne eivät ole pakollisia. Jos haluaa saada tietää kuinka lohikäärme tapetaan sankarijoukon toimesta tai haluaa tietää miten SLA operatiivi tutkii ympäristöstään johtolankoja KARMA techin uusimmasta Biomutantti muunnelmasta tai vaikkapa tietää miten Kapinallisten hävittäjälentue selviää imperiumin iskujoukosta. Ihmiset ova kehittäneet paljon.

      Jos haluat tietää joitain kirjoja mistä lähteä liikkeelle Roolipelaamiseen, niin hanki vaikka jokin sääntökirja. Kuten vaikka GURPS Basic Set, Dungeons & Dragons, Rune Quest, Cyberpunk 2020 tai vaikkapa Praedor. Niistä selviää melko hyvin mistä on kyse.

      Ja kuten aikaisemmin mainitsin. Sääntöjä on erinlaisia. Ja näitä sääntöjärjestelmiä sanotaan yleensä systeemeiksi tai järjestelmiksi. Äsken mainitsemistani kirjoista jokainen on oma järjestelmänsä. Niistä vain pitää ottaa selvää ja löytää mieluisensa. Itse suosin GURPS:ia. Ja siitä 3. editiota.

      Roolipelaaminen on mukavaa, jos oikeaan seuraan pääsee mukaan. Itse olen pelannut nyt reilut 7 vuotta ja olen ollut 4:ssä eri peliporukassa ja täytyy myöntää, että peliporukan ikä ja yleissivistys vaikuttaa pelaamsieen, mutta se on kuitenkin oma kokemuksensa kaikkien kohdalla.

      Ihmisiä ja näkökulmia on monenlaisia, niin on pelejäkin. Kysymys: "Mitä ovat roolipelit?" On yhtä vaikea vastata kuin kysymys "Miksi?"

      Siksi en nyt tämän paremmin voi sanoa mitään. Tai voisinkin, mutta silloin kirjoittaisin jo romaania. Hanki jonkin roolipelin perussäännöt. Niistä löytyy usein hyvinkin kattava kuvaus mitä roolipelit ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe