Roolipeleistä.

Haluaisin ittekin aloittaa kunnon roolipelien pelauksen mutta mä en oikeen tajuu niitä (En kyllä oo pahemmin päätäkään niillä vaivannu) joten voisko joku ystävällismielinen henkilö vähän neuvoa.

6

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarkko Niemi
      • sen että niitä on monia erilaisia ja että niihin tarvitaan noppa tai asiallinen määrä sormia.


      • ...
        Wilian kirjoitti:

        sen että niitä on monia erilaisia ja että niihin tarvitaan noppa tai asiallinen määrä sormia.

        Noppaa ei tarvita, sormetkin voinee korvata. Pää olisi ihan hyvä olla.


    • Suffeli

      Nooh Kuis pitkästi jaksasi selittää mitä Roolipeli on. Sit joku oli kirjottanut että noppaa ei tarvita, kyllä sitä vaan tarvitaan.
      itse pelan roolipeliä ja siinä pitää olla noppia.
      Roolipeli tapahtuu esim. tuttavapiirissä jonkun kotona tai jossain kerhotiloissa. Jos tiedät mitä on Fantasia niin se on hyvä. jos et niin hmm..
      Taru Sormusten Herrasta on sellasta fantasiaa.
      Elikkä Roolipelissä kirjotetaan hahmo lomakeelle esim. nää aiheet : Voima, Ruumiinrakenne, älykkyys, Intuitio, Olemus ja ulkonäkö. [ noitten luvut pitää heittää NOPILLA.. ]
      ja sit on rotu : Haltia, Ihminen, Kääpiö, puolihaltia, Puoliörkki [örkkiä ei voi pelata ], puolieikko ja muita tollasia.. Sitten valitaan ammatti esim. Druidi, taistelia, samooja, Velho, Nahanvaihtaja. [ Roolipeliä on monta eri "joukkoa" ja tossa oli sekalaisia ammatteja eri peli maailmoista >xDD ]. nooh Kannattaa kokeilla pelata Roolipeliä.. :DD Itse olin pienenä katsellut kun isoveli pelas ja kun kerran pääsin mukaan olen nyt siihen Koukussa xDD
      Nooh.. Jos haluu jatkaa tästä aiheesta laittakoot viestiä sähköpostiini : [email protected]
      Tv: noin 2-vuotta pelannut Roolipelaaja.

      • Nollanäyte

        Noppia ei tarvita, mutta niitä yleensä käytetään. Joissain roolipelissä käydään kolikolla vaihtokauppaa tai jopa pyöräytetään ruletti hyrrää. Itseasiassa roolipeli on siitä kummallinen juttu, että siitä voi otta aika paljon yleisiä elementtejä pois ja se on silti roolipeli. Sama kuin ihminen on yhä ihminen, vaikka käsi puuttuu.


    • Hyvin kokenut ja asiaan per...

      Kuten aikaisemmin ihmiset ovat maininneet, niin roolipelaaminen on luodun hahmon persoonaan ja käyttäytymiseen sulautumista. Ideana on siis toimia sen hahmon minänä, ajatella mitä hahmo ajattelee ja päättää asiat mitä hahmo päättä. Tämä kaikki tapahtuu kuitenkin vain keskustelun tasolla. Ei puvuissa hyppimistä. Sitä kutsutaan Larppaamiseksi, josta lisää toisaalla, mutta sekin on roolipelaamisen muoto.

      Roolipelejä on monenlaisia ja niitä voidaan pelata monella tavalla. Jotkut käyttävät siihen ainoastaan päätään keskustelemalla ja ragoimalla muiden pelaajien sanomisiin. Toisaalta jotkut pelaajat ovat hyvinkin paljon kiinni säännöissä ja kunnioittavat noppien ja sääntökirjojen antamia ohjenuoria.

      Säntöjäkin on monenlaisia. Jotkut hakevat sääntöjen avulla realismia, kun taas toiset vain keinon avartaa pelaamisnautintoaan. Mutta ne eivät ole pakollisia. Jos haluaa saada tietää kuinka lohikäärme tapetaan sankarijoukon toimesta tai haluaa tietää miten SLA operatiivi tutkii ympäristöstään johtolankoja KARMA techin uusimmasta Biomutantti muunnelmasta tai vaikkapa tietää miten Kapinallisten hävittäjälentue selviää imperiumin iskujoukosta. Ihmiset ova kehittäneet paljon.

      Jos haluat tietää joitain kirjoja mistä lähteä liikkeelle Roolipelaamiseen, niin hanki vaikka jokin sääntökirja. Kuten vaikka GURPS Basic Set, Dungeons & Dragons, Rune Quest, Cyberpunk 2020 tai vaikkapa Praedor. Niistä selviää melko hyvin mistä on kyse.

      Ja kuten aikaisemmin mainitsin. Sääntöjä on erinlaisia. Ja näitä sääntöjärjestelmiä sanotaan yleensä systeemeiksi tai järjestelmiksi. Äsken mainitsemistani kirjoista jokainen on oma järjestelmänsä. Niistä vain pitää ottaa selvää ja löytää mieluisensa. Itse suosin GURPS:ia. Ja siitä 3. editiota.

      Roolipelaaminen on mukavaa, jos oikeaan seuraan pääsee mukaan. Itse olen pelannut nyt reilut 7 vuotta ja olen ollut 4:ssä eri peliporukassa ja täytyy myöntää, että peliporukan ikä ja yleissivistys vaikuttaa pelaamsieen, mutta se on kuitenkin oma kokemuksensa kaikkien kohdalla.

      Ihmisiä ja näkökulmia on monenlaisia, niin on pelejäkin. Kysymys: "Mitä ovat roolipelit?" On yhtä vaikea vastata kuin kysymys "Miksi?"

      Siksi en nyt tämän paremmin voi sanoa mitään. Tai voisinkin, mutta silloin kirjoittaisin jo romaania. Hanki jonkin roolipelin perussäännöt. Niistä löytyy usein hyvinkin kattava kuvaus mitä roolipelit ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      318
      3236
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      203
      2647
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      140
      2459
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1975
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1967
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1632
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      19
      1471
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1376
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      121
      1238
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      235
      1176
    Aihe