4G-modeemi ei toimi oikein

1000ping

Ostin noin viikko sitten HUAWEI B315s-22 4g modeemin ja Elisan 100megasen 4g liittymän siinä toivossa, että saisin vakaamman yhteyden kuin jakamalla nettiä puhelimesta (Elisa 4G 50Mbit/s).

Asia ei kuitenkaan toimi kuten sen luulisi. Puhelimesta nettiä jakaessani speedtest.net näyttää DL: ~35, UL: ~20. Ja modeemi: DL: ~6, UL: ~0.1.

SIM-kortteja on kokeiltu ristiin molemmissa laitteissa, DL ja UL nopeudet olivat samaa luokkaa. Missä vika ja mitä tehdä?

14

272

  Vastaukset

  • Kannattaisiko ottaa kiinteä yhteys

   • W10 kanssa paljon ongelmia nettimokkuloiden kanssa, että ne ei toimi.


  • Kelaa romujesi kanssa sinne Elisalle kysymään, turha täällä on ihmetellä.

  • Jos nyt vaikka ihan ensimmäisenä lukitset sen modeemin 4g-verkkoon. Ja sitten tutkit modeemiohjelmiston antamia verkon laatua kuvaavia lukemia, ja etsit huushollista sellaisen paikan, jossa verkko on paras (häiriötä vähän).

   • Suosittelisin tekemään juuri näin! :)

    Pääset tekemään 4G -verkkoon lukitsemisen näin:
    1. Yhdistä jokin laitteistasi reitittimen yhteyteen, avaa selain ja kirjaa sivulle laitehallinan osoite: http://192.168.100.1
    2. Käyttäjätunnus & salasana hallintaan ovat oletuksena: admin
    3. Valitse asetusten valikosta "Internet" -> Asetukset -> Modeemi -> Mobiiliverkkoasetukset
    4. Pääset tämän jälkeen vaihtamaan "Automaattinen" -asetuksen "4G" lukitukselle

    Moona / Palstatiimi
    http://palsta.elisa.fi


   • No siinähän tuli ohje modemin asetuksiin, se tietenkään ei auta w10 wifi ongelmiin tai siihen jos verkko on kiireinen.

    Kantaman reunalla tietysti hidastuu. ja jos w10 on kovakrvainen, vaihka niin että Ms päivittäny ajurin joka ohjaa wifi singnaalin väärään antenni pistokkeeseen kuin joissakin HP koneissa on tapahtunut.
    Koneen vieressä kännykkä singnaali riittää. mutta ei 5m pääsä modemiin.

    Windowsin viat on yleensä nitä mistä muita laitteita syytellään!


  • Jos parhaan mahdollisen yhteyden haluaa, niin suuntaava ulkoantenni!
   Minulla on tuollainen sauniksen liittymässä ja yhteys on jopa vakaampi kuin mitä aikoinaan adsl oli. Plus että paljon nopeampi.

   • Miten voi olla vakaampi kuin adsl, kun adsl (kunnossa ollessaan) on vakaa kuin kallio? Ei katkeile ja nopeusvaihteluita ei esiinny ollenkaan.

    Jotenkin tuntuu erikoiselta että tätä vakaammaksi voi vielä päästä, etenkään 4Gllä? ADSLllässä on ollut varmasti vikaa, usein vikana on paska päätelaite joka jumahtelee tai muuten vain kettuilee. Ostaa esim. Ciscon IOS pohjaisen niin ongelmat loppuu päätelaitteen osalta siihen.


   • Siitä on kai kohta kymmenen vuotta kun kuparit kerättiin pois, joten pirun vakaa on nykyään.


   • Jos on oma ulkoantenni, niin se ei saa kuitenkaan lähettää tehokkaammin kuin ilman erillistä antennia oleva laite, laki määrää suurimmat lähetystehot kaikille radiolaitteille ja taajuuksille.

    Voi olla laitonta jos antenni tehostaa lähetystehoa.


  • Minulla on ollut neljä vuotta samainen Modeemi. Nyt pätkii ja ei tahdo päästä nettiin. Sain Elisasta soiiton ja miten kirjautua tuolle http://192.jne sivulle hallintaan, mutta en pääse alkua pidemmälle. Ei hyväksy kirjautumista eikä myöskään tuota admin salasanaa?

   • Resetoi modeemi, joku reikä mihin pitää tikulla painaa niin ja niin monta sekuntia, luultavasti. Kytke tätä ennen modeemi irti koneesta, jos on siinä piuhalla kiinni, mutta modeemissa pitää olla virta päällä.

    Resetoinnin jälkeen pitäisi oletussalasanan/tunnuksen toimia.

    Minulle möivät käytetyn modeemin uutena DNA:lta, piti tehdä noin, kuvatulla tavalla.


  • Mulla on kaksi uutta konetta ja Hawei mokkula/ 10 yhteydelle Telian yhteydellä HP ja Lenovo ei ole ollut ongelmia päivityksissä tai yhteyksissä ja täällä Ahvenanmaallakin toimii loistavasti

  • Minulla auttoi kyseisen modeemin kanssa liitännän lukitseminen 3G tasolle. Pätkiminen loppui ja nopeus on ainakin minulle riittävä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   154
   4071
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2206