Kääpiökoiran lenkin pituus

Kiinanaharjakoiratyttö

Omistan kiinanharjakoirapennun (8kk). Paljonko koira tarvitsee päivittäistä liikuntaa noin suunnilleen. Eli mikä on liikaa ja mikä taas liian vähän. Sisällähän pentu kyllä juoksee, hyppii ja pomppii.

9

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sen verran mitä se jaksaa liikkua ongelmitta ja väsymättä liikaa. Mielellään samoilemalla metsässä, kuin pelkällä tasaisella asfaltilla.
      Paha sanoa, mikä on teidän koiralle riittävästi. 8kk ikäinen jaksaa jo aika hyvin liikkua, joten en lähtisi rajoittamaan, mikäli se vain jaksaa.
      Mitään himopyöräilytystä tai muuta vastaavaa en lähtis viel tekemään.
      Normaalilenkkeily ei sitä riko, joten huoletta. (:

    • Kiinanharjakoirayttö

      Toivoin kuitenkin edes karkeaa arviointia sadoissa metreissä, kilometreissä.? Kokemuksia? Myös esim. talvisin ja huonolla ilmalla mö vähimmäismäärää

      • Ihan yksilöllistä, mutta jos pakko jotain heittää, niin muutama kilometri jaettuna 3-4 kertaan? Aamusella vie vaikka kilsan, päivällä 1-3km ja illalla pikkukierros vielä ( se neljäs myöhään vielä jos tarve).
        Ihan miten pentu jaksaa. Itse näet kun näyttää siltä että väsähtää.

        Omat koirani ovat samaa rotua, mutta täysin eri tarpeet liikunnan suhteen.
        Toinen ei väsähtäisi ikinä ja toiselle pari kilometriä on jo tarpeeksi. Toinen painlisi pyörän vierellä täysillä monta kilomertiä jos antaisi ja toinen ei mielellään juoksisi alun parinkymmenen metrin jälkeen ollenkaan.

        Tää laiskempi alkoi aina lenkin lopulla raahautumaan perässä ja hidasi vauhtiaan huomattavasti, kun alkoi väsyttämään. Siitä tiesin, että lenkki oli sille liian raskas. Ensikerralla otin vähäsen lyhyemmän, jotta jaksaa kotiin asti kantamatta. Lenkit ei oikeasti olleet pitkiä, mutta tälle pennulle tarpeeksi.


    • 2vhuiskutyttö

      omani esim.aamusella kipittää n.3km lenkin,mistä suurin osa on metsäautotietä/polkuja.Ilmoista riippuen käydään muutaman kerran päivässä joenrannalla,jonne noin vajaa kilometri(näin loman aikana),toinen koirani, sakupoika on kova uimaan,huiskukin ui,jos itse uin. Siksi lyhennän turkin kesän ajaksi.
      Sadekelillä ei halua ulos,pitää lähes väkisin viedä tarpeilleen:)
      Iltalenkille lähtee vaihtelevasti,välillä innokkaasti ja toisinaan sitä ei huvita:)
      Tykkää vahtia pihaa(aidattu piha),vieraista koirista ei tykkää.
      Tuttuja ihmisä "rakastaa" ylikaiken,mutta vieraita arvioi jollain "silmällä" joidenkin kanssa tekee tuttavuutta,joidenkin kanssa ei halua laisinkaan tutustua.
      Talvella mielellään on ulkona,saa jopa" hepulointikohtauksia "hangessa,joka tyypillistä omalle sakupojalle:)Pikkupakkasella tehdään pisempiä lenkkejä,mutta kovalla pakkasella (puettuna) sitten vastaavasti lyhempiä lenkkejä,vaikka mielellään kyllä lähtee ulos.Ainut on kevään sohjokelit,jolloin ei halua lähteä lenkille.
      Itsekkin vielä "opettelen" tuon huiskun luonteenpiirteitä ,on se niin erilainen,kuin mikään muu koira joka itselläni on ollut,mutta hauska sellainen joka tapauksessa.

    • Kiinanharjakoiratyttö

      Kiitos melko laajoista ja selvistä vastauksista. Omani ei kevättalvella vielä astunut jalallaankaan ulos, pelkkä ulos katselu pelotti ja tuulella, vaikka puettuna vapisi sylissä ensimmäisillä käynneillä. Kun kevät oikein kunnolla tuli tilanne muuttui täysin ja pelottava remmi ja valjaat olivat kuin aina olleet päällä ja tyttö oli ulkoilun suhteen täystekijä, mutta matkat eivät olleet pitkiä ja kotiin tultiin mielellään. Kirjan mukaan noin puoli tuntia päivittäin ulkoilua yhteensä olisi minimi. Minun koirani on niin perusteellinen nuuskija nykyisin, että montaa 100 metriä ei puolessa tunnissa edetä. Pelästyy joitain ihmisiä, toisten luo pyrkii ja samoin on koirien laita, mutta pienikin murina tai haukahdus pelästyttää. Kotona ollaan kiinni toisissamme telkkaa katsellessa, päästää kauppaan ruokaa hakemaan, kun syy selitetään. Tyttö on hyvin älykäs ja leikkisä. Minulla on ollut älykäs sheltti ja 2 karkeakarvaista mäyräkoiraa, toinen opiskeli etsintää raunioilla menestyksekkäästi ja molemmat olivat yliälykkäitä. Ei tämä uusikaan jälkeen tunnu jäävän, mutta on erilainen. On hieno kuulla, että koirani saattaa pitää uimisesta, edelliset eivät, vaikka ykis sheltin pennuista taas ui mökillä päivät pitkät lasten kanssa. Vesi on ollut tänä kesänä melko kylmää, joten en ole testaillut.

    • nakunaulkona

      Omistan ihan alastoman koiran, noin 1 vuotias amerikan karvaton terrieri. Sadesäällä pitää vetää ulos. Vaikka olisi takit päällä. Tärkeää on pukeminen, jos on viileää, niin asu päälle. Ja kylmällä kylmän paksumpi asu. Talvea ei ole vielä kunnolla koettu, oli pentu edellistalvena.

      Koira on noin 6 kiloa ja jaksaa juosta hyvin jopa 4-5 km lenkit. Kipittää lujaa, pomppii ja hyppii. Lenkkejä teen nyt noin 4-5 kertaa päivässä, yksi pidempi ja useita 1 km lenkkejä.

      Kyllä näet koiran kulkemisesta, miten jaksaa. Jos pitää raahata perässä, ota syliin ja lyhennä lenkki seuraavan kerran. Jos iloisena pomppii, niin siitä vaan.

      Pue oikein, alle 15 astetta vaatetta päälle, sillä ethän sinäkään nakuna juoksentelisi?

    • "Kotona ollaan kiinni toisissamme telkkaa katsellessa, päästää kauppaan ruokaa hakemaan, kun syy selitetään."

      Siis häh? Siis otat koiran ruokakauppaan sisälle? Miksi??

    • eitäälkukaatäysiosaa

      Kysy asiaa koirasi kasvattajalta,hän tuntee rodun,ja koirasikin .Muutenkin, jos kysyttävää koiran hoidosta yms,tulee,kasvattajalta kysy,sieltä parhaat neuvot saat.

    • touholiini

      Sinulla on vähän samanlainen ongelma, kuin minullakin. En oikein tiedä, minkä pituisen lenkin chiua tarvitsee. Pelkään ja olen kuullut, että liiallisesta lenkkeilystä voi seurata luusto-ongelmia, joten en osaa vastata kysymykseesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe