Utest.com sekä muu mikrotyö ja sen vaikutus tukeen

työtön_paska

Olen tutkinut palveluita kuten utest.com, amazon mechanical turk sekä muita mikrotyö palveluita. Ongelmaksi muodostuu se, että missä suhteessa nämä ovat suomen työttömyysturvaan. Nämä kun eivät ole varsinaisesti palkkatyötä muttei nämä myöskään yrittämistä ole ja jos ovat, niin ei tällaisella touhulla itseään koskaan tule elämään. Oma kiinnostus ois vain saada jotain tekemistä josta sais edes vähän rahaa (tuo utest.com vaikuttaa siihen sopivimmalta) mutta kuumotukset ovat suuret siitä, että johtaako tällaiseen palveluun osallistuminen siihen, että minut määritellään täyspäiväiseksi yrittäjäksi ja menettäisin oikeuden työttömyysturvaan, pääasiassa siksi, että tällaisella mikrotyöllä ei voi itseään elättää.

Haluaisin vain tutustua utest.comiin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tienata hieman rahaa ja tehdä omalla ajallani jotain, josta saisi rahaa ja joka olisi edes työtä jossain muodossa sen sijaan, että pyörisin aina kämpilläni tekemättä mitään. Koulutustaustani takia työllistyminen on helvetin hankalaa joten mikä tahansa pieni rahallinen tulo ja tekeminen olisi mukavaa.

Onko kukaan käyttänyt tällaisia palveluita tai onko mitään hajua siitä, miten suomen työttömyysturva lainsäädäntö käsittelee mikrotyöllistymistä?

7

2614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8998998889

      Eivät ole suomalaisia palveluita, joten jos käytät noita ja tienaat niiden kautta rahaa niin jää sinun omantunnon vastuulle ilmoittaa kelaan ulkomailta saamistasi tuloistasi jos nostat työmarkkinatukea. Verottaja tai kela ei saa noita tuloja tietoon ellet niitä heille itse ilmoita.

      • Työtön_paska

        Ongelmaksi tässä jää se, että mikä riski tuossa on jäädä kiinni sitten. Jos tuloja ei ilmoita verotoimistoon niin se on siinä vaiheessa jo veropetos ja jos ei ilmota kelaan tai työkkäriin ja jää kii niin takasin perittäväksihän tulee ihan saatanasti rahaa jota mun tilanteessa olevalla ei oo. Noissa kun ei voi mitenkään nimettömänä esiintyä. Kuumotukset on valtaisat koska en halua kusta omaa elämää jonkun parin kympin tai parin satasen takia mutta toisaalta tää järjestelmä on nii saatanan jäykkä ja paska ettei sitä oo ees järkee ajatella tekevänsä muuta kun täyspäivähommia.


      • 9009900998

        Ulkomaisista tuloista verottajalle tai kelalle kiinnijääminen on mahdollista (vaikkakin epätodennäköisesä) vain siinä tapauksessa että saat niistä niin paljon tuloa että ostat niiden avulla sellaisen asunnon johon sinulla ei virallisilla suomalaisilla tuloilla olisi mitenkään varaa.

        Jos saat noiden kautta alle 10 000e vuodessa, niin en usko että jäät kiinni muuten kuin itsesi ilmiantamalla.

        Eri asia tietenkin sitten jos vielä sossustakin rahaa nostat, kun ne syynää tiliotteetkin.


      • Lawetorder
        Työtön_paska kirjoitti:

        Ongelmaksi tässä jää se, että mikä riski tuossa on jäädä kiinni sitten. Jos tuloja ei ilmoita verotoimistoon niin se on siinä vaiheessa jo veropetos ja jos ei ilmota kelaan tai työkkäriin ja jää kii niin takasin perittäväksihän tulee ihan saatanasti rahaa jota mun tilanteessa olevalla ei oo. Noissa kun ei voi mitenkään nimettömänä esiintyä. Kuumotukset on valtaisat koska en halua kusta omaa elämää jonkun parin kympin tai parin satasen takia mutta toisaalta tää järjestelmä on nii saatanan jäykkä ja paska ettei sitä oo ees järkee ajatella tekevänsä muuta kun täyspäivähommia.

        Ongelmaksi jää vain se, "kumpa kaikille olisi se perustulojuttu ja kaikki sille myötämielisiä". Mutta jei, sainpa idean näin ministeriössä työskentelevänä ja kyselempä hieman itseäni tyhmäksi tekevänä noista ns. mikrotyöstä ja esitän täällä kysymyksiä jääkö kelalle kiinni tuollaisesta, niin kyllähän se silloin luo pohjaa tuolle perustulokusetukselle ja moni ajattelee sitä kautta, että voi tienata 10 pari jostain muualta ja tehdä kotona työtä sen 18h tai enemmänkin jotta saa kerättyä verollisena tulona 2100 - 560, jep jep.


    • prokuraattori

      Varminta on seurata sen 200-luvulla eläneen roomalaisen prokuraattorin ohjeita: :"Kun ei tee nitään, ei voi myöskään tehdä virhettä".

    • tilitstossakintöissä

      Tuskin verottaja rankaisee satasen parin hommasta. Sossu on eri juttu.
      Joskus markka-aikaan muistelen alvin juttuja: jos verotettava summa jäi alle 3000mk, verokarhu ei aktivoitunut. Eli verottajan saama summa olisi ollut n. 500mk. Jos jollakulla on tuoreempaa tietoa, saa kertoa.

    • KullervoKalervo

      Utest maksaa työkorvauksia eli et ole työsuhteessa ko. firmaan ja et saa palkkaa, vaan täytyy käsittääkseni maksaa ennakonkanto, eli itse arvioida paljonko tienaa vuodessa on (hieman hankalaa alussa) ja käydä verotoimistossa pyytämässä maksulaput. Olet niin sanottu freelanceri. Kommenttiani saa ja tulee kommentoida ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe