Pyydä lupaa erota

TuleeMieleen

Jos totesit rippikoulussa, että et usko kirkon uskontunnustuksen mukaisesti, kannattaa saman tien kun täyttää 15 vuotta, erota kirkosta.
Eroosi tarvitaan vain huoltajien luvat täytettävään lomakkeeseen. Pelkästään netissä ei alaikäinen voi erota, mutta netistä voi tulostaa erolomakkeen..
Eron jälkeen lukiolainen voi valita (muiden valintojen lisäksi sitten itse myös), suorittaako katsomusaineen pakollisina kursseina elämänkatsomustiedon vai uskonnon kurssit.
Ja siten aikanaan ei tarvitse maksaa täysi-ikäisen kirkosaeroamisvuoden kirkollisveroja. (Nyt kun eroaa 18-vuotiaana, vaikka heti alkuvuodesta, pitää maksaa kirkollisveroa 31.12. asti.)

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lfdkekwkwk

      On se saatanallisuuden kummallista, että mihin ITSE ei ole liittynyt niin pitää anoa ja kerjätä eroa!
      Ihmisoikeuksia säätelevät Lait ja kansain väliset sopimuksen ei lasten ja nuorten osalta ole läheskään kohdallaan!
      Ja kaiken huipuksi sitä kutsutaan suomen valtion ja kirkon sivitykseksi!

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
      "Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      2 luku
      Perusoikeudet
      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

      Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

      Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

      11 §
      Uskonnon ja omantunnon vapaus
      Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
      Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

      Huomatkaa, että "Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä,.." on kaikkia alle 18 vuotiaita koskeva LAILLINEN OIKEUS IHMISYYTEENSÄ SEKÄ ASENTEISIINSA RIKOLLISUUSEN USKONMISIEN SUHTEEN.

      ----------------

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070417
      Lastensuojelulaki
      Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
      1 luku
      Yleiset säännökset
      1 §
      Lain tarkoitus

      Lain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.
      2 §
      Vastuu lapsen hyvinvoinnista

      Lapsen vanhemmilla ja muilla huoltajilla on ensisijainen vastuu lapsen hyvinvoinnista. Lapsen vanhemman ja muun huoltajan tulee turvata lapselle tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi siten kuin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetussa laissa (361/1983) säädetään.

      Lasten ja perheiden kanssa toimivien viranomaisten on tuettava vanhempia ja huoltajia heidän kasvatustehtävässään ja pyrittävä tarjoamaan perheelle tarpeellista apua riittävän varhain sekä ohjattava lapsi ja perhe tarvittaessa lastensuojelun piiriin.

      Lastensuojelun on tuettava vanhempia, huoltajia ja muita lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavia henkilöitä lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa järjestämällä tarvittavia palveluja ja tukitoimia. Jäljempänä tässä laissa säädetyin edellytyksin lapsi voidaan sijoittaa kodin ulkopuolelle tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin lapsen hoidon ja huollon järjestämiseksi.
      3 § (12.2.2010/88)
      Lastensuojelu

      Lastensuojelua on lapsi- ja perhekohtainen lastensuojelu.

      Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua toteutetaan tekemällä lastensuojelutarpeen selvitys ja asiakassuunnitelma sekä järjestämällä avohuollon tukitoimia.

      Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua ovat myös lapsen kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijaishuolto ja jälkihuolto.
      3 a § (12.2.2010/88)
      Ehkäisevä lastensuojelu

      Lastensuojelun lisäksi kunta järjestää lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi 2 luvun mukaista ehkäisevää lastensuojelua silloin, kun lapsi tai perhe ei ole lastensuojelun asiakkaana.

      Ehkäisevällä lastensuojelulla edistetään ja turvataan lasten kasvua, kehitystä ja hyvinvointia sekä tuetaan vanhemmuutta. Ehkäisevää lastensuojelua on tuki ja erityinen tuki, jota annetaan esimerkiksi opetuksessa, nuorisotyössä, päivähoidossa, äitiys- ja lastenneuvolassa sekä muussa sosiaali- ja terveydenhuollossa.

      Kun lapsi on lastensuojelun asiakkaana, edellä 2 momentissa tarkoitettua tukea järjestetään osana avo-, sijais- tai jälkihuoltoa."

      -------------------
      jne
      KAUNIITA LUPAUKSIA RIKOLLISUUDEN YLLÄ PITÄMISEKSI!

      MILLOINKAHAN TÄMÄ ASTUU VOIMAAN...?!!!
      "Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti."

    • Terv.Mirka

      Heti kun tajuaa ettei tämä ole mun juttu, niin silloin pitää viimeistään erota kirkosta. Painostakaa vanhempianne, kenenkään ei ole pakko olla vasten tahtoaan kirkonjäsenen.

      Suomessa on uskonvapauslaki ja koskee kaikkia.

      • yyggt8g8fg9

        Ajatuksesi on todella hyvä
        mutta
        sylivauvat eivät voi puolustaa itseään!
        joten
        lapsi/nuori joka tuntee vastenmielisyyttä ellei suorastaan pelkoa; lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden papistoon, opettajiin jne niin heille pitäisi saada oikeus siihen mitä suomen laki kansalaisilleen lupaa..

        "Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti."

        Jos ESIMERKIKSI 2v ei halua mennä kirkkoon NIIN MINKÄ HELEVETIN TAKIA HÄNTÄ SINNE RAAHATAAN VÄKISIN?!
        Lain mukaan hän on lapsi, jolla on Lain antamat oikeudet!
        ja
        lapsen hyvinvoinnista vastuussa olevien järjettömien uskovaisten lapsista perisyntiset lasten vanhemmat eivät ole kelvollisia lastensa kasvattajiksi elleivät osaa edes oman lapsen Laillisia oikeuksia kunnoittaa.
        Tosin, kehitystä on tapahtunut; enään ei kristityt suomessa (ulkomailla kylläkin) raahaa lapsiaan noitarovioille tapettaviksi mutta se psyykkinen rasite lapsia ja lasten oikeuksia kohtaan on valtavasti lisääntynyt; mm päiväkodeissa jonne lapsia kaltoin kohdelleet rikollisuuden edustaja kaikin keinoin pyrkivät.

        RIKOLLISUUS ON NIIN SAATANALLISUUDEN SOKEA, ETTEI NÄE LAPSESSA LASTA, VAAN TULEVAISUUDEN PERKELEEN PERISYNTISEKSI JA RIKOLLISEKSI KOULUTETTAVAN!
        Siihen loppuu kristittyjen järjettömien ihmisyyden kunnoitus ja lähimmäisen rakkaus!


    • Sanon.vaaan

      Alle 15-vuotiaana voi pyytää, että huoltajat erottavat kirkosta. Erottamiseen pitää tulla oma suostumus, jos on täyttänyt 12 vuotta.
      Homma hoituu paperilla, joka lähetetään maistraattiin. Voi tehdä ilmoittuksen ihan valkoiselle papeille tai sitten koittaa löytyy sopivimman lomakkeen netistä.
      LIsäksi: Pyytäisin saman tien siirtoa uskonnonopetuksesta elämänkatsomustietoon.

    • Kysyn.vaaan

      Onko eroamisaikeesi tyssännyt paperiseen byrokratiaan vai vanhempien kieltoon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe