8kk pieni uroskoira ei vieläkään täysin sisäsiisti

koiranomistaja

Meillä on 8kk vanha, noin 2 kiloinen sekarotuinen uroskoira joka pissii/nostaa jalkaa vieläkin sisälle. Koiran käytän 4 kertaa päivässä ulkona ja katson että hädät tulee ulos. Mutta silti kotoota saatta aina välillä noin kerran päivässä tai kahdessa löytyä pienet pissat tai merkkailut.
Koira saattaa nostaa jalkaa vaikka puhtaisiin kuivuviin pyykkeihin tai vaateiden päälle.
Minun huoneeseen se ei kuitenkaan hätiä tee mutta muualle ympäri taloa se kyllä pissii. Yhdet paperit olemme jättäneet mutta haroin enää sinnekkään tekee hätiä. Jos joku tietää mistä kyse niin pliis vinkkejä!!!!

10

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moivaanmoi4444

      en ole varma, mutta voisiko olla nii et joskus sillä on ollu hätä ja se on pissannut sisälle. on jäänyt hajua, ja sen takia merkkailee?

    • Joko on hajuja, koira pipi (virtsatietulehdus, eturauhasongelmat), tai sitten koira tosissaan merkkailee sisälle, eli seksuaalikäyttäytymistä. Laimentamatonta vahvaa väkiviinaetikkaa suihkupulloon ja käyt kaikki alueet johon on kussut niin sillä läpi. Anna hetki vaikuttaa ja pyyhi pois. Laminaattille älä jätä vaikuttamaan, koska lattia menee kupruille.

      Jos koira ei lääkärin toteamana ole kipeä, niin itse kallistuisin leikkauttamisen puolelle, koska vaikuttaa sitten aika selvältä seksuaalikäytökseltä, eikä niinkään siihen ettei osaisi pidättää.
      Noin pienet koirat on usein jo aika aikuisia tossa iässä.

      Vaihtoehtona on myös on, että koiran suvussa on sisäsiiteysongelmaa ja tällaisia koiria kun lisäännytetään, niin pennutkin on äkkiä sisäsiisteysongelmaisia rakenteellisista syistä. Kääpiökoirissa kuulemma tosi yleistä.

      • uskaltaakohan

        Kuuluuko kääpiökoiria tutkia tuon rakenteen osalta? Mistä tietää mistä ottaa,että ei saa vikaista?


      • Ongelmana on monesti varmaan vain välinpitämätön suhtautuminen pikkukoiran sisälle kusemiseen, (koska kusee niin pieniä määriä?).
        Lisäännytetään tällaisia yksilöitä, vaikka mielestäni ei ehkä kannattaisi, koska eihän sitä tiedä vaikka olisi sitä rakenteellistakin vikaa. Mistä tietää kun eivät tutkituta tai testaa tiukkaa sisäsiisteyskoulutusta??

        Tanskandoggi tai muu iso rotu kun tollainen lorottelija olisi, niin tuskin oltaisiin niin välinpitämättömiä. Pelkästään kämpän kunnon takia asia olisi selvitettävä ja/tai koulutettava se koira. :)

        Itsekin tiedän henkilön jolla on urospuolinen kääpiökoira joka kuseskelee sisälle. Ei edes viitsi kouluttaa ja selvittää onko se sairas. Ennemmin rajoittaa vedensaantia tai tarjoaa pissalaatikon.


      • "Ongelmana..." Niin se voi osaltaan myös olla. Ei jakseta sitä ulosvientirumbaa, ja kun määrätkin on pienet, niin ei hoideta välttämättä hommaa kunnolla. Silloin on kyse puutteellisesta sisäsiisteyden opettamisesta nimenomaan.
        Tosin se on eri asia kuin merkkaaminen, jossa ei ole kyse siitä, että koiralla olisi varsinaisesti edes hätä.

        Minusta nuo pissalaatikkojutut on jo luonnottomia. Kyllä normaali terve koira kun pyrkii pois "pesäästään" tarpeilleen, jos sille on tehty asiat selväksi ja mahdolliseksi.
        Jo ihan pienet alle luovarin pennut pyrkii petialueeltaan kauemmas pois. Ja ihan samoin meillä on ollut isot pikkuiset ja pienet pentueissa. Mutta joo, kukin tavallaan...
        Itse en usko tuohon rakenteelliseen juttuun. Taitaa olla vaan helppo pistää tuollaisen piikkiin... Jos vika olisi siinä, niin miksi omistajat ei tutki koiriaan? Jos ne oikeasti olisi sitä mieltä, niin toki luulisi tutkituttavan...
        Ja eiköhän se ole kuitenkin hyvin pieni osa, joilla oikeasti on rakennevika, ja ihan samoissa määrin kuin muissakin kokoluokissa pysyy.
        Terve, paikkansa tietävä (tai ei itseään korostaa haluavan), kunnolla sisäsiistiksi opetetun koiran käytös on myös erilainen, kuin puhtaasti merkkaavan, jos sisälle on tullut.

        Enpä ole myöskään lukenut /kuullut mitään tutkimustodisteita, että olisi jokin periytyvä rakennevika.


      • En minäkään ole lukenut. Tällaista vain kuullut, mutta mitään faktaa asiasta ei ole. Itsekin uskon enemmän välinpitämättömyyteen ja laiskuuteen.


    • Merkkaa reviiriä,vaan miksi?Ei auta kuin etsiä syy,en usko näihin hajuste hommiin,tuttavani jopa leikkautti koiran vaikka piti olla valio lisääntymään ja oli huomattavasti vanhempi.Muuttivat ok-taloon loppui merkkaaminen.Kysy näiltä kennelien suosimilta kouluttajilta,vaikkei olisi puhdas rotukoira.Se voi olla toinen koira,perheen lapsi,vaikka leikki nalle jolle vetää rajaa,syy jäi mysteeriksi ainakin tuntemani koiran kohdalla.

    • Ensin kannattaa selvittää syy (tosin kuvauksesta epäilen merkkaamista). Tuon ikäinen ei välttämättä ole vielä sisäsiisti niin, että pidätyskyky on muodostunut. Joskus saattaa mennä ihan vuoteenkin asti, eikä ole koko kysymys.
      Myös terveysjutut voi aiheuttaa, lähinnä noit, jotka jo mainittiin. Tarkastaa nekin voi.
      Yleensä kertoo paljon, miten koira toimii, miten pissaa, miten sitä tulee ym.
      Mutta tuo vaatteiden päälle ym.viittaa kyllä nimenomaan merkkailuun.
      Ja merkkaus mielestäni johtuu ihan joko/ja auktoriteettiongelmasta koiraan nähden tai/ja sijaistoiminnasta. Pikkukoirat on monet rodut HYVIN aktiivisia ja monesti hyvin "seksuaalisia". Jos ne ei pääse aktiivisuuttaan kunnolla purkaamaan, niin fyysisesti kuin henkisesti (monet rodut on myös hyvin älykkäitä) kunnolla, niin ne hyvinkin keksii merkkaamisjutut. Siihen kun lisää päälle, että niitä ei pidetä koirina, vaan suhtaudutaan "löysemmin" kuin isoihin tovereihin, vaikkakin monet rodut on hyvinkin vahvatahtoisia, niin helposti ne alkaa korostaa itseään tavalla tai toisella. Merkkaaminen on yksi juttu. Useasti mukana on muutakin käytösongelmaa.

      Leikkaus auttaa tai ei...Riippuu mikä on hormoonien osuus, mikä auktoriteettipuolen osuus. Myöskin joku on voinut kehittää tavan (sijaistoiminnan) merkkaamisesta niin vahvaksi, että ei ilman yleisesti puuttumista koiran asemaan saa pois ja kunnon virikkeistämistä.

      Enpä usko mihinkään rakennevikaan, kun puhutaan merkkaamisesta. Voihan toki jollain harvalla olla siinäkin vikaa, siinä määrin kuin muutenkin sairauksia ylipäätään on, mutta senhän pystyy lääkäri selvittämään. Enpä kuitenkaan ole yhtään todisteita moisesta kuullut... Jos on terveydellistä vikaa, sen näkee miten koira toimii ym.
      En myöskään usko mihinkään geneettiseen tuolta osin. Tai sitten kiinnostaisi nähdä selkeä ja kattava tutkimus, miten tehty ym.

      Kyllä isoissakin niitä sisälle merkkaajia on. Mutta vähemmän, koska ylipäätään suhtaudutaan niihin vähän erilailla monesti. Harvemmin sitä myös muille kerrotaan..
      Pikkurodut kun on saaneet jonkun ihme sisällepissaamiseen maineen, niin se on niillä taas helppo kuitata sillä...

      • Koiranomistaja

        Kiitos paljon! Minusta tuntuu että tämä on seksuaalikäyttäytumistä. Tofu on todella fiksu koira ja muuten todella mukava ja sosiaalinen vastaus auttoi todella paljon! Voiko olla että liittyy myös siihen että talossa yksi toinen uroskoira 6v englanninbulldogi?


      • Voi toinen poika edesauttaa hyvinkin merkkailua. Nuorella uroksella kun saattaa olla tarve yrittää "nousta ylemmäs" toiseen nähden. Ei se aina tarvi olla "aggressiivisen oloista" toista kohtaan, vaan voi olla hyvinkin hienovaraista näyttämistä, kuten merkkailua.

        Nyt vaan pikkumiehelle riittävästi liikuntaa (sopeutettuna ikään kutenkin vielä), ja paljon aivotoimintaa. Fiksut koirat nimenomaan tarvii paljon haastetta sinne ylöpäähän :D, niin sekin saattaa jo paljonkin vähentää sitä alapäällä ajattelua :D Vaikka opeta tottelevaisuusliikkeitä, vaikka jotain temppuja, kunhan joutuu rasittamaan päätään oikeaoppisesti. Ym.
        Sitten riittävän napakasti kasvatat sen pikkumiehen, mutta toki rakastavasti :), että se huomaa olevansa hyvässä ja turvallisissa käsissä.
        Jonkin harrastuksen voisitte myös keksiä, niissä saa myös hyvää auktoroteettiä ja ohjattavuutta koiraan ja koira saa purkaa tarmoaan.
        Jos ihan mahottomalta tuntuu, niin kannattaa käydä jollain pätevällä ongelmakoiraohjaajalla hakemassa lisää neuvoa tarvittaessa.
        Leikkaus myös saattaa avittaa kokonaisuudessa, varmuutta ei voi antaa. Mutta jos siihen päätyy, niin kannattaa se tehdä suht pian, koska muuten opittu käyös saattaa jäädä päälle, vaikka hormoonien vaikutus "deletoitaisiinkin" minimiin.

        Hyvää jatkoa pikkumiehelle !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe