Voiko tukiperhettä vaihtaa?

Isä.kysyy.tukiperheestä

Meillä lapsi on käynnyt tukiperheessä jonkin aikaa, mutta asia vaikuttaa aika lailla pakkopullalta sekä lapselle että tukiperheelle. Mitään tunnesidettä ei ole syntynyt puolin tai toisin, oma arvelumme on että perhe ottaa lapsen lähinnä siitä saatavan pienen korvauksen vuoksi.

Tukiperheistä on kova pula. Mahtaako palstalta löytyä kokemusta tai näkemystä uuden tukiperheen saamisesta jos irtisanoo nykyisen tukisuhteen?

11

143

Vastaukset

 • Kyllä voi vaihtaa,mutta jos tiedossasi ei ole vaihtopaikkaa voi uuden löytymiseen mennä pitkäkin aika.
  Meillä lopetti tukipoika,kun kertoi ettei halua tulla meille,mutta äiti pakottaa. Koin sen jotenkin kauheaksi tilanteeksi,kun poika oli ainoa muksu,eikä meilläkään ollut kavereita. Tiedän,että pääsi tukilapseksi perheeseen jossa oli muita samanikäisiä. Kannattaa jutella lapsenkin kanssa,mitä mieltä hän on asiasta. Niin,tietysti lapsen ikä huomioon ottaen ja tukiperhe tarpeet.
  Käyhän meillä tosihaastavat tukisisarukset,jotka vaihtoivat taas paikkaa ajan puutteen vuoksi, muttei voitu yhdistää tämän ainokaisen kanssa,juuri tuon haastavuuden takia. Ps. ainahan ei myöskään kemiat kohtaa. :)

 • Ilmanmuuta tukiperheen voi vaihtaa. Eihän ole mieltä pitää kiinni tukiperheestä vain sen takia, että tukiperheitä on vähän, ja esim että lapsen pitäisi olla kiitollinen siitä mitä on saatavilla.

  Ilmoitus riittää.

  Millasia ne tukien määrät oikein on nykyään? N. 20 v sitten tukihlö ei ainakaan tienannut yhtään...tukihlö sai korvauksen esim matkasta / huvipuistopäivästä / kahvilassakäymisestä kuitteja vastaan. Tukiperheen korvauksista en tiedä, mutta muinoin aikanaan ymmärsin, että kuitteja vastaan sai rahat takaisin.

  • Onko jollakin ajantasaista tietoa, miten tukiperheen vaihdosta ilmoitetaan? Meillä olisi uusi tukiperhe valmiina, mutta hankala tilanne kun vaihtoon ei meinata suostua..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko jollakin ajantasaista tietoa, miten tukiperheen vaihdosta ilmoitetaan? Meillä olisi uusi tukiperhe valmiina, mutta hankala tilanne kun vaihtoon ei meinata suostua..

   Miksi ei suostuta? Jos tukiperhe käynnyt koulutuksen sekä heillä on tilaa ja halua
   niin en ymmärrä miksi eivät voi vaihtaa...


 • Vaihtoon vaan.

  • Meillä useita vuosia ollut monia tukilapsia. Olemme vanhempi pariskunta ja meille tämä on antoisaa ja ihanaa vaihtelua tasaiseen arkee . Meillä ei ole omia lapsia. Mummolaksi nimittävät. Kaikkien kanssa on mennyt tosi hienosti ja lapset ovat mielellään tulleet meille.

   Nyt kuitenkin kohdalle sattunut lapsi kuka ei halua tulla meille( käynyt puoli vuotta). Lapsi on esi-murrosikäinen.
   Olemme sitä mieltä ettei lapsen tarvitse tai pidäkkään tulla meille.
   Lapsen äiti kuitenkin TÄYSIN eri mieltä. Sanoo tarvitsevansa oman jaksamisen vuoksi välillä hengähdys tauon.
   Haluaisin että lapselle etsitään uusi tukiperhe, Olen tämän myös sanonut sosiaalipuolelle sekä äidille.Ehkä olemme liian mummoja/pappoja tämän lapsen tarpeisiin.
   Lapsen äiti kuitenkin haluaa että lapsi käy juurikin meillä. Ei halua uutta tukiperhettä ja pakottaa lapsen tulemaan meille. Tämä ei kyllä ole kivaa lapselle eikä meille.
   Haluan lopettaa kyseisen lapsen käynnit meillä, peläten kuitenkin miten äidin jaksamisen käy. Äidillä ei minkäänlaista tukiverkostoa omasta takaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Uusi tukiperhe ei välttämättä korjaa tilannetta, lapsen haluamisen kohdalla tai tukiperheitä ei yksinkertaisesti vain ole.
   Ystäväni lapsi kävi usean vuoden tukilapsena "mummolassa" ja oli kyllä ihanat mummo ja pappa ja paikka oli maalla( onkohan sama???)
   Jos omat lapset olisivat tarvinneet vastaavaa tukitoimea niin olisin todellakin halunnut että olisivat päässeet heille.


 • Ihan sama, onko paikka kaupungissa vai maalla. kaikki riippuu siitä, ovatko ihmiset sopivia tehtävään. Maaseudulla olevia paikkoja ihannoidaan turhaan, jos tukiperhe tai sijaisperhe kaltoinkohtelee. Siellä lapsi sitten turvattomana killuu metsän keskellä.,

  • Totta puhut. Sopivuus tärkeintä. Kuitenkin tämä "mummula" on oikeasti rakastavien aikuisten paikka.
   Tukiperheeksi haluaa
   1.taloudellisista syistä, haluaa rahaa viikonlopusta
   2. Omien lasten kaveriksi toisia lapsia.
   3 lapseton pariskunta leikkii perhettä.
   4.oikeasti haluavat tukea ja auttaa lapsia ja heidän vanhempiaan.

   Olkaa tarkkoina mihin lapsenne menevät.
   1 ja 2 perheet ovat hyvin nähtävissä.
   Kolmosista sekä kakkosistakin löytyy hyviä rakastavia perheitä.
   Näitä nelosia on harvassa!
   Joskin niitäkin löytyy. Harvassa kuitenkin ovat.


  • Lapset palautetataan omille vanhemmilleen-
   "tukiperheitä" ja sairaita "lastensuojelun-" viranomaisia ei tarvita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lapset palautetataan omille vanhemmilleen-
   "tukiperheitä" ja sairaita "lastensuojelun-" viranomaisia ei tarvita.

   Höh, en kyllä ymmärtänyt mitä tarkoitat sairailla viranomaisilla... kyllä niin vanhemmista, tukiperheistä ja lastensuojelustakin löytyy puutteita. Lasten hyvinvointihan pitäisi mennä kaiken edelle. Oma lapseni oli tukiperheessä kun itselläni oli heikko vaihe elämässäni. Kaikki meni hyvin ja sain asiani kuntoon.
   Tukiperhe on ihan eri asia kuin lasten huostaanotto


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.