Ubuntu ja bluetooth

ViittäVailleWindows

Uusin ubuntu ajossa. Versiota en pysty antamaan, koska sitä ei näe mistään.

Bluetooth ei toimi. Paritus onnistuu, mutta sen jälkeen mikään ei toimikaan. Valikot eivät pysy todellisen tilanteen tasalla. Jos bluetooth on off-tilassa, bluetooth voi silti olla kytkettynä laitteeseen. Välillä bluetoothia ei saa on-tilaan ja välillä ei saa off-tilaan. Kun kytken laitteen, sininen valo syttyy siihen, mutta en pysty hakemaan settings-sound -valikosta laitetta jotta ääni menisi bluetoothin kautta. Vain sisäinen äänikortti näkyy.

Olen kokeillut kaikki maat ja taivaat ja käynyt sadoilla nettisivuilla. Mikään ei auta. Kun buuttaan live-ubuntulla, kaikki toimii.

Uudelleenasennuskaan ei auta.

Myöskään koneen vaihto ei auta. Bluetooth näyttää olevan täysin rikki. Mikä softa on niin huonosti tehty, että siinä on valikoissa laskuri? Kun painat off, se näyttää off, vaikka olisi päällä. Kun painat on, se näyttää on, vaikka ei olisikaan päällä. Tällaista softaa tein silloin kun harjoittelin itse ohjelmointia ekaa kertaa koulussa. Myöhemmin sitten keksin, että valikon pitää näyttää sitä tilaa mikä oikeasti on päällä, ei sitä tilaa mihin on pyritty. Aika hassua että tällä tasolla ollaan.

No enhän mä tämän kanssa enää jaksa. Puhelimesta katsotaan videot ja kuunnellaan musat. Ubuntun sivuiltakaan ei löydy muita apuja kuin että "onko bluetooth päällä". No hei ehkä se on päällä, tai mistä minä sen tiedän.

Nyt tulee huuto että provot pois palstalta. Mutta ei ole provo. Voin postata tänne vaikka minkä outputin jos joku haluaa. Tai voisin, mutta vittuilijoille tietenkään en voi.

Oikeastaan se mun pointti oli, että kyllä tuo gnome on pahasti rikki. Se on ihan sökö. Ja jos haluaa jonkun muun työpöydän niin kai kaikki pitäisi taas aloittaa alusta. Mikä ihme saa minut edes yrittämään tätä, tässähän tuli windows mukana oletuksena josta minulla onneksi on image.

5

64

  Vastaukset

   • Niin, tosiaan tekstissäni mainitsin, että paritus onnistuu ja sininen valo syttyy laitteeseen. Mitenköhän nyt tuon antamasi kymmenen sekunnin linkin avulla pystyn laittamaan homman kondikseen? Että kun olen jo parittanut ja kytkenyt laitteen, niin sekö pitäisi tehdä uudestaan?

    Toki juuri tämäntasoisia helppejä ubuntun dokumentaatiosta löytyy, muuta ei sitten löydykään.


   • alkup kirjoitti:

    Niin, tosiaan tekstissäni mainitsin, että paritus onnistuu ja sininen valo syttyy laitteeseen. Mitenköhän nyt tuon antamasi kymmenen sekunnin linkin avulla pystyn laittamaan homman kondikseen? Että kun olen jo parittanut ja kytkenyt laitteen, niin sekö pitäisi tehdä uudestaan?

    Toki juuri tämäntasoisia helppejä ubuntun dokumentaatiosta löytyy, muuta ei sitten löydykään.

    Ohjeet yleensäkin ovat homman hoitamiseen alusta alkaen koska kukaan ei voi tietää mitä keskeneräisessä asennuksessa on tehty tai jätetty tekemättä.


   • ihateubuntu kirjoitti:

    Ohjeet yleensäkin ovat homman hoitamiseen alusta alkaen koska kukaan ei voi tietää mitä keskeneräisessä asennuksessa on tehty tai jätetty tekemättä.

    Niin, ja siihen ne ohjeet sitten jäävätkin. Eikä tämä ole keskeneräinen asennus, mistä sinä sellaisen keksit?


   • alkup kirjoitti:

    Niin, ja siihen ne ohjeet sitten jäävätkin. Eikä tämä ole keskeneräinen asennus, mistä sinä sellaisen keksit?

    Jos joku ei toimi niin ei se ainakaan valmis ole.
    Löysitkö edes sitä versiota?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   264
   10723
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   189
   5720
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5500
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4628
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3241