Hyvä syy opiskella

Harjoittelia

Kysymys numero 226: Jos elämämme määräytyy aika-paikka -tilan ulkopuolella tekemämme päätöksen perusteella, toisin sanoen sen valinnan perusteella kumpaa opettajaa kuuntelemme, niin mitä järkeä on yrittää persoonallisen itsemme avulla muuttaa yhtään mitään? Miksi edes tehdä työkirjan harjoituksia, jos ne kerran tehdään pienen itsen toimesta? Luulen kyseleväni sen perään, mitä roolia se itse, joka luulen olevani, esittää laajemmasta näkökulmasta katsottuna?

Vastaus: Hei, asia ei ole ollenkaan niin toivoton kuin esität! Ensinnäkin sinun on hyvä ymmärtävää – vaikkakaan se ei ole sinun kokemuksesi – että se itse, joka luulemme olevamme, ei aio tehdä eikä tee yhtään mitään täällä maailmassa. Se itse ei ole mitään muuta kuin heijastus mielessä olevista ajatuksista. Mieli on se, joka tekee kaiken – siellä on kaikki valta. Kysymys on vain siitä, että olemme pettäneet itseämme sen suhteen, keitä me olemme. Ajattelemme olevamme pikemminkin varjoja kuin se valo, jota ilman mitään varjoa ei voi olla olemassa. Niinpä kaikki, mitä koemme tekevämme maailmassa, on varjoa tai projektiota siitä mielemme valinnasta – usein tiedostamattomasta – kumpaa opettajaa kuuntelemme. Pitkään aikaan emme ole tienneet, että mitään muuta opettajaa olisikaan kuin ego. Myös valintamme egon hyväksi on unohtunut. Tämä on tietysti ollut myös egon päämäärä, sillä näin me näytämme olevamme mieltä vailla. Uskomme ajattelevamme aivoillamme – mestarillinen harhautus! (Ot.92.2) – emmekä enää ole tietoisia siitä, että meillä on mieli, vaikka tietoisuus on ainoastaan mielen ominaisuus. Jos emme tiedä, että meillä on mieli, sen muuttaminen on paljon vaikeampaa. Sehän on tietysti myös egon päämäärä.

Mieti antamaasi esimerkkiä työkirjan harjoitusten tekemisestä. Niitä ei todellisuudessa tee se itse, joka luulemme olevamme. Kokemus tehtävien lukemisesta ja harjoittelemisesta täällä maailmassa on heijastusta siitä valinnasta, joka tehdään mielessä. Valinta projisoituu sitten illuusio-itsen tekemisenä täällä maailmassa. Kaikki oppiminen tapahtuu mielessä. Koska olemme vielä liian pelokkaita näkemään itsemme mielenä, koemme yhä kaiken ikään kuin se itse, joka luulemme olevamme täällä maailmassa, olisi tämän kaiken valinnut ja tehnyt. Näennäisestä kokemuksestamme täällä maailmassa on kuitenkin se hyöty, että voimme käyttää sitä ilmapuntarina, joka auttaa meitä tunnistamaan, kumman opettajan puoleen tosiasiallisesti olemme mielessämme kääntyneet. Useimmissa tapauksissa mielessä tehty valinta tehdä työkirjan harjoituksia on valinta kääntyä poispäin egosta, kohti Pyhää Henkeä. Oppimista siis tapahtuu koko ajan, mutta se joka oppii, ei ole minun itseni. Se on aina vain seuraus eikä koskaan minkään syy. Toistan vielä: koska olemassaolomme mielenä on liian pelottavaa hyväksyä, koemme oppimisen tapahtuvan sen pienen itsen tasolla, joka kuvittelemme olevamme.

Jatka siis kaikin mokomin työkirjan harjoitusten tekemistä ja harjoita anteeksiantoa täällä näennäisen elämäsi luokkahuoneissa. Nämä ovat niitä tilaisuuksia, jotka Jeesus pyytää antamaan hänelle, jotta hän voi auttaa meitä muuttamaan mielemme niin kauan kun vielä kuvittelemme olevamme kehoja siihen saakka, kunnes syyllisyydellä ei enää ole otetta mieliimme, emmekä enää tarvitse kehoa ja persoonallisuutta puolustuskeinona syyllisyyttä vastaan.

1

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entä

      ”Miksi tehdä työkirjan harjoituksia?”

      Kannattaa ne ainakin lukea läpi, näissä puitteissa. Tuskinpa ”Pyhä henki” on kellon kanssa ottamassa aikaa, että menikö nyt ihan minuutilleen tämäkin harjoitus. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe