Fordin 1.0Ecoboost 140hv!!!

ST_fiestamies

Uuteen Fiesta ST-lineen saa 1.0ecoboostin jossa on 140hv!!
Aika hyvin "litran mitalta", vai mitä!? Sellainen meni tilaukseen, mutta toimitukseen menee vielä useampi kuukausi.. :(

Omalla 125hv 1.0 Focuksella on ajettu 117tkm, eikä mitään vikaa ole ollut. Eiköhän tuohon tehokkaampaankin voi luottaa yhtä hyvin ja fiesta on pienempikin kuin focus! Nettiautossa on jo 180tkm ajettukin Focus myynnissä! Eli kyllä se kestää vaikka 90% kavereista/tutuista epäili 3v. sitten, että "tuo kone ei 100tkm ehjänä nää"!!

15

1957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3463634

      No iso vapari kestää helposti 500tkm joten odotellaan nyt vielä hetki ennen mitään johtopäätöksiä.

      Vai monellako moottoripyörällä on ajettu esim 300tkm? Kertoo hyvin näistä pienistä korkeaviritteisistä koneista...

      • koviapelejä

        Monessako moottoripyörässä on turbo? Sillähän se teho saadaan, eikä kierroksilla niin kuin moottoripyörissä! Luulen että nuo pikku moottoritkin kestävät ihan hyvin 300-400tkm.

        Mutta paljon on tehoa 1.0Litraiseen tuo 140hp..vaikka onhan Fordilla 1.0 josta otetaan 200hp, sitä käytetään mm. formula fordeissa!


      • Tietäjä1

        Eipä kestä helppsti iso vapari 500 tkn. Otapa selvää. Vain nuutamalla merkillä mahdollista ja niilläkin marginaalilla. Mm paljon mainostettu toyota on pääsääntöisesti (90%)paalattu ennen 300tkm.


      • 32734734537
        Tietäjä1 kirjoitti:

        Eipä kestä helppsti iso vapari 500 tkn. Otapa selvää. Vain nuutamalla merkillä mahdollista ja niilläkin marginaalilla. Mm paljon mainostettu toyota on pääsääntöisesti (90%)paalattu ennen 300tkm.

        Aika harvoin ne paalatan konerikon takia. Joten kyllä koneet kestää usein 500tkm kun on iso vapari. 350tkm taitaa olla huonoin kesto mihin itse olen törmännyt, mazdan 1.6 koneestä kärähti silloin kansipahvi kun termari jumittui kiinni. Silloin kone jouduttiin aukaisemaan kansipahvin vaihdon takia, itse autolla ajettiin pitkälle yli 400tkm eikä koneessa muita ongelmia.

        Eli tuo pikkuturbon 180tkm ei ole vielä mitään. Vasta kun päästään 300tkm kohdalle niin voidaan edes jotenkin vertailla isomman vaparin kestoon. Joten älkää nyt pikkuturbojen puolustajat vielä kusko housuihinne innosta.


      • moteistapajalta
        Tietäjä1 kirjoitti:

        Eipä kestä helppsti iso vapari 500 tkn. Otapa selvää. Vain nuutamalla merkillä mahdollista ja niilläkin marginaalilla. Mm paljon mainostettu toyota on pääsääntöisesti (90%)paalattu ennen 300tkm.

        No kyllä väitän että toyotan koneet kestää paremmin kuin fordin bensavehkeet
        Mitä moottoripyöriin tulee niin kyllä yli 200tkm ajetaan esim. Suzuki banditilla ja hayabusalla jos kunnon öljyt pidetään koneessa..
        jokainen tajuaa että 20tkm öljynvaihtoväli alkaa olla maksimi, 30tkm selvästi liikaa, toki esim. volkkariin onkin jo lisätty uutta vanhan joukkoon...


    • valinnan_vaikeus

      Itsekin suhtaudun skeptisyydellä noiden teho-pikkukonneiden mekaaniseen kestävyyteen pitkällä aikavälillä ja tämä täysin automerkeistä riippumatta, eikä nuo nykyiset tappohuolto 'Long Lifet' ainakaan edesauta tilannetta.

      Alan saarnamiehet saavat julistaa mitä halavat, mutta itselleni auto kuin auto, niin periteiseen malliin 10 tkm tai kerran vuodessa uudet öljyt ja laadukas suodatin. Maltillinnen kustannus mekaniikan hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden puolesta.

      Fordilla on myös 1,6 Ecoboost 150hv ja se on saatavilla ainakin joihinkin automalleihin muistaakseni 6-lovisen automatin kanssa, mutta en tiedä onko kyse mehumaijasta vain robotilaatikosta.

      Paljon pätkäajoa ja siksi seuraavaksi käytetyksi bensakoneista ja automaatillista katsellessa on vaikeea löytää mielekästä ja hyvämaineista yhdistelmää.

      Yhtenä kriteerinä on se, ettei auto saa olla matala 'perusauto' sillä liian hankala aina kaivautua kuopasta ylös ja vielä hankalempaa ahtaissa rinnakkaisparkeissa, eli jokin SUV ta tilaautotyyppinen tai jopa pieni pakettiauto.

      Harmi, että Ford Courrier on hieman liian lyhyt, vain 1.62m takatilan pituus, saisi olla noin 15cm lisää. Muutoin tuo Courrier mielyttää muotoilultaan enempi kuin hieman 'päänsärkyisesti' muotoiltu isoveljnesä Connect.

      Kummassakin ongelmana moottoritarjonnan rajallisuus (EU-ekopolitiikasta johtuen), pienet dieselit tai litran pikku-bensa ja automaatti hyvin harvinainen.

      Tuo 1,6 Ecoboost 150hv automaatilla on kuulema saatavissa Connectiin, mutta en tiedä onko saatavilla myös sen Vaniin henkilömallin lisäksi (muutenkin vaikuttaa tilaustavaralta, ei edes koeajettavissa). Hieman käytettyinä niitä ei ole missään.

      • valinnan_vaikeus

        Niin, lisäys edelliseen. Ilmeisesti melko moni ei edes tiedä miten turboja tulee käyttää ja siksi saavat ne leikaamaan kiinni ennen aikojaan, eli turbo-ongelmia on tiedossa yhä enempi kun nuo ko. koneet yleistyvät.

        Sama tilanne automaattilatikoiden suhteen joita niitäkin tulee osata käyttää oikein, josa mehumaijalla ja robotilaatikolle on omat oikeat käyttötapansa, muten saa laatikon rikki vaika se olisikin niiden hyvämaineisten ja kesktävien listalla.

        Nykyisin käytteyn auton osto on niiden teknologiasta johtuen tullut yhä riskialttiimmaksi.


    • KOVAmyllyON

      Tietoa Fordin 1.0 ecoboostista!

      •Fordin 1.0-litrainen EcoBoost-moottori palkittiin 2016 International Engine of the Year -kilpailun ”Paras alle 1.0-litrainen moottori” -kategoriassa viidettä kertaa peräkkäin – huolimatta lisääntyneestä globaalista kilpailusta alle 1.0-litraisten luokassa. Paneeli, joka koostui 65 autotoimittajasta 31 eri maasta, nimesi taloudellisen, kolmisylinterisen EcoBoost-moottorin “Parhaaksi alle 1.0-litraiseksi”, ja se on voittanut sarjansa joka vuosi lanseerauksestaan lähtien. Tänä vuonna se jätti taakseen 32 kilpailevaa moottoria eli 19 enemmän kuin vuonna 2012.

      •Voitto on Fordin polttoainetehokkaalle ja sporttiselle moottorille yhdeksäs, ja se on aiemmin voittanut vuoden moottori -tittelin ennätykselliset kolme kertaa sekä parhaan tulokkaan palkinnon; tämä moottori löytyy joka viidennestä Euroopassa myydystä Fordista

      •Mullistava 1.0 litran EcoBoost on luokkansa ykkönen ajettavuudessa, suorituskyvyssä, taloudellisuudessa, hienostuneisuudessa ja teknologiassa. EcoBoostin nerokkuutta hyödynnetään nyt uusissa EcoBlue-dieselmoottoreissa

      "1.0 litran EcoBoost-moottori, joka on saatavilla 100, 125 ja 140 hevosvoiman versioina ja jopa 180 hevosvoimaisena Ford Fiesta R2 -ralliautoon, liikuttaa autoja 72 maassa ympäri maailman. 140 hevosvoiman versio tarjoaa paremman tehoja litralla -suhteen kuin Bugatti Veyron.
      Formula Ford, jossa oli 205 hevosvoiman versio moottorista, kiersi Saksan kuuluisan Nürburgring-radan 7 minuutissa ja 22 sekunnissa, eli nopeammin kuin esimerkiksi yli 600-hevosvoimainen Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo ja Pagani Zonda!!"

    • voorrti
      • Anonyymi

        Hyvää vai huonoa mainetta.

        Amerikassa kuluttajaviranomainen vetänyt oikeuteen Fordin näiden Eco Boost moottoreiden tähden.


    • Anonyymi

      Isoimmat lukemat mitä on täällä käynyt huollossa niin noi 1,0 ecoboostit on yli 400 tkm.

      • Anonyymi

        Sentään joku onnenkantamoinenkin!
        Ei ne kaikki hajoa alta sadantuhannen.


    • Anonyymi

      117 t Km.
      Se päivä on jo lähellä, kun on aika
      mielipiteen vaihdoksen.
      Forti opettaa tulet vielä näkemään.

    • Anonyymi

      Eco boostissa on huonoin lämmityslaite mitä kohdallani on koskaan sattunut.

      • Anonyymi

        Ei auto-lehden testaaja voi ryhtyä moittimaan testaamaansa autoa.
        Loppuisi testattavat nopeasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe