Mitä pitkän lennon aikana voi tehdä?

Ensikertalainen.olen

Ideaalitilanne olisi jos saisi nukuttua mutta kuka koneessa saa nukuttua etenkin kun kone lähtee puoliltapäivin ja on virkeä. Persehän siinä puutuu kun joutuu istumaan 12 tuntia tai vielä paljon pidempään. Eikä oikein viitsi ryypätäkään joten miten ajan saa kulumaan? Eikö penkit ole pienet ja epämukavat?

25

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GuteReise

      Itse syön lennolla kevyesti,kallistan istuimen makuuasentoon ja nukun.Kaukolennoilla matkustamo pidetään pimeänä myös päivällä ja ikkunaluukut alhaalla.
      Mikäli herään,haen pientä purtavaa buffet`ta tai katson menusta mitä olisi saatavilla,napostelen ja uni tulee taas.

      • ikkunaluukku.auki

        Eikö luukuista saa ihailla maisemia jos on esimerkiksi ostanut ikkunapaikan.


      • lslsldldmzmzzm
        ikkunaluukku.auki kirjoitti:

        Eikö luukuista saa ihailla maisemia jos on esimerkiksi ostanut ikkunapaikan.

        Kyllä ne ikkunat normisti pimennetään "yön ajaksi".


      • platina1

        Olet lentänyt ainoastaan paikallisesta räkälästä ulos tai korkeintaan vyölaukkuveijon ja lippalakkilaurin kanssa charterlennolla johonkin paskakohteeseen.. Matkustamossa saa kyllä olla luukut aivan vapaasti auki jos lennetään valoisaan aikaan. Äläkä vittu kallista sitä penkkiä ainakaan minun syliini tai silmälappusi ja pumpattava tyynysi lentävät valonnopeudella vittuun päästäsi ja paska turahtaa vaaleanpunaisiin "lentoverkkareihisi"!!


      • GureReise
        platina1 kirjoitti:

        Olet lentänyt ainoastaan paikallisesta räkälästä ulos tai korkeintaan vyölaukkuveijon ja lippalakkilaurin kanssa charterlennolla johonkin paskakohteeseen.. Matkustamossa saa kyllä olla luukut aivan vapaasti auki jos lennetään valoisaan aikaan. Äläkä vittu kallista sitä penkkiä ainakaan minun syliini tai silmälappusi ja pumpattava tyynysi lentävät valonnopeudella vittuun päästäsi ja paska turahtaa vaaleanpunaisiin "lentoverkkareihisi"!!

        En lennä sinun "platina1" kanssa samassa matkustusluokassa. Sinulla on Sossun ja Resisadaman platinakortti.


      • 4454544
        lslsldldmzmzzm kirjoitti:

        Kyllä ne ikkunat normisti pimennetään "yön ajaksi".

        kerrotko miten ikkunat pimennetään yöksi?


      • tietoaon

        Stuertti käy ulkopuolelta vetämässä verhot ikkunoiden eteen. Näin matkustajat eivät voi itse vaikuttaa asiaan.


      • skskssns
        4454544 kirjoitti:

        kerrotko miten ikkunat pimennetään yöksi?

        Joko vedetään ikkunqn paneeliverho alas tai viimeksi kun lensin BA:n B787:lla niin siinä ikkuna tummui napista painamalla eikä sitä saanut "yöllä" kirkkaaksi.


    • MoniaKaukolentoja

      Laita herätyskello soimaan yöllä 02-03 aikaan helpottaa koneessa nukkumista ja timelagiä. Ota kirja mukaan, älä tuijota kirkkaalta screeniltä elokuvia. Edelliselle joka ihailee maisemia ihmettelen kuinka niitä voi ihailla kun koneet lentävät 13000 km korkeudessa pilvien yläpuolella?

      • voihöpöhöpötaas

        Kyllä minulle on sattunut Siperian ylityksellä esim. Tokiosta tai Pekingistä Helsinkiin pilvetön taivas. Hyvin voi ihailla milloin erämaata, milloin suuria jokimaisemia ja milloin mitäkin. Tietäisit, jos lentäisit. ;)


      • platina1

        Vai että oikein 13000 km korkeudessa. Kyllä uudemmat matkustajakoneet nipin napin tuolle korkeudelle pääsevät kevyenä, mutta hyvin harvoin kiipeävät. Voi helvetti näiden komvorttikeijojen ja silmälappusannojen asiantuntemusta.


      • hgdfdhdhd

        yksikään matkustajakone ei nouse 13000 kilometriin. pojilla on skaalat ihan hukassa


    • lukeminenonparas

      Minulla on aina kirja viihdykkeenä.
      Joskus lennoilla näytetään kiinnostavia elokuvia.
      Lentokonetilaa käyttäen voi pelata pelejä yms. kun on älykännykkä tai tabletti matkassa. Osa kuuntelee musiikkia.

      Joskus viereen sattuu kiinnostava ihminen, jonka kanssa juttua riittää.

      • Teinitohtori

        Sitä mielenkiintoista vastakkaisen sukupuolen edustajaa voi houkutella lähtemään yhdessä toilettiin ja liittyä kymppikerhoon.


    • Boset

      Hanki hyvät vastamelukuulokkeet, niillä on mukava kuunnella musaa ja leffoja normaalilla äänenvoimakkuudella. Voi myös olla kuuntelematta mitään, kuulokkeiden vaimentamana koneen sisämelu rasittaa paljon vähemmän kuin muuten tekisi.

      Hyvää lukemista, unta palloon jos suinkin onnistuu. Välillä jaloittelua sinne buffettiin vaikka.

    • nomorespider

      Minä lensin Bangkokista helsinkiin ja pelasin kännyllä koko matkan spider pasianssia.En saanut läpi:(. Onneksi finnairin uusissa koneissa on jokaisen penkin selkämyksessä lataus pistoke.

    • santtu-1975

      Noilla pitkillä lennoilla tulee lähinnä katseltua elokuvia koneen viihdejärjestelmän kautta, esim Helsinki-Bangkok välillä on "normiannos" se 3-4 elokuvaa/suunta. Nyt etenkin tämän uuden Airbus 350:n näytöltä elokuvien katsominen on ihan oikeasti mukavakin kokemus , kun Finskin vanhempien Airbussien (siis se ensimmäinen penkkikohtainen viihdekeskus sukupolvi, kakkos sukupolvi oli jo kohtalainen) kohdalla elokuvien katsominen oli vähemmän nautittivaa erittäin pienen ja huonolaatuisen näytön takia.

      • JaakkoTiskanen

        Osta silmälasit.


    • vinkkejäolehyvä

      Yli kymmenen tunnin lennolla on useimmiten kaksi ateriaa, ja lähes kaikissa koneissa on viihdejärjestelmä. Osassa on myös usb-liitäntä eli omaa kännykkää/ tablettia voi ladata, kunhan käyttää lentotilassa. Itse olen lentänyt noin pitkiä vain yöllä, mutta pari tuntia alussa nousu, ruokailu yms, sitten pari leffaa, muutama tunti unta, herätys ja pienempi ruoka, ja laskeutumiseen valmistautuminen. Noin pitkää aikaa ei saa koskaan istua paikoillaan, veritulppariski kasvaa suureksi eli useamman kerran pitää jaloitella. Alkoholia en suosittele ottamaan ylenmäärin, koneessa tulee nopeasti huono olo, koska ilma on niin ohutta.

      • gfdr

        Joo usb on kyllä kiva. Siihen voi laittaa kännykän/tabletin ja katsoa 10 tuntia sitä kun se latautuu. Vai että oikein ohut ilma? Oletko koskaan kuullut että koneet paineistetaan ja ilmanpaine on aika lähellä maantasoa. Taas joku komvorttikaisa esittelee olematonta asiantuntemustaan joka on kerätty viikonpakettimatkoilta.


    • avutonkansa

      Taas tämä sama avuton porukka ihmettelee tekemisen puutetta. Onhan tämä asia jo käyty läpi aiemminkin, eli kangaspuut virität tai käytävällä alat napatanssille-pasijaanssi ovat tuntematon-vielä tuossa vaiheessa matkaa..Jotkut ovat jopa paperikoneen kasanneet ajankulukseen. On se kumma,ettei aikuinen ihminen edes osaa keskittyä kirjaankaan nykyään saadakseen ajan kulumaan, tosin se ajan kuluminen vie kohti hautaa-sitäkö pitäisi kiirehtiä?

      • KirjoissaTäytyyOllaKuvia

        Se katsos aika noloa aikuisen ihmisen lukea sarjakuvalehtiä pitkillä lennoilla.


      • MitäNoloaSiinäOn
        KirjoissaTäytyyOllaKuvia kirjoitti:

        Se katsos aika noloa aikuisen ihmisen lukea sarjakuvalehtiä pitkillä lennoilla.

        Mitä noloa on siinä että aikuinen lukee vaikkapa Aku Ankkaa,epävarmalla ihmisellä varmasti tulee nolo olo, hyvällä itsetunnolla oleva ihminen lukee sitä mistä tykkää.
        Juuri nämä "mitä ihmisetkin ajattelevat" elävät aika ankeaa ja epävarmaa elämää.


    • lentäjäntie

      Se on kyllä todella tylsää - kotona kyllä menisi se 11 tuntia vain istuskellen paljon helpommin, mutta lentokoneessa käy kyllä epämukavaksi olo kun liikkuminen on niin rajoitettua. Mutta leffoja tai sarjoja kun katselee viihdejärjestelmästä tai mistä ikinä, niin kyllä se aika kuluu. Ja syöpöttelemällä tietenkin. Sitä lentokoneruokaa jopa alkaa odottelemaan jossain vaiheessa, ihan vain, että tulisi jotain vaihtelevaa tekemistä... Vastamelukuulokkeet on tosiaan hyvä idea, myös jokin tapa peittää silmät, jos tekee mieli etsiskellä unta. Vessataukoja kun pitää, niin pääsee vähän jaloittelemaan välillä.

      Istuimen kallistelijat voikin sitten siirtyä suoraan helvetin alimpiin kerroksiin, jos turistiloukassa matkustavat. Menee oman käsityskyvyn yli, miten joitakin ei todellakaan kiinnosta, miten huonoksi siellä takana olevan oltavat menevät, kun ne ei alunperinkään ole kummoiset. Pahimmassa tapauksessa ei näe ruutua eikä pysty syömään omalla pöydällä, eikä jalkoja mahdu liikuttamaan kun polvet osuvat muutenkin vastakkaiseen penkkiin.

    • juhluc

      Voi myös kirjoittaa vihkoon muistelmiaan,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe