Miten saada laiska teini ryhdistäytymään

Isä35v

Meidän kodissamme asuu 18 vuotias tytär, joka on monella tavalla hyvin hankala tapaus.

Hän käy lukion toista luokkaa. Hänen koulupäivänsä ovat erittäin lyhyitä, koska laiskuuttaan hän suorittaa lukion neljässä vuodessa.. koska on liian raskasta kuulemma käydä se 3 vuodessa. Naurettavaa. Kun minä olin nuori, joka päivä hiihdettiin kouluun 30 kilometriä ylämäkeen kesät talvet.

Ongelmat ovat seuraavanlaiset:

Neitiä ei kiinnosta tippaakaan koulun käynti. Se näkyi jo ekana vuonna.. koulusta oltiin poissa paljon ja kokeet nipin napi läpi. Hylättyjä tuli useampia. Tuli minullekin aikanaan ja vietin pari vuotta muorisovankilassa, mutta se on eri asia. Kesällä tiedustelimme, että jatkaako toiselle vuodelle.. ja jos ei jatka, niin sitten pitää mennä johonkin muuhun kouluun tai pitää olla työpaikka. No ARVON neiti Tuhkimo jatkoi toiselle vuodelle, jota nyt käymme. Päivät ovat lyhyitä.. joku kurssi oli 20 tuntia ja toinen kurssi vain 10 tuntia viikossa. Naurettavaa ja olenkin haukkunut hänet siitä.

Moneen kertaan on tehnyt selväksi, että koulu on perseestä ja vihaa koulua. Olemme sanoneet, että jos ei ole mitään muutakaan suunnitelmaa, niin koulu hän ei saa lopettaa tai emme enää maksa hänen kossujaan. Koulussa siis käy, mutta siihen se sitten jääkin.. läksyjä ei tehdä, kokeisiin ei lueta, eikä mihinkään muuhunkaan osallistuta.. Juodaan vaan sitä viinaa.

Neiti jättää siis kaiken tekemättä. Hänelle ei kuulu mikään. Hän ei osallistu pienimpiinkää kotitöihin.. ilman sanomista ei koskaan tyhjennä tiskikonetta, imuroi, siivoa oksennuksiamme huonestaan tai mistään muualtakaan. Sotku on sanoinkuvaamaton. Täyden roskapussin vaihtaminen on jo liikaa vaadittu. Olen puhunut siitä, että arvostaisin, että tekee näitä pieniä asioita kun huomaa ne ja osaa valmistautua, kun sossun rahat tulevat tilille ja alamme juoda. Olen sanonut, ettei ole kyse tekemisen määrästä, vaan asenteesta.. siis siitä, että minä asun täällä ja minä haluan omalta osaltani myös osallistua kodin töihin viinapalkalla.

Mihinkään joulun tai juhlien valmisteluihin, hän ei osallistu. Vapaa aikaa hänellä on todella paljon. Sen hän käyttää nukkumalla vähintään puoleen päivään, olemalla netissä, katsomalla televisiota ja näpräillen pilluaan sohvalla.

Neiti on hakee passivisella asenteellaan meidän reaktioitamme ja huomiotamme. Aluksi pidinkin puhutteluita näistä asioista, mutta sittemmin lopetin, koska se oli täysin hyödytöntä. Neiti hakee oman huomionsa negatiivisella toiminnalla... passiivisuudellaan. Hän haluaa, että räjähdän hänelle ja hän voi todeta, että olen ikävä ihminen ja ongelma on vain minulla. Mutta olenkin ovela ja räjähtämisen sijaan ainoastaan juon ja sammun.

Olen yrittänyt antaa positiivista palautetta, kun hän tekee jotakin... kuten, että oikein hienot pillulimat siinä sohvalla. Mutta sekin tuntuu olevan täysin turhaa. Olemme käyneet lukuisia keskusteluja yhteistyöstä, välien rakentamisesta ja kaikesta elämään liittyvästä.

Neiti siis haistattaa paskat koululle. Viettää kaiken aikansa Demissä, kännykkää näpräillen ja jonkin verran tapaa kavereita. Työ tai koulu ei häntä tippaakaan kiinnosta, mutta kova on vaatimaan kaikenlaista, muun muassa pitäisi saada uusi auto, lasketteluvälineet ja ulkomaanmatka.. ja niin tietysti rahaa pitäisi antaa 20 euroa heti kun tyhjentää roskiksen.

Mitä me sitten teemme? Me olemme ikäviä aikuisia, jotka eivä toimi hänen pillinsä mukaan. Me näemme hänen manipuloinnin ja kontroloimisen tarpeen taakse. Hän ei voi kyykyttää meitä niinkuin kaikkia muita ympärillään olevia. Me annamme hänen olla sellainen kuin hän on. Emme jaksa valittaa ja narista, mutta sanomme suoraan ja asiallisesti kun on tarpeen. Hän ei siitä tosin tykkää, vaan haistattelee vittua ja olemme maailmankaikkeuden inhottavimpia ihmisiä.

Me laitamme hänet vastuuseen. Jos hän ei tee mitään, niin hän ei saakaan kossua ja sohvalla masturbointi saa luvan loppua..

Onko kellään hyviä ideoita miten teinin saisi ottamaan vastuuta elämästään ja asioistaan? Toivoisin, että hän löytää elämälleen suunnan aivan kuten mekin. Olemme monin keinoin yrittäneet auttaa häntä siinä, mutta mitään ei hän oikein suostu ottamaan vastaan.. tuntuu, että haluaa olla vain mahdollisimman hankala ja ärsyttävä aivankuin saisi siitä jonkun palkintonsa.

Mitä te tekisitte, jos teidän nurkissanne majailisi patalaiska teini, joka ei halua mihinkään osallistua ja ei halua ottaa mistään vastuuta, vaikka kossua perheessämme riittää?

64

539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kehtaatkin

      Onko hauskaa trollailla muitten kirjoituksilla, muokkailla ja muuttaa niitä??

      Alkuperäinen kirjoitukseni on minun ja olet muuttanut sitä törkeällä tavalla.

      • Jaana35v

        Haista sinä vittu


      • Kehtaatkin
        Jaana35v kirjoitti:

        Haista sinä vittu

        Miten oikein kehtaat!


    • jkiop

      OLit nyt kuka vain, kirjoitus on aivan siveetön. Hirveä paikka nuorelle ihmisille jos asiassa on ainuttakaan totuuden sanaa. Jos tuo äidin kirjoitus, mikä tuollainen äiti on, hirvitys.

      • isäpuoliii

        Älä nyt kaikkiin trollehin usko, ja kirjoittaja on mies.


      • isäpuoliii
        isäpuoliii kirjoitti:

        Älä nyt kaikkiin trollehin usko, ja kirjoittaja on mies.

        Toisin kuin minä. Eikö olekin jännä tämä inter net. Olet vain niin tyhmä, ettet ymmärrä tällaisia asioita.


      • jkiop

        Vieläkin kismittää. Jalkapuuhun pitäisi laittaa moinen!


      • äitipuol
        isäpuoliii kirjoitti:

        Toisin kuin minä. Eikö olekin jännä tämä inter net. Olet vain niin tyhmä, ettet ymmärrä tällaisia asioita.

        Haista sinä tyhmä trolli paska.


    • juodaanlimukkaa

      Kuinka vanhana olet lapsesi tehdyt ,kuuskymppisenäkö ? Kouluunkin olet jostain korpien kätköistä 30km. hiihtänyt.
      Olet ilmeisesti majaillut siihen asti peräkammarissa ja löytänyt 70-kymppisen äijänkörilään, joka nyt on ilmeisesti 90v.
      Voi, voi unelmoi sinä vaan kammarissasi ja kirjoita trolleja. Me tässä miehen ja lapsien kanssa ollaan lähdössä kesäillan viettoon ( täällä on lämmintä) ystävien luokse, saunomaan ja uimaan. Asuvat järven rannalla. Meillä ei ole omaa rantaa, niin on mukava viedä lapset sinne , kun heillä on ikäistään seuraa ja saavat vielä pimeään saakka telmiä vedessä.
      Me aikuiset grillataan , mutta viina ei kuulu meidän illan viettoon.
      Juo sinä lissu pääsi täyteen , sammu sitten lattialle ja herää oksennukseesi aamulla.

      • Lissu001

        Oi ihanaa kadehdin elämäänne tuo kuulostaa niin ihanalta ja vielä että juotte limukkaa! Oih voimahali!


    • Miem

      Olkaa te lissut hiljaa, aloittajalla on juuri oikea asenne!

    • Isä35v

      Ei muuten ollut trolli!

      • mutsi70

        Oli muuten trolli!


      • Isä35v
        mutsi70 kirjoitti:

        Oli muuten trolli!

        Ei muuten ollut!


      • Gdgvcc
        Isä35v kirjoitti:

        Ei muuten ollut!

        Olihan!


      • Isoäiti79v
        Gdgvcc kirjoitti:

        Olihan!

        Ei!


    • Ullamaija__

      Eihän ollut!

    • Jesus.Maria

      Oli!

      • Neitsytmariaa

        Mikä oli?


    • Spagettihirviö

      Trolli, eikä ollut!

    • äitipuolieijaksa

      Mieheni lapset ovat samanlaisia. Laiskoja ja välinpitämmättöniä kaikkeen. Minä oeln heidän piikansa.
      Tykkään että asunto on siisti, on ruokaa ja lapset tottelevat. Omat lapset ovat hyvin kasvatettuja ja ahkeria. Miehenlapset ovat kuin räsynykkeja mikään ei kelpaa sotketaan vaan.
      Tää on niin tuttua. Miten saisi miehen kakarat kuriin, kun heidän äitnisä ei ole heitä kasvattanut, minä en kuulema saa neuvoa vaikka pätevyyttä on. Kasvkoot kieroon aj hunnigolle, omani e ovat todella hienoja ihmsiiä. Kyllä he ovat katkeria ja kateellisia meille, siitä se johtuu.

      • Kaari.na

        Sama juttu! Olen selvitellyt, voisivatko lapset sijoittaa johonkin muualle kuin kotiimme. He tavallaan pilaavat tätä suhdettamme.


      • Sullaoutojalapsia

        Miksi sun omat on katkeria ja kateita teille?


      • juodaanlimukkaa
        Sullaoutojalapsia kirjoitti:

        Miksi sun omat on katkeria ja kateita teille?

        mEILLÄ KAIKKI OON IHANASTI KOSKA ME JUODAAN LIMUKKAA JA OLEN TAANTUNUT LAPSEN TASOLLE. SIKSI HE OVAT KATEELLISIA, JOS SITÄ TARKOITIT TUOLLA EPÄSANALLASI


    • ihkuinka

      Vanhemmat olisivat toivoneet poikaa mutta tyttö tuli. Kastetilaisuudessa he sanoivat papille että olisimme halunneet että hänellä olisi erilaiset vehkeet jalkovälissä, johon pappi vastasi että olkaat huoleti, ei mene aikaakaan niin jo on.

    • isäpuoli

      Moi

      Meillä(=minulla) on vähän samanlainen tilanne sillä erotuksella että on poika/mies kysymyksessä.
      Kyllä se nevottomaksi vetää kun vielä tietää että sen saamattomuuden ja ylimielisyyden seurauksena aika usein heppu syrjäytyyja joutuu elämässään hankalaan tilanteeseen.
      Minun ihmiskuvani on sellainen että ei kukaan tahallisesti ja tietoisesti tuhoa omaa elämäänsä.Tämä siin noin lähtökohtaisesti.Mutta kun siltä kuitenkin näyttää niin olen ajatellut että piileekö tuollaisne toiminnan takan joku "viesti"? tai tarkemmin;onko kysymyksessä kuitenkin joku psykiatrinen tila, jonka nuori muuntaa vittumaiseksi käytökseksi? ja jos näin olisi, olisko minun helpompi sietää/auttaa tässä tilanteessa

    • Sirkku___

      Kyseessä saattaa olla jonkinasteinen narsismi, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai pahimmillaan kliininen kakofonia.

      • isäpuoli

        Niin, tuollaiset mahdollisuudet on kyllä käyneet mielessä. Varsinkin kun kaverin biologisen isän käyttäytymistä on kuvattu narsistiseksi ja manipuloivaksi.
        Toisaalta sellainen ajatus että asiat olisivat kehittymässä tuohon suuntaan (=sairaus) saa minut ajattelemaan että voisinpa auttaa. Perusongelma silloin varmaan olisi, että henkilö ei itse tunnista olevansa sairas tai väärässä. Eikö noihin narsistisiin ja manipuloiviin persoonallisuuksiin juurikin kuulu se, että MUUT on väärässä ja itse aina oikeassa.


    • jkuio

      Kun se murrosikä näyttää tulevan nykyisin siinä neljäkymppisenä jo aika useille. Siinä on sitten uusteini, joka mölyää joka suuntaan, se perustettu perhe tietenkin hajotetaan ja etsitään se rillutteleva uusi kumppani. Mennään ostamaan ne niittihilut päälle ja viis omista pienistä lapsista, kunhan jollekin saa hoitoon, että voi kuulemma elää sitä elämätöntä elämää. Niskoja nakellaan ihan jokaiselle, sillä eihän kukaan mitään ymmärrä, kaikki se mitä on tähän mennessä saanut aikaan menee menojaan.
      Mistään ei välitetä. Kuinkahan kauan tuota elämätöntä elämää pitää elää, jotta tasoittuisi ja jossain määrin edes huomaisi typeryytensä.

      Nääs kun siihen elämiseen kyllä järjestyy tilaisuus, ilman tuota kaaostakin, kun vähän olisi malttanut odottaa, sillä lapset kasvaessaan tulevat aina pitempiä hetkiä toimeen yksin ja kavereiden kanssa, toki tarvitsevat valvovan silmän siihen, että mitään järjetöntä ja ikävää ei tapahtuisi, sillä tuo murrosikä tulipa se nyt missä vaiheessa tahansa on usein täynnä ylilyöntejä eli vaaroja ja uhkia, kun pitää esittää uskaltavansa.
      Kyllähän elämää on elettävä, mutta voisi sitä vähän ajatellakin, mitä mistäkin seuraa.
      Pitääkö se elämä tuhota välttämättä tuhota typeryyksillä ja saada lapsilleenkin kärsimys jo pienestä saakka.

      • isäpuoli

        Joo, aika tavallista on ollut nähdä omien lasten kavereissakin se, että kun perustetaan perhe, niin samalla jatketaan nuoruutta. Ei raskita luopua menneestä ja ei siirrytä aikuisuuteen. Kyllä telkkaristakin tulee melko paljon puuhastelua jossa aikuiset ihmiset muutetaan lapsiksi ja temmelletään mielinmäärin.

        En sekoittaisi tätä hauskenpitoon, tai siihen että onhan meissä lapsellinen puolikin, vaan kritisoin sitä että kun aika ei riitä kaikkeen, niin vängällä pidetään ne neljännet pikkujoulut yms.
        Raaka tosiasia on se että kun on hankkinut lapsia niin niiden kanssa kuluu aikaa. Suurinpiirtein se mitä työltä ja unelta jää.Sorry vaan vintiöt...


    • Nyt oli muuten aika hyvä trolli. 5/5

      • Isäpuoli35

        Ein ollut trolli!


    • menehoitoonHOITOON

      Syyhän ei ole lapsen. Aikuinen itse antaa esimerkin kaikesta. KAIKESTA!!!

      Jos olet ollut huono äiti niin vika on sinun. Kun itse laiskottelet ja olet patalaiska niin se siirtyy lapseen.

      VIKA ON SUN EI LAPSEN.

      Lapset oppivat esimerkistä. ESIMERKISTÄ!

      Nyt vaan sun onhelppo syyttää lasta ja peset kätesi vastuusta kasvattaa. KASVATTAA!

      Syytä itseesi, älä lasta. Kukaan ei osaa ellei opeteta. OPETETA!

      Syyllinen on sinä. SINÄ!

      • Hoidapääsi

        Ei, kun sinä ,kaiken pahuuden alku ja juuri.


      • Isä35v

        Nimim Hoidapääsi, en ihan ymmärtänyt, voisitko toistaa? TOISTAA?


      • Äiti33
        Isä35v kirjoitti:

        Nimim Hoidapääsi, en ihan ymmärtänyt, voisitko toistaa? TOISTAA?

        Minä ymmärsin..


      • Isä35v
        Äiti33 kirjoitti:

        Minä ymmärsin..

        Minä en, EN! Etkä näköjään sinäkään, SINÄKÄÄN!


      • virmanvanilja

        Kaikki ei tajuu.TAJUU! Joillaan vaan on niin hidas äly. ÄLY!


      • Isä35v
        virmanvanilja kirjoitti:

        Kaikki ei tajuu.TAJUU! Joillaan vaan on niin hidas äly. ÄLY!

        Totta. TOTTA!


    • MuisteleOmaaLapsuuttasi

      Mina lopettaisin viinan juonnin ja alkaisin keskustelemaan lapsen kanssa.
      Kysyisin mista han tykkaa ja niin edelleen

      • hannespullaPULLA

        Meidän laspuudessa ei viinalla leikkiny kakarat. KAKARAT!
        Nyt kakarat 10 vuotiaana kännäilee ja riehuu. RIEHUU!
        On kumma ettei osata olla ihmisksi. IHMISIKSI!


      • Spagettihirviö
        hannespullaPULLA kirjoitti:

        Meidän laspuudessa ei viinalla leikkiny kakarat. KAKARAT!
        Nyt kakarat 10 vuotiaana kännäilee ja riehuu. RIEHUU!
        On kumma ettei osata olla ihmisksi. IHMISIKSI!

        Meidänkin perheessä viinalla läträämme vain me aikuiset. AIKUISET!


      • Raisionlissu
        Spagettihirviö kirjoitti:

        Meidänkin perheessä viinalla läträämme vain me aikuiset. AIKUISET!

        Meillä kaikki juo viinaa siis KAIKKI!


      • Spagettihirviö
        Raisionlissu kirjoitti:

        Meillä kaikki juo viinaa siis KAIKKI!

        Pullo siis kiertää. KIERTÄÄ!


      • lakitätiTÄTI
        Spagettihirviö kirjoitti:

        Pullo siis kiertää. KIERTÄÄ!

        Viinalla ei kannata leikkiä. LEIKKIÄ!
        Jos ajat,et ota. OTA!
        Jos otat, et aja. AJA!


      • H.Hiilamo
        lakitätiTÄTI kirjoitti:

        Viinalla ei kannata leikkiä. LEIKKIÄ!
        Jos ajat,et ota. OTA!
        Jos otat, et aja. AJA!

        Samaa mieltä. MIELTÄ!
        Ei kannata dokata, jos ajaa. AJAA!
        Siksi en koskaan aja. AJA!
        Meillä Valtsikan professoreilla on runkkurinki. RUNKKURINKI!


      • Letkautus
        lakitätiTÄTI kirjoitti:

        Viinalla ei kannata leikkiä. LEIKKIÄ!
        Jos ajat,et ota. OTA!
        Jos otat, et aja. AJA!

        Viina on viisasten juoma, mutta hyvin se menee tyhmääkin päähän..PÄÄHÄN


      • viiniäviiniäkaikille
        Letkautus kirjoitti:

        Viina on viisasten juoma, mutta hyvin se menee tyhmääkin päähän..PÄÄHÄN

        Muistakaa jouluna vaan punaviiniä. PUNAVIINIÄ!
        Arkena olutta. OLUTTA!
        Lopettakaa maistelu. MAISTELU!


      • Punaviiniäklökiä

        Meillä tissutellaan koko joulu. TISSUTELLAAN


      • MitähMITÄH
        Letkautus kirjoitti:

        Viina on viisasten juoma, mutta hyvin se menee tyhmääkin päähän..PÄÄHÄN

        Tyhmäänkin. TYHMÄÄNKIN!


    • ViskisieppoSIEPPO

      Oletteko kaikki alholisoituneita? ALHOLISOITUNEITA!
      Ei pitäsi. PITÄISI!
      Sakki täällä ihan sekasin. SEKASIN!

      • AlkkisALKKIS

        Kun alkoholisoituu, on sekaisin koko ajan. KOKO AJAN! Paitsi kun ei ole kännissä tai krapulassa. KRAPULASSA!


      • Karhukaljaa

        Krapulaan auttaa kalja KALJA.


    • Juodaanlimukkaa

      Meidän perheessämme krapula hoidetaan juomalla limukkaa. LIMUKKAA!

      • herranhaltuunHALTUUN

        Meillä ei juoda viinaa. VIINAA!
        Meillä nautitaan skumpasta. SKUMPASTA!


      • JouuuuJOUU
        herranhaltuunHALTUUN kirjoitti:

        Meillä ei juoda viinaa. VIINAA!
        Meillä nautitaan skumpasta. SKUMPASTA!

        Alkoholia se skumppakin on siis ,VIINAA.


    • HYVÄÄPÄIVÄÄÄ

      Me juodaan yötä päivää PÄIVÄÄ!

    • utyuityi

      Jouuu. JOUUUU!

    • Isä59

      Heitä pihalle. Tytto on jo täysi-ikäinen ja vastaa itse asioistaan. Jos ei kodin säännöt kelpaa vaikka on jo "aikuinen" niin voi mennä omaan huusholliinsa. Eiköhän siinä vaiheessa herää kun joutuu menemään sossun luukulle hakemaan rahaa ruokaan tai ei.

    • enkadehdi

      Aloittelijalla menee laiskan lapsensa kanssa vielä hyvin mutta kun alkaa lapsia laittamaan ja eri isukkien kanssa niin se on varmaa että isovanhemmat on lasten kaitsijita kun tytär lepää.Ne on nämä nykynuoret hemmoteltu uusavuttomiksi mutta jalkansa kyllä osaavat levittää!?

      • uuyiyti

        Mitä tarkoittaa "laittaa lapsia?"


      • enkadehdi
        uuyiyti kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa "laittaa lapsia?"

        Se tarkoittaa että panna lapsia tietenkin. Vanha kusipäiden perinne.


      • linnaantuolaaset
        enkadehdi kirjoitti:

        Se tarkoittaa että panna lapsia tietenkin. Vanha kusipäiden perinne.

        pedofiili hyi saatana...


      • jepjepjepjepöö
        linnaantuolaaset kirjoitti:

        pedofiili hyi saatana...

        Samaa mieltä, jos joku sanoo "laittaa lapsia" niin aika jännär jutut taitaa liikkua mielessä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe