"Ladataan windows 10" = ei lataa mitään?

Taavi333

Taisi tulla ratkaistau pähkäily lataanko seiska pro64 tilalle w10:n. Olin reissussa joten ehdin vasta tänään aloitella, ja näköjään ei enää edes lataa mitään. Verkkoyhteyden kautta ei liiku yhtään mitään, vaikka nyt tunnin ollut " haetaan asennustiedostoja". Peli lie selvä? Vielä kun joutuu muutakin tänään tekemään, kuin ikuista leikkimistä näiden kanssa; kohta lähdettävä 6 tunniksi muualle, ja illalla vasta takaisin.
- Tuo ei varmaan sillä aikaa itsestään etene yhtään mihinkään, saati tee päivitystä? ??
- Liekö edes huono juttu. Kauanko seiskaan vielä tuli tukea?
- Pöytäkoneeseen päivitystä lopulta aioin koettaa, pikkuläppäriin en, koska muutaman vuoden takainen pienitehoinen kone (mm 2G muitia) hidastunee nolliin kympillä..

- Muilla samoja ongelmia nyt? Neuvoja? Vai onko niin, että kuukausien pakkosyötön jölkeen nuo päivitykset ei edes toimi?

- Vai onko Ms:n serverit vain viimeisenä päivänä NIIIN kyykyssä, ettei edes minkäänlaista vauhtia tule ulos?

20

208

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Taavi333

   Vastaan itse itselleni. Tuskin kukaan osaa oikeaa neuvoa kuitenkaan antaa, ehkei edes MS.
   - Runsaan tunnin pyörityksen jälkeen lopetin updaten kautta em päivityksen; "keskeytä päivitys". 0 kt, 0%, ladattu yhdestä tiedostosta, tuo ilmoitti. Samaan aikaan (!)oli taas tullut uusi "Hanki W10"-kehote. Koetin taas latausta sen kautta. = Verkkoyhteys 0%, eli mitään ei taaskaan lataudu.
   - Helppo nyt todeta maailman kuluneimmin, että pitäkää tunkkinne. Kun ei muutakaan voi. Nähtävästi ei tavoita windowsin serevereitä enää hetkeksikään näin viim. päivänä, joten pakko pysyä toimivassa vanhassa kokoonpanossa.
   - En näet usko, että kellään nopeaa ja oikeaa ratkaisua tuohon (korkeintaan "asenna kaikki uudestaan" tai asenna kaikki uudestaan" , tai "poista kaikki ja senna kaikki uudestaan") joten se siitä, kun muutakin vielä ehdittävä tänään.

   • atentajien

    Kyllä olisi voinut muutenkin, asennusavustajalla imagesta suoraan.


  • kgjhuty

   w7 tuki vuoteen 2020 joten ei hätää. ehtii maailman loppukin tulla tossa ajassa. ite laitoin w10 ja se se oli niin paska ja hirvee notta formasin heti koneen ja 7 takas.

   ja ms serverit tänään varmaan tukos ku kaikki matti-myöhäs imuttaa sitä.

  • Taavi333

   Joo, tottakai, onhan kymppi monella käytössä, joten tietty sen on saanut ladattua. Kyse oli NYT. En rupea hakemaan oiekaa/turvallista /juuri tähän sopivaa/ jne imagea, ja vielä opiskelemaan moisen käyttöä.
   Kyse oli, että toisilla tuo asentunut vahingossakin, joten ei pitäisi olla pakko käyttää noin hankalaa ja opiskelua vaativaa tietä. Sii EI : " asenna uudestaan, asenna uudestaan, asenna uudestaan, asenna image ,asenna uudestaan, asenna uudestaan, asenna image..."
   VAAN saako tuon jollainkonstein lataamaan, kuten on tarkoitus. Nähtävästi siis ei.

  • windows________kymppi

   Parempi vaan. Windows 10:ssä kun on se vakoilu sisäänrakennettuna, on oikein keyloggeri ja kaikki.

  • Taavi333

   kgjhuty, kiitti. Näin arvelinkin.
   - Koneet vanhat, täytynee sitten 4 v päästä hylätä nettikäytöstä, jos ei muu auta, ja jos vielä ovat ehjät. Nytkin vanha XP vielä "turvakäytössä", eli tilityksiä, ym juttua hoidetaan sillä, irti netistä jo vuosia.

  • 357376773777

   Olisit antanut sen pyöriä vähän aikaa.
   Pakko sanoa että miksi jätit näin tipalle tottakai ne serverit on nyt tukossa mutta onhan tässä seitsemän tuntia aikaa. Kymppi asentuu nopeasti no siis ainakin minulla asentui.

  • Taavi333

   No, johan se toista tuntia pyöri.. jätän nyt koneen päälle, ja onnettoman päivityksen pyörimään, ja lupaan tarjota kaljat enimmäiselle vastaantulijalle, jos illalla palatessani on homma onnistunut, muka ..
   - Joo, tipallehan tuo meni, kun oli etänä aika mahdotonta Saksan reissulla asiaa hoitaa :) ja ennen en halunnut riskiä ottaa, kun konetta piti käyttääkin, eikä varaa jumiuttaa.

   • 3453453434

    En nyt muista miksi mutta sanottiin ettei konetta sais jättää yksin päivityksen ajaksi....


  • zyz1

   Vuosi aikaa ja viimoisena päivänä pitää ruvetä hommiin, no sellaistahan se aina on. anna olla pysy seiskassa

  • Taavi333

   "Vuosi aikaa ja viimoisena päivänä pitää ruvetä hommiin, no sellaistahan se aina on. anna olla pysy seiskassa" Selitin jo parikin kertaa, miksi jäi juuri viimeiseen päivään. Miksi taas ei tehty jo aikoja sitten; siksi, etten todellakaan osannut päättää, haluanko tuota kymppiä. Sukulaisen luona olen kasin jo aikoinaan kympiksi päivittänyt, ja tuota konetta myös käyttänyt ja "hoitanut", enkä koskaan ole siitä, siis kympistä, pitänyt oikeana kättöjärjestelmänä seiskaa enemmän. Kosketusnäyttöön, ja nykyisin yleisimpään käyttöön eli leikkikäyttöön varmaan hyvä. Muuten ärsyttävä. Siksi halusin käyttää seiskaa niin kauan kuin mahdollista , ja päivittää kymppiin niin myöhään kuin mahdollista.
   - No, nyt arpa on heitetty minun puolestani, käytän seiskaa näiden koneiden loppuun asti. Viis ja puoli tuntia on kone nyt pyörittänyt "Aloitetaan lataaminen" -ruutua, mitään ei ole tapahtunut, nolla kilotavua ladattu tuossa lähes kuudessa tunnissa. - Serverit nurin, koska myös windows updaten "päivityksiä tarkistetaan" pyörinyt jo 6 tuntia toisessa koneessa, mutta ei vaan saa mitään tarkistettua...
   - Voitin siis komeasti kaljantarjous-vedonlyöntini.

   - Väitänpä lisäksi, että msofta ilmoittaa jatkoajan "suurenkysynnän vuoksi" tuohon kymppipäivitykseen, ovat ne senverran häiritsevästi sitä tyrkyttäneet, eli siis väkisintahtoneet käyttöön. Tästä en silti lyö vetoa..

  • vakoiluun_kyllästynyt

   Hirvittävää olisi jos lataisi ja asentaisi.... windows 7 jo sisältää yli kolmekymmentä ominaisuutta jotka soittaa microsoftille tietojasi. Kympissä toteutus on ylitäydellinen, eli ne tietää yli 100% mitä heidän tuotteellaan touhutaan. Mielestäni ei edes täysi sata riitä, koska microsoft vakoilee windowsin jne välityksellä myös vieraitasi ja niiden tapahtumia mikrofonin ja webkameran välityksellä ja osaavat yhdistää kaiken vakoilemansa datan.
   Vittuun koko microsoft tuholainen tuotteineen...

   Tuolta turvallinen avoimen lähdekoodin käyttis:
   http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

  • Ajanlaskun_alku

   Ihmetyttää, mitähän ne ovat ne tiedot, joiden "vakoilusta" muutama käyttäjä on niin huolissaan?

   Lähikauppiaasi järjestelmä tietää, kenen leipää tai makkaraa syöt ja mitä kortsuja käytät ja kuinka usein. Kaikki ihmisen tekemät järjestelmät on toistaiseksi ollut mahdollista murtaa, ja hyvä niin, sillä muussa tapauksessa olemme luomassa hirviötä jota ei voi ihmisvoimin pysäyttää.

   Merkittävä osa Windowsin keräämistä tiedoista päätyy kuitenkin yhteiseksi hyväksi ja tuotteen parantamiseen, myös tietoturvan osalta, niinkuin nyt tulevassa 10:n vuosipäiväpäivityksessä on tehtykin. Toki sama taho joka voi laittaa koneelle päivityksiä sinulta lupaa kysymättä, voi myös tehdä koneesi käyttökelvottomaksi.

   Todennäköisesti yhdellä pikku päivityksellä voitaisiin poistaa pelistä kaikki maailman Windowsia käyttävät koneet, mikäli joku sellaisen käskyn antaisi. Mutta mitäpä sitten - mitä hyötyä siitä sitten olisi kenellekään?

   Windows 10 on tällä tietoa viimeinen Windows -versio, joten enää ei kannata jäädä odottamaan seuraavaa versiota. Ts. kun joskus ostat uuden (Windows-) tietokoneen, siinä on kuitenkin se 10, joka siis toimii kaikkien tulevien päivitysten pohjana. Rajoitettu tuki vanhoille winkuille on voimassa pari vuotta, mutta uusista ominaisuuksista niillä ei pääse osalliseksi ja ylläpitokin todennäköisesti hoidetaan vähän niinkuin XP:n loppuaikoina.

   Tämä ilmainen päivitys vanhan Windowsin omistajille oli vähän kuin vanhan autosi valmistaja antaisi sinulle uusimman mallin ilman välirahaa. Joku ei varmaan sellaistakaan tarjousta hyväksyisi.

   Jos Microsoftin menettelytavat eivät miellytä, niin vaihtoehtoja on liian paljon lueteltavaksi, eikä käyttökokemus ole edes Windowsia huonompi. Jos aikaa ja harrastusta riittää, niin vaihtoehtojen parissa puuhastellessa ei enää muuta tekemistä kaipaakaan :O)

  • hhghhghhghghghg

   Ei olisi mikään ihme että serverit olisi kyykyssä. Microsoft ei vakuuta missään.

  • Kargasko

   Eli seiskan tuki kestää siis vuoteen 2020,eli neljä vuotta on vielä aikaa jäljellä.Mutta nää vuodet kun näkyvät menevän vaan niin tosi nopeasti vauhdilla ohi, että kohta jo huomaa että se vuosi 2020 onkin jo kohdalla.Ja sitten vaan tavalliseen tapaan ihmettellään,että mihinkä ne vuodet niin nopeasti oikein menivätkään.

   • tyutyutyutyu

    "Windows 7:n Mainstream-tuki päättyi 13. tammikuuta 2015, jonka jälkeen käyttöjärjestelmään ei enää lisätä uusia ominaisuuksia. "
    Tuki on jo loppunut. Vuoteen 2020 tulee enää tietoturvapäivityksiä, ja niitäkin vain pahimpiin aukkoihin. Eli kyllä olisi kannattanut päivittää kymppiin.


  • tietty päättyi. miksi kehittää valmista. ja tietoturva-aukot, tuskin niihin paljookan enää tulee päivityksiä koska hakkerit murtaa tietty kymppejä. tunnen yhden hemmon joka hoitaa vistalla kaikki pankkiasiansa sun muut. eikä ole ollut ongelmia.
   muutenkin suhtaudun vähän skeptisesti noihin tietoturva-aukkoihin. virustorjuntasoftien valmistajat niitä aukkotietoja lähettelee mikkikselle ja muut vastaavat ja ilmeisesti niille korvataan siitä rahallisesti joten.....
   jos on modeemissa rautapalomuuri ja käyttää vaikka winukan omaa niin eipä sitä paljon muuta tarvii. siis normikäyttäjä. sillon tarvii jos warettaa ja käy kääpiöpornosivuilla tms. :)
   paras virusturva on edelleenkin tuolin ja näppiksen välissä.

   • utdtyudtyu

    "Tietoturva-aukoilla eli haavoittuvuuksilla (engl. Vulnerability) viitataan ohjelmistoissa oleviin virheisiin, joiden avulla ulkopuolinen voi päästä tekemään kohdetietojärjestelmässä toimia, joita ei normaalisti pitäisi päästä tekemään. Tietoturva-aukot pyritään yleensä korjaamaan ohjelmien päivityksissä.
    Se, kuinka paha tietoturva-aukko on, riippuu itse aukosta mutta myös siitä, millaisessa ohjelmistossa aukko on. Esimerkiksi käyttöjärjestelmässä oleva tietoturva-aukko voi pahimmillaan antaa ulkopuoliselle taholle täydet käyttöoikeudet koneelle. Näin tietokoneelta voidaan esimerkiksi lukea ja tuhota tietoa."
    Modeemin palomuuri ei mitään auta kun kysymyksessä on tietoturva aukko.


   • hookirra
    utdtyudtyu kirjoitti:

    "Tietoturva-aukoilla eli haavoittuvuuksilla (engl. Vulnerability) viitataan ohjelmistoissa oleviin virheisiin, joiden avulla ulkopuolinen voi päästä tekemään kohdetietojärjestelmässä toimia, joita ei normaalisti pitäisi päästä tekemään. Tietoturva-aukot pyritään yleensä korjaamaan ohjelmien päivityksissä.
    Se, kuinka paha tietoturva-aukko on, riippuu itse aukosta mutta myös siitä, millaisessa ohjelmistossa aukko on. Esimerkiksi käyttöjärjestelmässä oleva tietoturva-aukko voi pahimmillaan antaa ulkopuoliselle taholle täydet käyttöoikeudet koneelle. Näin tietokoneelta voidaan esimerkiksi lukea ja tuhota tietoa."
    Modeemin palomuuri ei mitään auta kun kysymyksessä on tietoturva aukko.

    olet oikeassa.
    ja aina hakkerit on askeleen edellä vaikka kuinka paikattas :)

    näämmä katkas rekkautumisen eli joku lyhyt aikarajoitus :)
    en viittiny uudestaa rakkauta.


  • Taavi333

   "tyutyutyutyu
   31.7.2016 19:34
   "Windows 7:n Mainstream-tuki päättyi 13. tammikuuta 2015, jonka jälkeen käyttöjärjestelmään ei enää lisätä uusia ominaisuuksia. "
   Tuki on jo loppunut. Vuoteen 2020 tulee enää tietoturvapäivityksiä, ja niitäkin vain pahimpiin aukkoihin. Eli kyllä olisi kannattanut päivittää kymppiin."
   Mmmmmmm....en kaipaa uusia ominaisuuksia, kunhan vain vanhat toimisivat. Ja ei, ei kannattanut, tai no parhaanihan yrityn, mutta kun kympissä ei toiminut edes sen oma upgrade :)
   - Tänään taas käytin muualla kymppiä, ja en tosiaankaan voi sanoa pitäväni siitä seiskaa enemmän. Liian monia vastenmielisiä piirteitä. Joten kun se päivitys kerran ei onnistunut, niin miksen olisi tyytyväinen siitä, että voin käyttää vielä 4 vuotta seiskaa, ennekuin on PAKKO käyttää vain ja ainoastaan kymppiä? - Aina kannttaa ajatella positiivisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: "Parikymppisenä olisi ehkä..."

   Pippa Laukka on 51-vuotias ja hyvässä kunnossa. Huhuja Laukan kauneusleikkauksista ja hiuslisäkkeistä on kiirinyt. Laukalla on hyvä vastaus epäilyksii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   6442
  2. Hei Ohisalo, poliisi aloittaa yt-neuvottelut

   https://yle.fi/uutiset/3-12117065 Ns. poliisiministeriksi kutsuttavan sisäministerin vihreiden Ohisalon valtakaudella se nyt sitten tapahtui mitä kan
   Maailman menoa
   300
   4430
  3. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   4371
  4. Päätös epäasiallisesta käytöksestä

   otteita uusimmasta pöytäkirjasta: Judoliiton hallituksen tietoon saatetun ja useiden henkilöiden allekirjoittaman aineiston perusteella hallitus on to
   Judo
   69
   1938
  5. Minä vuonna kohtasit hänet ensimmäisen kerran?

   Oliko kohtaaminen duunissa vai siviilissä? Siinähän ne kysymykset tulivatkin. Olkaa siis hyvät ja vastatkaa. Ps. Rohkeimmat voivat kertoa pituutensa
   Ikävä
   107
   1619
  6. Kävikö Martina Tukholmassa ottamassa botoxia otsaansa

   Viimeisessä story kuvassa näkyy aika selvästi pistoskohdat ja kuhmut, ja leuka on ihan ropollinen, täynnä näppyjä. Kyllä on huono iho, sitäkö se viher
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1427
  7. Steffu köyhtyi 25 000e

   Sentään puolet vähemmän kuin Niko.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   1310
  8. En minä sinua unohda

   Hyvää huomenta naiselle kauneimmalle! 💛
   Ikävä
   64
   1112
  9. Anteeksi kaikki

   Anteeksi etten ollut veroisesi. Anteeksi että rakastuin. Anteeksi että yritin nähdä. Anteeksi että kirjoitin palstalle. Anteeksi että ajattelin sinua.
   Ikävä
   67
   1085
  10. Onko teillä mitään ajatusta miten ajattelitte

   Edetä tai lähestyä ikävöimäänne ihmistä? Vai onko tämä kirjoittaminen se joka tyydyttää kaikki tarpeet? Ei aikomusta lähestyä mitenkään ?
   Ikävä
   68
   966
  Aihe