Koettakaa olla haukkumatta

Tervevaanjaa

Täällä on käytetty kovin rumaa kieltä kaikesta rippikouluun liittyvästä.
Tiede ei ole pystynyt todistamaan että Jumala olisi olemassa mutta tiede ei ole myöskään pystynyt todistamaan etteikö Jumalaa olisi.
Ripari oli itselläni kuten myös monilla muillakin erittäin mukava kokemus ja siellä oli hauskaa. Rippikoulua ei voi kutsua aivopesuksi, siellä vain kerrotaan lisää kristinuskosta. 80 vuotta sitten rippikoulu oli vain ankeaa opiskelua eikä mitään hauskanpitoa eikä silloin kukaan valittanut. Nykyään ripareilla tapahtuu paljon hauskoja juttuja mutta täälläkin vain haukutaan sitä. Jos kertakaikkiaan ei voi riparia sietää, niin ei ainakaan ala täällä sitä haukkumaan. Ei riparillakaan haukuttu muita sellaisia henkilöitä jotka käyvät toisenlaisella leirillä kuten protu. Lähes jokaiselle ripari on ollut mukava kokemus kuten minulle. Koettakaa olla siis haukkumatta riparia, jos sitä nyt et vaan voi sietää niin älä ainakaan hauku sitä. Toivottavasti ihmisillä alkaa järki päässä lisääntyä.

27

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minävaa_

      Komppaan aloittajaa. Olet täysin oikeassa.

      • tässäollaanjuu

        aloittaja todella on oikeassa!


    • heivaanmaan

      jos ripari olisi vaarallinen asia niin se olisi laissa kielletty. Mutta koska sitä ei ole laissa kielletty, ei siinä ole mitään vaarallista. Ja laki on oikeassa toisin kuin täällä trollailevat pillittäjät

      • Aikuiseksi.kasvanut

        Uskonnot ovat vielä niin pyhää ettei sitä voi vielä kriminalisoida. 100v päästä tämä voi olla hyvinkin mahdollista.
        Uskovaiset sekoaa totaalisesti ja tekevät mitä vaan uskontonsa eteen. Esim, kukaan muu kuin uskovainen ei räjäyttäisi itseään ja kaikkia muita ymmärillä olevia. Suomessakin on yksi piispa sanonut että kaikki uskottomat pitäisi TAPPAA.
        Rikollisuus on vähentynyt eniten niissä maissa, missä uskonnot menettäneen eniten merkitystään. Eikö nämä jo todista, miten vaarallista uskonnot ovat.

        Venäjällä pohditaan myös uskontoihin liittyviä asioita.
        Jumalasta puhuminen ei-uskovan kanssa olisi luvallista vain kirkoissa. Ulkomaiset vierailijat eivät saisi puhua niissä ilman viranomaisten lupaa. Jos ulkomaalainen puhuu uskostaan yksityiskodissa tai vaikka junassa ei-kristitylle, häntä sakotetaan ja hänet karkotetaan Venäjältä. Kodeissa voidaan harjoittaa uskontoa vain silloin, jos paikalla ei ole uskosta osattomia. Kansalaisilla on velvollisuus ilmoittaa lain rikkomuksista, ja rangaistus voidaan määrätä kaikille 14 vuotta täyttäneille.


      • nhbtvtrcvrc

        Eihän kenenkään tervaaminenkaan ole Laissa kielletty!
        On paljon selvyyksiä jotka JÄRKEVIEN IHMISTEN ymmärrys kertoo selvyyksinä mikä on oikein ja mikä väärin MUTTA uskontunnustuksen kaltaisilla, ihmisyydestään luopuneilla on vaikeuksia asioiden suhteen. Syyttähän Pirkko-pappikin Jumalasta ja ihmisyydestä luopuneena syyttömiä; Jumalaa ja ihmisiä lahkonsa uskovaisten omista rikoksista!
        Yritä ihmistyä sen verran että ymmärtäisit!


    • hhbzbk

      huomaisin 100 prosentin varmuudella jos riparillani olisi aivopesty. Haukkujat ovat niin tyhmiä että luulevat että "moottoripyörän kyydissä oleminen on aivopesua" Itse pääsin riparilla moottoripyörän kyytiin eikä se kuten mikään muukaan ollut todellakaan aivopesua. Trollit ovat niin tyhmiä että nyt he luulevat jo uimisen ja moottoripyöräilyn olevan aivopesua. No he ovatkin tyhmiä

      • lkijuhygtfrd

        100% varmuudella olet omalla tekstilläs jo todistanut olevas aivopesty!
        Ei pahalla vaan varmana tietona sinulle itsellesi!


    • cvnl

      täällä keskustellaan riparista ei mistään muusta uskontoon liittyvästä

    • tervevaanjaa

      Ei sitten voinut tämäkään keskustelu pysyä asiallisena vaan itkevät trollaajat syöksyivät tännekin, joten jätän tämän palstan. Mitkään itkijöiden trollaukset eivät minuun vaikuttaneet yhtään! Ripari oli hieno kokemus ja sainkin sieltä uusia ystäviä sekä hienoja muistoja. koettakaa olla aina haukkumatta muita. parempaa jatkoa trollaajille toivoen aloittaja. näkemiin palsta

    • mjnhybtvrd

      Haukkuminen on koiran virka! Ehkä ihmisyydestä luopuneen ominaisuus....

      Mutta ihminen ei hauku, se asettaa tosi asiat kohdalleen ja osoittaa negatiivisetkin asiat asian vaatimalla terävyydellä sellaisiksi kuin ne ovat.
      Se, että se kolahtaa jonkun omaantuntoon sillä voimakkuudella, että tuntee sen haukkumisena EI OLE ASIAN ILMAISU VAATIMUKSEN ESILLE LAITTANEEN VIKA vaan sen joka ei ASIALLISTA faktaa ymmärrä tai ei halua tunnustaa sitä.

    • Aaloittaja

      turha sanoa että luovuin järjestäni, päinvastoin sain äsken päättötodistukseen parhaimman keskiarvon tasan 9 toisin kuin varmaan äskeisen kirjoittajalla jolla menee koulussa huonosti eikä voi menestyä elämässäni toisin kuin minä. lopullisesti näkemiin palsta

    • Eivätköhän nämä ylläolevat kirjoitukset puhu puolestaan. Ne kertovat ihan omaa kieltään siitä kuinka täällä haukutaan ja lytätään anonyymeinä toisten asialliset kysymykset ja kommentoinnit. Kummallista että eri tavoin ajattelu on niin suuri uhka, että pitää kaikin tavoin hyökätä. Jos joku kertoo kokeneensa jotain hyvää, sekin teilataan. Mietin millaisia nämä ihmiset olisivat tavattaessa, puuttuisivatko alkeellisimmatkin käytöstavat? Täytyy sanoa, että onneksi ei tarvitsekaan heitä tuntea. Omassa tuttavapiirissäni asioista voidaan olla eri mieltä mutta keskustellaan rakentavasti. Eipä tulisi mieleenkään käyttää ylläolevan kaltaisia sanoja toisen uskonnosta. Tunnen paljon sivistyneitä ateisteja, joille oma näkemykseni ei ole mikään uhka. Toisen väittäminen aivopesun uhriksi on niin uskomattoman alhaista, että oikeastaan siihen ei tarvitse sanoa mitään. Sellainen anonyymi kipeys puhuu itse itsestään. Se vie toiselta ihmiseltä pois oikeuden omaan mielipiteeseensä, lyttää ja halveksii toisen oikeutta olla ihminen.

      Hienoa kuulla, että rippikoulu oli hyvä kokemus, jos nyt tätä enää luet.
      Jos taas jollekin uskonasiat eivät ole omakohtaisia, se on yhtä lailla arvostettavaa. Ketään ei pidä tuomita ajatustensa perusteella.

      Pappi Elisabet

      • nhybtvrcex

        Elisabet...
        Älä unohda vastata kysymyksiin!


      • juhyhgtfrdese

        Elisabet, eiköhän se VASTAAMATTOMUUSKIN todista jotain???
        Voit aloittaa vastaamiset näistä kysymyksistä jotka kiinnostaa...

        MIKSI USKOVAINEN EI SAA OLLA JÄRKEVÄ?
        SIKSIKÖ, ETTÄ HUOMAA JUMALOIVANSA SAATANAA?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        MIKSI USKOVAISEN EI SAA YMMÄRTÄÄ?
        SIKSIKÖ, ETTEI PELKÄISI SAATANAA?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        MIKSI ON SYNTIÄ OLLA SYNNITÖN ja IHMINEN?
        MIKSI PITÄÄ TULLA RIKOLLISUUDEN PERISYNTISEKSI?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        MIKSI LAPSET JA NUORET EIVÄT SAA OLLA JUMALAN VALTAKUNNAN KALTAISIA NIILLÄ OMINAISUUKSILLAAN JOTKA SYNTYISSÄÄN SAIVAT?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        MIKSI KRISTITYN PITÄÄ EROTA JUMALASTA?
        VAATIIKO SAATANA NIIN VAI PAPPIKO SEN VAATII?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        MIKSI KRISTITYN PITÄÄ OLLA IKUISESTI KRISTITTYJEN RIKOLLISUUDEN PERISYNTINEN VAIKKA ITSE EI OLISI SYNTIÄ TEHNYT?
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        Odottelemme vastauksia... Ilman Jumalaa ja ihmisiä syyttäviä vastakysyksiä!


      • Terv.Mirka

        Pappi-Elisabet kirjoitti "Tunnen paljon sivistyneitä ateisteja, joille oma näkemykseni ei ole mikään uhka"

        Epäilen Elisabetin kirjoitusta. Sivistyneet ihmiset tietävät, mitä uskonnot ovat ja pitävät sitä todellisena uhkana sivistykselle ja koko maailman rauhalle. Elisabetin tuntemat sivistyneet eivät vain halua loukata häntä, latelemalla totuuksia ja hänelle. Pikku Elisabet voi pahoittaa mielensä tästä. Helpommalla pääsee kun antaa Elisabetin elää omassa mielikuvitus maailmassaan, jossa joku jumala (mikä lie) säestää tahtia hänelle.


    • njbnhbvgvccxe

      Uskovaisten mielestä haukkumista on rehellisesti ottaa esiin asioita, jotka ovat saatanallisuus peittänyt uskontunnustuksen kaltaisten uskon varjolla taakseen eivätkö tunne saatanaa jumalakseen.

    • 244544

      Rippikoulu yrittää aivopestä kaikki nuoret, koska he eivät ole tarpeeksi kehittyneitä päässään. Minun mielestäni rippikoulu pitäisi olla vaihtoehtoinen kurssi enemmänkin. Eihän se ketään haittaisi jos sinne ei ole pakko mennä. Tämän jälkeen suurin osa ei käy rippikoulussa, ja uskonnon populaatio Suomessa pienenee. En välittäisi ollenkaan :)

    • nhbnghvfcfd

      Tuo aloitus oli varmaan tarkoitettu Pirkko-papille!

      Se kun haukkuu Jumalaa ja ihmisiä ihmisyydetään ja järjestään luopuneiden rikollisuuden rikoksista!
      On se järjettömyys kamalaa, syyttömiä lapsiakin tappaneen palveluksessa pappina oleminen... kaikkia se rikollisuuden leipä teettää... saatanan iloksi...

      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
      12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
      12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
      12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."

    • fjejewjej32

      Miksi uskovaiset vertauksissaan pilkkaavat lampaita paimentensa tuella?

      Eihän lammaskaan ole niin järjetön, että antaisi uskontunnustuksen jossa luopuu mm järjestään?

    • kujhygt
      • miten_on_asia

        mitähän Jeesus opettikaan....

        http://www.iltalehti.fi/rion-olympialaiset-2016/2016080622007694_ro.shtml

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        24:5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.
        24:11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
        24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
        24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
        24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.


    • kiusaava_kirkko

      Ei kirkossa hyväksytä eri tavoin ajattelevia. Tervemenoa pappien työkokouksiin, vapaaehtoistomintaan, kyllä äkkiä tulee loppu yksilöllisyydelle.

      • gkk4k4kgf

        Onko kellään tietoa siitä, jos papistossa on natzeja?
        Kirkko papistoineenhan oli valkoisten rinnalla/puolella suomessa, mm omien uskovaisten tapattajina...


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe