Aihe

Vuokra-auto lentokentältä?

splitsplat

Lähtö Kroatiaan syyskuussa, Split lentokohde.
Olimme jo Norwegianin sivuilta varaamassa vuokra-autoa, kunnes menimme katsomaan vuokraajan omilta sivuilta samaa auto - sehän olikin paljon edullisempi kuin norskin sivuilla......mistähän sitä siis maksaa,,,,

Sitten mietimme, että entäpä jos vuokraamme auton sitten vasta siellä paikan päällä lentoasemalla.

Mitä kokeneet Kroatian kävijät sanovat, kai niitä autoja on syyskuussa tarjolla ihan hyvin, vaikkei etukäteen varailekaan mitään...
ja
mikä/mitkä ovat luotettavia vuokraajia..
KIitos jo etukäteen vastauksistanne.

15

1238

  Vastaukset

  • Voisitko ystävällisesti kertoa mikä autovuokraamo oli kyseessä? Auto ja hintaero?

  • Katsoimme toistaiseksi vain yhtä vertailuna.
   Eli Norwegianin sivuilta Skoda Fabia, hinta siellä 93,96 euroa, vuokraaja Fleet.
   Fleetin omalla sivulla hinnaksi 85,52 ja NYT vielä alennuksessa eli hintana 76,37 euroa...
   Voipi sitten olla, että tuossa Fleetin omassa hinnassa ei sitten ole kaikkia kuluja,,,,,pitänee tutkia vielä tarkemmin.....
   JA
   nouseeko hinnat sitten paljonkin, jos ottaa vasta sieltä lentokentältä suoraan ....

  • Arvon splitsplat,
   Split on jo hyvän matkan päässä Italiasta, mutta aina on hyvä olla "varpaillaan" auton vuokraamisen kanssa. Pelkkä perushinta voi olla osatotuus. Vakuutuksia kaupataan kylkiäisinä, siinä on sitten omat riskinsä erityisesti vuokraajalla.
   Erityisesti, jos päädyt olla ilman kallista kaiken mahdollisen kattavaa lisävakuutusta (yleensä kalliimpi kuin koko perusvuokra), on sinun syytä käydä läpi auton kunto läpikotaisin. Konttausasento kuuluu myös tarkastukseen. Sixtillä (Ljubljana) on ollut kaksi tapausta, että osa vioista on ollut merkitsemättä. Eka kerralla huomattiin vasta 50km ajon jälkeen, mutta välitön soitto pääkonttoriin - ja asia oli kunnossa palautettaessa. Toinen sattui tänä kesänä, puskurin kaksi "nnirhaumaa" oli merkitsemättä; tarkoituksellisesti tai vähäpätöisinä - en tiedä. Merkittiin, kun huomautin.
   Ja sitten vielä: jos menet toiseen maahan, asia oon näyttävä vuokrapapereissa. Yleensä kaikki vakuutukset lakkaa koko vuokra-ajalta, jos asia ei ole kunnossa. Ja huomaa, että käynti Dubrovnikkiin tapahtuu 3km BiH-maah kannaksen kautta.
   Selaapa palstaa, täältä löytyy varmaan paljon hyviä vinkkejä matkasi kohteiksi!
   Ja sitten on tämäkin, tuore keskustelu auton vuokraamisesta:
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/4563740/auton-vuokraus-netista

  • Itse vuokrasin kesäkuussa 2016 auton Finnairin sivuilta. Tarjouskilpailun halvimmaksi ja sopivimmaksi valikoitui Sixt, jolla on toimisto Splitin kenttärakennuksen aulassa ja varikko siellä 100 m päässä taivasalla. Sixtin omilla sivuilla hinta olikin sitten paljon korkeampi. Hakutilaisuudessa tuntui että Sixt oli ahnehtinut hinnalla kaikki asiakkaat itselleen. Auto oli erinomainen, lähes uusi, mutta nirhamia oli siihenkin aiemmin saatu ja varmasti jotkut olivat niistä joutuneet maksumiehiksi, en ihmettele.
   Auton palautin ennen seitsemää aamulla eikä varikolla ollut ketään, joten heitin avaimet laatikkoon ja häippäsin koneelle.
   Myöhemmin Sixt vapautti omavastuuosuuden kokonaisuudessaan eikä mikään jäänyt hiertämään. Ihmettelin kyllä miksi Bosnian läpiajosta piti maksaa koko vuokra-ajalta eli viikosta.
   Jos vuokraat auton luukulta, maksat kyllä myyjän pyytämän hinnan. Tietysti jos seuruetta ei ole selän takana, voi lähteä ilman autoa muualle metsästämään. Syyskuu on Etelä-Euroopassa matkailun korkeasesonkia.
   Jos auton kanssa ei ole ranttu, niin kyllä aina joku menopeli alle löytyy. Aatokset voivat kyllä muuttua kun ajelee motarilla 130km/h iltahämärissä...

  • Splitissä vuokrattiin auto vain päiväksi, joten en osaa sanoa lentokentän vuokrapalveluista. Tässä kuitenkin jotain vinkkejä: jos lento tulee hieman huonoon aikaan, voi olla ettei paikalla ole vuokraajia. Yhtä miestä seurasin kerran, kun yritti tigata jokaisesta fimasta edullisinta hintaa, hiki virtasi ja aina joutui jonon perälle. En tiedä kannattiko, mutta olen ymmärtänyt, että etukäteen vuokraus olisi edullisempaa. Vertailu myös mukavampaa kotisohvalla kuin paikan päällä. Netistä olemme aina varanneet myös kattavat vakuutukset, mutta jostain kumman syystä otamme tiskiltä lisävakuuksia ja kokonaishinta nousee, aina yhtä hämmentävä tilanne. Lentokentältä varattu auto, omien vertailujen mukaan edullisempi kuin "kaupungista" otettu. Lähikuvia jokapuolelta autosta kannattaa ottaa ja kaikki vähäpätöiseltäkin tuntuvat jäljet merkkauttaa auton luovuttajalle ennen kuin lähtee ajoon. Dubrovnikissä ollessa kävimme auton kanssa Mostarissa ja Kotorissa, jäi meidän omalle vastuulle kertoa luovutusvaiheessa, olimmeko käyneet kuinka monta kertaa rajojen ulkopuolella eli maksua lisää kahden maan vierailusta. Etukäteen taidettiin ilmoittaa, että ehkä käymme näissä kohteissa.

   • Riippuu vuokrafirmasta mitä maksaa toisessa maassa käynti. Itse olen aina laskenut kokonaiskustannukset ilmoitettujen ehtojen mukaan ja myöskin ilmoittanut vuokrapapereihin etukäteen kirjattavaksi. Ja se muussa maassa käynti on ihan sama juttu kuin ne pienet nirhaumat; maksat tosi kalliisti, jos kolari (vast) käy maassa, jota ei vuokrapapereissa ole mainittu!!!. Jostain kumman syystä nykyään jätetään lukematta ja/tai ymmärtämättä vuokraus- tms ehdot. Vain niiden ehtojen mukaisesti toimien (yleensä) on varmalla pohjalla, muutoin myyjä/vuokraaja/... tekee niinkuin parhaaksi näkee. Yleensä se "näkeminen" on maksullista.


   • Lisäisin aiempaan kommenttiini sen, että aina olemme netin kautta ottaneet täydet vakuutukset. Nyt elokuussa Kroatian reissulla emme ottaneet mitään vakuutusta netin kautta. Paikanpällä meille myytiin vakuutus ilman omavastuuta. Vieressä oli suomalaiset, jotka olivat ottaneet täysvakuutuksen, mutta silti heille myytiin uusi vakuutus, joka oli samoissa hinnoissa kuin meillä noin 80 euroa. En enää koskaan ota vakuutusta netistä, vaan kohteesta, sillä myyvät sen kuitenkin. Helpommalla ja edullisemmin pääse näin, kun ei tarvitse vängätä asioista tiskillä, eivät kuitenkaan ymmärrä.


  • Emme mene muihin maihin - koska eka visiitti Kroatiassa, niin pysyttelemme rajojen sisällä - ja meitä on neljä henkilöä, siksi ehkä tuo vuokra-auto olisi kätevämpi vaihtoehto - vaikka julkinen liikenne on edullista ymmärtääkseni, niin neljältä tulee kuitenkin hintaa ja miten sitten aikataulut - ei ole orjallinen niiden kanssa.

   Pulmana vain tosiaan tuo vuokra-auto - niin paljon kuulee huonoja kokemuksia vuokraajista - mihin voi luottaa - ettei koko autoilu mene stressaavaksi....

   Noita vuokraajien sivuja selatessa tuntuu, että on vaikka mitä lisää,,,mikä sitten olisi riittävä, kattava, jos sattuu jotain ikävää....

   en tiedä, pitäisikö kuitenkin heittäytyä julkisten kuljetettavaksi,,,,,huoh,,,,,

  • No niin splitsplat, olet sitten tutustunut ja ymmrtänyt lukemasi. Niin se menee.
   Nyt sitten mietit kauanko olet ajanut Suomessa, paljonko kolareita, naarmuja, paljonko rikkuneita ikkunoita ja renkaita. Olosuhteethan on hiukan hankalammat kuin kotimaassa, mutta huolellisuus kompensoi...
   Jos jättää ostamatta vuokrahinnan tuplaavia/triplaavia vakuutuksia, on auto vastaanotettaessa syynättävä erityisen tarkkaan ja kaikki pieneltäkin tunutuvat merkkautettava papereihin, siis ihan mitättömältäkin tuntuvat. Kroatia ei taida kuulua italian ja espanjan kastiin, joten se hiukan helpottaa stressiä. Itse en ole ostellut noita lisävakuutuksia, mutta olen kyllä havainnut sen vastaanottotarkastuksen ja luovutuskunnon dokumentoinnin tarpeellisiksi.
   Vuokraa auto ja ole huolellinen, laita "asennelokeroon" järjestelmällinen huolellisuus, sitten se ei stressaa, äläkä itsekään!

  • Tuossa ylempänä kerroin, että kilpailutin auton Finnairin ja Norskin sivuilla. Luotan yleensä siihen etteivät isommat firmat salli sivuillaan olevan mitään hämärämateriaalia, nykyään kun ollaan tarkkoja imagesta ja sen säilymisestä. Samalla otin vakuutuksen omavastuun poistosta, maksoi 50€ viikosta. Omavastuusumma autolla oli 1500€. Oli siis huoleton viikko ajella lommojen yms vaurioiden suhteen. Tarjosihan Sixt kentällä omaa poistovakuutustaan kalliimmallla, miksi olisin ottanut sitä kahteen kertaan.
   Kentällä vuokraamo tarjosi myös kovaan hintaan bensatankin täyttöapua autoa palautettaessa, auton olisi voinut jättää myös tankki tyhjänä. Täytin kuitenkin itse.

   Autoa haettaessa kenenkään muun kuin varaajan luottokortti ei olisi kelvannut.

  • No niin, nyt on vuokra-auto hommattu ja toivotaan, että kaikki menee nappiin. Navigaattori jätettiin pois, kun oli aikas suolainen hinta sille. Eikös nykyään voi kännyyn laittaa maan kartan ja sitten offline-tilassa navigoida ihan ite.....
   Mukavaa matkaa kaikille!

  • Kroatiassa pärjää kyllä melko vaatimattomallakin paperikartalla, sen verran yksinkertaista ja hyvin opastettua tiestö on.
   Itse latasin Kroatian kartan älykännykkääni Suomessa. Hyvin toimi känny Here maps sovelluksella navigaattorina. Mitään liittymiä Kroatiassa en ostanut, kuten itsekin sanoit: off-line tilassa toimii. Eikä homma maksanut mitään.
   Eikös Nokia myynyt tämän Here mapsin saksalaisille autotehtaille.

  • Kerrohan aloittaja eli splitsplat kuinka autonvuokrauksesi meni. Ehkä siitä on jollekin jotain hyötyä.

  • Moi , joko huijaavat tai sekoilevat muuten AVI...Bud.., Kroatia Split lentokenttä . Vuokrasin auton matkatoimiston kautta ja otin siihen valmiiksi 0 omavastuulla vakuutuksen . Perillä tarvittiin luottokortti josta veloitetaan ennakkon varausmaksu mahdollisen vahingon varalle. Varausmaksu oli ennakoitua pienempi ja se täytyi kuitata tiskiltä ( 348 €), virkailija kertoi selkeästi että ks. maksu palautetaan tilille auton palautuksen jälkeen (auto palutettiin virheetömänä takaisin). Kaikki myös vakuutuspaperit esitettiin ja selvitettiin. Yllätys Yllätys. Maksua ei palautettu ja kuukauden odottelun jälkeen. Jjötin reklamaation sain tiedon että kyseessä minulta olikin veloitettu vakuutusmaksu. Ilmoittivat että reklamation käsittely tehdään Kroatiassa n. 1- 2 kk sisällä. Luottokorttireklamaatiossa on aikarajana 60 vrk maksutapahtumasta eli olkaa tarkkoina tämäkin vaikuttaa että hidastellaan jolloin reklamaatio-oikeus menee vanhaksi. Asian käsittely on siis vielä kesken.
   Toivottavasti tästä on apua jollekin, en tosin osaa sanoa miten ks. tapahtuman voi estää jos tuon vuokra-auton haluaa alleen, tuo luottokorttihan vaaditaan. Ilmoittelen miten tämän käsittely etenee, oliko kyseessä virhe vai huijaus.

  • Tultiin juuri Splitistä tilattiin auto jo suomesta hinta kohtuullinen lentoasemalta sitten haettiin auto ja tehtiin papereita no siihen kokonaishintaan lisätään 25 prossan alvi päälle ei hinta enään kauhean edulinen ollutkaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23658
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   15851
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   392
   14787
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11504
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5907