Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten kesä on mennyt?

Onko ollut kahnauksia turvapaikanhakijoiden kanssa? Veikkaan että ei ole.
Lappajärvellä on lähes maansuru, kun vok lakkautetaan ensi kuussa ja Kivitippu siirtyy kunnan kiviriipaksi. Tyhjän talon lämmittäminen maksaa ja silti se rapistuu.

Kyllä on lyhytnäköistä hommaa tämä vastaanottokeskusten lakkauttaminen, kun pakolaisia tulvii entistä enemmän, jos Turkki irtisanoo sopimuksensa EU:n kanssa, kuten näyttää käyvän.

Oli niin mukava lukea, että kuinka teillä on mennyt hyvin ja kunta saanut piristystä ja väriä. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016053121653821_uu.shtml

21

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Notinlogiikkaa

      Voi sua raukkaa Not. Ei ne pääse enää tänne asti. Eteläs on jo rajat kiinni. Niin saatanan turhia alootuksia sulla. Mitään et osaa itte päätellä. Kirjoitan myöhemmin Kivitipusta ja rahasta. Ei viitti kännyllä näpyttää pidempään...

    • jooo-oooo

      Notinlogiikkaalle kysymys:"Miten toi sun vastaukss liitty kesä menoon. Häh". Tietääkseni Kyyjärvellä on kesä mennyt ihan hyvin. Pientä flirttiälienee ollut ainakin kaupan tiskeillä, mutta järki päässä, niin hyvin menee. Toivottavasti jatkossakin.

    • Ei ole totta.Tuo emävalehtelija pyörii täälläkin samaa paskaa levittämässä.Siis tuo NOT:

      • Kysyinpä mitä kuuluu tuon IS:n jutun jälkeen ja kerroin mitä kuulin Lappajärvellä joka on vastaavassa tilanteessa, sekä esitin oman huoleni Turkin suhteen.

        Mikä oli sinun pointtisi? Sinulla ei ole muuta kuin yksi asia sanottavana, eikä se ole millään muotoa korrekti ja asiallinen; http://keskustelu.suomi24.fi/t/14403269/mita-nama-tarkoittaa


      • KyyjärviSiliäksi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Kysyinpä mitä kuuluu tuon IS:n jutun jälkeen ja kerroin mitä kuulin Lappajärvellä joka on vastaavassa tilanteessa, sekä esitin oman huoleni Turkin suhteen.

        Mikä oli sinun pointtisi? Sinulla ei ole muuta kuin yksi asia sanottavana, eikä se ole millään muotoa korrekti ja asiallinen; http://keskustelu.suomi24.fi/t/14403269/mita-nama-tarkoittaa

        Kaikis vastauksissa ketjus oli kielteistä vastas sulle, jotta tees nyt johtopäätöksiäs kun tulit kerran kyselemäänkin, eläkäs enää muita vaivaa johoratteluilas.

        Maahanmuuttaja kiusaa suomalaista poikaa
        https://www.youtube.com/watch?v=MnnpP2gHq_Y

        Saksan maahanmuuttaja-nuorukaiset synkkä tulevaisuus
        https://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ


      • Olentakaisin

        TappaaHAN ne suomalaisetkin. Not, sun logiikka ontuu aina ;)


      • SuvakienAnsiotta

        KOSKAS KYYJÄRVELLÄ HUUDETAAN MENKÄÄ POIS

        Joukko huutaa Itis 2 -mielenosoittajille, “Menkää pois!”

        Montako suomalaista näet huutajajoukossa? Mitä oikeutta heillä on huutaa suomalaisille, että menkää pois?

        Ja montakohan tulevaa, uutisoitavaa “mielenterveysongelmaista” tuossakin porukassa on?
        http://mvlehti.net/2016/08/05/paivan-kuva-itiksen-mielenosoitus/

        Miksi ei poisteta maasta ja noita jokainen veronmaksaja joutuu kymmenyksensä maksamaan, arvatkaa vituttaako no niin teitäkin, jotka veroja maksatte. Suvakit, älkää vaivautuko vastaamaan, sillä te olette saommpujen kanssa samanlainen kuluerä, pthyi perkele!


    • iyutrf

      Ketään ei ole tapettu tai raiskattu, ei ainakaan mun tietääkseni. Muutama trolli on huudellut turviksille täällä netissä, mutta muuten meni hienosti.

      • Myllärimatti

        Onko tämäkin sitten Kyyjärven uusi normaali?


    • Anetaanvieraillevalta

      Kyyjärviset kulkee nyrkki taskun, mitään puhumatta, miksi te olette noinkin sisäänpäin kääntyneitä, sytän ja muutverisuonitauvit tuosta vain suapi.

    • omanjärenkäyttösallittua

      Lappajärviset teki sen mitä odotettiinkin, paijaus loppui.

      • kriisikunta

        Kohta sillä on pakkoliitos edessä, kun pitää ostaa koko hotelli ja lämmittää tyhjää taloa. Jos kunta yrittäisi pitää kylpylää auki, niin se vasta maksaisi.
        Lappajärvi on suossa vokin lakkautuksen jälkeen ja pakkoliitos tulossa.


    • Onko_jo_puitu

      Ihan hyvin on mennyt. Isäntien ei enää tarvitse itse tyydyttää vaimojaan. Turvapaikanhakijat näyttävät hoitavan homman, kun isäntä häipyy peltohommiin. Keväällä puidaan tämä vilja.

      • nyrkkikyIIikki

        Onk´s tietoo, että kenellä on ruskea sämpylä uunissa?


      • hiekkalaatikkopileitä

        Kyyjärvi muslimisoituu hyvää vauhtia ja älykkyystaso senkuin putoaa entisestää, pitäkääs hyvänenne -onhan sitä kivaa kahvi- makkarakekkereitä pitää ja turhaa humppata kuorossa.


      • Mä_näin

        Huomasin saman. Äijä lähti töihin niin ei mennyt kuin puoli tuntia niin oli turvapaikanhakija ovella. Kovasti vaimo pälyili näkyykö ketään, ennenkuin päästi vieraan sisään.


      • dickforall

        Eihän se ole kiellettyä, jokainen saa panna ketä haluaa.


      • 24tggr3r

        Kaikkea sitä huomaakin kun riittävästi kyttää naapureitaan :D


      • Tukijussi

        Joo , emäntä siinä vaan maksaa omasta puolestaan isännän " menoja" takas, eikä pääse vielä edes tasoihin, kyllä näillä näkymin vielä isäntä on voiton puolella.


      • Luonto-on-kaunis
        24tggr3r kirjoitti:

        Kaikkea sitä huomaakin kun riittävästi kyttää naapureitaan :D

        Kaikkea sitä huomaakin kun riittävästi kyttää naapureitaan????????
        Meillä kyllä satsattiin ikkunoihin ja ostettiin läpinäkyvät niistä näkee ulos ilman kyttäämistä.
        Olen nähnyt paljon pahempaakin kuin jonkun turvapaikanhakijan menevän tai tulevan ulos "jostakin" ja ihan ilman kyttäämistä.


    • KelepaakosTarjottuRuoka

      Papin hillitön mielenliikutus Soinissa

      Keskiviikko 06.01.2016

      Näinä ylensyönnin ja ähkyn jälkeisinä päivinä on aika hiljentyä sanoman ääreen, joka tulee vuoden 1934 Ilkasta. Karu viesti perustuu nykyhetkestä laskettuna 149 vuoden takaiseen katastrofiin. Siis ihan tuokio sitten, kun paluun menneisyyteen suhteuttaa ihmiskunnan olemassaoloon.

      Kirjoittajan mukaan kauhukokemukset olivat säilyneet sen ajan eläneiden kansalaisten mielessä pysyväisenä huoneentauluna – varoitukseksi tuleville elämänkylläisyydessä eläville sukupolville.

      Maailma voi yllättää yhä uudelleen. Joku järkeilijä on sanonut, että anarkia odottaa kolmen syömättömän aterian päässä.

      Silloin kärsi kansa Suomenmaan. Sitä todisti 197 umpeenluotua hautaa vähäväkisessä Soinin seurakunnassa vuosina 1867–1868. Suurina nälkävuosina pitäjässä vallitsi masentunut mieliala.

      ”Hukka edessä, kuolemanpelko sydämessä horjuivat nälkäiset joukot kyläkujilla, pistäytyen asunnosta toiseen, vahvempi heikompaa tukien ja nälissään kirkuvia lapsia mukanaan pauhaten.”

      Vaeltavat ihmiset etsivät ruokaa. He penkoivat rikkatunkiot, sikoaltaat ja karjanruokinta-astiat.

      ”Niin kulkivat miltei mielettömiltä näyttävät kansalaiset lupaa ja vuoroa kysymättä hukkuvan tavoin hairaisten, mistä ikinä jäykistynyt katse ruoan sukua keksi.”

      Pettu, suolaheinät, jäkälät ja metsänroskat muuttuivat suuruksen vastineeksi. Viljapelloilla värisi pelottavan hallayön uhrina kuloontunut korsi. Karjantuotteet eivät riittäneet pitäjän tilattomille nälkäisille.

      Hätää yrittivät lieventää ”vellikeittolat”. Soinissa niitä oli perustettu useaan kylään.

      ”Jakelutilaisuudet muodostuivat jakelijoille vaikeiksi. Melua kuului, sadattelua, itkua ja valitusta. Ravinto nälkäisissä sisuksissa ei useinkaan vaikuttanut edullisesti. Yksi toisensa jälkeen ankarat poltot kestettyään ummisti silmänsä.”

      Ruumiit pesi Matti Ahopelto-niminen mies kylmällä vedellä ja havuluudalla. Uhrit nostettiin koruttomiin kirstuihin ja saatettiin kalmistohautoihin.

      ”Ainoana mieliinpainuvana hautajaismuistona mainitaan papin hillitön mielenliikutus haudanpartaalla tehdessään uhreille viimeistä palvelusta.”

      Noutaja ei kulkenut outona vieraana.

      ”Kun eräs ”Limaperän” mies ankarassa kuolinpoltteessaan oli rukoillut edes pientä tippaa maitoa, niin huoltajana vellikeittolassa ollut ukko oli katkerasti noituen kaatanut kuolevan suuhun puoli korttelia tervavettä. Se oli auttanut. Sen jälkeen uhri ei ollut elämältä mitään vaatinut.”

      Kauhun vuosien jälkeen 1872 syntynyt Fiia Ketonen Lapuan Ruhasta muistutti 87-vuotiaana suomalaisia, jotka elivät ”uudessa ajassa”. Sanansa hän julisti vuonna 1959.

      – Sellaista se oli, jotta kun ruaka loppui, sai hiua kynsiänsä. Nyt sitä saa vaan mennä kauppahan...

      Elintason alttarilla ruokaa lentää surutta roskikseen. Joulun alla tietoiskut valistivat taas kerran myös sitä, miten hävittää kinkun paistosta syntynyt rasva.

      Niin etääntyy kansa juuriltaan. Maukas liemi palvelee mitä parhaimpana kumppanina kokopoikien kanssa.

      Kinkkusoosiperunoissa maistuu joulu.

      JARI KARJANMAA

      [email protected]
      Ilkka

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe