Firefox:in p...a

0308

Jos jollakulla on mahdollisuutta vaikuttaa firefoxin kehitykseen niin kertokaa niille älykääpiöille että javaa ei tarvitse blokata selaimen toimesta vaikka se ei sattuisikaan olemaan kaikkein uusin versio !!!

On nimittäin niin että maailmassa on vielä paljon laitteita jotka toimiva vanhalla java 1.2:lla tai 1.4:lla. Komentoja joita uudet javat eivät ymmärrä. Aivan, luit ihan oikein. Uudet Javat eivät ymmärrä vanhojen kieltä. Vaikka se tuskin on ensimmäinen laatuaan, eihän microsoftinkaan tuotteet ole edes keskenään yhteensopivia, saati taakseppäin vanhempiin versioihin.

Niin että jos nämä nykyiset ponihäntäpojat eivät ole kuulleet että ohjelmista voi olla vanhempiakin versioita kuin heidän omalla koneellaan on, niin se kuitenkin on oikeassa työmaailmassa poikkeuksetta totta. Kaikkialla ei ole uusimpia versioita käytössä. Ja ponihäntäpoikienkin pitäisi ymmärtää että heidän tehtävänään on tehdä ohjelmia käyttäjien ehdoilla.

Nyt minulla on siis Firefox joka blockkaa javan koska sen mielestä versioni on liian vanha. On se onni että minulla on vielä vanhoja firefoxeja tallella. Asennan jälleen kerran 1.3.0 ja ongelmat poistuvat. Se toistaa kaiken sen mitä kohde lähettää. Eikä kysele tai arvostele ohjelmien versioita.

Uusi firefoxi on p....a koska se koittaa tehdä sellaisia hommia jotka ei sille kuulu millään tavalla.

1

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Jos jollakulla on mahdollisuutta vaikuttaa firefoxin kehitykseen niin kertokaa niille älykääpiöille että javaa ei tarvitse blokata selaimen toimesta vaikka se ei sattuisikaan olemaan kaikkein uusin versio !!!"

      Se on oletus. Tuo on muutettavissa asetuksista

      about:config

      extensions.blocklist.enabled -> false

      Tuo on kuitenkin tilapäisratkaisu kun vanhaa plugin arkkitehtuuria ajetaan myös alas ja Java plugin on riippuvainen selaimen arkkitehtuurista ja myös käyttöjärjestelmän versiosta.

      "On nimittäin niin että maailmassa on vielä paljon laitteita jotka toimiva vanhalla java 1.2:lla tai 1.4:lla."

      Eli 14-18v vanhaa roinaa. Ei noita paljoa ole ja tuollaiset käytännössä eristetään muusta tietotekniikasta, että niiden ohjaus tehdään ihan omalla näille varatulla keskusyksiköllä joka toimii adapterina, ja käyttö tehdään etäyhteydellä uudella koneella jossa vanha järjestelmä on kivasti eristetty etäyhteyden varaan. Toinen vaihtoehto on virtualisointi.

      "Komentoja joita uudet javat eivät ymmärrä. Aivan, luit ihan oikein. Uudet Javat eivät ymmärrä vanhojen kieltä. Vaikka se tuskin on ensimmäinen laatuaan, eihän microsoftinkaan tuotteet ole edes keskenään yhteensopivia, saati taakseppäin vanhempiin versioihin."

      Javassa on yksi parhaita taaksepäinyhteensopivuuksia. Nykyisellä Javalla toimii käytännössä kolmelle aikaisemmalla Javalle tehdyt ohjelmat. Eli nyt kun on Java 8 käytössä niin tällä käytännössä toimii Java 5 sovellukset.

      "Niin että jos nämä nykyiset ponihäntäpojat eivät ole kuulleet että ohjelmista voi olla vanhempiakin versioita kuin heidän omalla koneellaan on, niin se kuitenkin on oikeassa työmaailmassa poikkeuksetta totta."

      Oikeassa työmaailmassa tietokoneohjelmia uusitaan säännöllisesti. Uusimista tehdään ohjelmasta riippuen 1.5kk-12v välein. Yli 12v ikäiset ohjelmat ovat sellaisia, että niiden tekohengittäminen on käytännössä kalliimpaa kuin tehdä kokonaan uusiksi.

      Tuo on aivan normaalia koska teknologia muuttuu. Aina kun tulee 10x lisää kapasiteettia, nopeutta, kaistaa, halvempaa hintaa jne. niin se mahdollistaa asioiden tekemisen fiksummin. 12v aikana kun on tullut kaikkea jo 100x lisää.

      Tilannehan on se, että viimeisen 5-7v sitten meni kaikennäköiset selainlaajennokset tarpeettomiksi kun selaimet osaa itsekin tehdä asian ja nyt niitä blokkaillaan vähän aikaa ennen kuin poistetaan kokonaan.

      "Kaikkialla ei ole uusimpia versioita käytössä."

      No miksi et päivitä tekniikkaa uudemmaksi? Sinun ongelmasi se on.

      "On se onni että minulla on vielä vanhoja firefoxeja tallella. Asennan jälleen kerran 1.3.0 ja ongelmat poistuvat. Se toistaa kaiken sen mitä kohde lähettää. Eikä kysele tai arvostele ohjelmien versioita."

      Mikä onni se on? Sinulla on se ongelma kohta edessä, että et saa vanhaa Firefoxia toimimaan koska se ei ole yhteensopiva minkään käyttöjärjestelmän kanssa. Firefox 45 ESR on vanhin tuettu.

      "Uusi firefoxi on p....a koska se koittaa tehdä sellaisia hommia jotka ei sille kuulu millään tavalla."

      Tuollaiset Java palikoiden ajamiset ovat juurikin asioita mitkä eivät sille kuulu millään tavalla. Firefox kun pystyy ajamaan koodia ilman mitään lisäpalikoita, standardilla tavalla.

      "Eikä kysele tai arvostele ohjelmien versioita."

      Olet liian typerä käsittämään, että Mozillan insinöörit yrittävät auttaa sinua parhaasi mukaan. Ne ensiksi varoittavat vuosikausia etukäteen, että jokin on vanhaa ja tarvitsee uusimista. Seuraavaksi se poistuu kokonaan ja sitten sinä olet itkemässä omaa typeryyttäsi kun et hommia hoitanut kuntoon ajoissa ja joudut kovassa kiireessä (=kalliisti) keksimään miten saisi jonkun hätäratkaisun toimimaan edes joksikin aikaa kunnes on pakko uusia kaikki vanhat paskat.

      Normaalisti tuollaiset vanhat roskat eristetäään huolella muusta tekniikasta ja varmistetaan niiden toimivuus niin pystyy tekohengittämään vielä vuosikausia pikkurahalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe