1.2 tsi jetta -11 mitä kuulostella koeajolla

657ee

mistä voi päätellä ne alkavat viat mitä tuossa mallissa on hekutettu. jakoketju liekö muita. auto manuaali. amatööri ostamassa. kuuluuko konepellin alta kilinää vai?

13

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koulutAlkaaKohta

      Opettele ensin suomenkieli ja palaa provoilemaan sen jälkeen.

      • koulutTosiaanAlkaaKohta

        Suomen kieli kirjoitetaan erikseen.


    • asentajanaollut

      Nostat kierrokset, vaihde vapaalla, kolmeen tuhanteen. Sitten päästät nopeasti tyhjäkäynnille. Siinä kohtaa kun kuuntelet, niin kuuluu miten löysä jakoketju "lyö" ketjukotelon seinämään. Semmoinen peltinen rapina.
      Pyydät päiväksi koeajolle. Ei mene kauaa, kun vikatauluun (vastaa muissa automerkeissä kojelautaa) syttyy keltainen merkkivalo. Symbolina moottorin ääriviivat sivukuvassa. Se voi merkitä satoja erilaisia vikoja, mutta tavallisimmin ahdin alkaa vedellä viimeisiään. Ahtimen "saattohoito" kestää pitkään, jopa kuukausia. Vähitellen se kuluu akseliltaan niin väljäksi, että siipipyörä ottaa kiinni runkoon. Siinä vaiheessa voiteluöljy vuotaa väljää akselia myöten imusarjaan, johon alkaa kertyä "öljytöhnää". Myös tuo sytyttää vikavalaistuksen. Ahdin kestää tuommoisen 30... jopa 40 tuhatta. Vaihto kannattaa sysätä uudelle omistajalle. Ehkä juuri sinä olet se?

      • 2012TSI

        Vuoden 2012 1.2 TSI:n ketju ja ahdin on kestänyt 58 tkm. Tai mistäs minä tiedän, jos ovat saattohoidossa... ;)

        Ihan asiallisia ohjeita muuten tuohon venyneen ketjun toteamiseen, käynnistyksessä kuuluva lyhyt "narahdus" ei ole ratkaiseva.

        Vuoden 2011 mottoreissa ketjun kunto on todella syytä tarkistaa. Parannettu ratkaisu otettiin ketjun ja kiristimen osalta käyttöön v. 2011 lopulla.

        Virhevastuun puitteissa Volkkari tarkastaa näitä ilman kuluja ja laittaa myös kuntoon. Että puheet "artisti maksaa 100%"-käytännöstä eivät ainakaan enää pidä paikkaansa. Varmasti on Volkkari rahastanut "yksittäistapauksilla", kuuluu alan tyyliin....


      • neuvoa

        "Virhevastuun puitteissa Volkkari tarkastaa näitä ilman kuluja ja laittaa myös kuntoon. Että puheet "artisti maksaa 100%"-käytännöstä eivät ainakaan enää pidä paikkaansa. "

        Ei korvaa ellei ole ensimmäinen omistaja. Eli käytetyn ostajan kannattaa jättää mustapekka ottamatta.


      • 2012TSI
        neuvoa kirjoitti:

        "Virhevastuun puitteissa Volkkari tarkastaa näitä ilman kuluja ja laittaa myös kuntoon. Että puheet "artisti maksaa 100%"-käytännöstä eivät ainakaan enää pidä paikkaansa. "

        Ei korvaa ellei ole ensimmäinen omistaja. Eli käytetyn ostajan kannattaa jättää mustapekka ottamatta.

        Ei nyt ihan noinkaan. Myyjä vastaa, ei se vastuu ensimmäiseen omistajaan lopu. "Mäkisen Jaskalta takavalotakuulla sopivasti Lappeenrannan torin reunalta" en kuitenkaan ostaisi...

        Ongelmatilanteessa yhteys myyjä-liikkeeseen. Jos vie suoraan vieraaseen merkkikorjaamoon, voi homma mutkistua maksajan suhteen.


      • Omat_kokemukseni

        >Ahdin kestää tuommoisen 30... jopa 40 tuhatta.

        Minulla oli VW Golf Variant 1.4 TSI 118 kW vm. 2008 lähes 7 vuotta. Moottorissa oli kaksikin ahdinta – yksi mekaaninen ja yksi pakokaasutoiminen eli turbo.

        Sekä TSI-moottorin jakopäässä että DSG7-vaihteistossa oli omat ongelmansa 2-3 vuoden iässä, reilut 40 tkm ajettuna, mutta korjausten jälkeen päästiin ongelmitta viime kesään ja 100 tkm:iin asti, jolloin auto meni vaihtoon.

        Kummankaan ahtimen toiminnassa ei ollut koskaan mitään huomautettavaa. Ne tekivät eleettömästi juuri sen kuin pitikin: taikoivat pikkupadasta mukavanmuhjakkaa vääntöä laajalla kierroslukualueella. Voimalinjan toiminta teki vahvan vaikutuksen minuun, joka olin aikaisemmin ajanut pitkään 2-litraisilla vapaastiläähättävillä.

        Merkki vaihtui, mutta se ei suinkaan johtunut VW:n ominaisuuksista saati vioista!


      • totuuskorvauksista
        2012TSI kirjoitti:

        Ei nyt ihan noinkaan. Myyjä vastaa, ei se vastuu ensimmäiseen omistajaan lopu. "Mäkisen Jaskalta takavalotakuulla sopivasti Lappeenrannan torin reunalta" en kuitenkaan ostaisi...

        Ongelmatilanteessa yhteys myyjä-liikkeeseen. Jos vie suoraan vieraaseen merkkikorjaamoon, voi homma mutkistua maksajan suhteen.

        Kuinkahan moni jälleenmyynyt liike vastaa DSG:n tai TSI:n ongelmista 100% osuudella, jotka on tyyppivikoja. Hehän kysyvät maahantuojalta vastuuta, joka sanoo tietenkin että myyjä vasta eivätkä he vaikka kyseessä on tyyppivika. Tällöin auton myynyt liike (vaikka olisi merkkiliike) sanoo ettei maahantuoja osallistu kustannuksiin ja he ovat valmiita maksamaan esim. 50% tuhansien korjauksesta. Ymmärtäkää siis että käytetty VW on todellinen mustapekka ja olette sen kanssa kusessa (aika suurella todennäkösyydellä).


    • tojoterokuuntelee

      Kannattaa ehdottomasti viedä auto jonkun tojotistin kuullosteltavaksi. Tojo-terot on erikoistuneet muiden merkkien, lähinnä Volkkarin vikoihin.

      • tojoterotietää

        Kyllä. TSI-moottori ei voi kestää, koska kukaan ei ole ajanut sellaisella miljoonaan kilometriä. Tojotalla on, ihan varmasti. Tojotisti on kuullut huhuja, että Tojollakin olisi jo käytössä 1.2 turbomoottori, mutta maakuntaan sellaisia vaihtoautoja kärrätään vasta ensi vuosikymmenellä. Odotamme raporttia niistä siis vasta tuonnempana. Siihen saakka TSIt verrataan Korollaan, Karinaan ja Kämriin.


    • TielleJäänyt

      Älkää nyt helvetissä menkö ostamaan TSI-Jettaa! Kuinka tyhmä pitää ihmisen olla?

    • eikestäkäyttöäVWskoda
    • ei_vikkoo_vikkoo

      minäkin suosittelen aivan muita merkkejä, olipa uusi tai käytetty mutta ei missään nimessä mitään mitä wv konserni tekee. työkaverillakin oli 2013 vuosimallin golffi ja eka jakoketju katkesi 30tkm hujakoilla, kaverilla maksatettiin moottorivaurio 3000€, laittoivat uuden parannetun jakoketjun että kyllä nyt kestää, jakoketju poikki 70tkm ajettuna ja moottoriremontti 3000€ jälleen. siihen loppui merkkiuskollisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe