Opintotukikysymys

Opintotukiviidakko

Aloitin opinnot 2013 amkissa (240 op). Valmistun syyskuussa, opintotuen syyskuulta peruutin, koska ei ole enää suoritettvia kursseja.

Aloitan kandi maisteriopinnot yliopistossa tänä syksynä.

Kelan sivujen mukaan olen käyttänyt 31 tukikuukautta. Jäljellä on 15 tukikuukautta. Yhteensä siis sivujen mukaan käytettävissä 46 tukikuukautta.

Jos valmistun ja haen vasta sitten opintotukea yliopisto-opintoihini, saanko kelan lupaamat 10 ekstratukikuukautta käyttööni? Onko minulla lisäksi vielä erilliset tukikuukaudet maisteriopintoihin?

Kelan sivuilla kaikki selitetty päin honkia. Kaikkialla lukee että tukikuukausia olisi käytettävissä peräti 55 ja pidennyksellä 64. Mistä siis tuo lukumäärä 46 ja mitä minulla on tämän jälkeen jäljellä?

Olen ollut koko ajan töissä opintojeni ohessa ja myös palautellut tukikuukausiani vapaaehtoisesti jos on tullut tehtyä liikaa töitä, joten älkää nurisko, että olen elämäntapaopiskelija.

3

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jppos

      SInulla on maksimissaan 64 opintotukikuukautta kaikkiin korkeakouluopintoihisi. Tähän kokonaistukiaikaan et voi saada pidennystä. Tuosta paketista annetaan tutkinnon laajuuden mukaan käyttöön opintotukikuukausia. Esimerkiksi 240 opintopisteen tutkinnon opiskeluun annettiin vuonna 2013 opintonsa aloittaneille 46 kuukautta. Tästä potista sinulla on jäljellä se 15kk. Koska sinulle on myönnetty opintotuki nykyisiin opintoihisi, näkyy Kelan sivulla ne kuukaudet, jotka sinulla on käytettävissä sen suorittamiseen.

      Pääset 64 opintotukikuukauden piiriin kun valmistut. Eli jos valmistut, voit saada enää maksimissaan käyttöösi tuon 64 miinus käyttämäsi kuukaudet eli yht. 33 kuukautta. Tuohon tukiaikaan ei tule pidennyksiä, koska maksimitukiaikaa ei voi kasvattaa. En nyt tiedä yliopisto-opintojesi laajuutta, mutta esimerkiksi 300op laajuuden mukaan voisi saada 50 kk ja 330op laajuuden mukaan 55kk. Koska sinulla on kuitenkin jäljellä 33 kuukautta, et voi sitä enempää saada. Kannattaa tosissaan valmistua, sillä muuten tukikuukausia on tätäkin vähemmän.

      Selventikö yhtään? Kela vastaa varmaan vähän asiantuntevammin keskustelualueellaan, kannattaa jatkossa udella siellä: https://kysykelasta.kela.fi/index.php?f=56

    • daayja

      Just näin, eli jos valmistut, sun maksimimäärä on 64, josta vähennetään käyttämäsi 64-31= 33 tukikuukautta, jää sulle 2.korkeekouluun, jos saat ekan koulun valmiiksi.

      Jos keskeytät tän ekan ja alotat sit uuden korkeekoulun sun maksimimäärä on 46, josta vähennetään 46-31= 15 op. Mutta toki on selvää että teet vanhan loppuun ja sit alotat uuden, niin saat 18 optukikuukautta enempi. Tsemppiii opintoihin

    • Joukkojen-viisaus

      Selvennykseksi sanottakoon että siitä asiasta täytyy ottaa selvää että tarkoitetaanko tukiajan pidennyksillä nimenomaista tukikuukausienlisäystä kokonaistukiajassa vaikko pelkästään mahdollisuutta nostaa edeltä käsin tiettyjä tukikuukausia kokonaistukimäärästä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe