Kolmas rattijuopomus 5 vuoden sisällä

Alkoholistintytär

Isäni kärähti ekan kerran ratista n. 3v sitten. Silloin tuli sakkoa ja kortti joitain kuukausia hyllyllä.

Toisen kerran kärähti 2014 loppuvuodesta, taas sakkoa (reilusti enemmän) ja kortti pois 6kk, sai takaisin juhannuksena 2015.

Tänään kärähti taas.

Mikään näistä ei ole ollut törkeä rattijuopumus.

Mitä tästä kolmannesta kerrasta seuraa?

Kiukuttaa ja surettaa, täysin voimaton olo tällaisen edessä, en tiedä mitä tehdä/ajatella....

14

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gammalpha

      Riippuu promillien (tai mg/l) määrästä ja mikä oli edellinen tuomio; pelkkiä sakkoja vai ehdollista ja sakkoja? Toistuvista rattijuopumuksista tulee joskus jopa ehdotonta, vaikkei olisi ihan törkeäkään.

      Tällä kertaa joutuu päihdeseurantaan ajokiellon jälkeen saadakseen pitää ajokorttinsa. Vaihtoehtona on ottaa valvottu ajo-oikeus alkolukolla.

      • 20-17

        Faktat seurauksista onkin jo tullut, mutta voisit kertoa isällesi tuosta tulevasta päihdeseurannasta. Jos sitä ei läpäise, niin kortti lähtee eikä tule enää helpolla takaisin.


    • gammalpha

      Niin, ja ajokielto on lain mukaan tuossa tapauksessa vähintään 6kk (raja on kaksi rattijuopumusta 5v aikana). Koska niitä on kolme, ajokielto lienee käytännössä lähemmäs yksi vuosi, voi olla jopa vähän pidempi. Tuomioistuin määrää ja promillien määrä sekä edellinen tuomio vaikuttavat. Vaihtoehtona tosiaan se alkolukko, minkä voi saada jo ennen oikeudenkäyntiä.

    • Alkoholistintytär

      Kaikki kerrat ollut 0,6 promillen paikkeilla, kaksi ekaa kertaa vietiin tarkkuusmittaukseen kun kärähti ratsiassa aamulla. Eilen ei viety, puhalsi 0,6.

      Ekalla kerralla oli kortti pois 3kk, toisella kerralla 7kk.

      Eilen oli kertomansa mukaan juonut vain yhden ison oluen kun oli ollut pitsalla ja lähtenyt ajamaan vespalla kotiin. Kertoo jonkun ajaneen perään ja hän oli kaatunut, ohikulkija soittanut poliisin. Autoon ei ollut tullut mitään eikä vespan perässä jälkeäkään, ja auto lähtenyt pois ennen poliisia. epäilen hieman tarinaa, todellisuudessa on varmaan itse kaatunut ja joku soittanut poliisin kun nähnyt, että yrittää jatkaa matkaa.

      Aina sama tarina, ei ole ottanut kuin pari olutta... Päihdeseuranta voisi olla parasta mitä tähän tulisi. Koska hänhän ei ole alkoholisti omasta mielestään.

      • 4-12

        Mä epäilisin myös noita promilleja. 0,6 promillessa harvemmin kukaan kaatuilee tai saa kansalaisia soittamaan häkeen. Toisekseen seulonta-alkometri ei käy oikeuteen, aina käydään joko verikokeissa tai tarkkuusalkometrissä. Nykyisin muutamassa maijassa on tarkkuusalkometri mukana, mutta silloinkin alkoholin määrä ilmoitetaan mg/l, ei promilleina.


      • Varastit
        4-12 kirjoitti:

        Mä epäilisin myös noita promilleja. 0,6 promillessa harvemmin kukaan kaatuilee tai saa kansalaisia soittamaan häkeen. Toisekseen seulonta-alkometri ei käy oikeuteen, aina käydään joko verikokeissa tai tarkkuusalkometrissä. Nykyisin muutamassa maijassa on tarkkuusalkometri mukana, mutta silloinkin alkoholin määrä ilmoitetaan mg/l, ei promilleina.

        jalat suustani. Amen. Haisee koko tarina.


      • Alkoholistintytär

        No se saadaan tietää vasta kun poliisin raportti tulee kotiin.


      • mitäsitätuleeeimitään
        Alkoholistintytär kirjoitti:

        No se saadaan tietää vasta kun poliisin raportti tulee kotiin.

        Ei poliisilta tule mitään raporttia kotiin koko perheen ihmeteltäväksi. Sieltä tulee:

        a) kopio kuulustelupöytäkirjasta, missã promillet / mg/l ja muut tiedot käryyn liittyen. Epäilty saa nämä paperit heti tarkkuusalkometripuhalluksen jälkeen tassuunsa poliisisedältä

        b) haaste oikeuteen, haastemies tuo tai epäilty käy hakemassa rosiksesta. Siinä samat asiat, about, supistetusti ja syyttäjän rangaistusvaatimus. Käsittelypäivä ja ohjeet kirjalliseen menettelyyn

        c) loput paperit oikeudesta käsittelyn jälkeen, jos erikseen pyytää


      • 10-3

        Vähän sinne päin. Tarkkuusalkometrin tuloksen saa heti kirjallisena mukaansa, mutta kuulustelupöytäkirjan kopio täytyy erikseen tilata ja sen saa vasta sen jälkeen, kun tutkinta on päätetty. Jäljennöksen omasta kuulustelusta saa myös mukaansa pyydettäessä kuulustelun jälkeen, mutta ei koko pöytäkirjaa. Alkuperäinen pöytäkirja jää poliisin arkistoon, mutta poliisi lähettää siitä kopiot syyttäjälle, sekä käräjäoikeuteen.


    • VaiEttäIsä

      Ai nyt se on isä. Yleensä se on joku kaveri.

      Miksi et voi edes tälläisellä anonyymipalstalla myöntää, että itse olet hölmöillyt?

      • Alkoholistintytär

        Näin pitkälle päästiin, ennen kuin tuli eka epäily. Tää elämä on ihan tarpeeksi helvettiä äidilleni ja minulle kun toinen on sekaisin kuin seinäkello ja kännissä aina. Mutta sä voit pitää tuon linjan ja onko sillä loppu peleissä edes mitään väliä...


    • Alkoholistintytär

      Viimeksi ainakin tuli ihan postissa kotiin tieto milloin käsittely ja koska isä ei mennyt paikanpäälle, niin tieto tuomiosta tuli myös postitse.

      Sen verran ollaan saatu selville, että poliisit oli vieneet laitokselle tarkkuusmittaukseen ja ottaneet siellä avaimet pois.

      Eka kärähdys ollut joulukuussa 2011, toinen joulukuussa 2014 ja nyt kolmas.

      • 6-6

        Isäsi on poliisikuulustelussa ilmoittanut, että hän suostuu kirjalliseen menettelyyn. Silloin oikeudesta lähetetään ilmoitus kotiin, koska se tapahtuu. Voi mennä paikan päälle, tai jättää menemättä. Kummassakin tapauksessa päätös kolahtaa myöhemmin postiluukusta.
        Poliisit ottavat avaimet pois, jottei rikollinen toiminta ainakaan heti jatkuisi. Ne saa myöhemmin tietysti takaisin. Jos rattijuoppo laitetaan yöksi putkaan, niin avaimet yleensä annetaan aamulla kuulustelun jälkeen epäillylle itselleen, ellei hän ryhdy uhittelemaan rikollisen toiminnan jatkamisella.


    • VELMIESJABRU

      HITTO.AJELET VAAN...KUIN MITÄÄN EI OIS TAPAHTUNU.KORTTIA EI NOILLA ENÄÄ SAA IKINÄ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe