Nettiyhteydet Pattijoella?

Kirjoitakenttäännumeroil

Onko Pattijoella rakennettu mihinkään alueelle kuituverkkoa? Olen muuttamassa paikkakunnalle, ja mikään muu yhteys ei kelpaa kuin valokuitu. Tällä tiedolla osaan rajata alueet, mistä voisin katsella asuntoa.

28

1403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bbyte

      Pyhtilän uudella alueella on ainakin kuitu, muista paikoista ei tarkempaa tietoa. Tarve olisi, mutta kukaan ei suostu verkkoa rakentamaan.

      Päättäjät itkee kun väki vähenee, mutta eihän täällä voi tehdä edes etätöitä kun ei ole valmiuksia siihen.

    • pattijokelainenolen

      Asun Pattijoella, ei valokuidusta tietoakaan. Kehitys kehittyy, paitsi netti joka on sama kuin 20 vuotta sitten.

      • Kuitumies

        On siellä tontin rajoille vedetty kuidut, pitää tehdä vaan sopimus Elisan kanssa, niin käyvät kytkemässä. Kuitu on siinä tienpenkassa vajaan puolen metrin syvyydessä.


      • Se_tilaa_joka_tarvitsee

        Niin, hintaahan tuolle kertyy Elisan hinnaston mukaan n.3000e - 15000e eli ei paha. Se tilaa joka tarvitsee



      • Myyräntyötä
        Kuitumies kirjoitti:

        On siellä tontin rajoille vedetty kuidut, pitää tehdä vaan sopimus Elisan kanssa, niin käyvät kytkemässä. Kuitu on siinä tienpenkassa vajaan puolen metrin syvyydessä.

        No ei kyllä varmaan mene kuituja tonttien lähimaillakaan tai sitten ovat kaivaneet kuidut maanalla viimeisen 15 vuoden aikana. Toki poikkeukset vahvistaa säännön. Uskallan väittää, että valtaosa pattijoen taajaman omakotitaloista ei ole kuidun vieressä. Uusille alueille on kyllä vedetty valmiudet.


      • Bbyte

        Elisan kotisivuilta voi tarkistaa saatavuuden Pattijoelle. Talokuitu on saatavissa vain uusille asuinalueille, muiden alueiden saatavuus on talokaapeli eli kupari, joka on jo vedetty kymmeniä vuosia sitten ties kenen toimesta.


      • Koodari
        palstatiimi kirjoitti:

        Jos se kuitu kiinnostaa niin ilman sitoumuksia voi pyytää hinta-arvion linkin http://elisa.fi/kiinteistoille/pientalot/ takaa. Ei tarvitse arvuutella! :)

        Matias / Palstatiimi
        http://elisa.fi/palsta

        Taas toimii ADSL fifty-sixty aina silloin tällöin. Huoltomies käy kaapilla katsomassa valoja ja soittaa että tee uus häiriöilmoitus jos jatkuu. 4G:tä ei kannata tilata kun Elisa buukkaa lähettimet niin täyteen että ruuhka aikana 56k modeemikin kiitää edellä. Taidan kokeilla DNA 4G:tä seuraavana, tai Soneraa.

        Pattijoelle ei kannata tulla ainakaan etätöitä tekemään, jos et ole varma että asut niin uudessa rakennuksessa että valokuitu löytyy. Ja nekin varmaan Elisan toimesta jotenkin säädetty pieleen.


    • Verkotkuntoon

      Eikö Pattijoella ole kuitua!? Siikajoellakin kuitu vedettiin joku vuosi sitten joka torppaan.

      • allah_on_suuri

        Ei ole


    • Koodari

      Taas pätkii Elisan ADSL kun vähän tuulee. Koita siinä töitä tehdä.

    • KatsoSiinäSitten

      Eikä täällä tarvi myöskään katsoa Ylen HD-kanavia... DNA:n Kiimingin VHF-lähettimen tehot ei riitä Raaheen asti ja ainoa mahdollisuus yrittää katsoa Ylen HD-kanavia on Elisa Viihteen kautta. Ai niin, Elisan paukkulangoissa ei riitäkkään kaista, joten katsomatta jää.

      No onhan se liikaa vaadittu, että Raahen kokoisessa kaupungissa olisi vuonna 2016 toimivat nettiyhteydet tai tv-lähetykset. Pitää olla tyytyväinen kun on edes sähköt ja vettä tulee hanasta.

      • 0401

        DNA:lla on tosiaan lähettimet Kiimingissä, Tyrnävällä, Ylivieskassa muttei yllättäen Raahessa!


      • töpsäväkö

        Mitä tyrnäväläiset sillä tekevät?


      • väsynytolen

        Vastahan tässä on menty 15 vuotta samalla tekniikalla. Toiset 15 vielä niin ehkä sitten joku jaksaa kaivaa kuitua maan alle. Jos on enää koko kaupunkia.


    • edistystä

      PPOlla vissiin oli jotain aikeita vetää kuitua mutta elisakauppojen jälkeen näköjään menty pakki päällä ja yritetty ihmisiä saada ottamaan ruuhkaisia ja hitaita mokkuloita

    • ErkkiEsimerkkikö

      PPO:lla oli aikomus vetää kuitua, mutta keskittyivät aluksi Ylivieskan alueeseen ja sitten tuli Elisa ja loppu on historiaa. Elisa on ilmoittanut useampaan otteeseen kysyttäessä etteivät aio Raaheen/Pattijoelle kuitua asentaa. Heiltä kyllä löytyisi 4g-yhteyksiä ja niitä olen testannut naapurien kanssa. Maksiminopeus 4 Mbit, joten jää samaan tai vähän alle kuin nykyisellä kupariyhteydellä.

      Jos oletetaan, että käyttäjänä perhe, jossa vaikka 4 henkilöä. Illalla kaikilla käytössä jokin mobiililaite ja katsotaan videoita netistä ja muutama muu laite on kytkettynä nettiin, niin ei vaan kaista riitä. Tai päivällä yrität tehdä etätöitä etäyhteyden kautta ja joudut siirtelemään isompia tiedostoja, niin kyykyssä ollaan.

      • koodari

        Itsellä Elisan 4G toimi nopeasti silloin kun kaikki muut oli töissä. Illalla meni täysin kelvottomaksi, 1-2 Mbps kun kaikki muutkin selas juutubea. Ei siis ollut kiinni radiosignaalin voimakkuudesta, vaan siitä että myyvät samaa köpöistä kaistaa niin monelle kuin mahdollista, saavat hyvät rahat mutta netti ei toimi kenelläkään.


    • peaceofcake

      ..perustetaan osuuskunta ja vedetään kuitu joka kotiin. Otetaan nettipalvelut sitten joltain muulta kuin elisalta..sijoittajakumppaniksi osuuskunta PPO:n omistama arvo nordic invest..ja rahatkin on jo siellä valmiina investointiin joka tuottaisi jäsenille lisä "arvoa"

    • EinariEpätoivo

      Jälleen on Elisan nettiyhteys jumissa pattijoella!!! Ei toimi netti ja elisa viihteen kanavat pikselimössä. Sade varmaan sotkee maan alla kulkevia lankoja... Mistähän tässä taas maksetaan?

    • Sherlock.--..--.---

      Onko valoa näkyvissä kuidussa? Onko asian suhteen tapahtunut edistystä? Onko uusi osuuskunta tms. perusteilla?

    • pingejälöytyy

      Taitaa Pattijoki olla ainut paikka Suomessa, missä ei pelaa mikään. Ei netti, eikä tv. Rahat kyllä kelpaa toimimattomista liittymistä.

      • Lmpmpmomok

        Siksi kannattaakin oleskella Thaimaan Pattijoella.


    • Sputnicki

      Ei toimi Elisan netti vaihteeksi, mistähän tässä maksetaan... Yhteysnopeudet modeemiajalta ja yhteys alhaalla tämän tästä.

    • Opastaja__

      Operaattorit eivät välttämättä tiedä, onko valokuitu tai muu kaapeli vedetty ! Talon alapohjassa voi olla 10 metriä kiepillä ja siitä ei kukaan tiedä mitään - PPOn miehet ei ehkä muistaneet päivittää karttoihin, vrt. http://www.iltalehti.fi/digi/201612192200042906_du.shtml

    • väärääinfoasaatu
    • EinariEpätoivo

      Ei taida olla edistystä tapahtunut nettiyhteyksissä? Kupariyhteyksien teoreettiset nopeudet ovat nousseet marginaalisesti, mutta käytännössä nopeudet ovat pysyneet samoina. Operaattoreilta on saatu tarjouksia kuidun tuomisesta tontin rajalle taajamassa, hinta 20 000- 30 000€... Eli operaattoreiden kiinnostus on mitä on.

    • Kyselyäpukkaa

      ..ei muuta kuin kansanliike käyntiin kuituyhteyksien saamiseksi kuten on tehty Sievissä ja Merijärvellä..jne. Niihin myöntää Ely ja Eu myös tukea ettei tarvi tuollaisia ryöstöhintoja maksaa. Rahaa ois myös Osuuskunta Ppo:n jäsenillä mm. Vieraana pääomana taseessa ns. rakentamis-liittymismaksurahastointina..15 M €.. jonka tj lupasi olla kasvanut kaksinkertaiseksi muutamassa vuodessa kun hän sijoittelee niitä.. eli siellähän on nyt 30 M€ käytettävissä näissä merkeissä sääntöjen mukaiseen toimintaan = tietoliikennepalvelujen tarjoamiseen alueella osuuskunnan jäsenille. Onko näin suunniteltu ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1955
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      34
      1883
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      78
      1593
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1442
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      311
      1389
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1212
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1149
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1079
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      43
      1021
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      255
      951
    Aihe