Poliisi teloitti ampumalla

Puhuminen-Pannaan

2000, Merikarvia, ampuminen. Sekava mies karkasi ambulanssikyydistä ja uhkasi poliisia vesurilla. KKO totesi yhden poliisin syyllistyneen kuolemantuottamukseen ja hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn.

2009, Humppila, ampuminen.Piiritystilanteessa poliisi ampui aseistautuneen miehen, joka oli uhannut surmata asunnossa olleen ihmisen.

2010, Pudasjärvi, vahingonlaukaus. Poliisivankilan vartija kuoli poliisin laukaistua virka-aseensa vahingossa.

2012, Vantaa, etälamauttimen käyttö. Poliisi taltutti putkassa riehuneen miehen käyttämällä häntä kohtaa etälamautinta kahdeksan kertaa. Sähköiskujen vaikutus kuolemaan jäi epäselväksi.

2015, Oulu, ampuminen. Poliisi ampui kimppuunsa kirveellä hyökänneen miehen asuntoon tehdyn rynnäkön yhteydessä

2016, Tuusula, ampuminen. Poliisi ampui Tuusulan Riihikalliossa miehen kiinniottotilanteessa.

2016, Uurainen, ampuminen. Poliisi ampui aseella uhanneen miehen Uuraisilla.

19

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyyn1kk0

      No mitä olisi mielestäsi poliisin pitänyt tehdä?
      Pyytää kohdehenkilöitä laittamaan ne aseet/astalot pois ja leikkimään barbeilla???
      Vai teloittaa vanhanaikaisesti giljotiinissa???

      • wqwq

        Avauksen tehnyt vakiohäirikkö on yhteiskunnan ja poliisin leppymätön vihollinen ja hän on ottanut elämäntehtäväkseen poliisin haukkumisen. Hänelle ei mikään poliisin tekeminen kelpaa, teki poliisi niin tai näin, niin aina menee väärin päin.


      • Jartsa-W

        Edina Nikander oli ollut heinäkuisena iltana etsimässä taksia Helsingin keskustassa, kun mies oli koputtanut hänen selkäänsä ja pyytänyt passia. Nikander ei sitä antanut.

        - Sitten kaikki kävi äkkiä. Mies pisti minut maahan, pani käsirautoihin ja sanoi olevansa poliisi. Pian näin virka-asuisten poliisien kävelevän luokseni aseet vyötäröllään ja luulin, että minut ammutaan niin kuin Amerikassa, Nikander kertoo HS:lle.

        Nikanderin epäiltiin vieneen poliisin virkamerkin, ja hänet tutkittiin joka paikasta ennen kuin päästettiin vapaaksi.

        - En uskalla enää liikkua ulkona ilta-aikaan. Tällaista tapahtuu monille mustille, mutta yleensä ketään ei kiinnosta. Onneksi Mustaa Barbaaria kuunnellaan. Hän yrittää pelastaa ihmiset rasismilta."

        Tapaus sai suurta huomiota heinäkuun puolivälissä, kun Musta Barbaari, James Nikander, kertoi siitä Facebook-sivuillaan. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.


      • Tilaus-Vahvistui
        wqwq kirjoitti:

        Avauksen tehnyt vakiohäirikkö on yhteiskunnan ja poliisin leppymätön vihollinen ja hän on ottanut elämäntehtäväkseen poliisin haukkumisen. Hänelle ei mikään poliisin tekeminen kelpaa, teki poliisi niin tai näin, niin aina menee väärin päin.

        KRP:n tutkintaryhmän valitsemista toimintatavoista on luvassa jälkipyykkiä.

        Savon Sanomat kertoi jo perjantaina, että Kuopion huumepoliiseista levittivät väärää tietoa myös muun muassa entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja poliisijohtaja Tomi Vuori. He olivat aiemmin kutsuneet Heiskasen luokseen selvittämään puheitaan poliisin ongelmista.

        Heiskanen oli arvostellut huumepoliisien yhteistyöongelmia ensin poliisin sisällä, sitten edellisenä syksynä Savon Sanomissa ja seuraavana keväänä värikkäimmin sanakääntein MTV:llä. Ylijohdon tapaamisen jälkeen johtajat olivat sotkeneet heille kerrottuja asioita ja levittäneet väärää tietoa.

        Lisäksi Kuopion huumepoliisit epäilevät tutkintaan vaikuttaneen muut aiemmat kiistat KRP:n tutkintaryhmän kanssa, joka nyt tutki heitä.

        Kuopion huumepoliisien sähköpostien ja tekstiviestien lukemisesta ja jäljentämisestä tutkinnan yhteydessä on käynnistetty rikostutkinta. Lisäksi etsintöjen perusteet on saatettu oikeuden arvioitaviksi.


        (wqwq) nikki pitäneen näitäkin rehtiä poliiseja vakiohäirikköina jotka halusivat totuuden julki ja arvostelivat poliiseja vaikka itsekin ovat poliiseja. no nikki(wqwq) on persoonasta tunnettu omalaatuinen ja perin outokin henkilö jonka persoona ei kestä päivän valoa monestakaan saalaamastaa asiasta johtuen..


    • jokapoliisille

      Todella siis 16 vuotta ja n.7 tapausta???
      Mielestäni moraali laskee koska edes murhasta ei saa enää tekoon nähden rangaistusta.
      Poistaisin elinkautisen ja muutaisin se teloitukseksi, vankila vuorokausi maksaa 200 €.
      Samaa ylläpitoa ja hoitoa ei makseta edes sairalille tai vanhoille...
      Mutta murhaviihde on ollut Tv myötä moraalin kasvattajana ja väkivalta ja murhat ovat OK.
      Yhdenkään Suomen poliisin ei pitäisi virka-aikanaan olla työtehtävässään ilman etälamauttinta ja sen käyttö olsi hallittava peläytyksestä-lamauttamiseen.

      • Herätys-Todellisuuteen

        Meinaatkos että jokaiselle hengen riistosta tuomitulle kuoleman rangaistus? vaikka sillekin jeparille joka sen naisen hukutti ja siitä tuomittiin? ja monelle muullekin..paljonkos luulet sun päivien hinnaksi tuolla menolla tulevan?

        Vai olsikohan jo ideasi käynyt toteen kun sekin nais parka vahigossa kuoli poliisin selliin jota miehensä taposta epäiltiin. nämä esittämäsi "ideat" on siksi vaarallisen ihmisen mieli tekoja, että lieenekin aihetta jollain tapaa puuttua vastaaviin kaltaisiisi.

        Yhdysvalloissahan joskus jopa oikeestikin tutkitaan onko tekijä syytön ( syyttäjät vastustaa) ja satoja ihmisiä on todettu syyttömiksi ja ovat kuolemaan tuomittuja ja osa on jo tapettukin. kyllä sun pää koppas ei ole kunnossa lainkaan. olet sairas.


    • Katsotaanko-

      Heti kun joku kansalainen tekee havinnon mediasta ja tuo sen julki ehkä toibveenaan saada edes jotakin asillista keskutelua ja pohdintaa aikaan ..niin alkaa se alituinen solaavminen ja mustamaalaamine..joka kohdistuu vain asinaomaiseen eikä toimitajaan joka on jutun koostanut. onkohan arvostelijoiten mielstä tuo toimittajakin "vakio häirikkö" jolle ei kelpaa tekipä tai jätti poliisi tekemättä.

      Onko toimittajakin "yhteiskunnan vastainen? kuten nikki-(wqwq) väittää inttäen kun on paha olo? eli vakiohäirkiköksi nimittely koskee paitsi avauksen tekijää myöskin toimitajaa joka jutun on tehnyt ja sanan vapauden rajoitamista. niin kaitekin poliisin edustaja lieenee kyseessä nikin taakse piiloutuneena. asiaa lieeneekin syytä alkaa kaivelemaan virallisia tai epävirallisia kanavia pitkin.

      Mielestäni nikki-(wqwq) itse on yhteiskunnan ja kansalaisen vastainen ja siten luonteenlaatunsa vuoksi ei ole kyvykäs hoitamaan hänelle mahdollisesti uskottua tehtäväänsä jos viranomainen kerran on?

    • Nuhteettomat-poliisit

      -29.02.2008 Ilmianto: "Huumepoliisi johtaa suomalaista huumekauppaa" Vähitellen mukaan on otettu myös korkeita poliisijohtajia, kuten Helsingin apulaispäällikkö Jari Liukku sekä ylikomisariot Tero Haapala ja Jari Aarnio.
      Kaikki epäillyt kiistävät jyrkästi syyllistyneensä mihinkään rikokseen tai rikkomukseen.

      -13.3.2008 Poliisiylijohtaja Markku Salminen ei tiedä, kuka hänestä on tehnyt ilmiantoja. Hänelle määrättiin turvallisuussyistä aseistettu kuljettaja.
      - Eihän tällainen ole mukavaa, sanoo nimettömien ilmiantojen kohteeksi joutunut poliisiylijohtaja Markku Salminen.
      - Ministeri (sisäministeri Anne Holmlund) näytti minulle kirjeet ja sanoi ihmettelevänsä asiaa

      -Alkukesällä 2008 poliisiylijohtaja Markku Salminen nimesi kolmihenkisen ryhmän tutkimaan ja haastattelemaan Helsingin huumepoliisin ryhmiä, haastattelut nauhoitettiin.

      -30.7.2008 Sisäasiainministeriössä on tuhottu kaikki nauhoitukset, jotka syntyivät ministeriön virkamiesten tehdessä tutkinta- ja tarkastustoimintaa Helsingin huumepoliisijutussa. Helsingin huumepoliisin oli väitetty syyllistyneen laittomuuksiin rikoksia tutkiessaan. Sisäministeri vuonna 2008 oli Anne Holmlund avustajanaan Sami Paatero, nykyisen Holmlundin nimittämän poliisiylijohtaja Mikko Paateron poika.

      -30.7.2008 Sisäasiainministeriössä on tuhottu kaikki nauhoitukset, jotka syntyivät ministeriön virkamiesten tehdessä tutkinta- ja tarkastustoimintaa Helsingin huumepoliisijutussa. Helsingin huumepoliisin oli väitetty syyllistyneen laittomuuksiin rikoksia tutkiessaan. Sisäministeri vuonna 2008 oli Anne Holmlund avustajanaan Sami Paatero, nykyisen Holmlundin nimittämän poliisiylijohtaja Mikko Paateron poika.

    • Ahaa-nythän-selvis

      -04.09 2008 Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Semi vaatii videolla, että kassakaappi avataan. Poliisi kieltäytyi tästä. Kassakaapissa piti olla asiakirjoja, joista olisi voinut selvitä poliisin tietolähteiden nimiä. Semi tutki Vantaan poliisien ja keskusrikospoliisin epäiltyjä virkarikoksia.

      -05.09.2008 Espoon kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi koki tulleensa uhatuksi pyytäessään Krp:n kassakaapin avaamista. Hän haki itselleen julkisuudelta suojaa. Semillä olivat Vantaan ja Krp:n huumepoliisien edesottamukset syyteharkinnassa, mistä tehtävästä hänet vapautettiin

      -02.10.2008 52 vuotias Jouni Välkki surmasi itsensä. Poliisien laillisuusvalvonnasta vastattannut Jouni Välkki ajautui puun ja kuoren väliin, ns. "tapaus Jukaraisen" johdosta. Tapausta pidettiin (Paatero) salassa viimeiseen asti.
      Välkkiä oli painostettu ankarasti "tapaus Jukaraisen" selvittämiseksi.
      Jouni Välkillä oli muitakin vakavia tilanteita hoidettavanaan.

      -04.12.2008 Seppo Nevala, entinen siojelupoliisin päällikkö, kuolee hämärissä olosuhteissa 61 vuotiaana.

      -12..02.2009 62 vuotias poliisiylijohtaja Markku Salminen surmaa itsensä

      -29.11.2011 Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Timo Hiltunen (kansanedustaja Anu Vehviläisen puoliso) ampui itsensä KRP:n pikkujoulunvietossa KRP:n tiloissa. (Paateron mukaan tapaukseen ei liity mitään ihmeteltävää)

      Poliisiylijohtaja Paatero (kok), jonka aikoinaan nimitti virkaansa silloinen sisäministeri Anne Holmlund (kok), jonka poliittisena avustajana toimi nimittämisen aikoihin poliisiylijohtaja Paateron poika Sami Paatero (kok), on suurella tarmolla vaatinut poliisille lisää verkkovalvontavaltuuksia.

      Eli sisäministeri Holmlund, jolla on avustajana Sami Paatero, saa "nimettömän" ilmiannon Poliisiylijohtaja Markku Salmisesta, joka erotetaan, ja Holmlund vesittää Salmisen tutkimukset, uudeksi poliisiylijohtajaksi hän nimittää Mikko Paateron.

      Salminen joutui ajojahdin kohteeksi ja murhattiin, jotta tilalle voidaan ujuttaa rikollismyönteisempi poliisiylijohtaja?

      -22.11.2013 Kansanedustaja ja rikosylikomisario Kari Tolvanen (kok) kummastelee Iltalehdelle sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) syyllistystä Helsingin poliisia kohtaan.

      -9.1.2008 Aarnion mukaan yksikön päällikkönä toimii jälleen hän itse, kun taas poliisikomentaja Jukka Riikosen mukaan päällikön tehtäviä hoitaa rikoskomisario Raimo Paakkala.

    • Rikolliset-poliisit

      Ampumiset ja kaikkinainen vehkeily on arkipäiväistynyt poliisissa ja etenkin päällystössä ja onhan aarniokin kuten joutselahtikin päällystöä ja hyvä jatkumo edellä oleviin faktoihin joista pystyy näkemään kuinka s.24 poliisi ja palvojansa sössöttävät kaikenlaista potaskaa koittaessaan sumuttaa tarkaavaisia kansalaisia ja nimitellen mm.vakiohäiriköiksi ikään kuin vakiohäiriköksi nimitetty suomen kansalainen olisi syypää poliisin sijaan poliisin itsensä tekemiin vakaviin ja törkeisiin rikoksiin on tämä kauheeta ja uskomatonta kuinka eoa.kaan ei saa kuriin tuota sakkia.

    • GmiesCotton

      Poliisi on ystävämme. Enemmän valtaa ja kovemmat otteet vaan poliiseille näitä yhteikunnan mätäpaiseita vastaan kuten aloittajaa.

      • 281-6

        Olt sä joku hinuri lapsen raiskaaja?


    • jaseolsiinä

      Niinhän se lint listluutti läjäytti 44 maknumilla ku ei viittinyt juosta perässä.

      • Kaikenlaisia-hourupäitä

        Entäpä jos? ota huomioon jos sillä kenen oletat juoksevan onkin ase ja ampuukin takaisin? tai ei juokse olenkaan ja ampuu..mitäs silloin kuvittelet tekeväsi tai vain yksinkertaiseti vetää sua pataan ja paskot housuihis..


    • AnssiAron

      Aloittajalta vain pintaraapaisu, Hyvinkäällä poliisi tappoi etälamauttimella putkassa olleen miehen. Vähän lipsahti, etälamautinta ei osata käyttää. Luettelosta puuttuu kokonaan poliisin tekemät seksuaalirikokset.

      • Mitallin-Molemmin-Puolin

        Niin poliisissa on vallalla nuorten väkivalta kiihkoilijoiten invaasio jota ei aikaisemin oikein ollutkaan ja ennen oli sellaisiakin poliiseja jotka suoraan kysyi miten ne asiat on, enää ei ole keskustelevaa poliisia joka omalla käytöksellään lunasti kunnioituksen ja herätti luottamusta ja jota ei turhia häiritty kun tiedossa oli henkilön oikeudenmuakaisuus ja vahva luottamus siihen.

        Kunnioituksen puutehan johtaa siihen että poliisissa koitetaan saada kansa pelkäämään. mutta sehän on kaukana kunnioitamisesta.
        vai kuviteleeko joku että esim. Aarnio tai jousenlahtea kukaan kunnioittaisi?


    • Paskahomma

      Petäjäveden tapaus oli käytännössä murha: ampuu autossa istuvaa puhjenneilla renkailla hitaasti sudittavaa miestä päähän metsäautotiellä keskellä korpea. Aivan sairasta touhua.


      "LOPULTA, noin kello 21 aikaan, mies lähti autolla liikkeelle. Vanhempi konstaapeli ampui kahdesti auton eturenkaaseen, jolloin auto pysähtyi.

      Sen jälkeen mies lähti peruuttamaan, mihin vanhempi konstaapeli reagoi ampumalla kolmesti takarenkaisiin. Myös auton toisella puolella ollut konstaapeli ampui yhden laukauksen kohti takarengasta.

      Auton pysähdyttyä auto lähti taas eteenpäin. Mies käänsi nokan kohti vanhempaa konstaapelia, joka häikäistyi pitkien valojen vuoksi. Toimintaryhmän johtaja antoi luvan ampua valot rikki, minkä vanhempi konstaapeli myös teki.

      Auto pysähtyi, mutta lähti vielä kerran eteenpäin. Tässä vaiheessa toimintaryhmän johtaja antoi kaksi kertaa peräkkäin komennon ”hätäsuunnitelma”.

      VANHEMPI konstaapeli ampui kerran tuulilasin läpi kohti kuljettajaa. Koska laukauksella ei ollut vaikutusta, hän ampui toisenkin kerran. Tämän jälkeen vanhempi konstaapeli huomasi, että mieheltä tulee verta korvan seudulta."

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005042959.html

    • Pumpumpum

      Yhden asian huomaa heti pikaisella vilkaisulla, joka on että et tiedä mitä tarkoittaa teloitus!

    • loppu_se_tuskailu

      Ongelmanratkaisu on poliisilla hallussa. Joissain osoitteissa pitää rampata saman saatanan paskanaamarin takia, eikä mikään muutu vaikka tuomiota luetaan tuomion perään. Tekevälle sattuu ja hyvä niin.


      Sitä paitsi.
      Ei täällä kaikkia tarvita. Se on varmasti monellem elämänkyvyttömälle ja sopeutumattomalle tuskailijalle vaan omaksi parhaaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe