Välitystili

eiei

SOS.Viraston työntekijä ilmoitti päättäneensä että tekee tälläisen.
Mitäs jos ei suostu?
Eikö tämä ole jo lähinnä pakko holhousta?

Periaatteessa aika normi pientuloinen perhe,
Kyseessä ei ole päihde ongelmia!!!!

On kyllä vuosia sitten vuokranmaksut menneet puihin,tästä jo vuosia.

Nyt uusi ns.kaupungin asunto ja pientuloisina ikäväkyllä joudumme tukeakin hakea.
Mutta sos työntekijän päätös että avataan välitystili,ja kaikki rahat menevät ensin sos.viraston kautta.
Asiaa harkittua ja mietiskelty,niin tähän emme tahdo.
Sanoppa se sos.virastoon?
Eihän sinne mitään saa sanoa.
Pakko ei ole suostua?
Tarkoittaako että jos ei suostu on sös.työntekijän hampaissa?
Kokemuksia jollain Välitystilistä?

11

3860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SossullePataan

      Ei löytynyt finlexistä mitään hakusanalla välitystil*
      http://www.finlex.fi/fi/

      Olen kuullut että tuollaisia välitystilejä on olemassa mutta en tiedä mihin lakiin ne perustuu, ei ehkä mihinkään.

      "ilmoitti päättäneensä että tekee tälläisen"
      Tuollaiset päätökset pitää tehdä hallintolain mukaan, pelkkä ilmoitus ei riitä alkuunkaan.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#L7

      Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2
      2:4§ "Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu"
      Jos sossuvirkanilkki vain ilmoittaa tekevänsä jonkun välitystilin jota laki ei edes tunne kysymättä asiakkaan mielipidettä ja ottamatta sitä huomioon on kyseessä alkaa homma jo haista.

      2:5§ "Sosiaalihuollon henkilöstön on selvitettävä asiakkaalle hänen oikeutensa ja velvollisuutensa sekä erilaiset vaihtoehdot ja niiden vaikutukset samoin kuin muut seikat, joilla on merkitystä hänen asiassaan.
      Selvitys on annettava siten, että asiakas riittävästi ymmärtää sen sisällön ja merkityksen."
      2:8§ "Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan toivomukset ja mielipide ja muutoinkin kunnioitettava hänen itsemääräämisoikeuttaan."

      Jos sossuvirkanilkki ei oma-alotteisesti selitä asiaa niin on vähintään oikeutettua kysyä sitä. Kysyä voi myös sitä millä oikeudella sossuvirkanilkki tekee tuollaisen välitystilin ilman asiakkaan suostumusta ja edes kysymättä sitä asiakkalta.

    • EiPakko

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Välitystili

      "Välitystilin asiakkaaksi pääsemiseen myös vaaditaan aina päätöstä koskevan henkilön suostumus kirjallisena, eikä sen piiriin siis voida pakottaa[1]."

    • Jljkjljklk

      Välitystiliä ei voi pakottaa. Sitä tarjotaan vuokran maksamisen takaamiseksi sossusta yleensä silloin kun on tahallaan jättänyt vuokria maksamatta monta kertaa ja käyttänyt siihen tarkoitetut varat johonkin muuhun ja sitten sossu joutunut maksamaan häädön perumiset yms. aukiolevat velat.

      Jos ei suostu välitystiliin ja jatkaa samaa vuokranmaksun tahallista laiminlyöntiä, niin seuraava askel on sitten edunvalvonta, johon ei suostumusta välttämättä edellytetä vaan oikeudenpäätös hoitaa sen.

      • alkup

        Hei.Vuokranmaksun takia sos tätä välitystiliä meinasi.
        Tosin takana ei ole tälläistä että vuokrarahat olisi käytetty muualle tms.
        Asumistuki on haettu ja menee suoraan vuokranantajalle.
        Sosviraston toimeentulotuki mitä vuokraan on haettu,on sekin suoraan haettu vuokranmaksuun vuokranantajalle.

        Takana kyllä tavallaan häätö. Mutta asunto oli työnantajan firman vuokrakämppä,ja yritys lopetti toiminnan,ja firma häädön tavallaan saikin.

        Tämä unohtuukin usein sos.työntekijältämme ja puhuu kuin olisimme saanneet häädön omasta syystä. Häätö oli siis työnantajan yrityksen.


    • asiakspäättää

      Välitystiliasiakkuuteen tarvitaan aina asiakkaan suostumus ja antamansa suostumuksen voi myös perua koska tahansa.

    • surulapsi

      Minulle tuli avioero ja asunto oli mieheni nimissä, jouduin yhtääkkiä asunnottomaksi! elokuun alussa ja nyt kun sain asunto tarjouksen, jonka otin ilomieln vastaan ja tukihenkilöni luo menin iloisena ja onnellisena, koska häneen olin tiiviisti yhdeydessä ja pidin häntä pelastajanani, koska ero ja asunnottonuus olivat minulle shokki ja järkytys, Tämä tukihenkilö nosti minua koko ajan pelkästään tapaamisilla minua jaloilleen ja myös eilen romautti alas! Olen vaan tilapäisen ainoan kerran elämäni aikana tuen tarpeeessa ainoastaaan takuuvuokraan tarvitsen apua, niin tämäpä alko mua kiristään, jos en suostu välitystiliin niin ei tuu takuuvuokraakaan. Tämä on ainoa keino että saan asunnon eli suostua tähän. Vastasin puhelimeen tämän virkailijan edessä, kun henkilö jonka luona olen saanut asua soitti ja kysyi mikä nyt on kun pahoitin mieleni tästä kiristyksestä ja lähetin hänelle viestin, että saanko sittenkin vielä asua heidän sauna rakennuksessa heidän pihallaan? sanoin rehellisesti, etten saa sitä asuntoa kun tämä tässä vaatii ja oikeesti kiristi, ettei tuu takuuvuokraa jos en ala tähän välitystiliin. silloin tuli kehoitus että ulos täältä eli heitti mut piha Muuutenki yritti väkisin nähdä minussa vaikka mitä vikaa lähinnä jankutti sitä että minulla on päiihde ongelma! ei herranjumala! Hän puhui minusta toiselle virkailijalle, josta tulisi minun tukihenkilö asunnon saadessa koska asuin paikkani muutuisi näin olen asiakkaalta hylänny kaiken, takuuvuokran, muuttokustannukset, huonekalut, pesukoneen ihan kaiken ja näytti tosi ylpeältä minua haukkuessaan, että mahassa alkoi vellomaan ja itkettään ja itkin. siihenki se vaan sano ettei itku auta, joo tiedetään ettei auta mutta itkin kun minusta tuntu niin pahalta kaikki mitä se san minusta ja vielä heitti kylmästi pihalle ja sano tää oli sit tässä. En tiiä mitä enään teen, luulin että saan oman asunnon 1,10:ttä. Eipä tässä enää jaksa ees taistella, ku oon menettänyt kaiken tärkeimmän eli mieheni ja kotini.

      • 167-176

        Hankala tilanne ja virkanilin taholta täysin laiton.
        Tuollainen hylkypäätös takuuvuokraan yms. jonka ehtona on suostuminen välitystiliin kaatuu kyllä varmasi viimeistään hallinto-oikeudessa mutta se kyllä kestää ja voi olla että päätös ei tule edes ensi vuonna.
        Nopea keino olisi se että suostuu välitystiliin ja sitten kun on saanut takuuvuokran yms. niin peruu suostumuksensa heti muuton jälkeen.
        Tuollaisesta pitäisi kyllä saada virkanilkki vastuuseen ja se käy siten että menee virkanilkin luo ja äänittää kekustelun salaa, tuon voi tehdä myös puhelimitse. Pyytää kirjallisena sen vaatimuksen välitystiliin suostumispakosta, sitä ei varmaankaan saa mutta saa äänitettyä todisteet virka-aseman väärinkäytöstä, sen jälkeen rikosilmoitus ja jos ei kantti kestä tehdä sitä heti niin virkarikoksen vanhenemisaika on vähintään 5 vuotta.


    • Anonyymi

      Se ois kiva tili. Tarttis maksaa laskuja. Ja eikö ne soskutyypit nää jos on toimeentulossa vajetta?
      Vaan pikkupalkalla kittuuttava majsaa,maksaa,maksaa.
      Sen vähän lopun voi sit käyttee ruokaan.

    • Anonyymi

      Vastako välitystili hoitaja kun tee soitatte hänelle vai onko se niin kun tällä Vaasassa eräs välitystili hoitaja nainen A*** soitin perjantaina vaikka kuinka monta kerta sekä omalla puhelimella että attendon puhelimella sekä suoran numeron että vaihtesen ja hän ei vastannut ja minä tiedän että hän on perjantaina ollut paikalla ja minä tiedän että hän on laittanut minulle esto kun hälyttä varattua kun hänelle soitta mutta kun soitta niin että ei näytä numeroa niin se hälyttä normalisti ja jätin hänelle perjantaina soittopyyntö silti en sannut häntä kinni enkä saa häntä ikinä kinni kun hän käyttä tuollaista taktikka?

      • Anonyymi

        Onnettomuudessa vammautuneen kaverin puolesta voi kertoa että välitystili ei oikein toimi aina kuten pitäisi. Maksetaan milloin sattuu, sitä sun tätä. Vaikea ulkopuolisena auttaa asiassa, vaikka sairasta ihmistä pitäisi jonkun voida auttaa luotettavasti jos välitystilityöntekijä ei hoida hommiaan. Lie resurssipulaakin. Välitystilin avulla on tässä tapauksessa tarkoitus varmistaa että asunto tulee maksettu ajallaan.

        Kun on ihmisen elämisestä ja laskujen maksamisestakin kyse, asian pitää hoitua tarkasti ajallaan, kuten kaiken yhteiskunnassa rahaliikenteeseen liittyen.

        Välitystilistä on tullut rasite, koska nämä panttaavat hänen rahojaan joka kuukausi viikon kahden verran, eikä maksupäivä ole koskaan tiedossa edes päivien tarkkuudella, joskus viikonkaan. Saatu loppusumma voi olla liian pieni, eli totta on, rahaa voi jäädä jopa saamatta välitystilipyörityksen takia.

        Kukaan ei ole kertomassa, mitä asiakkaan rahoille tapahtuu ja puhelimella soittelu välitystilinumeroon turhauttaa, eikä sieltäkään useimmiten vastata. Sitten voi ykskaks tulla oikaisu, tilille ilmestyykin yllättäen jälkeenpäin rahaa. Näin kuulemma tapahtunut vuosien ajan. Täällä joku mainitsi että sama ollut jo 2013 eli välitystilipalvelun alusta asti varmaan.

        Kaikilla ei ole vara valita elämässään mitä haluaisi. Jos kaveri haluaisi, hän ottaisi välitystilin pois epäluotettavana ja maksaisi laskunsa itse ajallaan. Välitystili toimii hyvinvointialueen vastuulla, mutta tämä organisaatio on hidas, raskas ja kallis.

        Hyvinvointialueita on 14 kpl Suomessa. Kaikkien tärkein palvelu jaettu muutamiin superkalliisiin himmeleihin.


    • Anonyymi

      HOIDA ASIASI JÄRKEVÄSTI, NIIN KUKAAN EI EDES EHDOTTELE SULLE TOLLASIA VAMMAISPALVELUJA. :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe