Vuokralaiset ry

OmatKokemukset

Vuokralaiset VKL ry

Vuokralaiset VKL ry väittää verkkosivuillaan olevansa "valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvoja". Mutta onko näin? Ovatko se ja sen jäsenyhdistykset todella vuokralaisten edunvalvojia? Kerro käsityksesi tai kokemuksesi Vuokralaiset VKL ry:n ja/tai sen jäsenyhdistysten toiminnasta. Erityisesti omat kokemukset em. tahojen toiminnasta ovat tervetulleita. Kannattaako maksaa em. yhdistyksen tai sen jäsenyhdistyksen jäsenmaksu?

50

2290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjbkbkjb

      Mitä lisäarvoa elämääsi tuo jäsenyys tässä tai missään muussakaan yhdistyksessä ?

      • Anonyymi

        Mamuille en koskaan enää vuokraa asuntoa eivät yhtään noudata sääntöjä päivät nukkuvat yöt mölisevät kuin mölyapinat. Naapurit valittaa kilvan. Mutta tosi vaikea häätää nykyisin. Mamut huutaa heti rasismia kun jostain huomauttaa voi vitttuuu


    • Iso_pettymys

      Jäsenenä ei ole saanut apua Vuokralaiset ry:n Keski-Suomen Vuokralaiset ry -nimiseltä jäsenyhdistykseltä. Ko. yhdistys majailee Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n (JVA) omistaman talon kivijalassa ja saa toimintaansa avustusta JVA:lta. Ilman tuota avustusta ei pystyisi toimimaan, koska vähän jäseniä ja siten jäsenmaksuista tulevia tuloja vähän. Asukkaiden oikeuksien puolustaminen vuokranantajan mielivaltaa vastaan on hampaatonta. Puheenjohtajaa kiinnostaa enemmän JVA:n järjestämät tanssikurssit kuin jäsenten oikeuksien puolustaminen.

      • Sopimaton

        Eikö tuollaista puheenjohtajaa voisi saada mitenkään ymmärtämään sopimattomuuttaan vuokralaisten järjestön puheenjohtajaksi?


      • Pitäisi_itse_hoksata

        Ihmisen pitäisi itse hoksata, ettei ole sopiva johonkin tehtävään!


      • PettynytJäsen2

        Ko. henkilö ei itse hoksaa, että hän on yhdistyksen toiminnan kehittämisen pahin jarrunainen.


      • Äänestäkää

        Äänestäkää ulos yhdistyksen syyskokouksessa!


      • petettynyt

        Aika kieroa toimintaa. Pitäisi olla vuokralasten puolella eikä veljeillä vastapuolen kanssa. Huomattu on jäsenenä ettei tuosta ole vuokralaisille mitään hyötyä. Samat yleiset tiedot on saatavilla mitä vuokralainen saa muutenkin googlettamalla. Ei ne mitään riitatilanteita ratkaise tai ole niistä apua, kun tulee joku hankalatilanne vuokranantajan kanssa tai vuokranantaja käyttäytyy asiattomasti. Harvoin oikeuden mukaisuus toteutuu, varsinkin jos vastassa on yhteiskunnallinen taho, jota valtio tai kunnat tukee. Jos vastapuoli on yksityinen ja saa varmat faktat jostain epäasiallisesta tai laittomasta toiminasta, niin silloin paremmin alkavat oikeustoimet tehota. Kokemuksen mukaan vahingon korvaus esim. VTS:N huijauken yhteydesssä oli vaan muodollinen.


    • OnkoTietoa

      Onko kellään tietoa siitä, asuuko Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita vuokra-asunnossa vai omistusasunnossa? Hänen ja hänen johtamansa yhdistyksen toiminta viittaa siihen, että ei asuisi vuokra-asunnossa.

    • Ei_halunnut_tavata

      Toiminnanjohtaja tapaa "maakuntakierroksillaan" mieluummin vuokrayhtiöiden toimitusjohtajia kuin alueyhdistyksen hallituksen jäseniä. Näin kuulemman viime tammikuussakin, kun toiminnanjohtaja piti "asukasdemokratiakoulutusta" Jyväskylässä. Kahvitteli kuulemma JVA:n toimitusjohtajan kanssa, mutta ei halunnut tavata Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n hallitusta.

      • Tyhjänpanttitäti

        Toiminnanjohtaja viihtyy isokenkäisten parissa ja on mielellään julkisuudessa. Eipä silloin vuokralaisten ongelmat tule mieleen, vaikka nämä maksavat yhdessä veronmaksajien (ympäristöministeriön tuen muodossa) kanssa hänen eläntonsa. Tyhjänpanttina koko täti!


      • Todella_törkeää

        Törkeää, jos ei halunnut tavata Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n hallitusta, jos vieraili Jyväskylässä!


      • pikkurikollisuus
        Tyhjänpanttitäti kirjoitti:

        Toiminnanjohtaja viihtyy isokenkäisten parissa ja on mielellään julkisuudessa. Eipä silloin vuokralaisten ongelmat tule mieleen, vaikka nämä maksavat yhdessä veronmaksajien (ympäristöministeriön tuen muodossa) kanssa hänen eläntonsa. Tyhjänpanttina koko täti!

        Olisihan se hienoo käydä vaan erikaupungeissa kahvilla ja tapaamassa ihmisiä hyvällä palkalla ja verottomilla kulukorvauksilla, saada "yhteistyökummpaneilta" huomattavia etuja tai lahjoja. Mikään ei maksaisi mitään, mitän ei tarvitsisi anoo kun sanoo että haluan osallistua johonkin kurssille, tapahtumaan ja aina on sponsoreita, joilta saa tarvikkeet, vaatteet ja jne. Oppisi vaan tekemään kaiken hyvällä omalla tunnolla ja kohautella tai mmitätöidä oikeat asiat, joita pitäsi ajaa tai puuttua johonkin tilanteeseen. Kivaa, helppoo, pinnallista elämää... tosin neuvotteluja toisen osapuolen kanssa yleensä käydään hyvässä hengessä ja rakentavasti. Aran tukemat talot pitäisi toimia lakien mukaan, ei siinä kauheesti tarvii neuvotella kun laki on yksi ikoinen. Suurin ongelma on varmaan asumishäiriöt, joita kukaan ei viitsi oikkealla tavalla hoitaa tai puuttua asiaan. Pikkurikollisuus taloyhtiöissä ja jne. Enemmän saisi olla kunnolllisia valvontakameroita, mutta vuokranantajien edustajat yhteistyökumppaneineen ja heidän lapsia, kaveri- ja sukulaispiirejä pitää suojata ettei jää kiinni näistä vilpeistä. Olisi sarkaa, jos viitsisi kunnolla ajaa vuokralaisten oikeuksia ja etuisuuksia. Se on vaan niin ettei kukaan viitsi hoitaa asioita. On helpompi lakaista maton alle. Pidemmmän päälle tulee vaan enemmän kaaosta, mutta niitä ongelmia hoidetaan psyykelääkkeillä. Jos et kestä tilannetta, niin aina lääkkeillä voi helpottaa olotilaa. Tuossa järjestössä muutenkin taitaavat istua kahdella pallilla ja edustaa molempia osapuolia. Kaikista vähiten vuokralaisia. Sanon vaan kokemuksesta. Tosin muutemaan vuoteen en ole järjestön kanssa ollut tekemisissä, enkä ole vama onko asiat muuttunut parempaan suuntaan tai henkilöt vaihtunut.


    • Syyskokous

      Tietääkö kukaan, milloin on Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n syyskokous?

    • Uusi_yhdistys

      Vuokralaisten kannattaa perustaa uusi uhdistys, sillä nykyinen Vuokralaiset ry on vain sen toiminnanjohtajan leipäpuu. Ei kannata elättää tätä rouvaa maksamalla jäsenmaksuja. Ko. tominnanjohtaja nauttii korkeaa palkkaa, mutta siitä huolimatta ei auta jäseniään, jotka tarvitsisivat apua sellaista töykeää vuokrayhtiötä kuin Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:tä vastaan.

      • huonopärstä

        Melkein joka kaupungissa kaupungin asunnnot on jotenkin törkeitä, epä oikeuden mukaisia, jakavat asuntoja tuttavilleen ja pärstä kertoimella, rikkovat lakia, käyttävät huoltotöissä tuttavien firmoja ja jne. Noiden pitäisi olla puolueettomia ja riippumattomia. Sama olen miettinyt Ovenian toiminnasta, onko ihan fiksua toimintaa ja niiden henkilökuntaa toimiiko niin kuin pitäisi ja kuuluisi. Eikö ne edusta oikeuslaitosta tai oikeuden mukaisuutta. Kyllä nuo osaa vuokralaista syyttää tai alkaa sanoo jos jostain sanot, niin pitää kunnian loukkauksena, vaikka ite kriminaalitoimintaa harrastavat. Mitään oglemia taloyhtiöt ei osaa tai halua ratkaista. Vuokralaisen kannalta mitään ei vuokranantajat neuvottele hyvässä hengessä. Noita ei kiinnosta kuin et vuokrat tulee ajallaan. Narsisteille ei voi sosiaalisia taitoja opettaa, eikä epä vakaille persoonille tasaisempaa otetta elämään.


    • Toivottavasti_pian

      Onko kellään tietoa, milloin toiminnanjohtaja Anne Viita lähtee eläkkeelle? Toivottavasti mahdollisimman pian.

      • GHIJ

        Ko. täti ei lähde kulumallakaan pois!


    • Turha_yhdistys

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n toimisto sijaitsee JVA:n talon kivijalassa, maksaa pientä vuokraa tilassa. Lisäksi saa JVA:lta toiminta-avustusta, jota ilman ei tulisi toimeen, koska jäsenmaksutulot ovat pienet ja siitäkin pienestä summasta täytyy kolmannes lähettää Anne Viidan johtamalle keskusjärjestölle Helsinkiin. Yhdistys ei auta eikä tue jäseniään, jotka ovat joutuneet asukkaiden edustajina vaikeuksiin JVA:n kanssa.

      • Uusi_yhdistys

        Selvästikin on tarvetta uudelle vuokralaisyhdistykselle! Olisiko kiinnostusta uuden yhdistyksen perustamiseen?


    • Nolattu_ja_nöyryytetty

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:llä riittää aikaa ei-jäsenten murheille. Omaa jäsentä ei auteta! Yhdistyksessä määräävässä asemassa oleva 70-vuotias täti nöyryytti rankasti, kun JVA:n hampaisiin joutunut asukas pyysi yhdistykseltä apua.

      • ex-jäsen

        Olin vuoden jäsen ko. yhdistyksessä, mutta erosin, koska huomasin, että se ei tee mitään asukkaiden hyväksi. Ei kannata maksaa jäsenmaksua moiselle yhdistykselle!


      • Tyrmätty

        Ko. 70-vuotias tyly täti lähetti tyrmäyksensä myös JVA:n toimitusjohtajan tiedoksi. Mahdetaan nyt JVA:lla olla tyytyväisiä, kun vuokralaisyhdistys on kiltisti talutusnuorassa. Yhdistys majailee JVA:n talon kivijalassa näennäisvuokralla ja saa vielä JVA:lta toiminta-avustusta, jota ilman toiminta (näennäistoiminta) olisi mahdotonta.


    • Ei_puolusta_jäseniään

      Ko. yhdistys tuntuu olevan JVA:n liekanarussa. Ei puolusta jäseniään JVA:n mielivaltaa vastaan.

      • asukkaat

        Minkälainen yritys on JVA, Onko siellä asiaton meininki? Asiat perustuu lakipykäliin, mutta eihän tooimintaa kukaan ruohon juuritasolla kukaan valvo. Jos jotain sanot tai otat asian esille, niin helposti itse olet silmätikkuna, vaikka fiksusta asiasta sanot. Jotenkin on käsitys ettei asukkaiden asiat pysy niiden henkilöiden tiedossa, jotka ei saisi kertoa toisten yksityisiä asioita. On asukkaiden vahtaamista? Kaikilla pitäisi olla yksityisyys. Mitähän ne itse tykkäisivät jos joku yhtiö huoltomiehineen ja muine henkilökuntineen vainoaisi heitä itseään. Olisi kiva päästä vastaa tilannetta seuraamaan itse sivusta, miten he itse suhtautuisivat, mitä tekisivät, miten käyttäytyisivät, miten kauan jaksaisivat ja jne. Tosin tuollainen toiminta ei ole koskaan aikaisemmin kiinnostanut, mutta nyt kun monet tahot ovat aiheuttaneet harmia ja heitety kaiken ulkopuolelle, niin joutessaan voisi seurailla miten muut toimisivat samoissa tilanteissa kun sponttaanisti tulee eteen tilanteet. Tosin tuntuu vähän sairaalta huvilta. Varmaan ovat hyvällä omalla tunnolla palkkansa ansainneet ja hyvillä mielin menevät nukkumaan ja heräävät pirteänä aamulla taas uusiin koitoksiin.


    • Vaihtuvuus_tarpeen

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n hallitus on eläkeläiskerho, jossa vähän koulutetut naiset pitävät valtaa. Pitäisi olla sääntö, että osa hallituksen jäsenistä on esimerkiksi kolmen kauden (vuoden) jälkeen erovuorossa. Näin saataisiin vaihtuvuutta ja tuoreutta yhdisyksen hallitukseen. Nyt 70-vuotias täti jyrää ja muut tädit mukailevat häntä.

      • Tädit_kiertoon

        Hyvä idea! Tädit kiertoon!


      • käytännöllinenjattelu

        Eikä pentuja tai lapsen kenkiin jääneitä tilalle. Eikä mitään pikkupippeleitä. Olisihan se kiva, jos välillä olisi kypsiä aikuisia hoitamssa asioita ja muussakin asiakaspalvelussa eikä narsistista tai lapsentasoista toimintaa. Mitään järjestöjä eikä oikuslaitosta tarvittaisi, jos kaikki toimisi ilman vilunkia ja olisivat vähän sosiaalisempia, eikä olisi niin paljon omaan napaan tuijottamista ja ammattitaidottomuutta, jota pitäisi peitellä narsistisella käyttäytymisellä. Ei tarvi arvolla, ammatilla tai asemalla röyhistellä, kun osaa hommansa ja vielä viitsii jotain palkkansa eteen tehdä. Ei ole ainut asia enkä ainut henkilö, joka kypsyyden ja fiksuuden perään huutelee. On se välillä ihmeellistä kun kypsässä aikuisiässä olevat käyttäytyy kuin pahaset kolmevuotiaat pennut. Menisivät sosiaalisia taitoja opettelemaan ja samaa voi sanoa nuorillekin.


    • Uusi_yhdistys

      Tarvitaan kokonaan uusi vuokralaisten yhdistys. Muuten ei saada vuokralaisille oikeutta. Nykyinen Vuokralaiset ry alueyhdistyksineen on ikääntyneiden tätien temmellyskenttä. Pahin alueyhdistys on Keski-Suomen Vuokralaiset ry, jossa 70-v. ilkeäkieleinen täti jyrää.

      • Yläikäraja

        Haalituksen jösenille pitäisi olla yläikäraja, jotta yhdistys uudistuisi! 70-vuotias täti ei enää ajattele kirkkaasti.


      • Neuvo_teille

        Eikö ko. täti ymmärrä erota hallituksesta? Erottakaa hänet tai ainakin vihjatkaa hänelle, että hänen olisi jo aika lähteä.


      • kuikkuset

        Aika monet järjestöissä ja yhdistyksissä on ikäihmisiä. On tietysti noita nuorten järjestöjä ja oppilasjärjestöjä, joissa on nuoria. En tiedä miten rajalliset on heidän toiminta mahdollisuudet. Tuskin juristi alkaa hoitaa ilman korvausta mitään asiaa, vaikka saa järjestöltä palkkaa. Ei jäsenet maksavat aika paljon puhelinlaskussa minuttihinnalla, jos jotain kyselevät. Taitaa olla enemmän bisnes tai muuten vaan tuottava harrastus koko toiminta. Olisihan kiva, jos joku viitsisi oikeasti jotain asiaa hoitaa ja kohtuulllisilla korvauksilla. Olisi kiva tietää mitä paskamaisuuksia vuokrananatajan puolelta on tullut asukkaille tai niiden yhteistyökumppaneiden ja huoltoyhtiöiden, miden asukkaiden puolelta.


    • Outo_kaksikko

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:llä on todella outo puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Yhdistys on heitä varten, eivät he yhdistystä ja sen jäseniä varten.

      • Epäeettistä_toimintaa

        Ko. vuokralaisyhdistyksen hallituksen pj. ei itse vaivaudu kutsumaan hallituksen kokouksia koolle vaan antaa sihteerille kehotuksen kutsua kokous koolle päivän varoitusajalla kuten tämän vuoden alussa tapahtui. Sihteeri ilmoitti kokouksesta kaikille muille hallituksen jäsenille paitsi yhdelle, jonka varapuheenjohtaja eli 70-vuotias täti nolasi JVA:n toimitusjohtajalle viime vuoden lopulla. Ko. trio (pj., varapj. ja sihteeri) halusi, että nolattu jäsen ei pääsisi kokoukseen puolustamaan itseään ja tarkistamaan, mitä pöytäkirjaan on nolausasiasta kirjattu. Hävetkää!!!


    • Uusi_yhdistys_tarpeen

      Ko. tätiyhdistys ei puolusta vuokralaisia. Tilalle tulee perustaa uusi yhdistys, joka uskaltaa/viitsii ajaa vuokralaisten asiaa nykyistä tätikerhoa paremmin!!!

      • Kannatan_uutta

        Kutsukaa uuden asukasyhdistyksen perustava kokous koolle, niin tulen varmasti paikalle. Itsekin nykyiseen yhdistykseen pettyneenä olen kaivannut jo pidemmän ajan vuokralaisyhdistystä, joka toimii vuokralaisten hyväksi.


    • Voi_mitä_tätejä

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n hallitus tarvitsisi asiallisen ja ahkeran puheenjohtajan, ei nykyisen kaltaista töykeää henkilöä. Sama koskee hallituksen varapuheenjohtajaa, joka on tyly töksäyttelijä. Vuokralaisten yhdistys tarvitsisi fiksummat keulahahmot, jotka ymmärtäisivät nykyisiä paremmin roolinsa ja tehtävänsä. Ovat pelottavia ja kokoukset ahdistavia!

    • Uusi_yhdistys

      Näiden kirjoitusten perusteella uuden vuokralaisyhdistyksen perustaminen on välttämätöntä. Nykyinen yhdistys on täti-ihmisten hiekkaalaatikko, jossa tädit voivat toteuttaa vallanhimoaan.

    • Ei_ymmärrä_erota

      Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n hallituksessa ovat roolit sekaisin. Sihteeri tekee taloudenhoitajan työt ja ainakin viime kevääseen saakka hoiti kokouskutsut, vaikka yhdistyksen sääntöjen mukaan hallituksen kokoukset kutsuu koolle puheenjohtaja ja hänen estyessään varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtaja on em. taloudenhoitaja, joka tosiasiassa käyttää valtaa yhdistyksen hallituksessa. Ko. täti saa ansaitsematonta arvostusta taloudenhoitajan tehtävästä, vaikka sihteeri tekee kaikki työt. Kummallista yhdisystoimintaa.

      • Harrastelijoita

        Onko pieni yhdistyksen sivuhaara?


      • pomot

        Niin joka yrityksessä janyhdistyksessä on. Jos vähänkin on varaa, niin duunarit käytännön työn ja rutiinityöt telkee. Joissakin paikoissa pomo vaan sanoo sihteerille että laitappa tämä kutsu tai tarjous taas jollekin asiakaspiirille. Sihteeri väsää käytännössä kaikki ja tämä pomo tarkistaa, jos tarkistaa onko mennyt oikein. Jos on tarkka ja tunnollinen tekijä, niin pomo ei kysele enempää vaan työntekijä käy viemässä valmiin työn pomolleen.


    • Outo_yhdistys

      K-S:n Vuokralaiset ry:llä on läheiset kytkyt JVA:han, joka on monella tavalla härski asukashallinnossaan. JVA:n työntekijät eivät myönnä omia virheitään ja laiminlyöntejään, vaikka ne on dokumenteilla osoitettu toimitusjohtajalle. Yhtiön toimitusjohtaja ei poikkea muusta porukasta. Vanha sanonta "Millainen johtaja sellaiset alaiset!" toteutuu hyvin JVA:ssa. K-S;n Vuokralaiset ry pitää majaa JVA:n kerrostalon kivijalassa maksaen näennäistä vuokraa ja saaden JVA:lta toiminta-avustusta, mikä tekee yhdistyksestä riippuvaisen JVA:sta. Ilman tuota avustusta yhdistys ei voisi jatkaa "toimintaansa". Yhdistyksen puheenjohtaja ei suostu ottamaan yhteyttä tiedotusvälineisiin jutun tekemiseksi JVA:sta, vaikka yhdistyksen hallitus on päättänyt niin kokouksessaan.

    • Tyhmätmoukat

      Ei. Samat yliset tiedot on saatavana esin. netistä. Jos juridista apua tarvitset eti joku asianajaja hoitamaan asioita. Noilla on vaan yleispätevää jutua mitä muutenkin tietää ja muut asiat ei vukralasiinn liity mitenkään mitä jossain on päätetty tai kuka on ostanut minkin yhtiön. Ei ne kauheesti yksityisiä asioita aja. Vuokranantaja ja vuokranmaksajat keskenään sumplaavat asioita ja ovat hyvävelisuhtissa aika moniin yhtiöihin, vaikka tietäisivät epäoikeudenmukaisesta tai laittomasta käyttäytymisestä. Käsittääkseni ne ei kauheesti voi noiden yhtiöiden asioihin puuttua, jotainneuvoja ne voi antaa, mutta ei niiden toimintaan tarkemmin. Jos joku toimii asiaatomasti ja on hyvävelisuhteessa esimiehensä kanssa ja tietää omat oikeutensa, niin aika vapaasti saa toimia niin kuin haluaa. Harva on oikustajuinen tai toimii fiksusti.

    • Onko_tietoa

      Tietääkö kukaan, milloin on Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n tämän vuoden syyskokous? Onko ollut ko ilmoitus jossakin?

      • Kaltoin_kohdeltu

        Tätikaarti ja setä saivat jatkoa?


    • Vuokralainen22

      Turha yhdistys ja öykkärimäisiä henkilöitä mukana toiminnassa kuten Ritva Nuutinen. Yksi vuosi jäsenenä riitti!

      • Paska_yhdistys

        Jos maksaa Keski-Suomen Vuokralaiset ry:n jäsenmaksun, rahat menevät hukkaan. Todella turha yhdistys. Sen hallitus on eläkeläistätien ja -sedän ajanvietekerho, joka viis välittää jäsenistään, jos nämä tarvitsevat apua. Kierrä kaukaa moinen yhdistys!


      • Outo_porukka

        Kannatettava ajatus kiertää kaukaa koko yhdistys! Jäsenmaksu menee hukkaan minunkin kokemukseni mukaan. Outoja eukkoja ja ukkoja yhdistyksen hallituksessa. Kerääntyvät kahvittelemaan jäsenten rahoilla. Tuntevat itsensä ilmeisesti tärkeiksi, kun viihtyvät niin hyvin keskenään.


    • Anonyymi

      Monet yhdistykset, kuten ilmeisesti vuokralaisten yhdistyskin, ovat yksityisiä toimijoita, eli niiltä ei aidosti apua ole saatavissa, koska ovat lähtökohtaisesti vuokranantajan ja/eli asunnon omistajan puolella, eivät vuokralaisten.

      Oikeus-sivistysvaltioissa, aidoissa demokratioissa, on aidosti riippumattomia, aidosti julkisia palveluja, joista ihmiset voivat saada konkreettista tukea ja apua, kaikkiin elämäntilanteiseen. Suomessa ei sellaisia riippumattomia toimijijoita enää ole, kaikki on yksityistetty.

      Tilanne on vähävaraisten, vuokranantajien armoilla olevien ihmisten, kannalta erittäin huono.

    • Anonyymi

      Kuluttajaliiton asumisneuovannasta saa ilmaiseksi asianajajien neuvontaa, tämä muija joka toimii tässä muka vuokralaisten asialla ry.ssä niin aivan tyhjänpäiväinen muija, soitin kerran ja ei osannut auttaa millään tavalla, saman asian hoito lopulta asumisneuvonta.
      Vastenmielisen sohvaperunan näköinen ilmestys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe