Kamputseaan ja Laosiin kiertämään

droi

Kesällä olisi tarkoitus kiertää pari viikkoa Kamputseassa ja Laosissa, kun Thaimaa on tullut jo useaan kertaan kouluttua. Olisin kiitollinen jos joku konkari osaisi antaa vinkkejä mihin näissä ko. maissa kannattaisi suunnata ja mitä sieltä löytyy? Kiitokset jo etukäteen.

8

2708

  Vastaukset

  • Meillä on myös tarkoitus lähteä kuukaudeksi tuonne päin ens kesänä.
   Kambodzhassa oltiin viime kesänä ja se teki sellaisen vaikutuksen että on pakko päästä tutustumaan paremmin.
   Alustava suunnitelma meillä on lentää Bangkokiin ja sieltä dösällä Kambodzhaan, tod.näk. Vientianeen. Sieltä sitten Mekongia pitkin jonnekin päin ja viikoksi Laosin puolelle.

   Kambodzhassa on ihan pakko käydä Siem Reapissa josta tekee sitten päiväretkiä Angkor Thomin alueelle jossa on myöskin Angkor Wat. Oltiin siellä kolme päivää ja on se vaan niin saatanan mahtava paikka! Kolme päivää on aika minimi siellä.
   Kambodzhan hinta taso on jopa halvempi kuin Vietnamissa, puhumattakaan Thaimaasta. Majoitus guesthousessa irtoaa parilla dollarilla ilman ilmastointia ja ilmastoinnilla noin 6-10 USD.
   Safka on lähes ilmaista; esim. torilla nuudeli annos kahdelle isoilla Angkor-kaljoilla alle 2 USD.

   Mihin ajankohtaan olet lähdössä?

   • Kiitokset vinkeistä! Kesäkuun alussa olisi lennot varattu BKK:iin ja siellä olis tarkoituksena selvitellä noi viisumiasiat kuntoon ja siitä bussilla sit Kamputseaan päin. Tosin kun ei tosiaan hirveästi taustatietoa eikä kokemuksia näistä maista ole ja koko matkaseurue on noviiseja sillä suunnalla, niin aika paljon joutuu varmaan "arpomaan",että mihis nyt mentäs ja niin päin pois. Eli kaikkia vinkkejä ja suosituksia otetaan vastaan edelleen.


   • droi kirjoitti:

    Kiitokset vinkeistä! Kesäkuun alussa olisi lennot varattu BKK:iin ja siellä olis tarkoituksena selvitellä noi viisumiasiat kuntoon ja siitä bussilla sit Kamputseaan päin. Tosin kun ei tosiaan hirveästi taustatietoa eikä kokemuksia näistä maista ole ja koko matkaseurue on noviiseja sillä suunnalla, niin aika paljon joutuu varmaan "arpomaan",että mihis nyt mentäs ja niin päin pois. Eli kaikkia vinkkejä ja suosituksia otetaan vastaan edelleen.

    Itseäni houkuttelisi myös vastaavanlainen reissu. Kannattaa lukea kirja "With Niina:
    RASTAA JA MUNKKEJA". Se on suomalaisen reppumatkailijan ihan tuore teos matkailusta kyseisistä maista.


   • Vientiane on Laosin pääkaupunki ja Kamputseasta sinne ei pääse järkevästi kuin lentäen tai Bangkokin kautta kiertäen, tsekkaa tässä ketjussa mun muut jutut. Viikko Laosin koluamiseen pitää kiirettä, itsellä meni 10 päivää ja se riitti ihan hyvin (myös elämäni pahimman mahataudin potemiseen Vang Vienissä)...


   • Rippe kirjoitti:

    Itseäni houkuttelisi myös vastaavanlainen reissu. Kannattaa lukea kirja "With Niina:
    RASTAA JA MUNKKEJA". Se on suomalaisen reppumatkailijan ihan tuore teos matkailusta kyseisistä maista.

    Minultakin löytyy varsin värikäs matkakertomus kyseisiltä seuduilta. Päiväkirja on loppukesästä 2004, mutta ulottuu ajallisesti jo reissun suunnitteluun ja rahakysymyksiin. Tutustukaa ihmeessä ja kemmentoikaa.
    www.kubo.da.du


   • Rippe kirjoitti:

    Itseäni houkuttelisi myös vastaavanlainen reissu. Kannattaa lukea kirja "With Niina:
    RASTAA JA MUNKKEJA". Se on suomalaisen reppumatkailijan ihan tuore teos matkailusta kyseisistä maista.

    Ollan käyty kamputseassa ja sinne on vain päästävä uudestaan paras ehdottomasti aasian maista. Haluaisin tietää onko suomesta/ruotista reittimatkoja sinne nykyisin voitais myös ottaa ns kiertomatka missä käydään esim laosissa.
    tiedot voi lähettää hilkoi@telia.com


  • ...on mennä Vientianesta Vang Vieniin, jossa voi oleilla fiiliksen mukaan muutaman päivän tai muutaman viikon. Vang Vienistä kannattaa jatkaa edelleen Luang Prabangiin, joka itsessään on näkemisen arvoinen ja jonka lähistöllä on sitä sun tätä. Kaupungissa on nykyisin paljon jenkki ym. samsonite-turisteja (lentävät sinne ja sieltä pois) ja hinnoiltaan se on hyvinkin Thaimaan tasoa. Luang Prabangista voi jatkaa Mekongia ylös Chiang Khongiin, en muista mitä kestää ylävirtaan hitaalla laivalla, alavirtaan kesti kaksi päivää. Ns. speedboatilla ei kannata mennä (sama matka kestää 6 tuntia), aivan perseestä ja ymmärrät miksi kun näet sellaisen ensi kerran tykittämässä jokea pitkin. Yöpyminen on keskellä viidakkoa Pak Pengin kylässä, aika hauska mesta sekin. Laivamatka oli parin tunnin istumisen jälkeen aika hanurista (meteli, huonot penkit, erinomainen Lao Beer helpotti hieman), mutta tulipahan tehtyä ja on haisteltu viidakkoa yms. Reitin voi siis tehdä kumpaan suuntaan tahansa, itse aloitettiin pohjois-Thaimaasta. Muualla Laosissa ei hirveästi ole muuta kuin maaseutua eikä paljoakaan näkemistä. Pieni riski on myös päästä hengestään syrjäseuduilla, joten ihan turhan takia sinne tuskin on järkeä lähteä pyörimään (vajaa pari vuotta sitten pari sveitsiläistä tapettiin maantierosvojen toimesta, kaappasivat paikallisdösän jossa nämä messissä). Mullakin oli tarkoitus kiertää Laosia vähän muualtakin kuin tuo perus repputuristien reitti mutta sen verran juttelin siellä pyörineiden kanssa että en vaivautunut pelkkiä peltoja katselemaan. edellä mainitsemani kolme paikkaa ovat käymisen arvoiset, Mekongin purjehdus kandee tehdä jos aikaa on. Hauskaa matkaa vaan...

   • Luin uudestaan tuon viestisi ja käsitin että ajettelitte tulla Kamputseasta ylös Mekongia Vientianeen??? Unohtakaa tuo vaihtoehto ja hommatkaa itsenne Kamputseasta Vientianeen lentäen tai dösällä budjetista ja käytettävissä olevasta ajasta riippuen. Tuo matka, jos löydätte veneen joka teidät vie sinne, voi kestää viikon kaksi riippuen vesitilanteesta ja päivän kun on Mekongia katsellut niin se riittää ihan hyvin. Itse tekisin niin, että lentäisin Angkor Watista Vientianeen ja siitä eteenpäin. Bangkokin kautta kiertämiseen menee yllättävästi aikaa ja pitemmän päälle ne yödösät ja junat alkaa tympimään. Lennnot saattavat tosin olla varattuja jopa viikoksi eteenpäin sesongista riippuen. Maksaahan se enemmän mutta siten ehtii paremmin ja jaksaa reissata pirteämpänä. Tosin kandee ne maakulkuneuvotkin kokeilla ihan kokemuksen vuoksi...

    Lukekaa jotain Lonely Planettia ja muistakaa että kiirellä on turha edetä. Itsellä tuo Thaimaan/Laosin reissu kesti 1,5 kuukautta (Bangkok-Chiang Mai-Chiang Rai-Chiang Khong-Pak Peng-Luang Prabang-Vang Vien-Vientiane-Bangkok-Koh Samui-Koh Phangan-Bangkok). Tarkoitus oli käydä Kamputseassa, mutta lennot Vientianesta olivat varatut joten ajanpuutteen vuoksi otimme dösän Bangkokiin ja sieltä lennon Samuille. Pääsispä taas reissuun, huoh....

    Jos päädytte tuohon reittiin voin antaa vinkkejä hyvistä majataloista etc. Eniten tietoa ja vastauksia kysymyksiin saatte kuitenkin www.thaiklupi.fi tai www.thairy.net sivuilta, sieltä löytyy Laosille ja Kamputsealle omat alueet...jommasta kummasta löytynee mun vajaa vuosi sitten kirjoittama Laosin läppä majataloineen hintoineen jne.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   84
   3426