Pokkaria aukon/valotusajan säädöllä?

A.M.Tööri

Löytyykö alle 300e hintaista digikameraa, josta löytyisi nämä ominaisuudet? Vai onko nuo vaan järkkäreissä ym. kalliissa? Itsellä on vaan halpa pokkari ja aikeissa on jossain vaiheessa päivittää parempaan. Etenkin tuo terävyysalueen valitseminen olisi toiveissa.

9

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pienikennoisilla pokkareilla ei juuri hallita syväterävyyttä, ellei kuvata aivan pisimmillä zoomeilla. Pokkareissa idea on pitää aukko kokonaan auki, Useissa ei edes ole varsinaista himmennintä. Himmentäminen huonontaa kuvanlaatua diffraktion takia. Siksi ei pikkupokkareilla kannata haaveilla mistään aukkojen säätämisestä. Ajan säätäminen toki voi joskus olla tarpeen. Nykyään se harvemmin on halvemman luokan kameroissa ja löytyy n. 400 euron vehkeissä. Canon Powershot SX710 HS:ää saa n. 300 eurolla.

      Jos menet tuuman kennoisiin, niin alkaa olla paremmat mahdollisuudet. Kuitenkin todelliseen hallintaan tarvitse järjestelmän ja esimerkiksi valovoimaisen 50 mm objektiivin.

    • Panasonic_DMC_FZ150

      Esim. verkkokauppa.com > Digikamerat > Manuaalisäädöillä (A,S,P,M) > Edullisin ensin
      Ylimpänä on 299,90 maksava Sony mutta suosittelen 380 euroa maksavaa Panasonic Lumix DMC-FZ200-kameraa. On hyvä otekahva, hyvä sähköinen etsin ja samoissa kuorissa on kelpo kamera ja videokamera. Minä olen saanut vastaavanlaisella kameralla (tuosta vanhempi malli) ihan hienoja videoita juuri tuosta etsimestä johtuen ja siksi että zuumi ei lopu "kesken". Zoomia on mukavasti 25-600 milliä (kinovast.). Pidemmällekin se yltää mutta vippaskonsteja käyttäen. Hinta tosin nousee kun ostat lisäakun tai kaksi jne. Tosin pokkarihan tuo ei enää ole.

    • jdjsfjsdio

      Pokkarit alkaa muutenkin olla out, kun kännyköissä on kamera.
      En tiedä onko noin halvoissa, mutta pienikennoisia järjestelmiä saa 3-400 € ainakin tarjouksista.

      • Canonisti____minäkin_

        Ihan nuo pienimmät on käytännössä korvattu kännyköillä, mutta markkinoilla on muutamia erittäin hyviä APS-C- ja MFT-kennoisia pokkareita. Tosin halvemmalla usein pääsee hankkimalla pienikokoisen rungon ja siihen noin 35 tai 50 mm kinovastaavan objektiivin.

        Kokokin on pieni, jos valitsee objektiiviksi pannarin, mutta osa pannareista on optisesti huonoja, aivan suttuzoomien tasoa. Valovoimasta joutuu tinkimään jonkin verran pannarivaihtoehdossa. Eli kannattaa olla tarkkana. Canonin f/2.8 24 mm STM ja Fujin f/2.8 27 mm pannarit ovat optisesti hyviä.

        Ongelma Suomessa on, että tarjouskitit ovat lähes poikkeuksetta huonolla zoomilla. Fuji, Oly ja Nikon tarjoavat satunnaisesti hyvälaatuisella primella, mutta esimerkiksi Canonin edellisestä primekitti tarjousessta Suomessa on jo aikaa.

        Pokkareista eri vaihtoehtoja kannattaa verrata Fujin X100T:hen. Se on tällä hetkellä kohtuuhintaisista vaihtoehdoista paras. Myös vanhemmat versiot X100 ja X100S ovat verteenotettavia. Alle 1" kennoon ei pidä noilla vaatimuksilla mennä missään nimessä. Mielummin oltava APS-C tai ainakin MFT.

        Ensi vuonna tullee X100T:n seuraaja, jolloin moni ammattilainen ja kalustofriikki harrastaja vaihtaa pokkaria, jos uutuudessa on huhuttu 24MP kenno. Silloin vanhempien mallien hinta käytettynä putoaa, jolloin esimerkiksi X100S voisi olla aloittajalle hyvä valinta.

        Tässä rinnan noita mainittuja pokkareita.

        https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_x100t&products=fujifilm_x100s&products=fujifilm_x100&products=canon_sx710hs&products=panasonic_dmcfz200&products=sony_dscrx100m3

        Itse en ostaisi mainittua Canonia tai Panaa, koska kenno on liian pieni aloittajan spekseihin (syväterävyyden hallinta) nähden. Verkkiksen listalta edullisin vaatimuksia vastaava pokkari on Sonyn RX100 III. Siinä on sentään edes tuumainen kenno ja etsin. Hintaa tuolla on kuitenkin jo 690€ ja kenno turhan pieni aloittajan vaatimuksiin nähden.

        Eli oma suositukseni on joko odottaa Fujin X100T:n seuraajan tuloa markinoille ja ostaa käytetty X100S/X100T tai katsella pienikokoisia etsimellisiä runkoja primella käytettynä.

        Jos raha ei olisi ongelma, niin noihin spekseihin menisi Olympuksen Pen F järjestelmäkamera kuin nenä päähän. Se on pienikokoinen, siihen saa hyvää lasitavaraa ja kameran workflow on optimoitu .jpg:n kautta, jolloin se sopii sellaiselle, joka ei halua viettää paljoa aikaa tietokoneen ääressä säätäen kuvia raw-tiedostoista.

        https://www.rajalacamera.fi/olympus-pen-f-hopea-m-zuiko-17-1-8-hopea-m-zuiko-45-1-8-hopea.html


      • Voisit painua helvettiin trollaamasta. Kysyjä kysyi 300 euron kameraa ja sinä ehdotat 1700 euron pakettia.


    • A.M.Tööri

      Tuollainen kuin Olympus Pen E-PL6 on kiinnostava. Kompakti järjestelmäkamera ja hyviä arvosteluja on saanut.

      • Canonisti___minäkin

        Muista, että etsimen joudut ostamaan Pen sarjalaisiin (pois luettuna F) erikseen. Lisäksi erillinen etsin on kohtuullisen kolho. Erillinen etsin käänsi minulla vaakakupin Fujin puolelle.


      • HuonoKokemus

        Ei ollut hyvä tuo E-PL6.
        Etsimen puute oli yksi syy, muutoinkin kömpelö käyttää jos pitää jotain asetusta muuttaa..
        Ehkä tämä käy lapsen ensikameraksi, mutta ei ole hyvä aikuisen ihmisen käyttöön.


    • Canonisti____minäkin_

      Rajalalla on yksi X100S käytettynä hintaan 600€.

      https://www.rajalacamera.fi/fujifilm-x100s-kaytetty-1.html

      Ihan varteenotettava vaihtoehto tuohon hintaan, jos se on hyväkuntoinen. Valokuvasta sitä on vaikea päätellä. Kävin katsomassa Postitalolla pari viikkoa sitten silloin hyllyssä ollutta X100T:ä, josta myyjä ei tiennyt sen enempää historiaa.

      https://youtu.be/wnzQjM98_-c

      Kannattaa katsoa myös X100T:n esittelyvideo samalta kanavalta, niin tietää, mitä ei saa S-versiossa. Erot S:n ja T:n välillä ovat pieniä. Seuraavan version pitäisi huhujen mukaan olla isompi päivitys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe